X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo tego doła, który mam to mimo wszystko przesyłam Wam troszkę wiosny 💐🌞

ded6f4e1b6e2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2022, 13:06

Tedka, Wjedzma lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, po prostu przestańcie wszystkie znikać, dobrze? :) <3 nie życzę sobie tego. Po co takie "foszki" :P ?? Nikt nikomu nie wadzi, wręcz przeciwnie, ja chętnie czytam wypowiedzi każdej z Was. Nawet jeśli inny pogląd ktoś ma, to i tak prowokuje do przemyślenia sprawy, którą być może nigdy nawet bym nie przeanalizowała, bo bym nie wzięła tego pod uwagę.

Ja chcę czytać i te co się starają, i co się nie starają, te co już w ciąży, albo dopiero testują. I jako wielce szanowna założycielka wątku mam prawo pierwogłosu i koniec kropka ! :P
    Aż mnie przez Was brzuch zabolał tak, że mnie skręciło! ;P proszę mi nie stresować macicy :P
    Jutro 7:30 badanie bety... drżę!

Dominisia35, Milixx, Ania35, Marta100, Anka1312, Kasiak89, Natka23, Jasmiinum lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Mimo tego doła, który mam to mimo wszystko przesyłam Wam troszkę wiosny 💐🌞

ded6f4e1b6e2.jpg
    piękne! <3 nie smutaj sie!

Milixx lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i patrzę na moją historie ej w piątek definitywny pozytyw bez dwóch zdań to była mocna dosyć krecha..
    Potem negatyw a dziś kupiłam 6 dni przed super czuły z tych droższych i podchodzi znów cień..
    Możliwe zaburzenia hormonu...

Ja normalnie czuję ciąże, piersi zaczynam odczuwać tak w środku boli,,
    Ból głowy lekka tempką codziennie, megaaaa zmęczenia tymbardziej po schodach, i dochodzą zawroty głowy..

Zrobię testowanko każdy dzień obadamy..
    Ja wierzę że jestem. W ciąży jednak. ❤️🙏

• Tedka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No i patrzę na moją historie ej w piątek definitywny pozytyw bez dwóch zdań to była mocna dosyć krecha..
    Potem negatyw a dziś kupiłam 6 dni przed super czuły z tych droższych i podchodzi znów cień..
    Możliwe zaburzenia hormonu...

Ja normalnie czuję ciąże, piersi zaczynam odczuwać tak w środku boli,,
    Ból głowy lekka tempką codziennie, megaaaa zmęczenia tymbardziej po schodach, i dochodzą zawroty głowy..

Zrobię testowanko każdy dzień obadamy..
    Ja wierzę że jestem. W ciąży jednak. ❤️🙏

Trzymam kciuki!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefania i Tedka trzymam za Was mocno kciuki!
    Ja byłam dzisiaj u gin i niestety mam infekcje😪Także odpadam w tym miesiącu z testowania. Chociaż zastanawiam się czy mimo wszystko nie próbować i nie zacząć leczenia po owu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Ja byłam dzisiaj u gin i niestety mam infekcje😪Także odpadam w tym miesiącu z testowania. Chociaż zastanawiam się czy mimo wszystko nie próbować i nie zacząć leczenia po owu..
    Ja miałam infekcje podczas owulacji i wtedy mi się udało zajść

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Oooojejjj nie wiedziałam, nie doczytałam że chorujesz. :( to dużo zdrówka ode mnie!

No u mnie to... temperatura widzisz jak, ale ciagle już tłumaczę sobie to progesteronem i nie namówi mnie nikt, że jest inaczej :P siedzi mi to w głowie.. :(

Jutro pójdę na betę, ale dzisiaj nord ledwo cień cienia, zatem to ovi nadal prześwituje. Zakupię sobie dzisiaj jeszcze facelki i siknę wieczorem, na nich jednak najlepiej mi się rozpoznaje cokolwiek :)

Poza tym nadal coraz mocniejsze przeczucie, że to nie ten cykl. No i bóle okresowe mam odrobinę, także tak :)
    A mam przemyślenia odnośnie progesteronu. Jak się go bierze co 12h , i zaraz po pomiarze, a nie przed, to wplyw na temperaturę jest raczej minimalny, od poprzedniej dawki wieczorem dnia wcześniejszego na pewno go już mało zostaje.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ja miałam infekcje podczas owulacji i wtedy mi się udało zajść
    Infekcję intymna miałaś?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Niczemu nie przeszkadza infekcja wciąż zawsze szansa jest taka sama jak bez infekcji, ja już za dużo się na słuchałam i teraz to co się dzieje u mnie też dużo uświadamia.

Najpierw był pozytyw i zanikł na 3 dni i znów cień się pojawia i okazuje się że mogą być zaburzenia tego hormonu beta hcg i są kobiety ktire mają tak i wychodzi krecha np 21dpo.

I to mój przypadek prawdopodobnie.
    Czyli nie zawsze biochem, dopóki okresu nie ma zawsze jest szansa.

Ja przyznam znów zrobiłam test o jest cień ale ledwo ledwo, i wierzę że się udało.
    Czekam dalej

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pokaże test nie wiem czy zobaczycie coś ale nic nie pokazywało od soboty zero biel i znów pokazuje

https://zapodaj.net/252e9a7db0b09.jpg.html

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, każda chyba jak nie wychodzi jest sfrustrowana, zwłaszcza jak się stara dłużej. nawet jesli o tym się nie mówi, to na pewno tak się czujemy. I na pewno każda miała jakieś myśli że może przestać, może później. ja myślę że takie myśli jak teraz, że wojna, wcześniej covid itp to raczej taka wymówka na gorsze dni. ja w zeszłym miesiącu pomyślałam sobie, że cholera, po co mam brać leki, pilnować wydawać kasę. będzie taniej, a przecież i tak nie wychodzi. ot, taka durna wymówka :D
    Marta dziewczyno no co ty. wszystkie sie staramy i ty też się starałaś. tobie się udało i fajnie. to tylko może dać innym nadzieję, że się jednak udaje :)

Marta100 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak, intymną. Miałam śluz jak serek wiejski podczas owulacji, nie polecam. Ale właśnie wtedy w tym cyklu się udało, gdzie go od razu skreslilam przez infekcje 😃

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ania tak, intymną. Miałam śluz jak serek wiejski podczas owulacji, nie polecam. Ale właśnie wtedy w tym cyklu się udało, gdzie go od razu skreslilam przez infekcje 😃
    Kurcze u mnie dopiero płodne się zaczną, czyli myślisz że można działać?

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    No pokaże test nie wiem czy zobaczycie coś ale nic nie pokazywało od soboty zero biel i znów pokazuje

https://zapodaj.net/252e9a7db0b09.jpg.html
    Widać, niech ciemnieje!!😘

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki powiem wam że gdzieś coś czytałam, pobrałam apkę premom. i jak chodzi o testy owulacyjne jest super. robi się zdjęcie, i porównuje kreski, a raczje ich natężenie względem siebie. ja robię 4 dzień i pokazuje że poziom jest niski, jednak rośnie. a nie powiem na tekstach nie zawsze kreski mają taką samą intensywność, co może powodować że źle się je odbierze.

Marta100 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Słuchajcie, po prostu przestańcie wszystkie znikać, dobrze? :) <3 nie życzę sobie tego. Po co takie "foszki" :P ?? Nikt nikomu nie wadzi, wręcz przeciwnie, ja chętnie czytam wypowiedzi każdej z Was. Nawet jeśli inny pogląd ktoś ma, to i tak prowokuje do przemyślenia sprawy, którą być może nigdy nawet bym nie przeanalizowała, bo bym nie wzięła tego pod uwagę.

Ja chcę czytać i te co się starają, i co się nie starają, te co już w ciąży, albo dopiero testują. I jako wielce szanowna założycielka wątku mam prawo pierwogłosu i koniec kropka ! :P
    Aż mnie przez Was brzuch zabolał tak, że mnie skręciło! ;P proszę mi nie stresować macicy :P
    Jutro 7:30 badanie bety... drżę!

Będzie dobrze 😉😊 mocno trzymam za Ciebie kciuki niech ten cykl będzie Twój ✊✊✊✊✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    dziewczyny, każda chyba jak nie wychodzi jest sfrustrowana, zwłaszcza jak się stara dłużej. nawet jesli o tym się nie mówi, to na pewno tak się czujemy. I na pewno każda miała jakieś myśli że może przestać, może później. ja myślę że takie myśli jak teraz, że wojna, wcześniej covid itp to raczej taka wymówka na gorsze dni. ja w zeszłym miesiącu pomyślałam sobie, że cholera, po co mam brać leki, pilnować wydawać kasę. będzie taniej, a przecież i tak nie wychodzi. ot, taka durna wymówka :D
    Marta dziewczyno no co ty. wszystkie sie staramy i ty też się starałaś. tobie się udało i fajnie. to tylko może dać innym nadzieję, że się jednak udaje :)

Na pewno się udaje!!!!! 😊😉 i Wam się tez uda!!!!! ✊✊✊✊✊ Ja to wiem bo sama chyba wszystkie rozterki, wymówki, zwątpienia dni lepsze i te totalnie do D.. przeszlam. Porzucenie pilnowania cykli, awantury z mężem i chwilę totalnego bycia w tym razem tez. Tam gdzie są emocje tam są i reakcje wiec wiem o czym piszecie 😉 Ja jestem z Wami i naprawdę co byście tu nie napisały nie jest mi obce 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jeśli nie będziesz miała dyskomfortu podczas stosunku to ja bym próbowała

Ania35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień szczytu śluzu i szyjki, więc owulacja jutro

Ania35 lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ