X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gorącej wodzie jestem kąpana :) Za 3 dni termin więc zrobię wtedy test. A jak to jest z tą fazą lutealną? Jest w każdym cyklu taka sama?

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, ale to też pewnie zależy. Ją mam np zawsze 14 dni po owulce. Owulke mam różnie, miesiączką różnie (w sensie intensywnosc krwawienia, czas trwania). A faza lutealna taką sama ;) ją mam termin @ za 5 dni ;)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki melduję że dzisiaj dwie grube krechy ujrzałam na teściku LH a mój M ma nocki :/ Ale jutro będziemy się oj mocno przytulać i mam nadzieje że nie będzie za późno.

Agulka zazwyczaj faza lutealna jest taka sama może być różnica 1-2 dni.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407, myślę, że jak dziś podziałacie to może jakiś celny i mocny żołnierzyk będzie wiedział co robić :)
    Ogólnie czytałam gdzieś, że trzeba 2-3 dni przed owulacją i zaraz po.
    Ciekawe czy naprawdę tak jest, że plemniki w nas przeżywają. Zaraz "po" staram się leżeć ale po czasie mam wrażenie, że i tak wszystko wylatuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 08:20

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaw to tak jak ja :) 20 min po na leżąco i tylko na wszystko mowię ze nie mogę zrobić bo nie mogę wstać :D cóż u mnie temperatura rośnie ale powolutku... Może właśnie tak trafiliśmy jak mówisz, zobaczymy - ale cos mam średnie przeczucia. Trzymam kciuki za Was dziewczyny !! :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja takiego cyklu z tyloma staraniami jeszcze nie miałam..., suplementy może zaczęły działać, TSH spadło, także mam duże nadzieje :(

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam tylu starań nigdy :)
    Jak duże nadzieje, to UŚMIECH, nie smucimy! :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek: :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

pietruszek lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)
    dziś jest 30 jutro sylwek i nowy rok z nowymi nadziejami.

Zabieg rozhuśtał mi cykl dziś mam 36 dzień po zabiegu i @ ani widu ani słychu.

jakie u was plany na jutro?

Sówka35 lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)
    dziś jest 30 jutro sylwek i nowy rok z nowymi nadziejami.

Zabieg rozhuśtał mi cykl dziś mam 36 dzień po zabiegu i @ ani widu ani słychu.

jakie u was plany na jutro?

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę w robocie i ryczę nad fakturami - patrząc na ich ilość to są to właśnie moje plany na jutro i na następne 3 dni... :(

Stres w pracy mnie powoli zabija. Serio, chyba wolałabym siedzieć na kasie w biedronce niż 'robić karierę' której wcale nie chcę :(

a jak u Ciebie kochana?

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona, dużo spokoju ducha Ci życzę, oby Nowy Rok spełnił marzenia nas wszystkich :):)

pietruszek, powodzenia ale przynajmniej nie masz czasu myśleć jakie to masz już objawy ciąży :P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia! skąd wiedziałaś, że tak robię?! hihi :D
    A tak serio, dzisiaj cały dzień bolą mnie piersi, i to nie jest takie uczucie ciężkości tylko lekkie kłucia. Normalnie bym już milion stron przejrzała czy to objaw ciąży owulacji ciązy pozamacicznej porodu i co tylko! A ja co? Mówię sobie: weź dziewczyno daj se spokój :)

Sówka35, madziaw88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Madzia! skąd wiedziałaś, że tak robię?! hihi :D
    A tak serio, dzisiaj cały dzień bolą mnie piersi, i to nie jest takie uczucie ciężkości tylko lekkie kłucia. Normalnie bym już milion stron przejrzała czy to objaw ciąży owulacji ciązy pozamacicznej porodu i co tylko! A ja co? Mówię sobie: weź dziewczyno daj se spokój :)
    Pietruszek ,mam podobnie.Bolą mnie jajniki od kilku dni,ale dziś to jakieś apogeum bólu ;-( Lewy jajnik dokucza mi okrutnie.wzięłam no-spę/ale właściwie w ogóle nie pomaga.Piersi ogromne,boląco-kłujące i wiecznie ryczeć mi się chce.Totalna emocjonalna rozsypka:-(Dziś 7dpo .
    No to sobie ponarzekałam hihi

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam wasze wpisy to czuję się jak bym w zaawansowanej ciąży była :D wszystkie objawy na raz :D

ja idę z mężem jutro do kolegi na popijawkę :D i wypiję zdrowie każdej z was :) a kto mi zabroni :D

i zastanawiam się czy testu nie zrobić bo kilka razy się z mężem zapomniałam a @ nie ma ;/ masakra jakaś

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam wasze wpisy to czuję się jak bym w zaawansowanej ciąży była :D wszystkie objawy na raz :D

ja idę z mężem jutro do kolegi na popijawkę :D i wypiję zdrowie każdej z was :) a kto mi zabroni :D

i zastanawiam się czy testu nie zrobić bo kilka razy się z mężem zapomniałam a @ nie ma ;/ masakra jakaś

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona testuj!! :) Żadna masakra ja bym z pocałowaniem w rączkę wzięła taką sytuację :)
    Życzę Ci jak najlepiej!

Wypij wypij przyda się :)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Zagubiona, testuj jak najszybciej i daj nam koniecznie znać. Aż sama jestem ciekawa.
    Ja już nie patrzę na objawy, w tamtym miesiącu tak sobie nawkręcałam, że miałam wszystkie objawy naraz, książkowo.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku kobitki. Obyśmy wszystkie w 2016 popierniczały z wózkami!!!

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Zobaczę jak się sprawa potoczy :)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to masz nerwy Zagubiona. Tylko pozazdrościć.
    Jakie plany sylwestrowe kochane?

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ