X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka a w czym palenie przeszkadza???:) chyba nie w zapłodnieniu;)
    jak szwagierka sobie wpadła to jarała jak smok:P

MADZIA nie Polacy ale taka firma jest vacanselect i to tacy jakby pośrednicy:) dziś jeszcze bezpośrednio z ciekawości napisałam do samego ośrodka bezpośrednio zobaczymy czy jest różnica w cenie:)
    ale podejrzewam że nie będą zdzierać bo te 700zł za nocleg na 5 nocy to i tak mało na naszą trójkę za granicą:) a wolę wszystko w Polsce załatwić, popłacić i dostać voucher z fakturą niż tak jak ostatnio przewalutować kasę, wpłacać na węgierskie konto z prowizją 150zł:)

Kasia no dwa okładziki to jeszcze luzik:) masz tak jak ja w poprzednich cyklach, obserwacja jedynie;) ja już żadnemu cyklowi nie wierzę i chyba zdaję sobie sprawy że aby coś o sobie więcej powiedzieć trzeba się obserwować długimi miesiącami.

no kupiłam sobie witaminę B complex i kwas foliowy, bo ja swój dałam mężowi na wyjazd i zostałam o niczym:P

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:07

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo w sumie racja alkoholiczki itp rodza jedno drugie piate ale nic...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaliera jasna u mnie juz sie chmury sciagaja :( chyba kicha bedzie popoludniu ...Normalnie zglupiala ta pgooda :-/ Zeby nie moglo byc ladnie caly dzien tylko musi straszyc ehhh
    Kasiulek a co mi zostaje jak nie obserwacje?? No chyba ze jakies zastepstwo se zrobie na te miesiace co mojego nie ma :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj upał. W autobusie gorąco, nawet klimy nie włączyli. Zaraz chyba na słonko pójdę na trochę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    Robotka polecasz to miejsce na Węgrzech?
    zapodaj jakiś link z atrakcjami, myślałam że Węgry nie mają aż tyle atrakcji :-) słyszałam, że Praga jest boska i mam w planie ją kiedyś zobaczyć :-) ale może na Węgry też bym się skusiła :-) a dla małych dzieci jest coś ciekawego?
    mogę polecić Ci kilka miejsc:D Węgry są przepiękne, zakochałam się w nich po drugich wakacjach, ze wzglęcu na klimat, miłych ludzi i na prawdę tanioszkę, spokojnie można porównać wczasy na Węgrzech do tych naszych polskich. ja jestem z Południa Polski więc mi bliżej na Węgry gdziekolwiek jechać niż nad Polskie morze gdzie niekoniecznie mogę mieć pogodę;)
    a więc na początek pojechaliśmy do Miskolca ale na wypad z dziećmi nie polecam bo nie mają tam wielu atrakcji, raczej taki wypad w gronie dorosłych:)
    natomiast totalnymi odkryciami były kolejno Hajduszoboszlo(kompleks przereklamowany bo pełno Polaków, ale bardzo fajny jeśli chodzi o atrakcje, my stacjonując pod namiotem, dodatkowa atrakcja dla córki spędziliśmy na ośrodku na prawdę aktywny tydzień:) bardzo taniutko i bliziutko(ode mnie 400km)
    https://www.google.pl/search?q=hajduszoboszlo+aquapark&client=firefox-a&hs=3F5&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DkZ7U4v-I8mk4gSdrYDwBg&ved=0CDsQsAQ&biw=1098&bih=617

kolejnym miejscem jest Sarvar, i tu wracamy już trzeci raz:)
    https://www.google.pl/search?q=sarvar&client=firefox-a&hs=TwP&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TkZ7U5uGCOy07Qbr5IGYDQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1098&bih=617
    wtedy zahaczamy o wspaniały węgierski Balaton :)

całośc śmiało mogę porównać do słowackiej Tatralandii tylko w wersji o wieeele tańszej:)
    jest jeszcze wiele takich miejsc na Węgrzech z atrakcjami dla dzieciaków w róznym wieku że na pewno tam wrócimy nie raz:) nasz pierwszy wyjazd był spontaniczny wymyślony wieczorem a w nocy z nawigacją już sunęliśmy na Węgry;)

Kasiek u mnie jeszcze nie ma tych brzydkich chmur, ale pewnie niedługo przyjdą skoro są już u Ciebie;/ kurde a tak mam ochotę na tego grilka

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s jak Ci się nie otworzą linki które wkleiłam to wpisz sobie w google nazwy tych miejscowości i wyjdą Ci obrazy dla tych miejsc:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:08

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha u mnie juz popadalo ..na szczescie nie duzo....Wsuwam na szybko roszpunke z jogurtem i szczypioruniem i ide kosic,,,,Ile sie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 14:56

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:08

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia zrób test.......jeśli dziś nie przyjdzie to dziwne:-)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek dzieki za przepowiednie;) czyli gril odpalę choćbym miała pod balkonem siedzieć:P

jeju jak duszno....fuuuj nie cierpię, i w takich chwilach żałuję że nie mam kiecki a czarne spodnie:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szania nie robie ;) czekam sucho jak pustynia ....moze przezroczysty sluz ...bole ustaly troche jajnik pociagnie ...czekam do 30 dc chyba ze mnie krew zaleje

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piekna pogoda ...ocieplaja nam dom ale smierdzi...elewacja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda pamiętaj o naszych przeżyciach. Ja do tematu ciąży podchodzę na chłodno. A jeśli będę testować w 12dni po owulacji to nie dlatego że się nakręcam i jestem niecierpliwa cipka ale po ty by wykluczyć kolejna pozamaciczna albo bardziej o siebie dbać. Raz poronilam jak chodziłam w ciąży na sauny squash i tenisa. Raz tez miałam pozamaciczna która doprowadziła do straty jajowodu. Nauczyłam się już słuchać swojego ciała ale zrobię wszystko by wyeliminować kolejne ryzyka.
    Oczywiście podziwiam Cię za to ze dotrwasz do 30dc:-* podziwiam i szanuje twoja decyzję. Mam nadzieje ze właśnie luz psychiczny sprawi wam niespodziane:-*!!!

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie wiem czy wytrzymam taki zamiar mam.,.tylko ze nie wierze naprawde ze moglo by sie udac!!

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tym bardziej zrób potem rób betę z progesteronem

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam dzis 26 dc ....boje sie go zrobic zrobie i bede ryczec ..a tak bedzie co ma byc...co zrobie ...ja naprawde jestem nastawiona na porazke bo niby czemu mialo by sie udac ...skoro tyle czasu i na clo piekne owulki i nic a teraz nawet nie wiem czy owulka byla...
    wg objawow to byla w 13 dc ale ja wiem,..jak by nie bylo to temp by sie podniosla bo chyba nie ..prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:42

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff finisz!!! skonczylam wsio co zalanowalam yupiii
    Zagubiona drobniutki deszczyk i po nim sloneczko gorrace szybko wysuszylo ja...A przy okazji opalilam mordke i ramiona hah

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Dziewczyny czekam dzis 26 dc ....boje sie go zrobic zrobie i bede ryczec ..a tak bedzie co ma byc...co zrobie ...ja naprawde jestem nastawiona na porazke bo niby czemu mialo by sie udac ...skoro tyle czasu i na clo piekne owulki i nic a teraz nawet nie wiem czy owulka byla...
    wg objawow to byla w 13 dc ale ja wiem,..jak by nie bylo to temp by sie podniosla bo chyba nie ..prawda?
    niestety nawet przy bezowulacyjnych zdarza sie ze tempka idzie w gore bo niepekniety pecherzyk przemienia sie w cialko zolte...Takze jak sama wiesz tylk monitoring tak naprawde mowi nam czy ovu byla lub nie..No i badanie progesteronu rownieza...Ale jak czulas ovu i potem tempka rosla to wszystko przeciez mozliwe,,,

Madziara lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ