Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cheresta wrote:1,2 cm Człowieka + ponad 5cm torbiel, która podobno ma się wchłonąć sama, ale jest do obserwacji. No i na serduszko jeszcze za wcześnie, więc chyba go sobie posłucham dopiero 7.12 u dr.W
ale serduszko jest tak?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Cheresta wrote:No właśnie nie, powiedział, że pewnie za tydzień już by było
czyli maluch ma 1,2mm?
bo cm dziecka to juz powinno byc serduszko! dlatego pytam, myslalam ze zle zrozumialam twoj post
w kazdym badz razie trzymam kciuki, moze jednak pojdziesz wczesniej do lekarza na usg? wytrzymasz miesiac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 12:47
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Cheresta jest mały cudek -podzielił się, zakorzenił a na kolejnej wizycie będzie czuje Twój stres w poprzednim wpisie. Nie powiem "wyluzuj" bo się nie da na tym etapie i po takich przejściach. Wierzę że to jest TA ciąża i za 9 miesięcy będziecie tulić maleństwo.
-
nick nieaktualny
-
Cheresta trzymam mocno kciuki, żeby torbiel się wchłonęła!! Ciesze się, że się udało i kciuków za Was nie puszczam*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
Cheresta w każdym bądź razie kciuki mocne za serduszko 😊 mam nadzieję że pójdziesz wcześniej do lekarza a nie za miesiąc.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Lunaris wrote:Cheresta jest mały cudek -podzielił się, zakorzenił a na kolejnej wizycie będzie czuje Twój stres w poprzednim wpisie. Nie powiem "wyluzuj" bo się nie da na tym etapie i po takich przejściach. Wierzę że to jest TA ciąża i za 9 miesięcy będziecie tulić maleństwo.
Lunaris, jakie 9 miesięcy. Chyba nie życzysz Chereście przenoszenia ciąży
Myślę, że teraz to mniej niż 8 mcy. W końcu to jakiś 6 tydzień ciąży jeśli dobrze liczę -
Noo, czyli pęcherzyk ma tyle, to jeszcze czas na zarodek z serduszkiem, pewnie na usg za kilka dni już by był zarodek a zaraz potem pukająca kropka . Super, wszystko jest jak trzeba. A torbiele też ma dużo osób w ciąży, niech się franca szybko wchłania Jutro ja dam znać jak tam mój już nie taki znowu kropek , a potem czekamy na dobre info od Izy!
Cabrera, mi88 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Cheresta nie jestem specem od usg, ale jakosc tego zdjecia nie wskazuje na sprzet najnowszej generacji wiec chyba bedziesz musisla poczekac na dr W. A z torbiela tez sie bujalam chyba do prenatalnych i sama w koncu zniknela.
-
Powiedział, że na ten moment rozwoju ma dobre wymiary. Mi osobiście przypomina takie jajko i to na dodatek puste. Spodziewałam się tam zobaczyć 'coś', nie wiem jakiś zlepek komórek, cokolwiek. A on był taki pusty i owalny, bardzo długi mi się wydawał.
Myślę, że doktor był skąpy w informacjach, bo dał mi wizytówkę do swojego prywatnego gabinetu, gdybym tylko miała jakieś pytania, wątpliwości, gdyby coś tylko było trzeba. Trochę dziwna gadka, bo wcześniej aż tak bardzo zainteresowania nie wykazywał. No ale myślę, że chciał mnie skłonić do prywatnych wizyt u niego
Mam jeszcze wizytę u siebie w mieście 26.11. Z tym, że z tego co mi mówiła koleżanka tam nie posłucham serduszka, bo mają za słaby sprzęt. Zobaczyć Groszka też nie dam rady, bo monitor jest ustawiony na lekarza i nie da się go przekręcić -
No do wizyty u W sporo Ci zostalo, sle u niego masz obraz jak brzytwa. Tez jak porownuje jego usg a to z pzu to przepasc jest. Fachowidc to tam zobaczy co ms zobaczyc ale tak jak dla nas to najlepiej jak juz czlowirk ma glowe i nogi i rece to sie jskos mozna zorientowac co i jak.
Niestety to jest taki etap kiedy czas sie bardzo dluzy i niestety tego usg nie mozna zadtapic jeszcze detektorem czy czyms takim.
Do 26 jakos dotrwasz, nawet gdyby tylko zdjecia mialy byc to i tak bedzie to mega przezycie i radosc. A moze sie zdziwisz i pusci Ci serduszko -
Do W terminy odległe są zawsze, a dodatkowo jak dzwoniłam na koniec października jak tylko się dowiedziałam to był na urlopie.
Na NFZ mam nadzieję, że chociaż go oglądnie, czy wszystko z nim w porządku -
Ja zerknęłam do siebie i miałam maleńki zarodek przy pęcherzyku 1,38 cm i pamiętam, że byłam wtedy wśród rekordzistek na moim miesięcznym, że tak szybko, większość nie miała jeszcze zarodków, a na serce niektóre naprawdę długo czekały , więc spokojnie. Moim zdaniem to kwestia USG w dużej części bo moje zdjęcie było żyleta, a kształt pęcherzyka też miałam dziwny2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyCheresta nawet jak tego 26 sprzęt słaby, ale lekarz na pewno wymiary sprawdzi i zobaczy czy pulsuje serduszko. Na tym etapie nie usłyszysz, bo nie puszczają tętna tak szybki głośno. U mnie na pewno po 10 tyg usłyszałam serduszko, wcześniej tylko widzilamy. A torbiel też miałam, wchłonęła się sama