X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, jak plamienie ustało, to dobrze. Oby ta wredna @ nie przyszła. A Ty kuruj się i wygrzewaj w łóżeczku :)

Patkaaa lubi tę wiadomość

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w pracy, ale na szczęście jeszcze dwie godziny i potem faktycznie łóżeczko.

Będę leżeć i czytać forum w oczekiwaniu na jakieś wieści od Was.

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja potrafiłam zjeść kanapkę z konserwą rybną i później wziąć kostkę czekolady.
    Ostatnio w Mc'u jadłam frytki maczane w lodzie z polewą czekoladową;)
    Mój mąż też się dziwi,że ja tak mogę. Teraz jak zjem słodkie to bez przekonania i bez smaku.
    Moja córcia ma 8 lat prawie.
    Czekam do soboty i zobaczymy czy te dziwne objawy nie wysyłał znów mózg.
    Brzuch co jakiś czas ćmi,ale nie boli mocno no i cycuchy swędzą a tego nigdy nie miałam.

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • katarina222 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jest tydzien spoznienia i na tescie pojawila sie blada kreska ale jest widoczna:)temperatura 37.4 ale jakos nie umie sie cueszyc boje sie ze te ciaze tez strace a w dodatku wczoraj zmarla moja prababcia ktora byla mi bardzo bliska bardzo ja kochalam i nie potrafie sie pogodzic z jej smiercia tymardziej ze bardzo chciala miec praprawnuka i sie nie doczekala:(:(

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarina mam nadzieję, że ta kreseczka to jednak pozytyw zrób jeszcze raz test za dwa dni się przekonasz.

Przykro mi z powodu śmierci babki. Jak moja babcia zmarłą 5 lat temu też było mi bardzo źle bo byłam z nią związana i niestety nie doczekała mojego ślubu ani prawnuka, ale na pewno by się cieszyła.

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella nutellą.. Ja właśnie zjadłam całą tabliczkę czekolady do kawy. Co gorsza w ciąży nie jestem, nie są to też objawy PMS. Strach pomyśleć ile będę jeść jak pojawi się fasolka ;)

Katarina wyrazy współczucia. Trzymaj się <przytula>

Szczęściu trzeba pomagać..

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie.. wiecie co ja wczoraj zjadlam surowego pieroga z kapusta i grzybami nie umialam sie powstrzymac

• kickens Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarina222 skoro po tygodniu spóźnienia okresu wyszła Ci blada druga kreska to jesteś w ciąży tak? czy znowu czegoś nie ogarniam? :) może być inna przyczyna drugiej kreski? w każdym razie gratuluję :)

a u mnie 34dc i @ nadal nie mam, brzuch mnie boli-piecze na dole, cycki mnie nie bolą, nie mam nadal w ogóle apetytu- a przed okresem wariuje zawsze z żarciem, nawet szczupło się czuję. Możliwe, że moment który oceniłam jako owulację nią nie był, chociaż zazwyczaj wiem, bo dosłownie czuję jeden jajnik.

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, Ty to dopiero robisz udziwnienia kulinarne :). Mam nadzieję, że Twoje ciało wysyła sygnały ciążowe :)

Katarina, nawet blada kreska świadczy o ciąży, wobec tego gratuluję :)
    Jednocześnie przykro mi z powodu Twojej babci :(. Trzymaj sie kochana :*

Kika, możliwe, że jak fasolka się pojawi, to nie będziesz mogła patrzeć ani na kawę, ani na czekoladę :P :D

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarina222 wrote:
    dzis jest tydzien spoznienia i na tescie pojawila sie blada kreska ale jest widoczna:)temperatura 37.4 ale jakos nie umie sie cueszyc boje sie ze te ciaze tez strace a w dodatku wczoraj zmarla moja prababcia ktora byla mi bardzo bliska bardzo ja kochalam i nie potrafie sie pogodzic z jej smiercia tymardziej ze bardzo chciala miec praprawnuka i sie nie doczekala:(:(

katarina trudne chwile u Ciebie ale musisz myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze:-)

Pola
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W najblizszym cyklu bede dzialac tak jakmi gin kazal. Tzn serduszkowac jak tylko sluz plodny bedzie. Koniec z temp itp bo tylko to nakreca :p

Moj synek wlasnie zasypia. Podalam mu leki na goraczke. Oby obylo sie bez wizyty w przychodni...

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kickens mnie tez cycki nie bolaly dopiero dwa dni temu zaczely

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarina222 wrote:
    Kickens mnie tez cycki nie bolaly dopiero dwa dni temu zaczely
    Mnie pobolewają od trzech dni ale w sumie na @ też mnie bolały czasami.

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czytam was codziennie, ale jakos nie mialam nic do dodania. Nic sie nie dzialo u mnie znaczacego wiec noe chcialam was zanudzac znowu elaboratami o lekkim kluciu jajnika ;)
    Chcialam sie z wami podzielic nowo nabyta wiedza (jesli jest to pwszechnie znana informacja to przepraszam, dla mnie jest nowa :P ). Mianowicie - nie czekajcie do dni plodnych z kochaniem sie z partnerem, prawda jest, ze im czesciej sie kochacie to jakosc nasienia u mezczyzny jest lepsza, mlode zdrowe, swieze i silne plemniki sa w stanie pokonac wszelkie maciczne przeszkody do jajeczka. No i nie trzeba tyle liczyc hehe, bo jak kochacie sie codziennie/co drugi dzien to na plodne dni i tak w ktoryms momencie traficie :) po drugie sprobujcie pozycji 'na pieska' (nienawidze tej nazwy), penetracja jest glebsza i jesli ma sie jakies zgiecie szyjki macicy - jest to perfekcyjna pozycja (tu mam dowod od mojej kolezanki. Starala sie 2 lata o dziecko, po czym nowy ginekolog powiedzial jej zeby caly miesiac kochala sie z mezem wlasnie w tej pozycji i zaszla w ciaze od razu :))
    Ja w tym cyklu stosuje sie wlasnie do tego i mam nadzieje, ze bede kolejnym dowodem na potwierdzenie teorii - zobaczymy za 17 dni :P

P.s. gratuluje wszystkim zafasolkowanym! Zycze zdrowka oczywiscie i spokojnych 9 miesiecy <3

Patricia, sy__la lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba nie mam się co łudzić,że jest fasolka:( Boli mnie brzuch już jak na @, rano bolał a teraz ćmi tak. Mierzyłam temkę (mierze czasami) o 6.30 i była 36,6 i położyłam się spać dalej i znów zmierzyłam o 9:50 i tym razem była 36,91 tak jak wczoraj. Te trzy godz leżałam w łóżku i nie wstawałam.
    @ ma raczej zawitać w sobotę. Testu dziś nie robię bo nawet nie mam w domu a nie chcę mi się biec do apteki.
    Człowiek na początku cyklu obiecuje sobie,że nie będzie się na nakręcał,czytał tych wszystkich wiadomości na rozmaitych stronach a i tak im bliżej @ tym siedzę przed kompem i czytam.

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka to może rzeczywiście przeczekaj do soboty, zawsze to będziesz miała pewność i na darmo nie będziesz wydawać kasy.. Mimo wszystko jeszcze jakaś szansa jeszcze jest więc trzymam kciuki :-*
    I dlatego ja od tego cyklu postanowiłam sobie, że koniec z czytaniem i nakręcaniem się na każdy objaw, bo u mnie to nie działa, tylko pogarsza całą sprawę. Wiem, że to będzie trudne, ale będę się tego trzymać :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak trzymam za was kciuki. W sobote powtorze test. U mnie sennosc okropna i lekkie bole podbrzusza. Dzisiaj jade do gina sie umowic bo telefonu to nie odbieraja.

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I postanowiłam, że jak tylko skończy sie @, to zaczynam ćwiczyć na jędrne pośladki i płaski brzuch :) nawet matę do ćwiczeń już kupiłam :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    I postanowiłam, że jak tylko skończy sie @, to zaczynam ćwiczyć na jędrne pośladki i płaski brzuch :) nawet matę do ćwiczeń już kupiłam :)

To życzę wytrwałości !!! :)

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka_87 wrote:
    Dziewczyny chyba nie mam się co łudzić,że jest fasolka:( Boli mnie brzuch już jak na @, rano bolał a teraz ćmi tak. Mierzyłam temkę (mierze czasami) o 6.30 i była 36,6 i położyłam się spać dalej i znów zmierzyłam o 9:50 i tym razem była 36,91 tak jak wczoraj. Te trzy godz leżałam w łóżku i nie wstawałam.
    @ ma raczej zawitać w sobotę. Testu dziś nie robię bo nawet nie mam w domu a nie chcę mi się biec do apteki.
    Człowiek na początku cyklu obiecuje sobie,że nie będzie się na nakręcał,czytał tych wszystkich wiadomości na rozmaitych stronach a i tak im bliżej @ tym siedzę przed kompem i czytam.
    Ja już sama nie wiem co o tych wszystkich moich objawach mysleć. @ nie mam jeszcze, z tego wszystkiego zrobiłam dzisiaj test ale chyba za wczesnie oczywiście negatywny i kurczę jakoś tak mi smutno

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ