X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    uhmmm tak do juterka.....dzisiaj pogoda zapowiada się bardzo ładna, więc sobie odpocznę (wczoraj u mamy trochę się "różnych" rzeczy narobiłam), więc jak tylko słoneczko będzie mocniej grzać to kocyk, książka i fiuuu z domku...
    a jak tam dzisiaj już się czujesz???
    Kupiłam łososia, szparagi, będzie tarta:-)

ja cały czas z zajętymi zatokami, zaczyna mnie też ciągnąc na dole. :)
    to chyba jutro u ciebie tescik, u mnie tamponik :))))
    ta tarta z przepisu, który kiedyś zalinkowałaś?

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dowiesz sie plec...po badaniu histopatologicznym kochanie..pwiiedza ci jaki mial kariotyp meski czy zenski

Badnie histpatologiczne materiału tkankowego pobranego podczas zabiegu wyłyżeczowania jamy macicy z powodu poronienia, nie wskazuje praktycznie nigdy na przyczynę obumarcia zarodka. Badanie jest wykonywane rutynowo, gdyż każdy materiał tkankowy pobrany w czasie zabiegów bądź operacji powinnien być poddany badaniu histopatologicznemu. Pozwala potwierdzić prawidłowość wykonania zabiegu - poprzez stwierdzenie tkanek odpowiadających tworzącemu się łożysku, pozwala wykluczyć nowotworowy rozrost tkanek w postaci zaśniadu groniastego ciążowego itp. To są główne przyczyny wykonywania tego badania.

Wydaje mi się że gdybym prywatnie genetyczne badania robiła to bym wiedziała wszystko ale nie będę ich robić nawet mi o tym nie powiedziano, ze mogę.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, ja bralam i ovitrelle i pregnyl, jak musisz brac dwie dawki pregnylu, żeby pekało, to musisz i dwie ovitrelle.
    moim zadniem ostatnio gin zlecił mi jedną ovitrelle i nie pękło :(
    taak wiem..ale chodzilo mi o zamiane lekow..Ze moze ten z chomika bedzie lepszy ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę zaglądać do Wss dziękuję Wam za miłe słowa i wierzę, ze Wam się uda i mi też :) ale teraz Wy przejdziecie a ja dojdę :) mykam się położyć.

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Badnie histpatologiczne materiału tkankowego pobranego podczas zabiegu wyłyżeczowania jamy macicy z powodu poronienia, nie wskazuje praktycznie nigdy na przyczynę obumarcia zarodka. Badanie jest wykonywane rutynowo, gdyż każdy materiał tkankowy pobrany w czasie zabiegów bądź operacji powinnien być poddany badaniu histopatologicznemu. Pozwala potwierdzić prawidłowość wykonania zabiegu - poprzez stwierdzenie tkanek odpowiadających tworzącemu się łożysku, pozwala wykluczyć nowotworowy rozrost tkanek w postaci zaśniadu groniastego ciążowego itp. To są główne przyczyny wykonywania tego badania.

Wydaje mi się że gdybym prywatnie genetyczne badania robiła to bym wiedziała wszystko ale nie będę ich robić nawet mi o tym nie powiedziano, ze mogę.
    Kurcze..juz sama nie wiem ..Ale moja kolezanka poronila w 11tyg ciazy..I z wyniku wiedziala ze to byl synek i ze przyczyna obumarcia plodu byly duze wady tworzacego sie lozyska...
    A wazne to bylo dla niej bo miala juz synka z zespolem downa w domu..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    będę zaglądać do Wss dziękuję Wam za miłe słowa i wierzę, ze Wam się uda i mi też :) ale teraz Wy przejdziecie a ja dojdę :) mykam się położyć.
    odpoczywaj <3

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu tak bardzo mi przykro:( tulam mocno....po tym co napisałaś....jaka z Ciebie dzielna osoba..dziewczyny już wszystko napisały i podpinam się pod ich słowa...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    taak wiem..ale chodzilo mi o zamiane lekow..Ze moze ten z chomika bedzie lepszy ...

Kap, hmm, jak poczytasz to kto ci na to odpowie? Skoro tzreba używać podobne dawki, to takie same.
    Lekarze jak zawsze mogą mieć swoje teorie, ale mnie kiedyś jedna farmaceutka powiedziała, ze po prostu jedna firma chce zarobić więcej, wiec ovitrelle droższa.
    kiedyś przejrzałam wątek gzdie dziewczyny o tym dykutowały na innym forum, i doszły do tego samego wniosku.
    Tyle, ze kiedys pregnyl tylko domięsniowo było napisane, i nie każda to lubiła, a ovitrelle tylko w brzuch.
    Obecnie to się zmieniło.

Mi babka kt kiedys robila zastzryki u jednego lekarza powiedizala, ze domięsniowo lepiej, ale wtedy tego nie drązyłam dlaczego..

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kap, hmm, jak poczytasz to kto ci na to odpowie? Skoro tzreba używać podobne dawki, to takie same.
    Lekarze jak zawsze mogą mieć swoje teorie, ale mnie kiedyś jedna farmaceutka powiedziała, ze po prostu jedna firma chce zarobić więcej, wiec ovitrelle droższa.
    kiedyś przejrzałam wątek gzdie dziewczyny o tym dykutowały na innym forum, i doszły do tego samego wniosku.
    Tyle, ze kiedys pregnyl tylko domięsniowo było napisane, i nie każda to lubiła, a ovitrelle tylko w brzuch.
    Obecnie to się zmieniło.

Mi babka kt kiedys robila zastzryki u jednego lekarza powiedizala, ze domięsniowo lepiej, ale wtedy tego nie drązyłam dlaczego..
    laska ale miedzy trymi lekami jest roznica..jeden jest naturalny z moczu kobiet..a drugi z chomika i dodatkowo modyfikowana..Dlatego ovitrella nie musi byc przechowywana np w lodowce...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w sumie ovitrella jednorazowo to 650tka wiec podwojna dawka byloby 1300w sumie..wiec wieksza dawka..Ale cenowo hmm..dawc 150zeta i tylko kurfffa ekseprymetowac :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap nie mam testa w domu, bo nie nastawiałam się że będę go robiła....wczorajszy dzień u mamy szybko minął i wracając już nie pamiętałam żeby po drodze do apteki zajrzeć...ja chyba porąbana jestem...bo jakoś nie mam ciśnienia....na innych tematach to laski aż się prześcigają, która wcześniej zieloność zobaczyła...a Asi przykład (przepraszam, że naruszam Twoją prywatność Asiu) pokazuje nam, że II kreski na teście to nawet nie połowa sukcesu.....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety..sukcesem jest nie zajscie a donoszenie i najwazniejsze urodzenie dziecka zdrowego!!!
    Wiem , ze mam zajebiste szczescie ze mlody jest zdrowym inteliogentnym dobrze rozwinietym nastolatkiem.I chyba czytajac rozne historie ak naprawde dociera do mnie jakie mam szczescie juz w domu..Wiec z pokora powiem bede sie starac..ale chyba troche moj zapal juz opadl..Cholernie boje sie takich rpzezyc i zaczelam zast czy powinnam wogole sie starac :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie powiem, że NIE zazdroszczę Wam, które mają dzieci...moje rodzeństwo ma i bez większych problemów swoje pierwsze...przy drugim jedna siostra poroniła, potem urodziła zdrowego ślicznego synka, druga siostra niestety nie może mieć już dzieci. a ma dopiero 37lat....i cały czas mi powtarza, że jest szczęściarą bo ma chociaż jednego syna.....
    a co ja mam powiedzieć???? Qrwa boję się jak jasna cholera...u mnie w rodzinie są obciążenia, w rodzinie męża również (bezpłodność, rak itp.).............
    chyba każda z Nas - niezależnie czy ma potomstwo czy nie - jak jest świadoma wszystkich zagrożeń to się boi....tylko tak jak pisałaś, instynkt macierzyński jest chol.ernie silny....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Ci ze zaczynam sie bac qurwa coraz bardziej :(
    A umysl mowi , ze musisz sprobowac zeby za pare lat nie zalowac
    A jak widze , ze cos sie chrzani , nie udaje to dociera do mnie ze takie przypadki chodza po ludziach nie po lesie..I moze to mnie etz dotknac..
    Jakie to wszystko jest nie fair!!
    Ale mam jevanego dolka :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:33

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też...dół już mnie dopadł wczoraj wieczorem...dzisiaj się pogłębił...:(
    wszystko co piszesz...to tak jakbym ja pisała...czuję tak samo...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja też...dół już mnie dopadł wczoraj wieczorem...dzisiaj się pogłębił...:(
    wszystko co piszesz...to tak jakbym ja pisała...czuję tak samo...
    Mala musimy wierzyc ze bedzie dobrze...I musi byc....

Joanna0071 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się Kasiek, staram się.....
    idę pokosić, muszę się czymś zająć, zająć myśli, sama nie wiem...
    jak słyszysz od lekarza "statystykę" to nic Ci to nie mówi, bądź mówi, ach mała szansa, że to trafi się mnie...ale potem znajdujesz takie oto forum, i co rusz jakaś kobietka ma problem, i wtedy masz ochotę wsadzić w d...dla lekarza jego statystykę...bo statystycznie BARDZO Nas dużo z tymi problemami, a to tylko jedno forum......

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh..powtórze sie wredne to życie jak cholera

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano masz racje..Ja wzielam sie za sprzatanie i wymiane w akwarium wody..Staram sie myslec optymistycznie(ze to mnie nie bedzie dotyczylo)ale wiem ze wmawiam sobie :-/
    To rozladuj sie mala rozladuj :*

kiniaczek84, Malenq lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ano masz racje..Ja wzielam sie za sprzatanie i wymiane w akwarium wody..Staram sie myslec optymistycznie(ze to mnie nie bedzie dotyczylo)ale wiem ze wmawiam sobie :-/
    To rozladuj sie mala rozladuj :*

Jak sie czyta takie rzeczy to powiem szczerze w człowieku coraz mniej optymizmu,ale musimy byc dzielne Dziewuchy bo co nas nie zabije to nas wzmocni

kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ