Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiak89 wrote:No i @.... dupek przetestowany, że na mnie nie działa, luteina chyba też
Hania, Kraków to prawie świętokrzyskie
Jak będę u lekarza to podpytam co można jeszcze zrobić jak nie działa dupek i luteina..15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Tedka lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Tedka, a gdzie masz dziadków w świętokrzyskim? My uciekliśmy z rodzinnego miasta ale niestety nie poza województwo i nadal w tym „pipi”-dołku siedzimy😅 lubię te rejony ale trochę widać ten zaścianek 😒 a teraz mieszkamy w Kielcach. Także mam ekspresówkę i do WAwy i do Krakowa tez -Kasiak89😁😁😆
Moi dziadkowie pochodzą ze wsi, Podole i Podgajcze, tak babcia mówiła, okolice Wojciechowic, Drygulca ale oni pochodzą z tych miejscowości, rodziny pozakładali na podkarpaciu właśnie, skąd już moja mama jest i ja
Natomiast na te wsie jeździłam do pradziadków za dziecka i choć dawno tam nie byłam to teskno A rodzina dziadka mieszka w Ostrowcu część tam pozostała, choć kontaktu już się tak nie utrzymuje jak kiedyś. Można więc powiedzieć, że we mnie płynie krew świętokrzyska i podkarpackaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:08
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Milixx wrote:Tedka, kochanie tule mocno, mocno ❤️❤️ Tu chyba żadne słowa nie będą odpowiednie a jeszcze z ust dziewczyny która ma już dzieci to już całkowicie 😶😪
Powiem Ci tak, jeżeli potrzebujesz dzisiaj płakać to płacz, jeżeli potrzebujesz krzyczę to krzycz i nie patrz na nic. Ulżyj swoim emocjom, należy Ci się to 🤗 Ale pamiętaj, nie możesz się poddawać - przecież walczysz o marzenia, a marzenia przecież trzeba spełniać i o nie walczyć! Wiem, że ta walka jest strasznie ciężka i kosztuje dużo smutku i niestety pieniędzy ale zobacz jaki piękny będzie finał 😘
Ja się niestety nie znam na tych wszystkich lekach i innych więc tu nic nie doradzę. Mogę tylko powiedzieć że może warto poodkładać trochę kasy i zacząć jakoś diagnostykę (wiem łatwo mówić - odłóż kasę, gorzej zrobić) a w między czasie próbować dalej. Te życie jest strasznie niesprawiedliwe.. Wy macie dobre warunki i chcecie maluszka a nie możecie go mieć a takie... - nie będę kończyć bo wiadomo o co chodzi 😣😓 Normalnie serce się kroi 😓
Kochana, zdaje sobie sprawę że to wszystko jest dla Ciebie trudne i niesprawiedliwe. I sobie pomyślisz, co ja mogę wiedzieć przecież przez to nie przechodzę. Jednak pamiętaj, że mimo wszystko my tu jesteśmy żeby Cię wspierać ❤️
Na koniec dodam trochę optymizmu.. Może nie wypada ale spróbuję. Ja wiem i czuje, że los dla każdej z nas ma ułożony plan i każda z nas doczeka się swojego cudu 🥰 Musimy w to wierzyć!! Nasze dzieciaczki na pewno mają gdzieś swoje daty i w końcu, predzej czy później do Nas dołączą 😘😘
Kochanie, dzisiaj smuć i płacz. A za chwilę popraw koronę i walcz dalej. Twarda babka jesteś i wierzę, że się nie poddasz!! ❤️12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
nick nieaktualnyTedka wrote:Coś mi sie wydaje ze mogę iść Twoim śladem. Jak @ sie rozkręci to proszę być twarda! Choć wiesz czego nam życzę… bieli vizira ale na gatkach! :p
Przykro mi że 🐒 sie u Ciebie rozkręca. Liczyłam po cichu ze tym razem się udało i trzymałam kciuki. Ale tak jak mówisz trzeba być silna i wierzyć w to że kiedyś zobaczymy dwie kreseczki.Tedka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTedka wrote:Na pewno okresowe, u mnie nie bedzie takich cudów. 3 lata nie było to i teraz nie będzie. Chyba po prostu trzeba sie pogodzić z losem. Ale wiadomo, bedzie sie probować, co innego zrobic można, przecież się nie poddam jeszcze.
Nie poddawaj się 🥰 -
Tedka wrote:Moi dziadkowie pochodzą ze wsi, Podole i Podgajcze, tak babcia mówiła, okolice Wojciechowic, Drygulca ale oni pochodzą z tych miejscowości, rodziny pozakładali na podkarpaciu właśnie, skąd już moja mama jest i ja
Natomiast na te wsie jeździłam do pradziadków za dziecka i choć dawno tam nie byłam to teskno A rodzina dziadka mieszka w Ostrowcu część tam pozostała, choć kontaktu już się tak nie utrzymuje jak kiedyś. Można więc powiedzieć, że we mnie płynie krew świętokrzyska i podkarpacka
Tedka lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Ale śmiesznie. Sprawdziłam ze Twoi dziadkowie pochodzą z okolic Ćmielowa, a to po sąsiedzku z moim rodzinnym Ostrowcem😜 to my jesteśmy sąsiadki 😁
Tak do Ćmielowa też rzut beretem Kto wie kto wie, może przodków mamy tych samych nawet )Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Anka1312 wrote:Chciałam ją tylko pocieszyć bo ja też to przezywalam kiedyś i to że ja mam dzieci to moje słowa są nic nie warte??Przykro mi.....nie chciałam nikogo urazić.Chcialamvjej dodać otuchy że będzie mamą prędzej czy później ale będzie.....
Marta100, Anka1312, Milixx, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Anka1312 wrote:Chciałam ją tylko pocieszyć bo ja też to przezywalam kiedyś i to że ja mam dzieci to moje słowa są nic nie warte??Przykro mi.....nie chciałam nikogo urazić.Chcialamvjej dodać otuchy że będzie mamą prędzej czy później ale będzie.....
Ale Aniu, nikt tak nie napisał ani nie pomyślał nawet. Tutaj wszystkie jesteśmy równe, nie ważne czy z dziećmi już czy bez. Już to dawno wybrzmiało u nas jeszcze zanim dołączylaś Nie odebrałam na pewno Twoich słów tak, nie przejmuj się Dziękuję Ci za wsparcie a Milixx też nie o to chodziło Raczej odnosiła się do siebie niż do Ciebie Z tego co ja rozumiem Spokojnie słuchajcie, forum i siebie tutaj mamy tylko po to żeby się wspierać, i ja mocno to czuję, nie ważne od której z WasHania007, Anka1312, Milixx lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Przecież Milixx pisała o sobie a nie o Tobie
Dziewczyny fajnie, że planujecie się spotkać ja to raczej odpadam, ja to tylko wygadana w necie jestem, a w realu raczej aspołeczna 🤭🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:32
-
Tedka wrote:Tak do Ćmielowa też rzut beretem Kto wie kto wie, może przodków mamy tych samych nawet )
-
Wjedzma wrote:Przecież Milixx pisała o sobie a nie o Tobie
Dziewczyny fajnie, że planujecie się spotkać ja to raczej odpadam, ja to tylko wygadana w necie jestem, a w realu raczej aspołeczna 🤭🤭🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:35
Wjedzma lubi tę wiadomość
-
piwko czy lampka wina i byście się rozgadały. zreszta nie wierzę, ze nie mialybyście nic do powiedzenia już bedąc z nami
Milixx lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualnyHania007 wrote:Aniu, myśle ze zle zrozumiałaś ten post, myśle ze Milixx miała na myśli ogólnie kobietę która ma już dzieci (a nawet śmiało stwierdzę ze najpewniej mówiła we własnym imieniu) Nie gniewaj się bo to tylko słowo czytane - można naprawdę łatwo zrozumieć coś zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistosci. Wszystkie słowa są warte na grupie bo płyną z ❤️
Zgadzam się z Hania. Nie sądzę by którakolwiek z nas chciała urazić druga, czy ja dotknąć słowem. Każda z nas wie co przechodzimy, jak nikt rozumie emocje związane z czekaniem, testowaniem i gorycza jaka niesie każdy nieudany cykl. I nie ważne czy jest już mama i znów chce być czy czeka na swoje pierwsze małe cudo 🥰😍 Jesteśmy po to by się wspierać bo rozumiemy siebie jak NIKTWjedzma, Milixx lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuzik kobietki, przecież nie jedna z Nas tutaj ma już dzieci, a stara się ponowie i na przykład dla mni te starania też są trudne i ciężkie i nerwowe mimo, że mam już dziecko. Po prostu jesteśmy tak skonstruowane, że podchodzimy do tych spraw zadaniowo, najczęściej nie potrafimy wyluzować jak nasze chłopy, bo to nam rośnie brzuch, my chodzimy na badania, my rodzimy, opiekujemy się to i mocniej to wszystko przeżywamy. Jeśli tylko żadna z Nas się nie podda to do każdej w końcu przyjdzie ten szczęśliwy cykl. Tylko nikt nie obiecuję, że to będzie w tym miesiącu, albo w tym roku, same wiecie, każda z Nas tutaj założyła, że cykl dwa i się uda, a okazuje się, że życie nie jest 0 - 1. I trzeba to przerwać, fizycznie, psychicznie l, mentalnie. Bardzo kibicuje tutaj wszystkim, a szczególnie tym, które jeszcze tego nie doświadczyły, codziennie wchodzę na forum z nadzieją, że usłyszę dobre wieści i wierzę, że w końcu tak się stanie, że każda z Was pochwali się rozetki kreseczkami, a później bobasami 💕
Wjedzma, Hania007, Milixx lubią tę wiadomość
-
No tak byc może źle odczytałam.🤭🤭♥️♥️♥️♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:54
Tedka, Milixx lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Hania007 wrote:To my byśmy się dogadały bo ja tez aspołeczna 😂 pomilczalybysmy sobie razem🤪
Oo to jednak się piszę, aspołeczna z aspołeczną zawsze się dogada, nawet bez użycia słów 🤣
Uwielbiam Was wszystkie, każda z Was ma tyle empatii i zrozumienia w sobie. Nawet nie wiecie jak bardzo to doceniam. Jesteśmy wszystkie różne, z różnymi historiami, a i tak potrafimy się wczuć w siebie nawzajem i odpowiednio wesprzeć. To jest naprawdę rzadkie. Trochę się uzależniłam od Was, bo nawet jak nie pisze nic przez 2 dni to czytam na bieżąco 🤭 jak wstanę to pierwsze co mierzę temperaturę, a drugie wchodzę na forum sprawdzić jak tam u Was po nocy 🥰Milixx, Jasmiinum lubią tę wiadomość
-
Anka1312 wrote:No tak byc może źle odczytałam.🤭🤭♥️♥️♥️♥️
U mnie juz @ bucha na dobre, krew tryska jak z kranu. Oby szybko sie skończyła i zaczynam od nowa. juz mi lepiej trochę chociaz wiadomo gorycz porażki pozostaje. Dzięki Wam wszystkim ❤️💚Anka1312 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Nic sie nie stało zdarza sie idziemy dalej
U mnie juz @ bucha na dobre, krew tryska jak z kranu. Oby szybko sie skończyła i zaczynam od nowa. juz mi lepiej trochę chociaz wiadomo gorycz porażki pozostaje. Dzięki Wam wszystkim ❤️💚
Miałam wczoraj jeszcze - ten sam stan kranu
Musimy Ci Tedka wypisać receptę na czekoladę, wino czy co tam innego lubisz Szybciej nam się tu zregenerujeszMilixx lubi tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊