Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie Emi co u Was?
Zastanawiam się jeszcze co u Eweli, też się chyba nie odzywała dawno? -
nick nieaktualnyNie biorę o tej 6 bo się:
1. łudzę że zasnę jeszcze Po godzinie się poddaje i w końcu 'łykam',
2. po wzięciu mam mdłości... i jakbym miała leżeć z nimi od tej 6 do 8 chyba bym zwariowała...
3. miałam już okres że Letrox się nie wchłaniał i TSH skoczyło do 9 ponad- poza ciążą. Nie mam tarczycy stąd taka duża dawka i tak wydłużony czas...
I tak źle i tak nie dobrze Wcześniej nie było problemu... budzik na 5, tabsy i spanie do 8. Teraz gdyby nie te mdłości i zwracanie tabletki, to brałabym od razu po przebudzeniu... nie chcę się po prostu męczyć jak i tak nie śpię. A jestem teraz pod nieobecność M u rodziców, z siostrą w pokoju więc żadne 'poranne' życie nie wchodzi w grę... i tak leżę przeważnie i czekam... -
Nameczylam się i mi się pokasowało
Bajeczko ja też się martwiłam brakiem objawów, a od 7 tyg ruszyło z kopyta
Malka zrób w domu sama fryty myk jest w tym, żeby wyciągnąć je z tłuszczu, jak zrobią się miękkie, osuszyć papierowym ręcznikiem, potem znów na kilka minut do tłuszczu, żeby się zarumienily- będą chrupiące do tego sos czosnkowy domowej roboty- mniam
Aiwlys zdrówka Kochana! Ja od trzech miesięcy chodzę zaglucona..i nic nie pomaga- jedynie tony chusteczek dają radę
Malgonia przesyłam pozytywne myśli ja w takich chwilach wyobrażałam sobie, jak bede tulic maleństwo, kiedy się urodzi..Takie wizualizacje pomagały opanować stresmalka, Bajkaaa, mi88 lubią tę wiadomość
-
Ruth ale wspaniale to musi być nieprawdopodobne.
Przesyłsm mu gorące buziaki.
Ja dziś prawie nie wychodze z łazienki, choć obawiam się, że to vardziej stres.. sle kuje jak powinno, cycki bolą, płskać mi się chce więc chyba hormony ok..
Tule Was wszystkie. Jesteście kochane i będziecie cudownymi mamami.Ruth lubi tę wiadomość
-
Hej,przepraszam że się nie odzywam ale źle mi pisać z telefonu.... U mnie nic nowego... Akcja porodowa co jakiś czas się zaczyna,są regularne skurcze przez 2-3h i szatrzymuje się. Tylko tyle że już i szyjka macicy i pochwa zgładzona rozwarcie co dzień to większe ale chcą mnie przetrzymać do Nowego Roku,żeby Malutka podrosła choć trochę,bo wg usg ciąza jest Młodsza o 4 dni niż na suwaczku a Mała o jakies 1.5 tygodnia mniejsza..Boją się czy da radę . Póki co robią mi codzinnie badania,usg,ktg 2-3 razy dziennie i każą odpoczywać. Jeszcze tylko 2 dni.... Myśl€ że we wtorek ustalą coś konkretnego bo z tego co mówili miało być cc 26.12 ale z racji że przepływy są niezłe i dziecko ma się dobrze wstrzymali się z decyzją. Ciśnienie doszło do normy, tylko że codziennie puchnę bardziej,przybieram po 300-400g dziennie.... Zatrucie ciążowe za rogiem....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:55
-
nick nieaktualnyJa jem normalnie. Chyba często poranne mdłości sprawiają że ciężko mi cokolwiek zjeść. Ostatnio non stop mam tak , że czuje smak na KFC, zupę kapuśniak, czy makaron z pieczarkami... I gdy w końcu dostaje to, co chciałam, to mi się odechciewa i ledwie zjadam cokolwiek
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aiwlys wrote:Emi trzymajcie się. Trzymamy za Was kciuki! ❤
Skoro mają obawy, bo jest mniejsza to ile teraz ma/waży?
Raz mówią 2100 a raz 2300 najbardziej chodzi o to, że zwolniła ze wzrostem bardzo. Cały czas odpowiadała wiekowi ciąży a teraz się jakby zatrzymała
Dziękuję Wan bardzo za kciuki i wsparcie. Czytam Was codziennie ale nie lubię pisać z telefonu -
emi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i malutką
Ania ja też biorę dużo dawką Eutyroksu 175mg, lekarz nie kazał na siłę popijać wodą, zdarza się, że niczym nie popije
a skąd wiesz, że kiedyś skoczyło Ci TSH do 9 przez problemy z wchłanianiem?
Mi tak czasami skoczy do 6 przez zmianę trybu życia np jak teraz nie uprawiam sportu i skoczyło do 4emi2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:emi trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i malutką
Ania ja też biorę dużo dawką Eutyroksu 175mg, lekarz nie kazał na siłę popijać wodą, zdarza się, że niczym nie popije
a skąd wiesz, że kiedyś skoczyło Ci TSH do 9 przez problemy z wchłanianiem?
Mi tak czasami skoczy do 6 przez zmianę trybu życia np jak teraz nie uprawiam sportu i skoczyło do 4
Ja kiedyś nie mogłam zapanować nad tsh. Badam od 2 lat regularnie co miesiąc po usunięciu tarczycy.
Odkąd dowiedziałam się o podejrzeniu nowotworu, niestety pilnuję tego jak oka w głowie. Leciało w górę mimo zwiększania dawki. Ft3 i ft4 też nieprawidłowe już było i świadczące o za wysokiej dawce, a jednak szło w górę. Czekałam zawsze 30min z jedzeniem. A Letrox popijałam czymkolwiek...
W zeszłym roku jak osiągnęło ten wynik 9, to endo zabroniła popijać sokami i kazała wodą- ja wody nie znosiłam. Ale przemogłam się. Po miesiącu spadło do 0.48... więc spektakularny wynik patrząc na 9 miesiąc wcześniej. Ogólnie czuję się lepiej przy wartościach 0.50-1.
I tak popijałam przez kolejny rok wodą. Było wszystko ok. Do tego doszła dieta. Udało się zajść i nagle na wodę dostałam 'alergii'. Przy diecie piłam tylko wodę a teraz mi się cofa na samą myśl... tym bardziej rano na pusty żołądek jak mam z tabletkami się napić. Lądują zaraz poza ustami...
I teraz się boję że jak znowu będę popijać czymkolwiek, to wrócę do tych drastycznych skoków tsh... a w moim przypadku ciąża + brak tarczycy to jakby wybierać między złem a złem...
Letrox muszę dostać a co mi po nim jak przy wodzie zaraz ze mnie wychodzi... -
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Raz mówią 2100 a raz 2300 najbardziej chodzi o to, że zwolniła ze wzrostem bardzo. Cały czas odpowiadała wiekowi ciąży a teraz się jakby zatrzymała
Dziękuję Wan bardzo za kciuki i wsparcie. Czytam Was codziennie ale nie lubię pisać z telefonumi88 lubi tę wiadomość
-
aiwlys wrote:Hmm to dlaczego uważają, że może sobie nie poradzić skoro nawet bliźniaki wypisują do domu jak osiągną 2 kilo.. A często rodzą się jako wcześniaki..
Martwią się przez moją cukrzycę,teraz nadciśnienie i gestozę i nie wiedzą jak dzieckoy na dziecko te zle przepływy w łożysku....