Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:hahaha Kaśka to załóż okulary jak mnie nie widzisz:D fryzurę zmieniłam nooooo i lizaka trzymam w lewej ręce:P:P:P
Kasiek jeden naleśnik nie zaszkodzi:) ja dziś grilka palęjuż kiełbaska kupiona:) mniam mniam:) nie ma jak obiadek na powietrzu:P choć pogoda nie specjalnie zachęca:P
-
Malenq wrote:robuś....rewelacja i ten nowy fryz....supcio...
lecę, do wieczorka, mężu wrócił i chwila uwagi się należy:)
Kasiek własnie mnie cały czas te szaszłyki z mielonego mięsa intrygująjak się to na patyku trzyma?
-
Robotka1 wrote:ooo jak Ty mi ślicznie mówisz:D rozpływam się mrrrr:)
Kasiek własnie mnie cały czas te szaszłyki z mielonego mięsa intrygująjak się to na patyku trzyma?
-
robuś, a ja wolałam poprzednią fotkę
a poniewaz szukam coś na temat mojej masciz progesteronem, to znalazłam takie oto rzeczy, cytuję
znalazłam:
(...)ja wprawdzie nie robiłam badania poziomu progesteronu, ale te
plamienia wskazują na to, że jest on niski(...)
(...)Wiem, że są też maści z progesteronem bardzo podobnym do
naturalnego (lepiej się wchłania przez skórę i nie jest unicestwiany przez
wątrobę jak w przypadku tabletek), ale nie wiem jeszcze jak się nazywa.
(...)Alchemilla vulgaris = przywrotnik. Nalewka z tego zioła ma działanie bardzo zbliżone do progesteronu. Tylko nie wiem, czy można ją gdzieś kupić. Ja wiem, jak się ją robi Albo maść z 80g neutralnego mleczka do ciała plus 20g nalewki. Wmasowywać 2 razy dziennie szczególnie w drugiej fazie cyklu. Najlepiej stosować jak już pisałam gdzieś w tym wątku, z herbatką z koniczyny. Bo hormony są od siebie zależne. Za mało estradiolu = brak albo słabe owu = zbyt mało progesteronu. (...)
(...)jak robisz tą nalewkę? Jakie proporcje?
Nalewka: 40g korzenia, 8g liści i kwiatów, 150-175g alkoholu 50-60% (ale zioła lepiej świeże). Zioła w kawałeczkach zalać alkoholem i macerować w półcieniu 28 dni. Regularnie wstrząsać. W Niemczech są gotowe pod nazwą: CERES.
(...)Jeszcze silniej działa korzeń pochrzynu (Dioscorea mexicana), też do nabycia jako maść albo kapsułki. Podobno świetnie reguluje niedobór progesteronu i PMS. Idealna kombinacja to wiesiołek przed owu (naturalne estrogeny) i dioscorea po,
ale tylko do stwierdzenia ciąży!
(...) Mieszanka ziołowa na pierwszą fazę (składniki zawierające związki pobudzające
organy odpowiedzialne za owu oraz zawierające roślinne estrogeny): liście
maliny, rozmaryn, kwiaty bzu czarnego, szałwia, bylica pospolita po 40g (można
też dodać koniczynę łąkową) po 40g. Do tego wiesiołek?
Zioła na drugą fazę (wzmacniające prod. progesteronu): przywrotnik, pokrzywa,
krwawnik po 40g
łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie (można na zapas w termosie)
Smacznego
-
nick nieaktualny
-
a spadajcie laski, ja tego nie zamierzam wszystkiego brac
))))))0
ale może komus się przyda
po to chyba jest ten watek
ja mam swoja maść z progesteronem i na razie to spróbuję, ale pomysł żeby cos ukrecic samemu jest fajny, nigdy tego nie robiłam, a tak wiem, że jest tam natura, bo sama spiryt lałam, hihihi
ale na razie mam i tak dośc innych robótkapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewik ja piłam swojego czasu ziele przywrotnika:D chyba własnie po owulacji, kupiłam sobie w zielarskim i parzyłam:D
heloł lasencje:)
Kaśka ociotowałam sie w końcu:P z korkiem w brodziku wyglądającym jak koktajl mołotowa:Pkapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:uhmmm a to oznacza? że jesteś "odciotowana" ??? dobrze rozumiem....uhmmmm
A Ty bidulko dzisiaj w pracy???nie wiem niech się ekspertki wypowiedzą
w każdym razie relaks na pewno był super:) i ta woń tego zielska hehe
no niestety siedzę do 13 w pracy, wypadła moja sobota....a potem pędzę stypę do roboty;) zawsze to dodatkowy grosz wpadnie;) no a wieczorem mamy Afromental w mieścinie to może skoczymy;) -
nick nieaktualny