Dziewczyny 5dpo - łączmy się! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Parę razy w ciągu dnia trzeba sprawdzić paluszkami co tam głębiej się dzieje i notować ile jest tego śluzu, jaki ma kolor, konsystencje. Po miesiączce zazwyczaj jest sucho przez parę dni, później zaczynają się dni płodne, wtedy śluz jest wodnisty i stopniowo przechodzi w taki rozciągliwy, jak złączysz palec wskazujący z kciukiem i da się go rozciągnąć między palcami na hymmm powiedzmy pół centymetra lub więcej wtedy jest śluz wysoce płodny co zwiastuje owulację, więc do dzieła Po owulacji śluż robi się taki mniej więcej jak krem nivea, to taka jakby bariera ochronna, gdyby doszło do zapłodnienia. Później jest różnie tuż przed samą miesiączką zazwyczaj znowu robi się sucho. Ale wiesz każdy organizm jest inny i u każdej kobiety może to wyglądać ciut inaczej, więc sama musisz poznać swoje ciało jak dzieje się w poszczególnych fazach cyklu.
Agafia, Agafia, Beata lubią tę wiadomość
-
Ja w tym cyklu zaczęłam sprawdzać też szyjkę macicy (chociaż tego już na wykresie tak codziennie nie notuję, a powinnam) i powiem Wam, że po jednym cyklu już jestem w stanie ją rozpoznawać - kiedy jest wysoko, kiedy nisko, kiedy miękka, kiedy twarda, otwarta i zamknięta
Teresa22 - mierz tempkę codziennie, zapisuj tutaj na wykresie, sprawdzaj śluz i poczytaj artykuły na owu o tym, jak właśnie sprawdzać śluz i szyjkę macicy.
Mi pomogło też wygooglowanie w internecie zdjęć jak wygląda szyjka macicy różnych stadiach - jestem w stanie łatwiej sobie wyobrazić, co czuję pod palcem. -
Mam znajome, które są krąglejszych gabarytów i mają dzieci, kwestia tego byś była pod opieką lekarza ginekologa i on powie Ci wszystko, ewentualnie skieruje na badania,bądź do jakiegoś specjalisty. Więc spokojnie i szoruj do lekarza, żeby Cię odpowiednio pokierował i przygotował.
-
Ehhh wiem wiem ;-p ale na powtórny test czekam do soboty - to będzie dla mnie wiadomość od której nie będzie odwrotu, wóz albo przewóz. Wciąż tli się maleńkie światełko nadziei...
Beata lubi tę wiadomość
-
Malinkowe oczekiwanie wrote:Nutka, więc życzę obyś wyszła zwycięsko z tej rozmowy i oby zwycięsko zakończył się ten cykl - kto wie? Może to Twój szczęśliwy miesiąc? Trzymam mocno kciuki :-*
Daj znać potem jak wrażenia.
Jakbyś chciała poczytać więcej, to napisałam na blogu notkę, a nie chce mi się powtarzać www.ziarnakawy.blogspot.comMalinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość
-
I ja się przyłącze
Czekanie jest najgorsze- można psychicznie przy tym wysiąść... Z rana człowiek się modli zanim zaspanym okiem zerknie na temperaturę. Czeka, cieszy się z wysokich temperatur, czuje mdłości, jak nigdy wymiotuje z rana czy też po wypiciu mleka, a tu pewnego dnia temperatura spada i pojawia się wredna @..
Bardzo bym chciała, aby wrzesień był Naszym szczęśliwym miesiącem
Trzymam za wszystkie kciuki !! I życzę wysokich temperatur
Andzia33, Beata lubią tę wiadomość
-
A ja wlasnie mialam dzisiaj drugi skok tempki i to dosc duzy,az o 3 kreski. Ciekawe, ciekawe Do soboty juz duzo czasu nie zostalo, wiec niedlugo sie przekonam. Moj postuluje testowanie w niedziele dopiero, ale zobaczymy, czy dam rade tyle czekac
Wiecie, co znaczy taki drugi skok???nutka, Beata lubią tę wiadomość