Czerwcowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaKliwijska wrote:Dzien dobry,
ja dalej jestem zbita z tropu - temperatura nadal w fazie wyzszych, ale nizsza niz w ostatnich dniach. Dwa testy z bobo negatywne (bezlitosnie, nie ma nawet cienia, jedna kreska jak byk).
Kurde, przyznam,ze wczorja nawet sie cieszylam,ale dzisiaj zaczynam sie martwic, bo czy temperatura nie powinna w ciazy rosnac? Tak samo poziom hcg? A on nadal i nadal nie rosnie, wiec jej nie ma albo cos jest nie tak?
Jesli nie dostane okresu jutro od rana ide na bete, oby w moim laboratorium wyniki byly tego samego dnia.
Mi zawsze temperatura spadała w dniu @, ale podajże w marcu lub kwietniu w dniu kiedy poszła mi dużo w góre dostałam @ więc bywa różnie. Życzę Ci jednak by się nie pojawiła:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 15:17
-
Mi się wydaję niestety, że to nie mój cykl. Byłam raz w ciąży (poronienie) i pobolewał mnie troszkę brzuch, piersi przed @, dla mnie był to objaw ciąży, bo normalnie to nic a nic mnie nie boli ani piersi ani brzuch, dziś jest 6 dzień po i nadal nic, żadnych bólów, piersi w ogóle nie powiększone, nic dosłownie nic.. zobaczymy...
-
nick nieaktualnymkl wrote:Mi się wydaję niestety, że to nie mój cykl. Byłam raz w ciąży (poronienie) i pobolewał mnie troszkę brzuch, piersi przed @, dla mnie był to objaw ciąży, bo normalnie to nic a nic mnie nie boli ani piersi ani brzuch, dziś jest 6 dzień po i nadal nic, żadnych bólów, piersi w ogóle nie powiększone, nic dosłownie nic.. zobaczymy...
Kochana głowa do góry. Mnie przed poronieniem też bolały piersi. Tzn. W ciążach zakończonych poronieniem, a potem w żadnym nastepnym cyklu nic. W tym cyklu tez wypatrywałam powiększenia i bólu i ku mojemu rozczarowaniu - nic a nic. Straciłam nadzieje, testy negatywne, jeden cień cienia, ale zobaczony po ponad 1h, a potem negatyw, więc się załamałam i spisałam cykl na straty. Ale @ nie przyszła, a za to zaczęły mnie bolec sutki i miałam mdłości - nie poranne, ale całodniowe praktycznie. Czego w 2 poprzednich ciążach nie miałam. Dzis jednak zobaczyłam cień cienia na popołudniowym sikańcu i jutro lecę na betę! Myślę jednak, ze się udało. Także brak objawów wcale nie musi być żadnym wyznacznikiem. Zwłaszcza tak krótko po owulcealicjaaaa lubi tę wiadomość
-
Chica mała - daj znać jak będą wyniki. Oby beta podwyższona
A ja się zastanawiam jak u mnie... Robiłam testy owulacyjne, na początku kreska kontrolna, później pojawiła się słabsza testowa i z dnia na dzień ciemniala, ale nie mocniej niż kontrolna, po czym zaczęła zanikać i zniknęła całkiem. Myślałam, że ostatecznie do owulacji nie doszło ale przeczytałam gdzieś, że źle robiłam testy bo z porannego moczu a podobno powinno się z popoludniowego.
W każdym razie od soboty zaczął mnie boleć jajnik i z ciekawości wczoraj zrobiłam owulacyjny test i tak jak wcześniej testowa kreska już zanikła to wczoraj -słaba bo słaba ale znów się testowa pojawiła. I teraz już sama nie wiem czy owulacja była czy nie była. Ale dziś znów sprawdzę test... -
Hej dziewczyny dołączam do czerwcowego testowania pozytywnie nastawiona
Chcę opisac Wam moja historie.
Staram sie o dzidziusia 20 miesiecy. Teraz prowadzi mnie trzeli lekarz dlaczego trzeci? Pierwszy mnie totalnie olewal drugi przepisal mi CLO pózniej skierował mnie na HSG nastepnie znow przepisal przepisywal CLO na 4 cykle twierdzac ze po HSG jest wszystko w porzadku a gdy skoncze brac CLO czeka mnie klinika leczenia niepłodności. Stwierdzilismy z mężem ze znajdziemy innego jeszcze lekarza, Pani doktor gdy zobaczyła wynik HSG odrazu skierowala mnie na HSC po dwuch dniach od pierwszej wizyty udalam sie do szpitala w którym Pani doktor pracuje okazalo sie ze mniala polipa przy ujsciu do jajowodow a dodatkowo problemy z endometrium i zarodek nie moze sie zagniezdzic. Dostalam progesteron teraz mija 10dzien po owu. Jutro bede robila test -
pozytywna wrote:Hej dziewczyny dołączam do czerwcowego testowania pozytywnie nastawiona
Chcę opisac Wam moja historie.
Staram sie o dzidziusia 20 miesiecy. Teraz prowadzi mnie trzeli lekarz dlaczego trzeci? Pierwszy mnie totalnie olewal drugi przepisal mi CLO pózniej skierował mnie na HSG nastepnie znow przepisal przepisywal CLO na 4 cykle twierdzac ze po HSG jest wszystko w porzadku a gdy skoncze brac CLO czeka mnie klinika leczenia niepłodności. Stwierdzilismy z mężem ze znajdziemy innego jeszcze lekarza, Pani doktor gdy zobaczyła wynik HSG odrazu skierowala mnie na HSC po dwuch dniach od pierwszej wizyty udalam sie do szpitala w którym Pani doktor pracuje okazalo sie ze mniala polipa przy ujsciu do jajowodow a dodatkowo problemy z endometrium i zarodek nie moze sie zagniezdzic. Dostalam progesteron teraz mija 10dzien po owu. Jutro bede robila test
No tak to już jest z tymi lekarzami, czasem mam wrażenie, że my starające się więcej dowiemy się z forum niż od lekarzy;p Trzymam kciuki na jutro:) Daj koniecznie znać -
nick nieaktualnyMax wrote:Chica mała - daj znać jak będą wyniki. Oby beta podwyższona
Beta 11,7 teoretycznie w normie na 4 tydzień
Z drugiej jednak powinnam mieć już 5 (4t4d), więc chyba za mała. Niby temperatura ładnie podskoczyła dziś, a tu taka przykra niespodzianka... i do tego ból w krzyżu, skurcze w dole brzucha i różowy śluz w środku, rozciągliwy i z brązowymi nitkami...
Czekam bardzo niecierpliwie na środę, żeby sprawdzić czy przyrasta czy mogę się pożegnać z groszkiem po raz kolejny przedwcześnie... -
Hej Dziewczyny Krótko o mnie 11 cykl starań.. właśnie miałąm zakupić termometr i rozpocząć zabawę z OF dzisiaj 2 dzień spoźnienia @ - zrobiłam test: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/11391210_882033141843365_3003588293109290869_n.jpg?oh=b19d5a13c77e4cb0dc23a42d943c5b3b&oe=557908CF widzicie tu coś ?? czy ja mam omamy?
-
Anabel wrote:Hej Dziewczyny Krótko o mnie 11 cykl starań.. właśnie miałąm zakupić termometr i rozpocząć zabawę z OF dzisiaj 2 dzień spoźnienia @ - zrobiłam test: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/11391210_882033141843365_3003588293109290869_n.jpg?oh=b19d5a13c77e4cb0dc23a42d943c5b3b&oe=557908CF widzicie tu coś ?? czy ja mam omamy?
Jest druga kreska!! Gratulacje
-
alicjaaaa Dziękuję! pocieszyłaś, też ją widziałam ale cięzko uwierzyć, cykl spisałam na straty, w lipcu czeka mnie lot samolotem więc odpuściliśmy takie intensywne starania jak co miesiąc, przytulanko było ale nie co 2 dni jak to ginekolog przykazał.. aż mi się ręce trzęsą normalnie Jutro beta
alicjaaaa, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
alicjaaaa- Trzymam mocno kciuki, chyba faktycznie banał ale jednak często się sprawdza.. szczerze mówiąc odkąd zaczeliśmy się starać nie wierzyłam że można odpuścić, co więcej nie wiedziałam jak to zrobić.. w końcu jak nie myśleć o czymś czego tak pragniesz.. a jednak, przyszedł maj, planowanie wakacji totalnie zajełam myśli.. aha i nie kochaliśmy się według kalendarza dni płodnych.. więc w sumie prędzej ducha się spodziewałam w tym cyklu zobaczyć niż 2 kresek na teście.. a jednak są. Oby tak zostały...
alicjaaaa lubi tę wiadomość
-
Anabel wrote:Hej Dziewczyny Krótko o mnie 11 cykl starań.. właśnie miałąm zakupić termometr i rozpocząć zabawę z OF dzisiaj 2 dzień spoźnienia @ - zrobiłam test: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/11391210_882033141843365_3003588293109290869_n.jpg?oh=b19d5a13c77e4cb0dc23a42d943c5b3b&oe=557908CF widzicie tu coś ?? czy ja mam omamy?
Gratulację -
8dpo a mnie boli jedna pierś i na niej są żyłki...ale tylko przy dotyku i tylko jedna...bez komentarza;p dziś odebrałam wynik progesteronu i jest bardzo dobry, 45,7 ( 5-85) mam cichą nadzieję, że to ciąża, ale wiem że progesteron nie musi zwiastować ciąże...no ale nadzieja jest
Jeśli jutro moja tempka nie pójdzie w góre...to nie ma opcji bym była w ciązy..