bóle jak na okres a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
No Agulka masz racje choc ja w pierwsza ciaze zaszlam od razu w pierwszym cyklu... ehh dziewczyny mam takiego stresa przed rannym testowaniem kazalam sie zbudzic rano o 6.30 jak maz wstaje wtedy zatestuje i maz jako pierwszy odczyta wynikKatarina
-
Bajka91 test robilam w czwartek ale wieczorem,nie moglam sie powstrzymac,w czwartek minal 27 dc.a dzis 31,wiem ze owulacja byla 29-31 styczen,obserwacja sluzu i te objawy ostatnie,dzis zaczelam czuc mrowienie i pieczenie w piersiach i zauwazylam zylki dochodzace do piersi od zewnetrznych stron.
Bajka91 wrote:Aasia, jak widać światełko w tunelu to dobrze . Wyciśnij tą pozytywną energię w tym cyklu do ostatniej kropli
Witaj wulkan. Kiedy dokładnie robiłaś test ciążowy? Na kilka dni przed @ mogł jeszcze być negatywny, w zależności od tego kiedy mógł zagnieździć się zarodek. Zerknęłam na Twój wykres, ale trudno cokolwiek z niego wyczytać. Szkoda, że nie mierzyłaś tempki od początku cyklu, bo te które zaznaczyłaś na wykresie są pomiarami wieczornymi, więc nie mają znaczenia. Proponuję byś powtórzyła test, jeśli @ się nie pojawi lub poszła na betę, będziesz miała 100% pewności
Dziękuję Moniczko :* Zapisałam się dzisiaj na wizytę na przyszły czwartek, więc powinnam wyjść ze zdjęciem fasolki, to wam wstawię
Aguś, nie poddawaj się póki @ nie ma!! Trzymam za Ciebie kciuki!!Wybuchowa niczym Etna -
Aguś, to chyba też zależy od podejśćia i czynników, o których nawet nie wiemy, że mogą wypływać na naszą płodność. Pisałam jakiś czas temu o koleżance, która stresowo podchodziła do starań o dziecko. Seks stał się obowiązkiem, a nie przyjemnością, była cały czas spięta i ciągle myślała tylko o tym, żeby zajść w ciążę. Prawie rok bez efektów. Kiedy postanowiła odpuścić, to zaszła w ciąże niemal natychmiast, kiedy wyrzuciła z głowy stres i ciągłe myśli o potencjalnym dziecku.
Katarina, jaki wynik?
Wulkan, przyjmując, że owu była między 29-31, to nawet jeśli wystąpiła 29 stycznia, to byłby to 13 dpo. Mogła też wystąpić później, więc test mogł być jeszcze negatywny. Jeśli czujesz, że ww objawy mogą świadczyć o ciąży, zrób test bhcg, jest najbardziej wiarygodny
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
Hej
Witam nowe dziewczyny
U nas z pierwszym dzieckiem też było tak, że lekarz po badaniach powiedział, że po nie doleczonym zapaleniu pęcherza (przerwałam kuracje z powodu śmierci brata) zrobiły mi się takie zrosty, że może już być za późno. Miałam 20lat! Więc z wtedy jeszcze chłopakiem postanowiliśmy nie czekać i się udało w 3 cyklu. Teraz mam stracha czy te zrosty w jakiś sposób nie wróciły?
Katarina22 test miałaś robić o 6, już po 9 a wieści nie ma
Bajka beta piękna! a usg to będzie już chyba widać serduszko? dobrze pamiętam ze 21 dni od zagnieższenia zaczyna bić?
Agulka jak ci tempka skoczyła, oby to zieloną kropkę oznaczało!!!
U mnie, ze względu na brak obserwacji to u mnie nic ciekawego ;p piersi bolą jak zawsze. jedynie coś innego to to, że po owulacji nie miałam tych swoich bóli z prawej strony podbrzusza :o
tak się zastanawiałam- skoro badanie szyjki jest nie wskazane (a jest delikatnie robione i krótkie) to przytulanki są wskazane? ;p
Jestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
łazienkowa22 ja miałam lekki ból po owulacji którego generalnie gdyby nie to, że byłam na monitoringu w ogóle bym w ten dzień zlekceważyła. Do tego śluz rozciągliwy pojawił się 3 dni przed owulacją a tak to czułam cały czas mokro ale nic szczególnego w sumie. Ginekolog mi powiedział, że pękło, bo tak bym była przekonana, że owulka była z dwa dni wcześniej.
-
No skoczyła mi temp więc tak jak sobie obiecałam zrobiłam test ;P Wielki negatyw niestety. Ale od początku wiedziałam że z tego cyklu nic nie będzie. W piątek powinnam iść na badania i później w 21-23 dc lekarz kazał zbadać progesteron
Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
-
Agulka! przecież to za wcześnie! a jak dopiero co było zagnieżdżenie to nie zdazyla się odpowienia gantropina wytworzyc! miałaś testować ze mną w piątek/sobotę ;p
ja wierzę że to kropek
Patkaaa od listopada bardziej zwracam uwage na to co czuje (taaak to wkrecanie sobie objawów ) i zauważyłam że w kązdym cyklu przez cały cykl miałam bóle z prawej strony podbrzusza- tak nisko. lekarz powiedział ze mam poprostu ta strone wrazliwsza. ja jak sie bol zaczynal to myslalam -przygotowuje sie jajnik do owulacji, pozniej owulacja to boli, po owulacji moze jakies zagniezdzenie itd ;p byly roznego rodzaju bole - tepe, kujace, piekace, piorunujące ;p a w tym cyklu po owulacji nie odczuwam jakos tych boli. wiem ze owulacja powinna być z lewego jajnika tym razem, ale z prawej strony bolalo nie zaleznie ;pJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
jak plamienie się skończyło to to też dobrze wróży! cierpliwości! wiem że ciężko, ja miałam też zaprzestać i przestałam badać szyjkę i temperaturę ;p ale cycki ciągle sprawdzam co coś zaboli to się cieszę jak głupi do sera oj ciężko będzie do piątku wytrzymaćJestem Paulina
30.09.11r córeczka
-
Hej nie moglam sie zalogowac wiec zalozylam nowe konto testowalam rano i oczywiscie negatyw a juz 6 dni sie spoznia wiec powinno cos wykryc temperatura spadla o 0.1 i piersi zaczely bolec chyba jednak nie bede w ciazy czekam na okres i nie nakrecam sie tylko te spoznienie mniemartwi
-
Łazienkowa, sprawdziłam! serduszko zaczyna bić 22 dnia, więć już na pewno będzie słychać
Agulka, masz się nie poddawać i czekam na piątkowe testowanie!!
Katarina, może przesunęła Ci się owulka i stąd te spóźnienie? Który to dc?
16+2dni - 181g synek? , 20+2dni - 409g synek potwierdzony! , 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
-
MOże teraz też będzie tak samo historia lubi się powtarzać
Jeśli jednak dni będą mijały i nie będzie @, a testy negatywne, to może skontaktuj się z ginekologiem? Czy jestes juz umówiona na wizytę?