X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta HCG

Oceń ten wątek:
  • MagdaKrakow Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam szanse :) mam dzisiaj urlop i właśnie się zastanawiam czy iść robić krew, bo minęło 48 godzin od ostatniego badania. Chyba zaraz pójdę, to będę miała wynik jeszcze dzisiaj..

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEĆ zatem! :) będziesz spokojniejsza :) trzymam kciuki!

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam 14 dpo ( pozytywny sikacz) dzisiaj beta :) jutro po 12 wyniki :)))

Wysłany: 2 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj już krew oddana :) zapłaciłam 2 zł więcej żeby było cito na dzisiaj :) haha

Wysłany: 2 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik- 3,75 :((
    Czyli jakieś poronienie... koniec złudzeń.

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj :( ale jak miałas 7 to wg chyba norm laboratoryjnych coś się jednak działo. Szkoda :(
    U mnie też nic nie zaskoczyło, byłam na wizycie i lekarka powiedziała mi, że na 13 dzień powinna być większa wartość niż to co ja i kazała odstawić luteinę :/ lipa lipa lipa,
    Jeszcze plamienia dostałam ( mimo luteiny :| ) więc chyba @ przylezie od razu po odstawieniu

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓

Wysłany: 2 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany :(( To widzę, że obie dzisiaj pecha mamy.. Zastanawiam się czy ja muszę iść do lekarza, czy to się samo tam "porobi" tak jak ma być? W sensie, że dostanę @ i od nowa? Czy powinna się jakoś zacząć leczyć, coś zażywać, chyba nie wszystko ze mną ok skoro takie niby poronienie? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wiem, ze takich postow bylo wiele i ze pewnie odpowiedzi takze. Sama nie wiem co mam ze soba zrobic. Od ponad tygodnia czuje, ze jestem w ciazy jednak ani testy ani beta tego nie pokazuja. Dzisiaj 36 dc a normalnie trwa moj cykl 29 dni. Mam mdlosci, bole glowy, zgage, duzo sluzu, i dziwne uczucie w podbrzuszu. Bylam taka szczesliwa dopoki nie zobaczylam dzisiejszych wynikow bety : 1.20. Zawsze mialam cykle jak w zegarku. Myslalam, ze beta to wyrocznia i teraz sie boje czy nie jestem chora bo czuje sie tragicznie. Nie mam z kim porozmawiac. Testy z allegro tez negatywne a juz tydzien temu powinnam miec @.

Brychra lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czakira to może masz to co ja, ja też czułam ciążę, miałam bole w podbrzuszu, bardzo dużo śluzu, piersi okropnie bolą, temp była wyższa itd., zrobiłam bete przedwczoraj było 7,05 a dzisiaj 3,75, więc to była biochemiczna u mnie. Okres też się spóźnia, ale cierpliwie już czekam na niego i na nowy cykl i od nowa starania...

• Minnie91 Nowa

Wysłany: 2 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺ przeczytałam już chyba wszystkie posty w Internecie ale odczytywanie wyniku beta jest dla mnie czarną magią. Od początku.. dzis powinnam dostac okres, ale rano robilam test i wyszła blada kreska. Po pracy poszłam na betę i mój wynik wynosi 120 mUl/ml. Nie wi czy mogę się cieszyć ??

MinnieMouse
  • Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaKrakow wrote:
    O rany :(( To widzę, że obie dzisiaj pecha mamy.. Zastanawiam się czy ja muszę iść do lekarza, czy to się samo tam "porobi" tak jak ma być? W sensie, że dostanę @ i od nowa? Czy powinna się jakoś zacząć leczyć, coś zażywać, chyba nie wszystko ze mną ok skoro takie niby poronienie? :/
    Może wizyta u Ciebie to nie jest zły pomysł. Lekarz zleci dodatkowe badania i może okaże się że coś z hormonami trzeba podreperować :) warto sprawdzić.

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓

Wysłany: 2 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie91- jasne :)) ciesz się ! taki wynik oznacza ciążę :))

Ciżemka- racja, pójdę na wizytę w najbliższym czasie, tym bardziej że mam problemy z tarczycą którą leczę, więc sprawdzę co się dzieje. Teraz niecierpliwie czekam na @ i na nową nadzieję :) Na szczęście nie mam jakiegoś mega doła po tej sytuacji, nadal żyję nadzieją, że może następnym razem...

• Minnie91 Nowa

Wysłany: 2 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za odpowiedź. Chyba się za bardzo stresuje ale trochę mnie uspokoilas ☺ w piątek pójdę do lekarza. Pozdrawiam

MinnieMouse
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaKrakow nie slyszalam o ciazy biochemicznej ale juz sie doinformowalam:) Wlasnie do mnie tez to nie pasuje bo plamienie mialam 5 dni po owulacji i poten ani kropli. I po tym plamieniu zaczely sie zgagi itp. Dzisiaj caly dzien mam mdlosci... No nic, jutro ide do ginekologa. Mam nadzieje, ze to nie zadna choroba. A nawet jesli dziwna odmiana biochemicznej to niech te mdlosci sie skoncza...

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam wszystkie wpisy, ja jestem ciekawa czy 11 dpo negatywna beta nie daje wiarygodnego wyniku, smutno mi ale chyba nici z tego a człowiek głupi nadzieje sobię robi :(

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cięzki ten nasz żywot... :(

Foto_Anna lubi tę wiadomość

• LichaKicha Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, ja też dziwnie, beta 7,15 rosnące w 9 dniu po owulacji. Testy ciązowe- dwa pozytywne , jeden nic nie pokazał, ale kreski bladziutkie. Okresu nadal nie ma, cycki trochę bolą. Jakieś dziwne plamienia, jakby różowy glutowaty śluz, mętny, tylko przy podcieraniu ( jakież to poetyckie). Nie skaczę pod sufit, czekam do 16.03 aż mój lekarz wróci z urlopu, nie będę w 4 tyg. potencjalnej ciąży lecieć się badać, jeszcze nie zgłupiałam ;)

Wysłany: 3 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LichaKicha- jeśli miałaś bete 7,15 to zrób jeszcze raz i będziesz wiedziała czy rośnie i czy się udało :)) Ja w nocy dzisiaj dostałam już okres, więc zaczynam od nowa starania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dpo beta 171

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrzegam! po wspomnianej wizycie po której odstawiłam luteinę zrobiłam a z głupia franca znowu betę... która przyrosła do 7,28!!!! jednak trzeba pare razy się upewnić bo jak widać nawet lekarz może się mylić :/

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ