X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ból po owulacji
Odpowiedz

Ból po owulacji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nikogo ??:(

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem:)
    u mnie w sumie 4 cs z czego 2gi taki bardzo konkretny ze sledzeniem temp itd.
    tak jak w poprzednim cyklu wczoraj bolal mnie strasznie prawy jajnik, jakies 4dpo ostatnio tez tak kilka dni po mialam i niestety przyszla @. zaczelam sie martwic czy to torbiele jakies czy co ale poczekam do @ i po niej pojde do gina, bylam w styczniu i mowil ze wszystko ok ale mysle zeby pojsc prywatnie.

Frezja co do Twojej historii przykro mi, ze masz takie problemy i strasznie mi przykro z powodu poronien:( zycze Ci powodzenia!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze kochana :) mi wszyscy mowili,ze sie schizuje i ze przesadzam..po pol roku zrobilismy badania i szok!!! Idz..przebadaj sie i meza/partnera bedziesz wiedziec na czym stoisz. Do mnie przyszla dzis @ :'(

• kasandra88 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum. Od 3 mcy na ovu....
    7 dni po owulacji.... od 4 dni bol lewego jajnika i podbrzusza. Dzis mniej ale przy kichnieciu zabolalo porzadnie ;)
    Serduszkowanie idealne....
    martwi mnie krew z nosa od 3 dni... oslabienie?
    I poranna biegunka od 4....
    Tydzien do miesiaczki.....

Kasandra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem w 22dc. Od 2 dnia po ovu ból piersi(od spodu do zewnętrznej strony, ale jedynie przy dotyku bądz schodzeniu po schodach), który zawsze pojawiał się 5 dni przed @. Od 6 dnia od ovu ból podbrzusza, ale lekki, da sie wytrzymać oraz ciągle mam mokro ;)) i wszystko to trwa do dziś. Jeszcze 5 dni do @, to nasz pierwszy cykl starań czyżby się udało? :)

Przeczytałam Wasze posty i faktycznie to jest jak loteria, ale trzeba mieć nadzieję, najgorsze jest to czekanie aby móc zrobić test.

Trzymam za Nas kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:30

Ewelina0701, missy83 lubią tę wiadomość

• magda050988 Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jestem na tym forum pierwszy raz, ale tak jak wy mam problem z owulacją i obecnie mam cykl stymulowany clo. Dziś jest mój 20dc, clo brałam od 3 do 7dc, to był mój drugi cykl z clo, za pierwszym razem nic nie urosło, natomiast w tym cyklu okazało sie, że miałam owulację. Teraz mój lekarz stwierdził, ze trzeba czekać czy przyjdzie @ czy nie. Mam nadzieje, że nie bo bardzo chciałabym zajść w ciążę. Oprócz clo biorę jeszcze dwa razy dziennie inofolic również zgodnie z zaleceniem lekarza. Miałam oczywiście monitoring cyklu i 14dc jeszcze pecherzyk był, 15dc zrobiłam test owulacyjny i okazało się, że wyszedł pozytywny i 16dc miałam ponownie usg i lekarz powiedział, że widzi ciało żółte, płyn w zatoce douglasa oraz że macica jest w przodozgieciu iże owulacja była. Z moim narzeczonym "przytulaliśmy się" 12,13,15 i 16dc i mam nadzieje ze nam się udało. Najbardziej dobija mnie to czekanie czy się udało czy nie, szczególnie że od owulacji pobolewa mnie podbrzusze i czuje ból w jajniku, w którym był pecherzyk. Mam nadzieje,że to wróży cos dobrego. Wczoraj mialam dziwną sytuację w sklepie, ponieważ przechodząc kolo lady z surowym mięsem tak zaczęło mi śmierdzieć jakby było zepsute, a to przecież niemozliwe ponieważ w sklepie były inne osoby i na pewno też by coś poczuły. Wiem, że to za wczesnie zeby tak wyczulił mi sie wech, ale jeszcze nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło.

• missy83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miavin wrote:
    Witajcie. Jestem w 22dc. Od 2 dnia po ovu ból piersi(od spodu do zewnętrznej strony, ale jedynie przy dotyku bądz schodzeniu po schodach), który zawsze pojawiał się 5 dni przed @. Od 6 dnia od ovu ból podbrzusza, ale lekki, da sie wytrzymać oraz ciągle mam mokro ;)) i wszystko to trwa do dziś. Jeszcze 5 dni do @, to nasz pierwszy cykl starań czyżby się udało? :)

Przeczytałam Wasze posty i faktycznie to jest jak loteria, ale trzeba mieć nadzieję, najgorsze jest to czekanie aby móc zrobić test.

Trzymam za Nas kciuki:)

Dokładnie. To jak loteria...a jednak, jak się czuje jakieś inne symptomy, to automatycznie psychika się "nakręca", choć nie powinna, by nie było zbyt dużego rozczarowania, w razie czego. No cóż, trzeba się zająć obowiązkami, by nie myśleć 24h o "objawach na ciążę". Najlepiej iść na betę, także dla świętego spokoju :-)
    Spokój najważniejszy...ale jak beta wyjdzie negatywnie,bo za szybko badanie krwi...? Może ... testy negatywne zrobione przed terminem spodziewanej @ traktujmy tak trochę z przymrużeniem oka; by było nie potrzebnych nerwów i rozczarowań :-)

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) jestem w 23 DC, 6 DPO. Od 3 cykli staramy się z mężem o bobasa... W tym cyklu owulka mi się dziwnie przesunęła i tempki mam dziwne. Zaczęły mnie też od wczoraj bolec jajniki i podbrzusze oraz plecy. Zobaczymy co z tego będzie... Mam nadzieję, że wreszcie się uda ;) jak u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. To mój pierwszy wpis ale już od dawna czytam o Waszych zmaganiach. Z mężem staramy się o maleństwo już ponad rok. To mój pierwszy cykl po włączeniu Bromergonu do leczenia z powodu nieregularnych cykli oraz niewystępujących owulacji. I jest pierwszy sukces - 18dc pojawiła się owulacja, potwierdzona testem owulacyjnym. Aktualnie to mój 26 dc, 8dpo. I nagle naszły mnie wątpliwości, gdyż w dole brzucha odczuwam ból podobny do tego, który zwiastuje @ (podobnie jak Ty Tymoteuszowa):( Jest jeszcze za wcześnie żeby testować choć pokusa jest ogromna :( Czy któraś z Was odczuwała podobne bóle i była w ciąży? Miejmy nadzieję, że to bóle związane z zagnieżdżaniem zarodka..

aga2319 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:01

• wianna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 6-7 dni po owulacji. Dzis plamienie mialam... tydzien przed @, pierwszy raz tak mam w tym czasie... 2 cykl staran... oprocz plamien bol podbrzysza... czy to plamienie implatacyjne moze byc?kiedy testowac?? Jest sens wczesniej niz przed spodziewanym @?

Nie lubie czekac! :( to jest okropne...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • sssłoneczko Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,

moje drogie mam taki wielki problem, potrzebuje pomocy. Jestem tu nowa.
    Ale do rzeczy nakreślę Wam moją sytuację, jestem 5 dni po owulacji i zle się czuje- tzn dziwnie, bolą mnie jajniki, podbrzusze, tak ciagnie jakos dziwnie. do tego jestem bardzo senna, zmeczona, do tego odrzuca mnie od moich ulubionych potraw i kawy.
    Jednak najbardziej martwi mnie ten bol podbrzusza. Czy ktoras z Was miala tak kilka dni po owulacji?

Pati
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko ja tak miałam, więc spokojnie. Nic niedobrego się z Tobą nie dzieje ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co NiecierpliwaKarolino- ciąża?
    Na test jeszcze o wiele za wczesnie:-(

Pati

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko stwierdzić. Dzisiaj w 9dpo wyszedł cień cienia cienia, ale jeszcze za wcześnie na konkrety. Trzymam kciuki za Ciebie ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie i ja sie wstrzymam jeszcze z testowaniem do 31 stycznia:-(, nie wiem jak ja wytrzymam

Pati

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic z tego, bo okropnie żle sie czuje- objawy jak na okres

Pati

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko takie objawy moga tez zwiastowac fasolke ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czy nie są one dziwne. Zaczeły sie kilka dni od owulacji i cały czas trwają,raz boli mniej, raz tylko tak dziwnie rozpycha podbrzusze:-(

Pati

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknij na mój wykres. Mam tak samo ;-) kiedy planowana @?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ