X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie bóle jak na okres a ciąża
Odpowiedz

bóle jak na okres a ciąża

Oceń ten wątek:
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Moge wam sie wygadac nie na temat? Mam tak okropnego dola ;( znalazlam tydzien temu w domu rachunek za zloty pierscionek z diamentem i cyrkoniami, serce mi stanelo z podekscytowania no i czekalam na ten moment az moj chlopak sie oswiadczy! W koncu staramy sie o dziecko, jestesmy 9 lat razem (poznalismy sie jak mielismy po 18 lat) wiec wszystko na to wskazywalo. A on wczoraj mi powiedzial, ze jego kuzyn sie zareczyl, ze byl u nas tydzien temu pokazac mu pierscionek i ze musi mu dac jego rachunek bo moze mu sie przydac... dziewczyny peklam, poszlam do lazienki i sie poryczalam. I tak mi smutno od wczoraj nie umiem przelknac tego.. przesadzam? Wiem, ze to nie na temat, ale jestescie jedynymi osobami ktorym moge to powiedziec anonimowo, bo w prawdziwym swiecie trzeba grac twardziela ;(
    Pierścionek na pewno będzie nie martw się ją pierścionek dostałam ale rozmowy o ślubie nie było przez trzy lata od dostania także to ja jestem inicjatorką większości rzeczy w naszym związku bo tak niestety czasem jest.

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa no ja tez jestem szefem i musze normalnie grafik na romantyczne gesty ustawiac mojemu S. Ale czasami by sie przydalo tak zrelaksowac i czekac na romantyczne niespodzianki. No coz.

A wracajac do naszego topicu - kto testuje w tym tygodniu? :)

Szyszka1 lubi tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje jutro jak dzis @ nie dostane :P

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,

Przyłączam się do Was, jeśli oczywiście mogę? :)
    My dopiero z partnerem staramy się o Naszą pierwszą fasolkę <3
    Gratuluję Paniom, którym się udało <3
    Życzę Nam wszystkim powodzenia! :)

Agulka901 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w testowaniu! :)

Kasioua co do pierścionka zaręczynowego, naprawdę nie dziwię się, że zareagowałaś w taki sposób, bo ja bym zachowała sie tak samo :) też jestem bardzo emocjonalną osobą :) ale z doświadczenia wiem, że mężczyźni nie są domyślni (bynajmniej większość) i trzeba im niestety pokazywać i mówić wprost wszystko o czym marzysz, czego pragniesz, czego ci brakuje, co byś chciała zmienić itp. :)
    Ja podobnie jak Bajka (i wiele innych kobiet) też musiałam poruszyć pierwsza temat zaręczyn i ślubu, a co do czego i tak byłam bardzo zaskoczona, kiedy już to nastąpiło :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anula1986! Powodzenia:) my tez staramy sie o pierwszego groszka (lub groszkę) :)

Agulka901 no to czekamy jutro na dobre wiesci!!

Marteczka93 no to juz mi calkiem lepiej, myslalam ze tylko ja tak mialam. Nigdy zadna z kolezanek mi sie nie przyznala, ze nagabywala chlopaka o zareczyny, wiec myslalam, ze cos jest nie tak w moim zwiazku. Teraz bede troche spokojniejsza.

Ja mam 2 tygodnie do testowania, ale chyba nici z tegow tym cyklu bo w tych dniach z wyliczen wypada owulacja a chlopak caly weekend pracuje w innym miescie. Ale objawy ciazy i tak pewnie beda wiec napisze wam, gdy tylko cos mnie zakluje :D

7u22s65golimztyz.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua ja z kolei miałam odwrotnie: nie spodziewałam się zupełnie pierścionka, zaręczyn.. i też mu się oberwało za to :D

Szczęściu trzeba pomagać..
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Mam katar i kaszel a boje się brac coś silniejszego w razie co.

Agulka mam tak samo: leżałam cały dzień z bolącą głową, bo nie chciałam zanieczyszczać się tabletkami. I tydzień z przeziębieniem walczę bez stosowania leków - nie wiem czy to mądre, ale już przechodzi ;)

Powodzenia jutro! trzymam kciuki za dwie krechy :)

Szczęściu trzeba pomagać..
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, jak u ciebie sprawy wyglądają?

Anula, witaj w naszym grobie i życzę powodzenia :)

Kika, już sobie wyobrazilam całą sytuację :D
    [Chłopak pada na jedno kolano]
    -jesteś moim szczęściem, kocham cię! Zostaniesz moja zona?
    [Chwila milczenia]
    -no żesz kurka wodna! Nie mogłeś mnie wcześniej uprzedzić?!?! Poszlabym przynajmniej do fryzjera i kosmetyczki! Jednak pomijając okoliczności - zgadzam się! :D

U mnie od wczoraj mdłości :(

kika77, Marteczka93, Aasia85 lubią tę wiadomość

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, miało być w gronie, jednak słownik sam sobie wybrał słowo xd

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś powinnam dostać @,ale nie dostałam test też negatywny:( choć wydawało mi się,że cień II kreski był.
    U mnie jakoś dziwnie. Brzuch mnie zawsze bolał a teraz tylko ćmi za to boli mnie lewy jajnik a z rana głowa mnie bolała co też dziwne bo nigdy mnie nie boli głowa.
    Agulka a jak u Ciebie? Też miałaś dziś testować.
    Ja powoli tracę nadzieje :(

Foczka lubi tę wiadomość

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • Foczka Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy moich dwóch testach (dwóch córkach) też najpierw mi się wydawało :) Życzę by wydawanie się urzeczywistniło. Powodzenia

Joaśka_87 lubi tę wiadomość

Foczka
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Chętnie się przyłącze do was. Mam prawie siedmiomiesięczna córeczkę o od tego cyklu staramy się o rodzeństwo dla niej. Jutro powinna być @ i pewnie przyjdzie bo zrobiłam dziś test i jest negatywny

Joaśka_87 lubi tę wiadomość

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzeję że uda się w kolejnym cyklu. Z wami napewno będzie miło spędzić czas oczekiwania na dwie II

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Bajka91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, skoro widziałaś cień cienia, to może wcale nie były zwidy :) powtórz test za 2 dni jak @ się nie pojawi :) trzymam kciuki!

Witaj Maredd :) dopóki nie ma @, nie ma co przesądzac, że na pewno będzie :) niektórym dziewczynom dopiero tydzień po terminie wychodziła blada druga kreska, wiec nie trać wiary! :)

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

• Joaśka_87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maredd moja młodsza córeczka ma 15miesięcy a od 9 cykli i niestety na staraniach się jak narazie kończy choć w poprzednie dwie ciąże zachodziłam w drugim cyklu.
    Ale trzymam kciuki aby wam się o wiele,wiele wcześniej udało.

Bajka no właśnie ja mam nadzieję,że ta II kreska mi się nie przewidziała.
    Wczoraj nawet męża wołałam aby on sprawdził ale stwierdził,że mam zwidy już chyba.
    Wpadam w jakąś paranoję chyba;p

hchyskjo0gd79fi9.png
    9ltfxzdvug0k4lwp.png
    ex2bgu1rexupanat.png
    ex2bgu1rymc2zmq2.png
  • Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciazy wyszedł mi test dzień przed @ a teraz nic. Nie sugeruje sie wielkością piersi bo one jeszcze nie wróciły do normy☺️ Ale poprzednio miałam bóle jak na @ i piersi duże ale ból piersi i duże otoczki sutkowe zrobilły się juz po terminie @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 13:48

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • katarina222 Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj rano obudzil mnie bol i dostalam okres po 9 dniach spoznienia i tescie ciazowym ktory pokazal blada druga kreske i przestaly mnie bolec piersi wczoraj takze odbyl sie pogrzeb mojej babci a dzis moj tesc ma urodziny... a juz myslalam zebede mama smutek ogromny:(

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprzednio dzień przed @ jechałam autobusem i wszystko mi śmierdziało okropnie, przyszłam do domu i koło 18 tej zrobiłam test i był pozytywny. Udało się nam w pierwszym cyklu a teraz nic, zero objawów.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
  • Pola1111 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarina222 wrote:
    dziewczyny wczoraj rano obudzil mnie bol i dostalam okres po 9 dniach spoznienia i tescie ciazowym ktory pokazal blada druga kreske i przestaly mnie bolec piersi wczoraj takze odbyl sie pogrzeb mojej babci a dzis moj tesc ma urodziny... a juz myslalam zebede mama smutek ogromny:(

Katarina...mam nadzieje ze to nie samoistne poronienie z uwagi na przykre wydarzenia:-(
    Nie martw sie jestesmy z Toba w oczekiwaniu na nowy cykl.....

Pola
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ