Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dlatego nie mogę się doczekać wizyty u W. U niego jak leżę na usg, kiedy mam przed sobą ten wielki monitor to czuję się jak w centrum sterowania wszechświatem 😆 i on jest bardzo dokladny, rzetelny więc po prostu stawiam na niego. A na NFZ wiadomo idę, bo chociaż parę badań zrobię na fundusz
Malgonia, Achia, JustynaG, nowa na dzielni, Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Lunaris, jakie 9 miesięcy. Chyba nie życzysz Chereście przenoszenia ciąży
Myślę, że teraz to mniej niż 8 mcy. W końcu to jakiś 6 tydzień ciąży jeśli dobrze liczę
Justynka tak, tak ja tak z autopsji że jak ciąża to tylko przez 10 miesięcyAchia, JustynaG, Cheresta, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Cheresta a tych badan troche sie w ciazy jednak robi. I to co miesiac. Wiadomo, ze najwiecej na poczatku i na koniec, ale jak co miesiac masz wizyte plus leki to fajnie nawet te kilkadziesiat zlotych na morfologi, moczu i tsh zaoszczedzic.
-
Dziewczyny, kopiuję meldunek z ex testerek:
Głupio mi nawet trochę, że Was tak ignoruje, ale mimo, że dziecko mam idealne to czasu ciągle brak- albo coś się dzieje na oddziale, albo mam kogoś w odwiedzinach- moja mama i M. prawie tu zamieszkali, albo wpatruję siebie córkę albo mam moje 5 minut na płacz (sama sobie to narzuciłam- uznałam, że tyle ujścia emocji mogę sobie dać, a wolę odreagowywać niż potem przypłacić to depresją).
Z najważniejszych rzeczy to:
- słuch wyszedł dobrze! Wczoraj o 21 wzięli nas na badania i jest ok 🥰
- żółtaczka schodzi, a co z crp to się dowiem, bo właśnie wzięli ją na pobranie krwi
- nie tylko nie leci już z wagi, ale nadrabia. Ostatnie dwa dni to przyrost po 40 gramów dziennie! Mój mały koks ❤️
- z jedzeniem zaczyna się sama dopominać, choć w nocy przesadza! Dziś między 23 a 6 rano jadła 7 razy, kupy 4. Mamy podział taki: ona prowadzi tryb życia hedonisty, czyli je, śpi i daje się rozpieszczać, a ja tryb zombie.
- laktacja hula, aż się zaczynam bać nawału/zastoju czy co tam jeszcze może się trafić. Sutki zaczynają być lekko zmasakrowane, ale jeszcze nie ma dramatu, liczę, że masciami szybko sytuację opanuje.
- mój M. poza cudowna opieka nad Małą okazał się największym wsparciem psychicznym dla mnie. Aż mnie zaskoczył ❤️
- córka M. też zakochana w siostrze, kupuje jej prezenty, a jak brakło jej kieszonkowego to wysłała mi link do angielskiego eBay, czy w jej imieniu nie kupiłabym body (pięć funtów, więc wiadomo, że kupię, bo nie wiem, której z nas sprawi to większą frajdę)
- mój brat akurat jest w Polsce na urlopie (mam podejrzenia, że celowo wybierał ten termin) i jak był wczoraj w szpitalu to poprosiliśmy, by został chrzestnym i się zgodził.
- z rzeczy mniej pozytywnych- mam obecnie fatalną współlokatorke i ona jak i jej towarzystwo bardzo mnie dołują
- boli mnie wszystko od tego łóżka, od karmienia w pozycji wiszaco- zgarbionej, psychicznie też momentami mam dość pobytu, jakby nie patrzeć zaraz będzie już tydzień jak tu jestem, a same wiecie jak szpital działa na człowieka
- część położnych mnie wkurza, bo traktują człowieka jak debila i np. zaliczam co chwilę burę a to za spacer z nią po korytarzu (przeciągi i zarazki... kurde, nawet czapkę na tej spacer założyłam, a położna do mnie 'czy pani jest odpowiedzialna?'), a to za położenie na moim prześcieradle (zarazki! Kurde, te same zarazki dostaje na moich rękach, ale ok...)
- no i chyba mamy wzmożone napięcie mięśniowe, więc szukam fizjoterapeuty na po wypisie.
Wrzucam kilka zdjęć:
Cheresta, Izape_91, Yoselyn82, nowa na dzielni, Malgonia, Lunaris, Kargo31 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Piękna jest! Cieszę się, że wszystko ok i że uszko działa. Mój brat nie słyszy na jedno ucho i wiem, że to nie jest jakiś duży problem w funkcjonowaniu ale kurde wyobrażam sobie, jaki miałaś stres! Z tymi położnymi to nie wiadomo jak do nich podejść, niby chciałoby się ustawić do pionu, bo co to za traktowanie jak dziecko ;P, z drugiej nie ma co im podpadać. A część jest przynajmniej spoko?
Ja po wizycie i wszystko książkowo dobre . Dobre ph, szyjka, ułożenie łożyska, jakieś tam inne z łożyskiem, wymiary małego! Ufff! Tylko zdjęcie znowu beznajdziejne dostałam ;P, na tych macicowych wizytach jest jakieś kiepskie USGCheresta, Achia, frezyjciada, JustynaG, Izape_91, Yoselyn82, Malgonia, Lunaris, Cabrera lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa, super że wszystko ładnie pieknie :* ja już odliczam godziny do sobotnich badań. Mam już wyniki pappa i hcg. Dzisiaj idę jeszcze na wizytę do gina na NFZ, mam nadzieję że mi wypisze neoparin jak go poproszę bo ostatnio naciskal na fraxipaaryne a ja bym chciała jednak zostać przy neoparinie nie wiem co on taki uparty. Mówiłam mu co biorę.
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Reset maleństwo piękne 😍 oby wszystko było dobrze i szybko was wypisza do domku
Nowa super wieści
Iza a nie przeszkadza Ci że neoparin ma takie grube te igły? Mnie tam bolą te zastrzyki i robią mi się małe czerwone punkty po igle, albo po prostu wychodzi siniaknowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Reset no slodziutka jest. Tez bym przeszla w tryb zombi i nie odrywala od niej oczu.
A co z ta wspollokatorka nie tak? Chetnie sie dowiem jak nie byc zmora dla innych
I tak z ciekawosci, ile wazy Twoja mala i na ile cm zakladasz jej ciuszki? Moja zapowiada sie malutka i sie waham czy jeszcze rzutem na tasme nie szukac 44 choc na wyjscie zeby nam nie latala podczas transportu
Nowa super, ze wiesci dobre. Juz mi i Twoja ciaza zaczela przyspieszac z reszta Izy tez.. poki co tylko Cheresty sie dluzy, ale to zawsze na tym etapie pierwszych usg to tak by sie chcialo zeby czas szybciej plynalnowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Cheresta neoparin ma małą igłę w porównaniu do insulinowek których używałam przy accofilu :p tamto tępe i ogólnie grubasne.... Nieprzyjemne były te zastrzyki. Nie mam porównania do clexane ani żadnych innej heparyny.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualny
-
Ja mam siniaki na brzuchu jak wbije się na wysokości pępka-nie wiem czy wbijam się w jakieś mięśnie, ale zawsze wtedy robi mi się taka gula bolesna i sinkak, ale przeważnie jest ok trzeba mocno złapać większą faldke i uciskać przez cały czas jak dajesz zastrzyk i puszczasz dopiero jak wyjmiesz igłę.
Dziewczyny słyszałam dzisiaj pierwszy raz moje malenkie serduszko ♥️Aga9090, Yoselyn82, nowa na dzielni, Achia, Cheresta, frezyjciada, Lunaris, Cabrera, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość
Ooo ❤️ Detektor? edit. Doczytałam, ze wizyta. Cudownie ze sie udało posłuchać maluszka, będziesz o wiele spokojniejsza teraz
Ja tez nie mam porównania z innymi, biorę neoparin. Przy pępku łatwo mi się wbija, ale robią mi się siniaki. Wbijam się w boczki wyżej. Trochę mnie to bardziej boli ale brzuch nie wyglada jak po pobiciuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 18:57
Izape_91 lubi tę wiadomość
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Aaa, a to ciągniecie podbrzusza przez chwile połączone z tym, ze miałam wrażenie ze mały zmienił pozycje to faktycznie przez pozycje - wylądował głowa w dół i tak na razie siedzi . Nie wiem czy ma już zamiar tak zostać, czy jeszcze się będzie przestawiał 50 razy, ale może mnie właśnie bardziej przez to uciskać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 18:57
Kaczorka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyNowa super, że wszystko w porządku )
U mnie Oskar dość szybko wylądował głową w dół, nie pamiętam który tydzień, ale tak już został do porodu
Izape- ah, cudowne uczucie prawda? Teraz już łatwiej będziesz przeżyć jutrzejszy dzień czekając na sobotnie prenatalne co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 19:14
nowa na dzielni, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Frezk może będzie coś widać na sobotnich prenatalnych oojj jakbym chciała !
Achia lubi tę wiadomość
Ja obstawiam dziewczynkę u Izy i chłopaka u Cheresty
Izape_91 lubi tę wiadomość
Ja stawiam na dziewczyne
Vo do zastrzykow to ja eirlkiej roznicy miedzy clexanem a neoparinem.nie zauwazylam. Chyba clexan bardziej bolal, ale uzywalam na poczatku nim sie nauczylam.
Nigdy nie mialam mega siniorow ale na poczatku robily mi sie siniaki. Obecnie to 1/10 sie zdarzy, raczej nie boli, choc coraz trudniej zlapac mi faldke.Izape_91 lubi tę wiadomość