Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no i zrobiłam głupotę. Poszłam dzisiaj zrobić betę. Cierpliwości to ja nie mam za grosz. Teraz aby do 15-16 poczekać na wyniki. Wiem, wiem w 10 dniu po owu beta - śmiech na sali, no ale to chyba jakaś zjawa mnie tam zaprowadziła :P

Ale jest jeden tego plus! Przynajmniej będę pewna czy mam odstawić dupka, czy go dalej przyjmować.. :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka 10 dni po owulacji jest już ok ;) 3maj kciuki

Marteczka93 lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jestem! Tak jak mówiłam - kulka w łeb :P

Beta-HCG 0.1 mlU/ml a progesteron 11.80 nmol/l
    więc zostało mi tylko czekać na miesiączkę.. :( eh

Rzeczywiście ten miesiąc nie jest nasz :(

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • kaska21 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj @ przyszla ehh a juz myslalam ze cos z tego bedzie smutno mi ale zaczal sie nowy cykl :)

• Mońka Zośka Nowa

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , Jestem tu nowa nigdy nie korzystałam z forum więc proszę o wyrozumiałość. Opiszę krótko moją sytuację ... Mam od zawsze regularne cykle 28 dni. Współżyjemy z partnerem regularnie kilka razy w tygodniu. Nie stosujemy zabezpieczenia tylko stosunek przerywany nie staramy się na siłę o dzidzie ale też jak się pojawi będzie cudnie :) Okres powinnam dostać wczoraj a tu brak. Wczoraj miałam bardzo duże białe upławy wodniste białe ,ból piersi tak jak na @. Dziś od rana trochę mniejsze upławy ale okresu dalej brak. Boli mnie głowa i mam biegunkę. Test zrobiłam bo nie wytrzymałam ale wyszedł negatywny.... czy możliwe , że może coś tak się zaczynać we mnie wiercić ? :) Dwa tygodnie temu miałam zapalenie pęcherza i brałam urofuraginę. A tak zdrowa regularna i nic więcej :)

Mońka Zośka
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba mam jakiś kryzys i gdybym miała odpowiedzieć to bym Ci odpowiedziała: może byc a może nie być :( dookoła mnie ludzie rodzą i łapie tylko dola w tym szpitalu :(

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mońka nie chcę cie straszyć, ale u mnie też się zaczęło podobnie: białe upławy i zapalenie pęcherza..w głębi duszy marzyłam by były to objawy ciąży a co do czego po kilku dniach zaczęły mnie boleć wargi sromowe tak bardzo, że nie mogłam ich dotykać. Okazało się, że miałam grzybicę..dostałam leki i przeszło.
    Ale nie martw się, u ciebie trzymam kciuki by objawy te oznaczały ciążę. :)

Jeśli się zastanawiasz, to zrób bete-HCG..w dniu miesiączki wyjdzie juz na pewno :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek, a mogę spytać czemu jesteś w szpitalu? Coś poważnego?

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzają dlaczego od roku nie wychodzi :) juz 5 pobrań krwi za mną i dwie dziwne tabletki :) jutro i pojutrze kolejne badania...

• kamila111 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanko nie wiem co myslec:) moje cykle trwaja z regóły 25-28 dni dzis mamy 33 dc okresu nie mam ale po koleji on dpon nawiedzaly mnie delikatne brazowe plamienia na wkladce przy podcieraniu nic do środy w srode poczulam mocny bol brzucha jak na okres wiec pomyslalam ze to on poszlam do lazienki zrobilam siku podtarlam sie a tam krew wiec mysle okres brzuch przestal bolec zalorzylam podpaske w nocy czysta wczoraj terz czysto dzis to samo tylko rano mialam plamke brazową robilM DZIS TEST NEGATYWNY nie wiem co myslec :/ owu mialam 30,31 grudnia

kamila
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorejs z was tez sie cisnienie podnosi jak widzicie posty typu: spalam z chlopakiem z prezerwatywa, nie wszedl we mnie tylko dotknal mnie lekko łokciem w plecy - czy moge byc w ciazy?
    Specjalnie przesadzam, ale wiecie o co chodzi :/ zawsze znajdzie sie ktos taki na forum dla staraczek uhh

NiecierpliwaKarolina, łazienkowa22 lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • kamila111 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rozumiem
    Cb

kamila
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila11 nie o Tobie, bron Boze! Mowie o nastolatkach i ich chlopakach z supersperma przenikajaca przez wszystkie powierzchnie :P
    Sorki wystraszylam sie, ze myslalas, ze napisalam moj ostatni post o Tobie bo tak czasowo wyszlo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:42

7u22s65golimztyz.png
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - takie plamienia to zmiany hormonalne - niepożądane przy próbach zajścia ale tez nie uniemożliwiajace. Opowiedz o tym lekarzowi :)

• kamila111 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zrozumiałam o co ci chodzi ze nie o mnie hehe ;)

kamila
  • kamila111 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszek nigdy nie miałam takich problemów, a jest możliwość ze to ciąża? Bo mam taka nadzieje ze poprostu test pózniej wyjdzie

kamila
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest aczkolwiek sa dwie szkoly - jedna ze plamienie ciążowe jest różowe a druga ze właśnie brunatne/ brązowe :)

Ja tez kiedyś nie miałam - to ma cos wspólnego jeśli dobrze pamietam z niskim progesteronem i może utrudniać rozwój zarodka

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pietruszek trzymaj się ciepło :)
    Ja nienawidzę szpitali, przy pierwszej igle już mdleję. Dlatego podziwiam Cię, że jesteś już po 5 pobraniach a dalej jesteś przy życiu.. :D <3 Ja bym tego nie przeżyła :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, byłam dzis tj piatek 16.01 o 19 na usg i okaqzuje sie ze pecherzyk ma ok 20 mm i nieregularny kształt i lekarz stwierdził ze własnie peka, czy to mozliwe????? zastrzyk miałam we wtorek o 19 stej i pecherzyk miał wtedy 22 mm, znaczyłoby to ze rósł jeszcze. Wesz jak pekaja pecherzyki? moze to głupie pytanie ale sadziłam ze pekaja nagle i juz jest płyn w zatoc e a nie ze zmniejszaja sie i zmieniaja kształt....?
    Powiedzcie prosz ejak to jest, zastrzyk miałam podany w ramie niestety wiec moze to spowolniło działanie?

Pola
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, Pola, ale wolę się nie wypowiadać, bo znawcą nie jestem i jeszcze coś ci namieszam bezpotrzebnie. Ale na pewno znajdą się. dziewczyny bardziej zaglebione w temacie.

Piwtruszek mam nadzieję, że wszystko ok i że się dobrze czujesz. Powodzenia jutro :)

Śpijcie dobrze dziewczyny i śnijcie o przyszłych brzuszkach ;)

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ