X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no kobitooo przeciez lot to klasyk......A z dobroci serca nawet nie zdazysz...Bo ja miewam horrory w snach i jak mi odbije i cie zaciukam widelcem???

dobrze, ze móiwsz, od razu powiem, zeby tobie dali tylko łyżkę... :)))

a ja cię nieczym innym tylko moim poczuciem humoru wykończę!
    bo cięzkie ono niezmiernie, oj cięzkie...

:)))))))))))))))))

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie ciesze szczesciem innych ale swoej tez mnie cieszy ehheeh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    dobrze, ze móiwsz, od razu powiem, zeby tobie dali tylko łyżkę... :)))

a ja cię nieczym innym tylko moim poczuciem humoru wykończę!
    bo cięzkie ono niezmiernie, oj cięzkie...

:)))))))))))))))))
    No fakt ciezkostrawne to poczucie
    ale najwyzej wzdecia bede miala po nim i pszczolki..i zagazuje Cie ehhehe a jak to kiedys uslyszalam od malzonka -Po co trzymac baka w dupie niech polata po chalupie 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna babka ma bliźniaki z dwoma facetami, oczywiscie w usa
    jedno białe drugie czarne.
    w sumie mozliwe, pekaja dwa jajka, jedno po drugim w odstępie kilku godzin, jak to przy dwujajowych blixnakach, a tu najpierw czekał jeden plemniczek, a potem drugi...

to tzreba miec pecha, jak się męza zdradza...:))))))))

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    w sumie mozliwe, pekaja dwa jajka, jedno po drugim w odstępie kilku godzin, jak to przy dwujajowych blixnakach, a tu najpierw czekał jeden plemniczek, a potem drugi...

Pecha??? pecha?? to trzeba sie w czepku urodzic by tak wpasc z niewiernoscia ehhehehe

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Słyszałam o tych bliźniakach ale jedno z rodziców jest czarnoskóre i urodziły się bliźniaki jedno kolor skóry odziedziczyło po mamie drugie po tacie... no chyba że Ty o innym przypadku słyszałaś :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie dziewczyny, tu jest fajny watek
    moze ktoś znajdzie cos dla siebie
    http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-188399.html

niejaka Moni_ka wpadła na ten sam pomysł co ty kap, z wczesniejszym pregnylem i się jej udało.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz paczam kochana

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheheh to widze ze nie tylko ja tak kombinuje....Ja kminie zeby podac sobie pregnyl albo w 14tym albo 15tym dniu cyklu...jeszcze sie zastanawiam....Ale sklaniam sie wlasnie w 14tym wieczorem juz podac...Ni cnie ryzykuje najwyzej znow sie nie uda....eheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wpłynęło :)

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zle na zoladku...jutro powtorka bety ...ciekawe co z tego bedzie ...zle sie czuje jestem oslabiona ...i nudnosci ...ale lekkie ..lekarz pow ze niska ta beta...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuś tak patrze u siebie..nie wiem czy dobrze kminie...w razie czego wspieraj 8) ..Ale skoro u mnie a mam cykle 30 , 31dni bol owulacyjny wystapil 14dnia cyklu a 16ty byl skok temperatury to wychodziloby ze u mnie pekl sam pecherzyk , ktory raczej olbrzymem nie byl jeszcze...W6tym dniu cyklu byl tylko przetrwaly pecherzyk na 15mm na prawym jajniku i nic wiecej , a ten przetrwaly kiedy bylam 17dnia cyklu u gina dalej byl...Wiec tak naprawde u mnie musial urosnac miedzy7-a14dniem pecherzyk..Skoro rosnie srednio sam 2mm na dobe to w 15dniu mial te 18mm i pekl....Niezla rozkmina? nie? heheheheh..
    Takze podam se 10tys pregnylu chyba jednak w 14tym dniu cyklu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:03

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Ale mi zle na zoladku...jutro powtorka bety ...ciekawe co z tego bedzie ...zle sie czuje jestem oslabiona ...i nudnosci ...ale lekkie ..lekarz pow ze niska ta beta...
    Moze niska byc bo wczesna ciaza???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia, wpłynęło :)
    super!!jednak moj bank mnie nigdy nie zzawodzi ehhehehe Szybko przesylaja kasiore... 8)

Milcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jak czytam komentarze pod Twoim wykresem, to jakaś masakra... "Na pewno musi się tym razem udać"... Laski wypisują takie komentarze, a nie wiedzą jaka jest sytuacja.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Oliwia to sie blyskotliwoscia umyslu nie wykazala heheheh ..tym bardziej ze mam napisane ze bez staranek ehheehh..Ale mi tez sie moj wykresik podoba..Jest stabilna tempka bez wahan a to oznacza ze raczej z progetseronem nie mam problemow wiekszych...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wykres wygląda super. Progesteron pewnie też ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ewuś tak patrze u siebie..nie wiem czy dobrze kminie...w razie czego wspieraj 8) ..Ale skoro u mnie a mam cykle 30 , 31dni bol owulacyjny wystapil 14dnia cyklu a 16ty byl skok temperatury to wychodziloby ze u mnie pekl sam pecherzyk , ktory raczej olbrzymem nie byl jeszcze...W6tym dniu cyklu byl tylko przetrwaly pecherzyk na 15mm na prawym jajniku i nic wiecej , a ten przetrwaly kiedy bylam 17dnia cyklu u gina dalej byl...Wiec tak naprawde u mnie musial urosnac miedzy7-a14dniem pecherzyk..Skoro rosnie srednio sam 2mm na dobe to w 15dniu mial te 18mm i pekl....Niezla rozkmina? nie? heheheheh..
    Takze podam se 10tys pregnylu chyba jednak w 14tym dniu cyklu..

no, ja to doktoratu z matmematyki nie robiłam, ale mi sie widzi, że dobrze kombinujesz.
    Jak ksiązkowo na ciąże ma miec przynajmniej 18, a rosną dwa na dobę to w czternastym będzie akurat. a chcesz to zrobic w cyklu próbnym, czyli bez monitoringu?
    bo jak masz na nfz, to może w 13 dc się pokaz, a raczej pokaz co tzreba?

dlaczego tak piszę?
    bo niestety kuleczka tu nie ma reguł...
    u mnie w tym cyklu pecherzyk 14 w 9 dc, w innych cyklach to zaden jeszcze koszulki lidera nie zakładał...

fajnie, ze masz naturalna ovu.. ja nie wiem co mam zrobić, czerwiec odpuszczę, ale chyba clo i tak wezmę :( lekarz powiedział, ze trzeba na organizmie wymusic regularna owulację i nie ma co robic przerw, niech sie nauczy co ma robić..
    jakoś mi to gra, bo jak zrobiłam przerwę z clo między ginami, to mi się dwa bezowulacyjne trafiy... :(

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap, zajrzyj na priv

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wlasnie wszystkie 3cykle a wiec 2 wspomagane clo i jeden naturalny tak wlasnie wychodza..wszystko 14,15dzien cyklu pecherzyki14mm-16mm i one pekaly ...chce to zrobic teraz w tym 1szym cyklu a ze nie ma mojego gina to bedzie w ciemno..A powiem Ci , ze ochota na bulenie po stowie na monitoring , ktory i tak w sumie swoje a zycie swoje ..To wole te stowe mlodemu dac na wycieczke niech poszaleje...
    U mnie pewnie nie byloby wlasnej ovu kochana jakby nie kauteryzacja tego wlasnie jajnika...bo w styczniiowym cyklu bezwspomagaczy podrosl troche i stanal tworzac torbiel , ktora pekla dzien przed @ O bolu nie wspomne...
    A co tracisz biorac??Chyba tak naprawde nic..skoro probowalas naturalne cykle i guzikto jedz na clo....Mysle ze powinnas brac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:34

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ