X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny na razie do Was nieśmiało zagladam, ale mam ogromną nadzieję ze wkrótce się to zmieni :)
    Chcialem zapytać czy wiecie może ci słychać u Emi??

Czekamy tu na Ciebie :) niestety Emi się nie odezwała chyba od dwóch dni :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Emi co u Was?

Zastanawiam się jeszcze co u Eweli, też się chyba nie odzywała dawno?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę o tej 6 bo się:
    1. łudzę że zasnę jeszcze :D Po godzinie się poddaje i w końcu 'łykam',
    2. po wzięciu mam mdłości... i jakbym miała leżeć z nimi od tej 6 do 8 chyba bym zwariowała...
    3. miałam już okres że Letrox się nie wchłaniał i TSH skoczyło do 9 ponad- poza ciążą. Nie mam tarczycy stąd taka duża dawka i tak wydłużony czas...

I tak źle i tak nie dobrze :( Wcześniej nie było problemu... budzik na 5, tabsy i spanie do 8. Teraz gdyby nie te mdłości i zwracanie tabletki, to brałabym od razu po przebudzeniu... nie chcę się po prostu męczyć jak i tak nie śpię. A jestem teraz pod nieobecność M u rodziców, z siostrą w pokoju więc żadne 'poranne' życie nie wchodzi w grę... i tak leżę przeważnie i czekam...

• Ruth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nameczylam się i mi się pokasowało :-(

Bajeczko ja też się martwiłam brakiem objawów, a od 7 tyg ruszyło z kopyta :-)

Malka zrób w domu sama fryty :-) myk jest w tym, żeby wyciągnąć je z tłuszczu, jak zrobią się miękkie, osuszyć papierowym ręcznikiem, potem znów na kilka minut do tłuszczu, żeby się zarumienily- będą chrupiące :-) do tego sos czosnkowy domowej roboty- mniam :-D

Aiwlys zdrówka Kochana! Ja od trzech miesięcy chodzę zaglucona..i nic nie pomaga- jedynie tony chusteczek dają radę :-P

Malgonia przesyłam pozytywne myśli ;-) ja w takich chwilach wyobrażałam sobie, jak bede tulic maleństwo, kiedy się urodzi..Takie wizualizacje pomagały opanować stres ;-)

malka, Bajkaaa, mi88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj już mocniej czuje maluszka..nad ranem jak tylko zjem śniadanie uaktywnia się <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:45

emi2016, Bajkaaa, Izolda90 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth ale wspaniale :) to musi być nieprawdopodobne.
    Przesyłsm mu gorące buziaki.

Ja dziś prawie nie wychodze z łazienki, choć obawiam się, że to vardziej stres.. sle kuje jak powinno, cycki bolą, płskać mi się chce więc chyba hormony ok..

Tule Was wszystkie. Jesteście kochane i będziecie cudownymi mamami.

Ruth lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lusesita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to pewnie więzadła.
    Miałam tak przy gwałtownej zmianie pozycji albo przy wysiadsniu z auta, jak za szybko chciałam.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • emi2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,przepraszam że się nie odzywam ale źle mi pisać z telefonu.... U mnie nic nowego... Akcja porodowa co jakiś czas się zaczyna,są regularne skurcze przez 2-3h i szatrzymuje się. Tylko tyle że już i szyjka macicy i pochwa zgładzona rozwarcie co dzień to większe ale chcą mnie przetrzymać do Nowego Roku,żeby Malutka podrosła choć trochę,bo wg usg ciąza jest Młodsza o 4 dni niż na suwaczku a Mała o jakies 1.5 tygodnia mniejsza..Boją się czy da radę . Póki co robią mi codzinnie badania,usg,ktg 2-3 razy dziennie i każą odpoczywać. Jeszcze tylko 2 dni.... Myśl€ że we wtorek ustalą coś konkretnego bo z tego co mówili miało być cc 26.12 ale z racji że przepływy są niezłe i dziecko ma się dobrze wstrzymali się z decyzją. Ciśnienie doszło do normy, tylko że codziennie puchnę bardziej,przybieram po 300-400g dziennie.... Zatrucie ciążowe za rogiem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:55

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi jestem z wami całym serduchem i jestem pewna, ze Malutka sobie doskonale poradzi :*

emi2016 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem normalnie. Chyba ;) często poranne mdłości sprawiają że ciężko mi cokolwiek zjeść. Ostatnio non stop mam tak , że czuje smak na KFC, zupę kapuśniak, czy makaron z pieczarkami... I gdy w końcu dostaje to, co chciałam, to mi się odechciewa i ledwie zjadam cokolwiek

olik321 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi jesteś pod dobra opieką, jestem z Wami myślami <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik u mnie tez takie szarpniecia, jakby coś się zerwało czasem :-P śmieje się wtedy, że się zapominam, że rosnę i jestem w ciąży ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymajcie się. Trzymamy za Was kciuki! ❤
    Skoro mają obawy, bo jest mniejsza to ile teraz ma/waży?

• pilik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi trzymamy kciuki za Was, mała jest na pewno silna i waleczna <3
    Ruth ja się śmieje że jak mne tak w nocy zrywa ból to wlasnie brzuch rośnie! I serio wstaje z większym. A mąż się śmieje z moich teorii :p

emi2016, Ruth lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Emi trzymajcie się. Trzymamy za Was kciuki! ❤
    Skoro mają obawy, bo jest mniejsza to ile teraz ma/waży?

Raz mówią 2100 a raz 2300 najbardziej chodzi o to, że zwolniła ze wzrostem bardzo. Cały czas odpowiadała wiekowi ciąży a teraz się jakby zatrzymała :(

Dziękuję Wan bardzo za kciuki i wsparcie. Czytam Was codziennie ale nie lubię pisać z telefonu :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i malutką <3

Ania ja też biorę dużo dawką Eutyroksu 175mg, lekarz nie kazał na siłę popijać wodą, zdarza się, że niczym nie popije
    a skąd wiesz, że kiedyś skoczyło Ci TSH do 9 przez problemy z wchłanianiem?
    Mi tak czasami skoczy do 6 przez zmianę trybu życia np jak teraz nie uprawiam sportu i skoczyło do 4

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    emi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i malutką <3

Ania ja też biorę dużo dawką Eutyroksu 175mg, lekarz nie kazał na siłę popijać wodą, zdarza się, że niczym nie popije
    a skąd wiesz, że kiedyś skoczyło Ci TSH do 9 przez problemy z wchłanianiem?
    Mi tak czasami skoczy do 6 przez zmianę trybu życia np jak teraz nie uprawiam sportu i skoczyło do 4

Ja kiedyś nie mogłam zapanować nad tsh. Badam od 2 lat regularnie co miesiąc po usunięciu tarczycy.
    Odkąd dowiedziałam się o podejrzeniu nowotworu, niestety pilnuję tego jak oka w głowie. Leciało w górę mimo zwiększania dawki. Ft3 i ft4 też nieprawidłowe już było i świadczące o za wysokiej dawce, a jednak szło w górę. Czekałam zawsze 30min z jedzeniem. A Letrox popijałam czymkolwiek...

W zeszłym roku jak osiągnęło ten wynik 9, to endo zabroniła popijać sokami i kazała wodą- ja wody nie znosiłam. Ale przemogłam się. Po miesiącu spadło do 0.48... więc spektakularny wynik patrząc na 9 miesiąc wcześniej. Ogólnie czuję się lepiej przy wartościach 0.50-1.
    I tak popijałam przez kolejny rok wodą. Było wszystko ok. Do tego doszła dieta. Udało się zajść i nagle na wodę dostałam 'alergii'. Przy diecie piłam tylko wodę a teraz mi się cofa na samą myśl... tym bardziej rano na pusty żołądek jak mam z tabletkami się napić. Lądują zaraz poza ustami...

I teraz się boję że jak znowu będę popijać czymkolwiek, to wrócę do tych drastycznych skoków tsh... a w moim przypadku ciąża + brak tarczycy to jakby wybierać między złem a złem... :(
    Letrox muszę dostać a co mi po nim jak przy wodzie zaraz ze mnie wychodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Raz mówią 2100 a raz 2300 najbardziej chodzi o to, że zwolniła ze wzrostem bardzo. Cały czas odpowiadała wiekowi ciąży a teraz się jakby zatrzymała :(

Dziękuję Wan bardzo za kciuki i wsparcie. Czytam Was codziennie ale nie lubię pisać z telefonu :P
    Hmm to dlaczego uważają, że może sobie nie poradzić skoro nawet bliźniaki wypisują do domu jak osiągną 2 kilo.. A często rodzą się jako wcześniaki..

mi88 lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Hmm to dlaczego uważają, że może sobie nie poradzić skoro nawet bliźniaki wypisują do domu jak osiągną 2 kilo.. A często rodzą się jako wcześniaki..

Martwią się przez moją cukrzycę,teraz nadciśnienie i gestozę i nie wiedzą jak dzieckoy na dziecko te zle przepływy w łożysku....

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, mocno zaciskam kciuki, zebys juz niedlugo trzymala w ramionach swoje ukocgane i zdrowe malenstwo :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ