X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dzieki za opinie w smsku....Ja to ciemna w tym jestem trochu..Mlody mi mowi ze prawie identyczne se mysle wysle ci zebys swoim okiem luknela...Teraz pregnyl powinien wspomoc pik lh..Tak se mysle

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to chyba jednak zależy od stopnia rozwodnienia. U mnie jeden dzień, ledwo zarys drugiej kreskji, nast dnia - pozytyw!
    I tak doszlam, ze za pierwszym razem, sorry za szczegóły, mocz był prawie przezroczysty, bowypilam dużo płynów...

Kap, to dobrze, ze się testy pookrywaja :-)

Robotka, rob co się da, a czego się nie da - nie zaluj..
    Chyba, ze możesz wpaść do starego do pracy na numerem;-)
    Leki donies czerwony kapturku, i bzyk, na zapleczu:-) :-) :-) :-)

Zagubiona, moja @ się czai, ale dziś tempka ładnie w dol, pewnie jutro - tadddaaaam

A i robotka, odnośnie temperatur, ja to zmarzlak, u mnie jakbys zobaczyła jakie ja mam dolne temp przed skokiem, to byś trumnę zamawiala i wieniec...
    Choć teraz trochę lepiej, może po tych wszystkich tabsach organizm wytwarza wiecej pary, żeby to cale g... Jak najszybciej wyrzucić...:-) :-) :-)

Aska, wiesz, ze możesz zaciazyc to i starania inne...
    Ja wiem, ze raczej nie pójdzie.
    Nie jojcze z dwoch powodów.
    Jedna cora jest, a mieć tylko jedno a nie mieć wcale, to różnica jak niebo a kosmos.
    Wiem, ze i tak jestem szczęściarz..
    Po drugie nie ma co się nad sobą uzalac, bo jest rządowe in vitro. Jak babki naprawdę chcą, to nie poplakuja tylko ida na weryfikację.
    Jak inne mogą, to ja mogę tylko do siebie mieć pretensje, ze nie mam na to siły...
    Twardym trzeba być a nie miętkim.
    A życie dla niektórych po maśle, a innym skały pod nogi.
    Ja żyje w takim kraju, z takimi ludźmi, ze i tak jestem szxczesciara...
    Widać nie można mieć wszystkiego...

Ps, mam tez grube uda, ale to widać nie wyczerpało mojego limitu niexzzxczesc, musiało być jeszcze cos, a to czysta nie sprawiedliwość bo uda sa naprawdę grube...:-) :-) :-) :-) :-) :-)

kapturnica, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek no musiałam wzrok wytężyć żeby je zweryfikować ale nie było źle:) tak że do bojuuuu:)

Oj Ewik Ewik:P jakbym tam wpadła na kompanię taka rozochocona to prędko bym nie wyszła:P

ooo ja też miałam na początku testowania przeźroczysty prawie mocz bo dużo właśnie piłąm;) a po weselu nad ranem byłam wysuszona jak rodzynka:P nie piłam prawie nic bo nie było czasu.
    KAsiek mam takie same testy:) więc wiem na czym polega ich obserwacja;) w końcu robie je od roku
    p.s. śliczne pazurki:D

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    p.s. śliczne pazurki:D

Dzieki slonce =D Ale juz wymagaja zrobienia od nowa a sie mi nie chce hehe

NO to mam ekspertke od testow heheheh..Walnelam se 10tys pregnyl przed16..ciekawe jakie wyjda te digitale jutro i pojutrze..A w srode ginek..I tak znajac moje piekielne szczescie to jak sie uda miec owulacje to pewnie natej niedrozn ej stronie eheheh//A dupa bedzie co am byc....WIECEj nic nie zrobimy..I masz racje dzis jak szlam zrlbic mocz byl bardzo ciemny zageszczony bo nielatalam sikac..moze dlatego wyszedl???RANO robilam zarowno digitala jak i ovu i oba lh nic nie bylo widac mimo tego ze mocz byl zageszczony...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ty masz to szczescie , ze na miejscu jest klinika co mozesz to in vitro zrobic..Ja moge o tym zapomniec nawet jeslibym bardzo chciala... buuu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jesio jedno..tobie wyszedl lh pozytyw przed czy po podaniu pregnylu?????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ja mam nie tylko uda :-) ale to nie nieszczęście bo są sprawne :-)
    A testy jak sie robi to czytałam, że nie wolno 2 h pic i nie wolno z rannego moczu i zawsze no tej samej porze

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka wrote:
    Czesc dziewczyny, mam do Was pytanie. 4dc bylam u gina. Zrobil mi usg i sie okazalo ze już jest widoczny pęcherzyk dominujący (1,33). Którego dnia cyklu powinien on pęknąć mniej wiecej? Z góry dziękuję za pomoc.

A jakie długie cykle masz? I jak było we wcześniejszych cyklach o ile były monitorowane.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ewka ty masz to szczescie , ze na miejscu jest klinika co mozesz to in vitro zrobic..Ja moge o tym zapomniec nawet jeslibym bardzo chciala... buuu

Eeee, to pitolenie ...
    Kiedyś był jeden ośrodek w Białymstoku i ludzie z całej polski jeździli, a procedury były dłuższe.ludzie pokoje tam wynajmowali w pobliżu klinik
    Teraz tez jeżdżą, wszystko zależy od determinacji
    Jedni dalecy znajomi z okolic Gdyni zrazili się do inviccty, do Warszawy ceną i tez zrobili in vitro udane w Białymstoku.
    Teraz to trzy, cztery wizyty w miechu, młody juz sam zostanie, ewentualnie babcia na miejscu, u ciebie to wiekszxy problem z malzem, ale tu jedna zona marynarza co go więcej nie ma niż jest tez sobie to in vitro ułożyła, a jak ty antykami umiesz tak poukladac..
    Zęby było jasne, ja cie nie namawiam ale to wszystko kwestia determinacji.
    Gdyby tfu, tfu nie wyszxlo przez dwa lata, może tez juz nie będziesz miała do kliniki pod górkę, choć nie wiem czy ten narastający taliban funduszy nie obetnie na in vitro i badania prenatalne...

Ja jestem w komfortowej sytuacji, w Trójwsi mam 3 kliniki, normalnie jak wawka:-) :-) :-) :-)
    Widzę ile dziewczyn nawet tu na forum się na to decyduje, nawet mi glupio zamarudzic. Tez się boja a jednak ida za ciosem..

Nie mowie definitywnie nie, ale na razie odkladam wszystko, zmęczona jestem...
    Juz nawet nic mi się nie chce...
    Hihi, to ja mowilam, Elfik, cykli starań nie podaje, ale jak zaczynałam, to wykresy wykluwalam na glinianych tabliczkach pismem klinowym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:34

• zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:47

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam gadasz wkońcu wszxystkie po ncach do dzidzi wstawać bedziemy :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ewcia jesio jedno..tobie wyszedl lh pozytyw przed czy po podaniu pregnylu?????

Kochana, piątek 18 mega pozytyw (szok po czwartkowych pustym) w sobotę pregnyl o 12. Tak kminilam, za jak test LH pokazuje, AZ do 48 do owi, a zastrzyk działa podobnie, to tak wyliczylam
    W piatek nie, bo mi jaja tak wolno rosły, ze sobie wyliczym, ze w sobotę ledwo będzie 17, 18 mm...

Kiedyś myslalam, i zresztą tak rozmawialiśmy, ze po kluciu nie ma sensu robić testu LH..
    I w sumie tego się trzymam, przez dwa dni nie robię, ale poczytałam, ze to nie do konca to samo...
    Mnie pregnyl ani ovitka nigdy nie falszowaly testów ciazowych ani owulacyjnych, a robiłam oba chyba po trzech dniach od kłucia, z czystej ciekawości kiedyś, bo mówią, ze mogą falszowac, to sobie sprawdzilam, ja to taki domorosly inżynier:-) :-) :-) :-)
    Teraz tez nie mogę się doczekać tych clearblue, z czystej ciekawości, a nie wiem czy w ogóle będzie z kim serduchowac, albo czy będzie chęć..
    Ale

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego Ale ... Się trzymaj :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Guerka Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A jakie długie cykle masz? I jak było we wcześniejszych cyklach o ile były monitorowane.
    Cykle mam 25-26 dniowe i wlasnie nie miałam wcześniej monitorowanego cyklu, dlatego pytam. Wiem ze sie na tym znacie :)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Ewcia ja mam nie tylko uda :-) ale to nie nieszczęście bo są sprawne :-)

Hihi, to moije motto, a zwłaszcza jak jezdze z cora na rehabilitację, to juz jestem za wszystko wdzięczna, kolana bola, ale jeszcze się zginaja:-)

Aska, ja tu nie sieje defetyzmu, ale ponad dwa la starań potwierdza ostatnia diagnozę doktorka, ze in vitro...
    To ja jestem realistka nie pesymistką:-)

Ale na razie zostawmy temat, juz odlozylam wszystkie leki oprócz euthyroxu, hihi, AZ mi dziwnie :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerka, Pęcherzyk powinien przyrastać ok 2 mm na dobę. Zazwyczaj pękają od 20 do 24 mm, ale przy 27 też się zdarzają. Zresztą mamy tu takie właśnie przypadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 20:05

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, jakbys tak wpadła dziś rozochocona na kompanie, to 14 lipca zostałby ogłoszony nowym dniem święta wojska polskiego:-) :-) :-) :-)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gierka, ja nie ignoruje twojego pytania, ale jak ktoś nie miał monitoringu to zgadnąć ile będą rosły i przy jakim rozmiarze pękną pęcherzyki, to mogłaby zgadnąć tylko ośmiornica typujaca mistrzow świata futbolu:-)

Na pewno przed zadaniem pytania przejrzalas wujka google, i tu niestety nic wiecej nie możemy dodać.
    A nawet po monitoringu z poprzednich miesiecy zadná nas nie ma pewności jak to u niej przebiegnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:47

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Gierka, ja nie ingeruje twojego pytania, ale jak ktoś nie miał monitoringu to zgadnąć ile będą rosły i przy jakim rozmiarze pękną pęcherzyki, to mogłaby zgadnąć tylko ośmiornica typujaca mistrzow świata futbolu:-)

Na pewno przed zadaniem pytania przejrzalas wujka google, i tu niestety nic wiecej nie możemy dodać.
    A nawet po monitoringu z poprzednich miesiecy zadná nas nie ma pewności jak to u niej przebiegnie...

AMENO =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek, ma być ciepło...
    :-)

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ