X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tego doła, który mam to mimo wszystko przesyłam Wam troszkę wiosny 💐🌞

ded6f4e1b6e2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 13:06

Tedka, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, po prostu przestańcie wszystkie znikać, dobrze? :) <3 nie życzę sobie tego. Po co takie "foszki" :P ?? Nikt nikomu nie wadzi, wręcz przeciwnie, ja chętnie czytam wypowiedzi każdej z Was. Nawet jeśli inny pogląd ktoś ma, to i tak prowokuje do przemyślenia sprawy, którą być może nigdy nawet bym nie przeanalizowała, bo bym nie wzięła tego pod uwagę.

Ja chcę czytać i te co się starają, i co się nie starają, te co już w ciąży, albo dopiero testują. I jako wielce szanowna założycielka wątku mam prawo pierwogłosu i koniec kropka ! :P
    Aż mnie przez Was brzuch zabolał tak, że mnie skręciło! ;P proszę mi nie stresować macicy :P
    Jutro 7:30 badanie bety... drżę!

Dominisia35, Milixx, Ania35, Marta100, Anka1312, Kasiak89, Natka23, Jasmiinum lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Mimo tego doła, który mam to mimo wszystko przesyłam Wam troszkę wiosny 💐🌞

ded6f4e1b6e2.jpg
    piękne! <3 nie smutaj sie!

Milixx lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i patrzę na moją historie ej w piątek definitywny pozytyw bez dwóch zdań to była mocna dosyć krecha..
    Potem negatyw a dziś kupiłam 6 dni przed super czuły z tych droższych i podchodzi znów cień..
    Możliwe zaburzenia hormonu...

Ja normalnie czuję ciąże, piersi zaczynam odczuwać tak w środku boli,,
    Ból głowy lekka tempką codziennie, megaaaa zmęczenia tymbardziej po schodach, i dochodzą zawroty głowy..

Zrobię testowanko każdy dzień obadamy..
    Ja wierzę że jestem. W ciąży jednak. ❤️🙏

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No i patrzę na moją historie ej w piątek definitywny pozytyw bez dwóch zdań to była mocna dosyć krecha..
    Potem negatyw a dziś kupiłam 6 dni przed super czuły z tych droższych i podchodzi znów cień..
    Możliwe zaburzenia hormonu...

Ja normalnie czuję ciąże, piersi zaczynam odczuwać tak w środku boli,,
    Ból głowy lekka tempką codziennie, megaaaa zmęczenia tymbardziej po schodach, i dochodzą zawroty głowy..

Zrobię testowanko każdy dzień obadamy..
    Ja wierzę że jestem. W ciąży jednak. ❤️🙏

Trzymam kciuki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania i Tedka trzymam za Was mocno kciuki!
    Ja byłam dzisiaj u gin i niestety mam infekcje😪Także odpadam w tym miesiącu z testowania. Chociaż zastanawiam się czy mimo wszystko nie próbować i nie zacząć leczenia po owu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ja byłam dzisiaj u gin i niestety mam infekcje😪Także odpadam w tym miesiącu z testowania. Chociaż zastanawiam się czy mimo wszystko nie próbować i nie zacząć leczenia po owu..
    Ja miałam infekcje podczas owulacji i wtedy mi się udało zajść

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Oooojejjj nie wiedziałam, nie doczytałam że chorujesz. :( to dużo zdrówka ode mnie!

No u mnie to... temperatura widzisz jak, ale ciagle już tłumaczę sobie to progesteronem i nie namówi mnie nikt, że jest inaczej :P siedzi mi to w głowie.. :(

Jutro pójdę na betę, ale dzisiaj nord ledwo cień cienia, zatem to ovi nadal prześwituje. Zakupię sobie dzisiaj jeszcze facelki i siknę wieczorem, na nich jednak najlepiej mi się rozpoznaje cokolwiek :)

Poza tym nadal coraz mocniejsze przeczucie, że to nie ten cykl. No i bóle okresowe mam odrobinę, także tak :)
    A mam przemyślenia odnośnie progesteronu. Jak się go bierze co 12h , i zaraz po pomiarze, a nie przed, to wplyw na temperaturę jest raczej minimalny, od poprzedniej dawki wieczorem dnia wcześniejszego na pewno go już mało zostaje.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja miałam infekcje podczas owulacji i wtedy mi się udało zajść
    Infekcję intymna miałaś?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Niczemu nie przeszkadza infekcja wciąż zawsze szansa jest taka sama jak bez infekcji, ja już za dużo się na słuchałam i teraz to co się dzieje u mnie też dużo uświadamia.

Najpierw był pozytyw i zanikł na 3 dni i znów cień się pojawia i okazuje się że mogą być zaburzenia tego hormonu beta hcg i są kobiety ktire mają tak i wychodzi krecha np 21dpo.

I to mój przypadek prawdopodobnie.
    Czyli nie zawsze biochem, dopóki okresu nie ma zawsze jest szansa.

Ja przyznam znów zrobiłam test o jest cień ale ledwo ledwo, i wierzę że się udało.
    Czekam dalej

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pokaże test nie wiem czy zobaczycie coś ale nic nie pokazywało od soboty zero biel i znów pokazuje

https://zapodaj.net/252e9a7db0b09.jpg.html

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, każda chyba jak nie wychodzi jest sfrustrowana, zwłaszcza jak się stara dłużej. nawet jesli o tym się nie mówi, to na pewno tak się czujemy. I na pewno każda miała jakieś myśli że może przestać, może później. ja myślę że takie myśli jak teraz, że wojna, wcześniej covid itp to raczej taka wymówka na gorsze dni. ja w zeszłym miesiącu pomyślałam sobie, że cholera, po co mam brać leki, pilnować wydawać kasę. będzie taniej, a przecież i tak nie wychodzi. ot, taka durna wymówka :D
    Marta dziewczyno no co ty. wszystkie sie staramy i ty też się starałaś. tobie się udało i fajnie. to tylko może dać innym nadzieję, że się jednak udaje :)

Marta100 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak, intymną. Miałam śluz jak serek wiejski podczas owulacji, nie polecam. Ale właśnie wtedy w tym cyklu się udało, gdzie go od razu skreslilam przez infekcje 😃

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ania tak, intymną. Miałam śluz jak serek wiejski podczas owulacji, nie polecam. Ale właśnie wtedy w tym cyklu się udało, gdzie go od razu skreslilam przez infekcje 😃
    Kurcze u mnie dopiero płodne się zaczną, czyli myślisz że można działać?

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No pokaże test nie wiem czy zobaczycie coś ale nic nie pokazywało od soboty zero biel i znów pokazuje

https://zapodaj.net/252e9a7db0b09.jpg.html
    Widać, niech ciemnieje!!😘

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki powiem wam że gdzieś coś czytałam, pobrałam apkę premom. i jak chodzi o testy owulacyjne jest super. robi się zdjęcie, i porównuje kreski, a raczje ich natężenie względem siebie. ja robię 4 dzień i pokazuje że poziom jest niski, jednak rośnie. a nie powiem na tekstach nie zawsze kreski mają taką samą intensywność, co może powodować że źle się je odbierze.

Marta100 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Słuchajcie, po prostu przestańcie wszystkie znikać, dobrze? :) <3 nie życzę sobie tego. Po co takie "foszki" :P ?? Nikt nikomu nie wadzi, wręcz przeciwnie, ja chętnie czytam wypowiedzi każdej z Was. Nawet jeśli inny pogląd ktoś ma, to i tak prowokuje do przemyślenia sprawy, którą być może nigdy nawet bym nie przeanalizowała, bo bym nie wzięła tego pod uwagę.

Ja chcę czytać i te co się starają, i co się nie starają, te co już w ciąży, albo dopiero testują. I jako wielce szanowna założycielka wątku mam prawo pierwogłosu i koniec kropka ! :P
    Aż mnie przez Was brzuch zabolał tak, że mnie skręciło! ;P proszę mi nie stresować macicy :P
    Jutro 7:30 badanie bety... drżę!

Będzie dobrze 😉😊 mocno trzymam za Ciebie kciuki niech ten cykl będzie Twój ✊✊✊✊✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny, każda chyba jak nie wychodzi jest sfrustrowana, zwłaszcza jak się stara dłużej. nawet jesli o tym się nie mówi, to na pewno tak się czujemy. I na pewno każda miała jakieś myśli że może przestać, może później. ja myślę że takie myśli jak teraz, że wojna, wcześniej covid itp to raczej taka wymówka na gorsze dni. ja w zeszłym miesiącu pomyślałam sobie, że cholera, po co mam brać leki, pilnować wydawać kasę. będzie taniej, a przecież i tak nie wychodzi. ot, taka durna wymówka :D
    Marta dziewczyno no co ty. wszystkie sie staramy i ty też się starałaś. tobie się udało i fajnie. to tylko może dać innym nadzieję, że się jednak udaje :)

Na pewno się udaje!!!!! 😊😉 i Wam się tez uda!!!!! ✊✊✊✊✊ Ja to wiem bo sama chyba wszystkie rozterki, wymówki, zwątpienia dni lepsze i te totalnie do D.. przeszlam. Porzucenie pilnowania cykli, awantury z mężem i chwilę totalnego bycia w tym razem tez. Tam gdzie są emocje tam są i reakcje wiec wiem o czym piszecie 😉 Ja jestem z Wami i naprawdę co byście tu nie napisały nie jest mi obce 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli nie będziesz miała dyskomfortu podczas stosunku to ja bym próbowała

Ania35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień szczytu śluzu i szyjki, więc owulacja jutro

Ania35 lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ