bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Joaśka_87 wrote:Dziewczyny a powiedźcie mi jak owulację miałam 13.01 to kiedy najwcześniej mogę zrobić betę?Wiem,że tego dnia miałam owulację bo byłam w ten dzień u ginekologa i robiła mi usg.
Jezeli miałas zastrzyk na pekniecie to po 14 dniach a jak nie to po 9 mozesz juz spokojnie zrobic:-)
Joaska powiedz prosze jak u Ciebie wygladał pecherzyk w dniu pekniecia na usg? bo Ja juz zgłupiałam, we wtorek 12.01 u mnie pecherzyk miał 22 mm i lekarz kazał działac we wtorek, srode i czwartek a w piatek na usg, byłam pzrekonana ze pekl w srode. Jednak na usg w piatek miał 20 mm i nieregularne kształty i lekarz stwierdził ze własnie peka bo sie zmniejszył i jest juz nierówny...jezeli pekał dopiero w piatek to od wtorku urósł pewnie do 27-28mm. Jak u Ciebie wygladał w momencie pekniecia?Pola -
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, dopiero w tym miesiącu zaczęłam starania o dziecko. Nie prowadzę wykresu na ovu, ale robiłam testy owulacyjne i od ok. dwóch lat bardzo uważnie obserwuję swoje cykle. Według testu i innych objawów (śluz, kłucie w jajnikach) owulację miałam 5.01. Robiłam już dwa testy, wczoraj i dzisiaj, oba niestety negatywne. Mierzyłam temperaturę i na razie utrzymuje się w okolicach 37,1, okres powinnam dostać we wtorek. Te testy mnie trochę podłamały, bo czuję się dziwnie, pobolewa mnie brzuch i biust, wczoraj śmiałam się jak głupia przy filmie dla dzieci i nie mogłam zasnąć, bo męczyły mnie dziwne nudności. Staram się nie nakręcać na siłę, ale jak to zrobić? Nawet do ostatniej w życiu sesji nie idzie mi nauka, takiego mam stresa...
-
Pola1111 wrote:Jezeli miałas zastrzyk na pekniecie to po 14 dniach a jak nie to po 9 mozesz juz spokojnie zrobic:-)
Joaska powiedz prosze jak u Ciebie wygladał pecherzyk w dniu pekniecia na usg? bo Ja juz zgłupiałam, we wtorek 12.01 u mnie pecherzyk miał 22 mm i lekarz kazał działac we wtorek, srode i czwartek a w piatek na usg, byłam pzrekonana ze pekl w srode. Jednak na usg w piatek miał 20 mm i nieregularne kształty i lekarz stwierdził ze własnie peka bo sie zmniejszył i jest juz nierówny...jezeli pekał dopiero w piatek to od wtorku urósł pewnie do 27-28mm. Jak u Ciebie wygladał w momencie pekniecia?
Pola1111 z tego co lekarka mi mówiła mój pęcherzyk był podobno idealny bo miał 2 cm.
Nie umiem Ci powiedzieć jak wyglądał w dniu pęknięcia.
Staramy się o dzidzię pół roku i prawdopodobnie źle obliczyłam dni płodne i samą owulację bo w ten dzień co byłam czyli w środę 13.01 miały dopiero zacząć mi się dni płodne a tu proszę już owulacja. Mój mąż był w delegacji i miał wrócić w piątek więc zapytałam czy do piątku może to poczekać to usłyszałam,że piątek już będzie za późno.
Przykro mi,że nie mogę Ci pomóc. C
P.S.
Czekam z niecierpliwością na testowanie.
-
Ja też już się gubię....
Wczoraj 6 dzień @ już nie było więc było przytulnie
Dzisiaj patrzę a @ znowu hula na całego whyyyy????
Czy może za bardzo zaszaleliśmy? O co chodzi?
Rzeczywiście jakieś dziwne mamy te cykle w nowym roku...
A tak w ogóle to co u was? Ja czekam z utęsknieniem na godz. 5 i frunę do domu. Przede mną 2 dni wolnego -
Dziwnie ten nowy rok się nam zaczyna...
Ja tak sobie po cichu myślę jaka to byłaby niespodzianka na walentynki dla mojego męża. Ja już myślałam,że zrobię mu niespodziankę na święta i mimo wszystkich objawów zafasolkowania @ przyszła
Przy dwóch ciążach nie miałam żadnych objawów i teraz też postanowiłam,że nie będę wyszukiwać.
-
Trzymajcie mnie bo zaraz kogoś trzasnę! W niedziele jedziemy do moich teściów na 3 dni. Jedziemy nocnymi pociągami więc nici z przytulanka ( będę miała płodne). Powiedziałam mężowi że owulkę będę miała jakoś w trakcie wizyty więc będzie trzeba się tam poprzytulać. Uznał że on u rodziców nie będzie tego robił i koniec...no myślałam że mnie trafi. To ja faszeruje się tabletkami, mierze temperaturę, sprawdzam śluzy śruzy a on mi powie nie bo mama śpi za ścianą! Szkoda że u nas w domu mu to nie przeszkadza!!!!!!!!!!!!
Jedyna nadzieja w tym że owulka się przesunie jak ostatnio np na czwartek- piątek to będziemy działać po powrocie...
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Ah te chłopy.... Tacy delikatni
Może go jeszcze przekonasz, nie poddawaj się. A poza tym, jak zaczniesz się do niego dobierać to nie ma bata, że odmówi nawet mamusia za ścianą z tym nie wygra!!Agulka901, Marteczka93, Aasia85, Szyszka1 lubią tę wiadomość
-
Agulka wystarczy podejść go z drugiej strony, tak jak to MY kobiety potrafimy A sposobów jest mnóstwo.. I przede wszystkim nic na siłę, bez krzyków itp., bądź wyjątkowo delikatna i jednocześnie seksowna, a murowane A wtedy tak jak Moniqaaa mówi - nawet teściowa nic tu nie przeszkodzi Powodzenia!
-
Witam was kochane.
Pietruszek tulę ci mocno i trzymaj się tam w tym szpitalu. I oby tam wszystko ci dobrze powychodziło
Agulka dziewczyny mają rację podejdź go z drugiej strony Choć ja powiem szczerze że jak mój by nie chciał to ja automatycznie brak chętki i to jeszcze nerwy do tego Ale na szczęście bardzo rzadko to bywa. Ale uważam że jak M dobrze podejdziesz to na pewno nie odmówi
-
Jutro zaczynam robić owulacyjne. Normalnie ruszyła bym z nimi dopiero od 15-16dc ale po ostatnim cyklu wolę zacząć wcześniej. Boje się tylko że mi testów zabraknie jak owulka znowu zrobi psikusa i pojawi się w 25dc;P
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Mi ginekolog kazał współżyć zaraz po miesiączce i najlepiej co dwa dni, wtedy jest duza szansa zajścia w ciążę. A stosowanie testów owulacyjnych tylko bardziej wpływa na nasza psychikę i kobieta niepotrzebnie podświadomie sobie to utrudnia. Tym bardziej, ze owulacja może zarówno się opóźnić jak i trochę przyspieszyć. Także rada od mojego ginekologa - moim zdaniem jest trafiona. A i mężczyźni wtedy nie będą sie czuli jak "byki rozpłodowe", żeby współżyć tylko i wyłącznie w Te dni
I wczoraj byłam u ginekologa na kontrolę, prawdopodobnie jestem w ciąży - ale że to za wcześnie, żeby coś zobaczyć.. to mam przyjść za 2 tyg no chyba, ze @ przyjdzie wczesniej, ale w środku czuje, ze chyba się udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:15
łazienkowa22 lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanie dziewczyny poniewaz juz glupieje... jak juz tu pisalam cykle mam okolo 34 dniowe, ale ostatni mial tylko 27. Czy jest bardziej prawdopodobne, ze to byl jeden taki wybryk, czy powinnam sie teraz spodziewac krotszych cykli? Miala tak ktoras z was?
Teraz mam 15ty dzien cyklu i moje piersi sa bardzo bolesne (po bokach, przy dotyku). Nie wiem czy to owulka czy co jestem strasznie zagubiona, pomozcieeeee xxx