X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

Oceń ten wątek:
  • MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka jak to przyrosła?? a ile było poprzednio i kiedy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kiedy hcg robić? ja mam dziś 22 dc, jestem jako 10/11 dpo i ewentualnym czymś:) Dziś robiłam test ciązowy jedna krecha(po południu późnym). od 17dc biorę luteine (na weszli wypadek od gin) mam brać 10 dni czyli do poniedziałku. I nie wiem czy brać czy odstawić potem, a co jeśli będzie ciąża?

plemniczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 13 dpo już powinno wyjść z krwi :)

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam w 13 dnia po owulacji i wynik miałam 4,23. Dnia następnego (wczoraj) poszłam na wizytę i pani doktor powiedziała mi że z tego nic nie będzie, że to nie jest żadna wartość. A dziś stwierdziłam że pójdę się upewnić i wyszło 7,28 więc urosło w ciągu dwóch dni. Włączyłam znowu luteinę

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka, czyli przerwałaś Luteinę? A też miałaś 10 dni? I na ile przerwałaś? Ja mam 100mg dopochwowo.

Wysłany: 3 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka to urosło o 72% !!! To super, według normy tyle co powinno :)
    A powiedz mi, czy myślisz że ja powinnam iść do lekarza po luteinę? Po jakim czasie Ty zaczęłaś brać i dlaczego? Może ja przez to że nic nie biorę na podtrzymanie miałam to wczesne poronienie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaKtrakow mi ginek mówiła, ze brak właśnie progesteronu powoduje poronienia. I mi dała ją w 17 dc cyklu, bo jakoś wtedy się daje(tak mówiła) i dodała, że branie ma podtrzymać ewentualna ciążę. Choć kiedyś luteina wyszyła mi w normie z krwi. Jednak ona ma to do siebie, że nie jest stała- zmienia się od pory dnia, plus stres na to źle wpływa.

Wysłany: 3 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się nad tym bardzo zastanawiam, co by było gdybym brała tą luteinę.. Tylko z drugiej strony tak wczesne poronienie podobno jest spowodowane jakimiś ciężkimi wadami zarodka? takie informacje znalazłam jeśli chodzi o wczesne poronienia i ciąże biochemiczne. Więc już nie wiem w co mam wierzyć :((( Czy w wady genetyczne zarodka czy w brak progesteronu :/ Zwariować idzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mi koleżanka lekarka mówiła, że zdrowej ciąży nic nie ruszy! Ale z drugiej strony inna znajoma plamiła w ciąży, więc dostała leki na podtrzymanie i dzięki temu ma super zdrowe dzieciątko. Tylko, że ta Luteina- to chyba raczej po to, by mój organizm nie chciał odrzucić ewentualnej ciąży. Mi ginek mówiła, że to ma pomóc się tam zagnieździć, bo czasem na tym etapie jest spory kłopot, a niedomaganie luteiny niestety sprawi, że nawet zdrowy zarodek nie będzie miał jak się "ulokować'.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdybyś zrobiła testy owulacyjne, ja kupiłam w rossman za ok. 25 zł, tanie nie są- ale wygodne jak dla mnie. Opisywałam je i chowałam dla porównania (one wydają się być bardziej higieniczne:))
    Nawet w trakcie testów jak zobaczysz ciemniejszy kolor drugiej kreski iść na usg, potem kolejny raz na monitoring w tym samym cyklu. A dodatkowo postarać się uprawiać sex w tym czasie, gdzie powinna być owulacja :) Co to da? Testy pokażą ewentualny czas owulacji, a usg pokaże czy pękł pęcherzyk :) u mnie w mieście usg kosztuje ok 150 zl ;/

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciżemka trzymam kciuki za Ciebie za dwa dni znowu beta?

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwałam na szczęście tylko na jeden dzień więc mam nadzieję że szkody tym nie narobiłam. Po zobaczeniu wyniku od razu ją włączyłam. A została mi przepisana ze względu na inseminację bo przy tego typu zabiegach się przepisuje. Sama jeszcze w to nie wierzę... to mój drugi cykl na luteinie. Ja biorę też 100 tylko że podjęzykowo x2 dziennie.

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    ciżemka trzymam kciuki za Ciebie za dwa dni znowu beta?

dziękuje! :) w sobotę sikacza planuję zrobić a betę w poniedziałek przed wizytą

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓

Wysłany: 3 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam nad tymi testami owulacyjnymi, ale mi się wydaję że tutaj chyba nie mam problemu, ponieważ mam objawy typu ból owulacyjny, śluz itd. zresztą do zapłodnienia musiało dojść skoro była ciąża, prędzej może być problem w tym braku progesteronu. Może pójdę do lekarza i jakieś badania zrobię, bo tak to nigdy się nie dowiem. Bardzo się boję, że jak się uda znów zajść to znów mogę stracić po kilku dniach.

Wysłany: 3 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka ja też mooocno trzymam za Ciebie kciuki !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka ja tez trzymam kciuki!!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaKrakow ja te testy robiłam i monitoring, bo chciałam mieć pewność. No ale widać, że czasem można robić różne rzeczy i ciąży brak. A czasem robić nic, a ciąża jest. Nie bój się, że możesz stracić :) jak da leki, to one mają trzymać :) zobaczysz doczekasz się swojej fasolki. Jedni ze znajomych mieli leki wspomagające ciąże, kiedy nie było już nadziei- ciąża :) a dziś już jest dzidzia.

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny! jesteście kochane! dam znać jak się rozwinie sytuacja :)

ninkali lubi tę wiadomość

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka koniecznie !!! A może zrób jeszcze jutro betę? Zobaczysz ile przyrośnie. Na prawdę koniecznie informuj bo będę to co chwila zagadać co u Ciebie. Wiesz może kiedy mogło dojść do zagnieżdżenia? ile dpo?

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wlasnie zielonego pojecia bo inseminacje mialam przeprowadzoną 12dc a 13 stwierdzono że pęcherze pękły (2) . Dziś mam 27dc (cykle 25 dniowe) a beta teraz jest powyżej 7 wiec troche cos późno o.O
    Co do bety to chce podejść na spokojnie dlatego chce zrobic siłacza ( czułość 10) w sobote zeby zobaczyc czy do 10 dobiłam a betę na spokojnie w poniedzialek :) boje sie ze bede świrować ze wolno rośnie znając mnie :)

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ