X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, czekamy grzecznie na betę!
    Z taka ilością forumowych kciuków, dobrych myśli i fluidów mam nadzieje, ze będzie dobrze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, ty tez proszę mi się tu nie łamać...czekamy i trzymamy kciuki :)

By7, u mnie tez przez rok owulki były praktycznie tylko z jednego jajnika (drugi był mocno zmaltretowany po pierwszej laparo). Nawet pytałam lekarza, czy to ma wpływ np. na Amh, ale żaden lekarz się tym nie przejmował w sumie. No i z tego tez jajnika udało się zajść, wiec wszystko jest możliwe :)

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę podnioslyscie mnie na duchu :( właśnie zauważyłam u siebie ze testy poranne są słabsze od tych popołudniowych/wieczornych. Wczoraj jeszcze to plamienie pomyślałam że bardzo dobrze bo widać że się pwgryza, a tu rano taki zonk.

Dzwoniłam wieczorem do lekarza, wszystko udało mi się ogarnąć, heparyne sobie załatwiłam, kazał brać luteine rano i wieczorem dopochwowa 100. Powiedział żeby przyjść w piątek na 20:45 na wizytę z powtórka bety z jutra.

Pewnie wyniki bety będą koło 12, to dam znać... bardzo się wystraszylam... :(

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza moje testy też były raz mocniejsze, raz słabsze. A raz gdzieś przy becie mniej więcej 200 w ogóle test był biały.
    Wierzę w Twojego Kropka, kciuków nie puszczam ani na moment :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka na spokojnie, czekamy na betę! Przecież przy takiej małej becie w moczu każdy dodatkowy milimetr wody wpływa na to jak ta kreska jest wyraźna :). Teraz już ważna jest krew!

A ja się mojej bety wczoraj nie doczekałam. Gdyby to było normalne czekanie na betę to bym się ostro wkurzyła ;P, w tej sytuacji spokojnie, grzecznie czekam i liczę na jak najmniejszy wynik :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to czekamy na Wasze betki- jedną rosnącą drugą spadającą (niestety :( ).

Iza jesteś obstawiona lekami i naszymi kciukami. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wszystkie wiemy jaki to stres to oczekiwanie. Mocne kciuki za betę!

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, przepraszam że tak panikuje, ale chyba mi serce pęknie jak znowu nic z tego nie będzie...

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jestem z Tobą i trzymam kciuki✊ przy tak wczesnej ciąży mogą być wahania na teście, czekamy na betę
    A ja właśnie dostałam telefon, że w końcu jest wydane pozwolenie na budowę! Nic tylko odebrac i budować jupiiii 🤩😄

Malgonia, frezyjciada, Izape_91, nowa na dzielni, JustynaG, bazylkove, Achia, Yoselyn82, Cabrera, Lusesita, by7mistake, Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta chociaż u Ciebie dobre wieści :) super, bardzo się cieszę!! Własny domek to jest spełnienie marzeń :)

Cheresta lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape trzymam kciuki! I zagladam co chwilę jak wariatka... ;)

• by7mistake Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też odświeżam!

Cheresta, piękny ale zarazem ciężki czas przed wami :)

Cabrera, dziękuję za podniesienie na duchu ❤

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 7,69 czyli raczej nie ma nadzieji skoro nic praktycznie nie urosła przez 24 h...

S3YWp2.png

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja bym jeszcze nie składała broni, rośnie wiec powtórzyłabym jutro i porównała ale do wczorajszego wyniku. Pamietam ze córka Nadzieji jak zaszła w ciąże to tez tu fajerwerków nie było bo beta raczej bardzo powoli rosła a dziś Nadzieja jest szczęśliwa babcia.
    Kciuków nie puszczam <3

Cheresta życzę jak najmniej wkurwu a najwiecej radości z budowania własnego gniazdka :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia co ja Ci tu madrego mogla napisac. Ciagle trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie. Oby Kropus nadrobil. Sciskam Cie bardzo mocno.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja tylko napisze, że przytulam Cię mocno! Bez względu na to w którą stronę to pójdzie (myślę, że w tą dobrą, bo jednak 48h nie minęło, plamienia nie ma- pewnie się bąbel wgryzał, beta coś tam rośnie, nie spadła a to najważniejsze) jakbyś czegoś potrzebowała, to jesteśmy tutaj! A nie tutaj to i na IG i na fb. 😘

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izku może powtórz na spokojnie teraz za 48h? W sumie skoro po 48 h powinno być 12, to po 24 ile właściwie, 8 prawidłowo? Na razie się nie nakręcaj w żadną stroną, trzymam kciuki bardzo!

A gdyby nawet wyszło, że nie udało mu się wgryźć to i tak świadczy o tym, że ten szpital pomógł i że możesz zachodzić w ciąże, może trochę szybko, może się jeszcze nie pogoiło i małe ma problem z zainstalowaniem, ale zadziałało, kropek jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 14:23

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuś to ja dodam, że u mnie też beta źle rosła na początku. a potem nagle odbiła nie wiem kiedy bo zrobiilam chyba z 8 dni przerwy między badaniami. Ciężko też powiedzieć czy to prawidłowy przyrost czy nie bo ponoć beta rośnie skokowo. Tak czy inaczej ja kciuków nie puszczam!

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izus ja też trzymam kciuki za dobre zakończenie. Może beta jeszcze odbije, w końcu wykryłaś ją szybciutko. Ściskam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja tez kciuków nie puszczam.
    Wiele już tu widziałyśmy...były ciąże z ultra niskim progesteronem, były ciąże ze słabo rosnących bet...
    Dopóki beta rośnie, to proszę Cię, bądź dobrej myśli i nie składaj broni...
    <3

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ