X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Bardzo ci dziękujemy, ze się tym z nami podzieliłas :)))))))))))))

to ja teraz zupełnie bez oporów dodam, ze idę sobie sinąc na test owu--- wieści z frontu w kolejnym poście...
    no a jak wszystko coludzkie nie jest nam obce kochana...Dawaj znac cos tam wysikala ehheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jak to jest facet to zeby sie nie pomylil i innego wziernika do podgladu nie wlozyl iihhihiih

to baba na szczęscie

a powiem wam, ze po dwóch latach to ja majty zdejmuje, nogi rozkładam, normalnie zapomnialam już że to strefy intymne

tyle, że pamiętam żeby trawnik przyciać, bo inaczej przy moich problemach, to by bramki nie znalazł... :))))))))))))

Malenq lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    to baba na szczęscie

a powiem wam, ze po dwóch latach to ja majty zdejmuje, nogi rozkładam, normalnie zapomnialam już że to strefy intymne

tyle, że pamiętam żeby trawnik przyciać, bo inaczej przy moich problemach, to by bramki nie znalazł... :))))))))))))
    ojj ja musialam przeprosic sie ze wstydem przy laparotomii co mialam w 2000r Bylam mlodziutka pamietam jak dzis , lezalam na kozie z rozgraczonymi nogami a do gabinetu wlazl tabun studenciakow kurwa!!! Poplakalam sie po badaniu..Ja lezalam 2starych ginow mnie zbadalo i oppoowiadalo o torbieli na usg a ja tak kuva lezalam rozgraczona z piczka na wierzchu...Po tamtej traumie nic juz mnie nie rusza teraz, hehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, czekamy na wynik

ja oczywisćie weszłam w galerię testów, zeby się przekonać jak wyglada pozytyw i naprawdę niektóre dziołchy miały taką oczowalącą drugę kreske, ze szok...
    nawet tej firmy, kt ja mam teraz...

jeszcze 3 min....

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny wróciłam właśnie z monitoringu i jestem załamana nie wiem co myśleć o mojej lekarce. Mam dziś 13 dc cykle 31 dni pęcherzyk 16x17 gdzie zawsze taki był w 18 dc więc to chyba ok, ale miała mi dać clo, bo mija już 10 miesiąc odkąd poroniłam a ja nic nie biorę, jak pokazałam jej wynik progesteronu 4,2 w 22 dc powiedziała że mały i tyle. Nagle prawie po roku dostrzegła że mam łukowtą macicę i wysyła mnie na HSG i nie wiem co robić. Myślicie, że powinnam zmienić lekarza ? a może, któraś z Was zna dobrego gin z Wrocławia ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ojj ja musialam przeprosic sie ze wstydem przy laparotomii co mialam w 2000r Bylam mlodziutka pamietam jak dzis , lezalam na kozie z rozgraczonymi nogami a do gabinetu wlazl tabun studenciakow kurwa!!! Poplakalam sie po badaniu..Ja lezalam 2starych ginow mnie zbadalo i oppoowiadalo o torbieli na usg a ja tak kuva lezalam rozgraczona z piczka na wierzchu...Po tamtej traumie nic juz mnie nie rusza teraz, hehehehe

ło matko, dla młodej dziołchy to straszna rzezc, nie dziwię się...

teraz to juz mnie tez nic nie ruszy

tylko jedno mnie zastanawia

czy tych ginów facetów to jeszcze potem kręci widok u własnej zony, a niechby i cudzej? :)))

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    ło matko, dla młodej dziołchy to straszna rzezc, nie dziwię się...

teraz to juz mnie tez nic nie ruszy

tylko jedno mnie zastanawia

czy tych ginów facetów to jeszcze potem kręci widok u własnej zony, a niechby i cudzej? :)))
    Pytalam raz takiego znajomego gina I on mi mowil , ze wiekszosc z nich traktuje to jakprace .Emocje zostawia w domu..Ale zdafza sie im , ze po niektorych nie za higienicznych paniach nie maja ochoty na sexa...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Hej, dziewczyny wróciłam właśnie z monitoringu i jestem załamana nie wiem co myśleć o mojej lekarce. Mam dziś 13 dc cykle 31 dni pęcherzyk 16x17 gdzie zawsze taki był w 18 dc więc to chyba ok, ale miała mi dać clo, bo mija już 10 miesiąc odkąd poroniłam a ja nic nie biorę, jak pokazałam jej wynik progesteronu 4,2 w 22 dc powiedziała że mały i tyle. Nagle prawie po roku dostrzegła że mam łukowtą macicę i wysyła mnie na HSG i nie wiem co robić. Myślicie, że powinnam zmienić lekarza ? a może, któraś z Was zna dobrego gin z Wrocławia ?
    jesli masz swoj pecherzyk to chyba dobrze ???A co do hsg jesli podejrzewa nieprawidlowa budowe macicy to mysle ze hsg warto zrobic..A skoro starasz sie juz tyle czasu moze powinnas to zrobic by potwierdzic lub nie dana diagnoze...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:

na hsg idź. dobry lekarz i tak ci to zleci, będziesz miała z głowy.
    co do lekarzy to oni czesto czekaja rok zanim cos zrobią

obiektywnie - po co ci clo jak ty w 13 dc masz taki piekny pecherzyk?

pewnie dopiero teraz sie przyłozyła, bo wczesniej czekała az naturalnie zajdziesz, a teraz nie wychodzi to wszystko obejrzała.

Kieruj sie instynktem, jak straciłas do niej zaufanie będzuie ci cięzko, wiem po sobie, będziesz się zastanawiała i spinala, kwestionowała każda jej decyzję.
    poszukaj czy nie ma wątku o gin z Wrocka na forum tym lub gazety, ja bym ci chętnie pomogła ale ja z Trójwsi..

• Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEEEEEJ, nie wierzę

Dziewczyny, po raz pierwszy w zyciu mam na tym tescie owu drugą kreskę mocniejsza od testowej..
    a myślałam,ze to tylko opowiesci o jednorozcach...

kurde, ale mnie to ruszyło, no dziś do gina popedze jak na skrzydłach :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:22

kapturnica, Malenq lubią tę wiadomość

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak jak piszesz już się do niej dzisiaj zniechęciłam na maksa. A wiecie może czy niedrożność jajowodów jakoś by się objawiała ? A to badanie boli bo się naczytałam i takich i takich opinii.
    Pierwszy mój cykl kiedy w 13 dc mam taki pęcherzyk w styczniu w 18 dc miał 12mm
    a myślicie że jakbym się wstrzymała z tym HSG do lipca to coś się stanie ? Boję się tego badania szczerze mówiąc.
    Zobaczę co mi powie w piątek bo mam iść jeszcze na monitoring.

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    JEEEEEJ, nie wierzę

Dziewczyny, po raz pierwszy w zyciu mam na tym tescie owu drugą kreskę mocniejsza od testowej..
    a myślałam,ze to tylko opowiesci o jednorozcach...

kurde, ale mnie to ruszyło, no dziś do gina popedze jak na skrzydłach :)))
    teraz zobaczysz ile ma pechol rozmiarek na usg..Ale dzialac trzeba bedzie heheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik jaki wynik!!! ????

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • olcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sądzicie jak na razie o moim wykresie ? ta tempka zachowuję się ok czy nie bardzo, mierzę temp pierwszy raz. dzięki za pomoc

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    No właśnie tak jak piszesz już się do niej dzisiaj zniechęciłam na maksa. A wiecie może czy niedrożność jajowodów jakoś by się objawiała ? A to badanie boli bo się naczytałam i takich i takich opinii.
    Pierwszy mój cykl kiedy w 13 dc mam taki pęcherzyk w styczniu w 18 dc miał 12mm
    a myślicie że jakbym się wstrzymała z tym HSG do lipca to coś się stanie ? Boję się tego badania szczerze mówiąc.
    Zobaczę co mi powie w piątek bo mam iść jeszcze na monitoring.
    ja mam jednostronna niedroznosc i zero powtarzam zero objawow mialam..A wykazala laparoskopia ze jajowod niedrozny i uwieznietyz jajnikiem w zrostach..Takze niestety nie wyczai sie tego inaczej.
    A co ci da wstrzymanie sie do lipc oprocz tego ze czas stracisz??Ja po 1szym nieudanym cyklu na laparoskopie zwiadowcza poszlam a ty jak sama piszesz starasz sie juz dlugo , niecierpliwisz i chcesz dalej zwlekac???cosnie rozumiem cie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    teraz zobaczysz ile ma pechol rozmiarek na usg..Ale dzialac trzeba bedzie heheheh

nie wiem, czy małż podoła, seks był wczoraj a on z powodu przepracowania co najwyżej dwa dni, ten tego...

no cóż, ja chcę dziewczynkę, to może wzcorajszy w sam raz, bo jakby w owulkę to pewniejszy chłopak

jakbym miała 100 pewności ze to bedzie chlopak, to bym chyba w ogóle zrezygnowała.
    Ja tak mam i prosze mamy chłopaków nie oceniac...
    wiadomno, ze najwazniejsze aby zdrowe. ale jednak
    Jakby byl to wiadomo, ze czlowiek pokocha.. Ale...

No mój ojciec to by na wieśc o chłopaku z butów wyskoczył
    ma dwie córki i cztery wnuczki...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Elfik jaki wynik!!! ????

mega zajebista, mocna, oczojebiąca druga kreska!!!!!!!

no, to ci odpowiedziałam....
    :))))))))))))))))))))))))

• Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka, ale to test owu nie ciązowy, zeby była jasnośc :))))))))))))

• Elfik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia, poczytaj watek o hsg, to się dowiesz - nie ma się czego bac

albo nie czytaj, moze tak lepiej

ja idę za dwa tygodnie, nawet bez znieczulającyh chciałm to robić, ale tam to standard, ketonal w żyłę.
    po południu do domu :)
    idź, pewnie nic nie wykaże, czego ci życze, ale przeciez tzreba działać,a nie siedziec i czekac na cud :)))
    trzymam kciuki

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    nie wiem, czy małż podoła, seks był wczoraj a on z powodu przepracowania co najwyżej dwa dni, ten tego...

no cóż, ja chcę dziewczynkę, to może wzcorajszy w sam raz, bo jakby w owulkę to pewniejszy chłopak

jakbym miała 100 pewności ze to bedzie chlopak, to bym chyba w ogóle zrezygnowała.
    Ja tak mam i prosze mamy chłopaków nie oceniac...
    wiadomno, ze najwazniejsze aby zdrowe. ale jednak
    Jakby byl to wiadomo, ze czlowiek pokocha.. Ale...

No mój ojciec to by na wieśc o chłopaku z butów wyskoczył
    ma dwie córki i cztery wnuczki...
    Aj glupoty gadasz...cokolwiek bedzie w brzuniu bedziesz dumna jak pawik Ja mam syna ale jakby 2gie tez mial byc synek tez bym sie ciec=szyla chociaz o rozoFFej niuni marze heheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ