X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha Kaśka to załóż okulary jak mnie nie widzisz:D fryzurę zmieniłam nooooo i lizaka trzymam w lewej ręce:P:P:P

Kasiek jeden naleśnik nie zaszkodzi:) ja dziś grilka palę:) już kiełbaska kupiona:) mniam mniam:) nie ma jak obiadek na powietrzu:P choć pogoda nie specjalnie zachęca:P
    nookielbasa z grilla mrrr mysmy mieli wczoraj i szaszlyki z warzywek i mieska mielonego..Pychotka..do tego sos czosnkowy i tzatzyki ehhhh az zlinka cieknie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    robuś....rewelacja i ten nowy fryz....supcio...

lecę, do wieczorka, mężu wrócił i chwila uwagi się należy:)
    ooo jak Ty mi ślicznie mówisz:D rozpływam się mrrrr:)

Kasiek własnie mnie cały czas te szaszłyki z mielonego mięsa intrygują:) jak się to na patyku trzyma?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ooo jak Ty mi ślicznie mówisz:D rozpływam się mrrrr:)

Kasiek własnie mnie cały czas te szaszłyki z mielonego mięsa intrygują:) jak się to na patyku trzyma?
    Kasia ja na dol nakluwam kawalek papryki potem wyrobione tak twardziej meisko mielone z bulka zoltkiem i troche bulki tartej plus przyprawy potem formuje maly walek i oblepiam patyka..potem na mieso cukinia cebula znow oblepiam mieskiem pa[ryka cukinia itd..Ladnie sie to trzyma ukladam na tacce metalowej i sie griluje....No a jak z jednej strony sie usmazy to na druga a jest juz twardsze i nie spada

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mrrrrrr ale superaśnie muszę kiedyś wypróbować:D już czuję spak dobrze doprawionego mieska mielonego z grila:D

lecę paaa:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o mrrrrrr ale superaśnie muszę kiedyś wypróbować:D już czuję spak dobrze doprawionego mieska mielonego z grila:D

lecę paaa:)
    paaaaa

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robuś, a ja wolałam poprzednią fotkę :)

a poniewaz szukam coś na temat mojej masciz progesteronem, to znalazłam takie oto rzeczy, cytuję

znalazłam:

(...)ja wprawdzie nie robiłam badania poziomu progesteronu, ale te
    plamienia wskazują na to, że jest on niski(...)

(...)Wiem, że są też maści z progesteronem bardzo podobnym do
    naturalnego (lepiej się wchłania przez skórę i nie jest unicestwiany przez
    wątrobę jak w przypadku tabletek), ale nie wiem jeszcze jak się nazywa.

(...)Alchemilla vulgaris = przywrotnik. Nalewka z tego zioła ma działanie bardzo zbliżone do progesteronu. Tylko nie wiem, czy można ją gdzieś kupić. Ja wiem, jak się ją robi Albo maść z 80g neutralnego mleczka do ciała plus 20g nalewki. Wmasowywać 2 razy dziennie szczególnie w drugiej fazie cyklu. Najlepiej stosować jak już pisałam gdzieś w tym wątku, z herbatką z koniczyny. Bo hormony są od siebie zależne. Za mało estradiolu = brak albo słabe owu = zbyt mało progesteronu. (...);-)

(...)jak robisz tą nalewkę? Jakie proporcje?
    Nalewka: 40g korzenia, 8g liści i kwiatów, 150-175g alkoholu 50-60% (ale zioła lepiej świeże). Zioła w kawałeczkach zalać alkoholem i macerować w półcieniu 28 dni. Regularnie wstrząsać. W Niemczech są gotowe pod nazwą: CERES.

(...)Jeszcze silniej działa korzeń pochrzynu (Dioscorea mexicana), też do nabycia jako maść albo kapsułki. Podobno świetnie reguluje niedobór progesteronu i PMS. Idealna kombinacja to wiesiołek przed owu (naturalne estrogeny) i dioscorea po,
    ale tylko do stwierdzenia ciąży!

(...) Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę (składniki zawierające związki pobudzające
    organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny): liście
    maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g (można
    też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek?
    Zioła na drugą fazę (wzmacniające prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa,
    krwawnik po 40g
    łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)
    Smacznego

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak wszystko zaczniesz brac to eksploduja ci jajniki hihihihihihi

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWIK smacznego:)
    a u mnie w końcu słoneczko wyszło, po całym dniu opadów...

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a spadajcie laski, ja tego nie zamierzam wszystkiego brac :)))))))0

ale może komus się przyda :)

po to chyba jest ten watek :)

ja mam swoja maść z progesteronem i na razie to spróbuję, ale pomysł żeby cos ukrecic samemu jest fajny, nigdy tego nie robiłam, a tak wiem, że jest tam natura, bo sama spiryt lałam, hihihi
    ale na razie mam i tak dośc innych robót :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe niuniek właśnie po to jest wątek....ja i tak sobie do notatnika kopię wrzuciłam...nigdy nie wiadomo, kiedy takie info się przyda....;)

DOBRANOC:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 20:02

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellol lasencje ;D Jak poranek? :)\
    Kurfffffa mac juz 3ci raz cos sie mi dzieje ze nie widze suwaczkow ani u siebie an u czesci dziewczyn :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nowe musialam se walnac ;D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.....
    pada:( zimno:( i nic się nie chce.......

waga po wczorajszym makaronie znowu w górę buuuuu........

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja piłam swojego czasu ziele przywrotnika:D chyba własnie po owulacji, kupiłam sobie w zielarskim i parzyłam:D

heloł lasencje:)

Kaśka ociotowałam sie w końcu:P z korkiem w brodziku wyglądającym jak koktajl mołotowa:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, Kaśka, ja też jestem ciekawa...dajesz maleńka i jaki kolor wody???? hę????

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolor wody był od początku brązowy:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kolor wody był od początku brązowy:P
    uhmmm a to oznacza? że jesteś "odciotowana" ??? dobrze rozumiem....uhmmmm :-/

A Ty bidulko dzisiaj w pracy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 08:27

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    uhmmm a to oznacza? że jesteś "odciotowana" ??? dobrze rozumiem....uhmmmm :-/

A Ty bidulko dzisiaj w pracy???
    a bo ja wiem co to znaczy??:P nie wiem niech się ekspertki wypowiedzą:D w każdym razie relaks na pewno był super:) i ta woń tego zielska hehe

no niestety siedzę do 13 w pracy, wypadła moja sobota....a potem pędzę stypę do roboty;) zawsze to dodatkowy grosz wpadnie;) no a wieczorem mamy Afromental w mieścinie to może skoczymy;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj takie durnoty siły, że budziła się chyba z pięć razy w nocy jak nie więcej.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to w nocy jakieś "celebrytki" amerykańskie się śniły heheheh...a tak to nockę miałam dość przyjemnie przespaną....

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ