Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Abcia nie biorę ale jeśli boli cię głowa coś wez. To może wykoncYc. Jedna tabletka raz na jakiś czas nie zaszkodzi. A jak boli głowa - popij przeciwbólowy kawą. Szybciej działają. Ja biorę teraz wiesiołek i dong quai. Idę Zara do gina i jak wrócę to chyba tego chorego starego siła zmuszę 😁😁😁😅😅😅😅 bo znowu cykl nam ucieknie

Odstawiłam auto do warsztatu i wróciłam piechotą i przeszło jak ręką odjął. Za to wiem kiedy znowu mnie zacznie boleć - jak będę musiała auto odebrać i zapłacić XD

A tabsy biorę jak już naprawdę nie mogę wytrzymać - swego czasu brałam ich tyle (uraz stawu), że paracetamol nie działał w ogóle 🤷🏻‍♀️ Więc po prostu staram sie nie doprowadzić do podobnej sytuacji ponownie :)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk jeszcze nie pękł ale dzisiaj albo jutro pęknie. Zalecenie od lekarza- niech mąż wyzdrowieje na dwa dni😁😁😁 a po powrocie od lekarza grzecznie dał się wykorzystać😁
    Aha co do śluzu pomeczylam trochę mojego gina. Że wydaje mi się że mniej itp. mówi że ogólnie dopóki nie czuć dyskomfortu na przykład podczas stosunku to nie ma się czym przejmować. Że sluz i ilość to zmienna nawet.codziennie może być inaczej. Że wiesiołek owszem mogę brać ale żadnych innych leków nie zaleca

Marti777 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk jeszcze nie pękł ale dzisiaj albo jutro pęknie. Zalecenie od lekarza- niech mąż wyzdrowieje na dwa dni😁😁😁 a po powrocie od lekarza grzecznie dał się wykorzystać😁
    Aha co do śluzu pomeczylam trochę mojego gina. Że wydaje mi się że mniej itp. mówi że ogólnie dopóki nie czuć dyskomfortu na przykład podczas stosunku to nie ma się czym przejmować. Że sluz i ilość to zmienna nawet.codziennie może być inaczej. Że wiesiołek owszem mogę brać ale żadnych innych leków nie zaleca

To w sumie same dobre wieści :) Trzymam kciuki za <3 <3 :D

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi strasznie mi przykro z powodu tej kradzieży. Okropne!

Ja od 3 dni czuje się fatalnie. I cały czas 37 stopni jakby mnie rozkładało... Zrobiłam 2 testy covidowe i negatywy

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ewiwi strasznie mi przykro z powodu tej kradzieży. Okropne!

Ja od 3 dni czuje się fatalnie. I cały czas 37 stopni jakby mnie rozkładało... Zrobiłam 2 testy covidowe i negatywy

Może to sama wiesz co :X
    Nic nie mówię, sama grzecznie czekam, ale póki co to chyba tylko infekcji po basenie się nabawiłam :D Jak nie urok to... :/

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Może to sama wiesz co :X
    Nic nie mówię, sama grzecznie czekam, ale póki co to chyba tylko infekcji po basenie się nabawiłam :D Jak nie urok to... :/
    Ech chyba to nie to...

Jestem 5 dni do okresu i negatyw

https://zapodaj.net/976e80d5537be.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 19:55

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Ech chyba to nie to...

Jestem 5 dni do okresu i negatyw

https://zapodaj.net/976e80d5537be.jpg.html

Mogłaś mieć później ovu.

Ja strzelam, że u mnie było w tym cyklu podobnie. Niby zawsze mam w 14 dniu, ale 7dpo (ovu ustalona testem) progesteron miałam dość nisko (więc zakładam, że mógł dopiero rosnąć, bo od pozytywnego testu ovu może minąć 36 godzin do owulacji) - a dziś dopiero (9dpo od ovu ustalonej testem) zaczął mnie boleć biust (spadek progesteronu!). Wczoraj test był negatywny ;)

Reasumując - wszystko przed nami! :) (choć ja obstawiam jednak u siebie okres ;))

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Marti777 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi to trzymamy kciuki w takim razie 😁😁😁

Abcia, ja biorę ovarin + infoem i nie mam boli głowy żadnych także może to nie od tego jednak?

U mnie za to już plamienie się pojawiło (choć do okresu jeszcze 4 dni), jak nigdy nie miałam tak od zeszłego cyklu znów sie zdarza :/ a dziś byłam na usg kontrolnym w ogóle i babeczka mi powiedziała, ze żadnego PCOS nie mam, bo jajniki w ogóle tak nie wyglądają także wtf! Można zwariować! Co lekarz to inna opinia 😬 no chyba ze to ten inozytol mnie tak uzdrowił 😅 Dobre wiadomości są takie, że nie mam żadnego torbiela na jajniku! Wiec tu się cieszę no i zaczynam nowy cykl za chwile i wstępują we mnie nowe nadzieje ☺️

Kirra, a może to złe samopoczucie ciążowe? 5 dni do okresu to jeszcze dość długo i testy mogą nie wychodzić także na spokojnie, może coś z tego jeszcze będzie! ☺️☺️

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie bolała od czegoś innego.

Miałam dziś testować, ale poczekam do niedzieli dla pewności. I tak mam wrażenie, że tym razem się nie udało, więc może okres będzie szybszy ;)

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Jak się macie?
    Strasznie długo mnie nie było. Nawet nie zabieram się za nadrabianie wieści, bo nie dam rady, tyle stron natrzaskane :)
    Tym którym się udało - serdeczne gratulacje! <3
    Za pozostałe mocne kciuki!

Widzę też kilka nowych dla mnie twarzyczek - witam koleżanki.
    :)

Co u Was?

Abcia, Milixx, Ania35, Marti777, Kasiak89 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic ciekawego, wszystko w normie ;)

Akurat u nas w planach badanie nasienia. Moje badania niby w porządku, więc zaczynamy z badaniami meza

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Nic ciekawego, wszystko w normie ;)

Akurat u nas w planach badanie nasienia. Moje badania niby w porządku, więc zaczynamy z badaniami meza

A ile się już staracie? Jesteście pod opieką lekarza, tzn. chodzicie do kogoś regularnie? :)

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A ile się już staracie? Jesteście pod opieką lekarza, tzn. chodzicie do kogoś regularnie? :)

10-11 miesięcy. Ja mam 34 lata, młodsza nie będę, nie ma na co czekać.
    Dwóch lekarzy ginekologów po wywiadzie, spojrzeniu na wyniki hormonalne (z 2019 co prawda + prolaktyna i progesteron na bieżąco) stwierdziło, że czas na badania męża. Myślimy, żeby po tych badaniach ogarnąć jakiegoś lekarza od niepłodności (nie chcemy Invicty, bo mają średnie opinie w moim mieście).

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    10-11 miesięcy. Ja mam 34 lata, młodsza nie będę, nie ma na co czekać.
    Dwóch lekarzy ginekologów po wywiadzie, spojrzeniu na wyniki hormonalne (z 2019 co prawda + prolaktyna i progesteron na bieżąco) stwierdziło, że czas na badania męża. Myślimy, żeby po tych badaniach ogarnąć jakiegoś lekarza od niepłodności (nie chcemy Invicty, bo mają średnie opinie w moim mieście).

Jesteśmy zatem w tym samym wieku. No to trzymam kciuki za Wasze diagnozy i starania :) mocno!
    My jesteśmy zasadniczo zdrowi, ale od ok. 2-3 lat się nie udaje. Z monitoringami, bez monitoringów, z zastrzykami, bez zastrzyków, stymulacją i bez, wszystko już było, nawet inseminacja jedna. Postanowiliśmy adoptować, ale ponieważ to bardzo długi proces (od złożenia papierów nawet 3 lata) to nie składamy rękawicy i próbujemy nadal, choć już na mniejszym musiku.

Musiałam dać sobie na wstrzymanie, bo od tego wszystkiego można oszaleć.

Jak będziecie robić morfologię nasienia, to koniecznie rozszerzoną :) ale to pewnie lekarz już mówił.
    Warto, nawet dla samej świadomości zdrowia faceta.

Abcia lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Jesteśmy zatem w tym samym wieku. No to trzymam kciuki za Wasze diagnozy i starania :) mocno!
    My jesteśmy zasadniczo zdrowi, ale od ok. 2-3 lat się nie udaje. Z monitoringami, bez monitoringów, z zastrzykami, bez zastrzyków, stymulacją i bez, wszystko już było, nawet inseminacja jedna. Postanowiliśmy adoptować, ale ponieważ to bardzo długi proces (od złożenia papierów nawet 3 lata) to nie składamy rękawicy i próbujemy nadal, choć już na mniejszym musiku.

Jak będziecie robić morfologię nasienia, to koniecznie rozszerzoną :) ale to pewnie lekarz już mówił.

Na razie czekamy na mój okres, do tego mam ocenę owulacji w 10-11 dniu cyklu, zobaczymy co z tego wyjdzie

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy😪
    Dziś rano wstałam z bólem lewego jajnika,zrobiłam test jest pozytywny.Poleciałam do laboratorium bhcg 358,6 UI/I progesteron 11.4ng/ml. Do tego mam.skurcze podbrzusza,mijają po niskie i zaczęłam trochę krwawić.Dodam,że jestem w 18 dniu cyklu. Pisałam do swojego lekarza,napisał,że mam brac leki rozkurczowe,w poniedziałek powtórzyć wyniki ,a na ten moment stwierdza ciążę biochemiczna.
    Co mam robić?czy to rzeczywiście może być biochemiczna,przy takiej becie?

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique wrote:
    Dziewczyny pomocy😪
    Dziś rano wstałam z bólem lewego jajnika,zrobiłam test jest pozytywny.Poleciałam do laboratorium bhcg 358,6 UI/I progesteron 11.4ng/ml. Do tego mam.skurcze podbrzusza,mijają po niskie i zaczęłam trochę krwawić.Dodam,że jestem w 18 dniu cyklu. Pisałam do swojego lekarza,napisał,że mam brac leki rozkurczowe,w poniedziałek powtórzyć wyniki ,a na ten moment stwierdza ciążę biochemiczna.
    Co mam robić?czy to rzeczywiście może być biochemiczna,przy takiej becie?

18 dc i ile dpo? I beta 358? Przy takiej becie byś musiała być z 15 dpo tak mi się wydaje jak nie 16 dpo a to by wychodziło, że owulację miałaś w trakcie okresu? Coś tu w tych wyliczeniach nie pasuje. Chyba, że jest to ciąża bliźniacza. Weź z innym się skontaktuj, krwawienia mogą być bo ten prog nie poraża, może wystarczy dać duphaston i ciąża się utrzyma. Jak może lekarz stwierdzić ciążę biochemiczną bez drugiej bety która maleje... 🤦‍♀️ Zmień lekarza koniecznie

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • M88 Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Jestem nowa :) mam cykle 27-28dniowe. Teoretycznie owulacja była w dniu współżycia, 2 dni później zaczęłam mieć bole miesiączkowe, ogromne zmęczenie, bol głowy itd. Ogólnie tak jak zawsze przed okresem... Tylko takie objawy mam na 3-4 dni przed a nie 2 tyg! Temperaturę mma od owulacji ciągle 37.5C nie spada. Co sądzicie? Mogę być w ciąży? Nie wiem kiedy zrobić betę...z domowych testów pewnie nic nie wyjdzie bo dopiero 23dc, w teorii 9dpo. Myślicie że jak jutro zrobię betę to coś już wyjdzie?

• Marti777 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:

Tedka a macie jakakolwiek przyczynę medyczna czemu nie wychodzi?? Cokolwiek co mogłoby stać na przeszkodzie? Bo to aż nie do ogarnięcia, ze tyle się staracie i nic :O

Ja właśnie dostałam okresu i tym samym faza lutealna skróciła mi się z 17 do 13 dni także to tez chyba sprawka tego inozytolu i normowania się powoli hormonów, mam nadzieje, ze to w końcu sprawi, że te moje „jajca „leniwe będą jakiejś lepszej jakości w końcu i się uda, choc wczoraj lekarka stwierdziła, ze może jeszcze mam niedrożne jajowody, bo przecież skoro okresy jak regularne to muszę mieć owulacje (z czym ja się nie zgadzam zasadniczo) ale to była jakaś lekarka przypadkowa tylko na usg… tez w maju badamy nasienie i przyznam, ze trochę mnie to stresuje…

Dominiqe dokładnie jak mówi Bubu coś tu dziwnego jest, a stwierdzenie ciąży biochemicznej przez lekarza w ten sposób to już w ogóle szczyt… plamić możesz, bo faktycznie ten progrsteron niski, dał Ci coś na podtrzymanie chociaż? Koniecznie idź do innego lekarza i to szybko!

M88 witaj 😊 myśle, ze warto poczekać do 10-11 dpo żeby zatestowac, objawów zapłodnienia raczej 2-3 dpo nie ma, no chyba, ze owulacja wystąpiła jednak wcześniej o kilka dni niż Ci się wydawało…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 12:59

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Cześć wszystkim! Jak się macie?
    Strasznie długo mnie nie było. Nawet nie zabieram się za nadrabianie wieści, bo nie dam rady, tyle stron natrzaskane :)
    Tym którym się udało - serdeczne gratulacje! <3
    Za pozostałe mocne kciuki!

Widzę też kilka nowych dla mnie twarzyczek - witam koleżanki.
    :)

Co u Was?
    Hura, jesteś! :)

Tedka lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ