Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
już miałam pojojczyć, że nie załapałam się na żadne fotki a tu niespodzianka od Flower!
Piękne zdjęcie! Ślicznie wyglądasz.
Aiwlys, niedawno o Tobie myślałam, zastanawiałam się co u Ciebie... Cieszę sie, że u Ciebie i dzieciaczków wszystko w porządku.
Achia, jeśli chodzi o foteliki samochodowe to wszystkie małe dzieciątka jeżdżą tyłem. Nie wiem czy są na to jakieś przepisy ale z pewnością mówi się o bezpieczeństwie dziecka. Możemy przewozić tyłem na przednim siedzeniu pod warunkiem wyłączenia poduszek powietrznych.
https://domowa.tv/rwf-tylem/
https://domowa.tv/12-mitow-na-temat-wozenia-dzieci-tylem-w-samochodzie-rwf/Flowwer lubi tę wiadomość
-
Flo!!!! Zaczęłam nadrabiac i przestraszyłam się że już z apóźno a tu taka niespodzianka!!! Wyglądasz zjawiskowo... I nie gadaj ze w ciąży już nie będziesz bo Mrozaczki czekaja :*
Lamka dzięki za cynk, ja też bede polowac na promocję esotique na te koszule bo są swietne.
Aicha temat fotelików to temat rzeka.
1.Dla niemowlaka tylko i wyłącznie tyłem do kierunku jazdy, nie masz innej opcji
2. Zastanów się czy chcesz z bazą czy nie, baza jest nie tylko wygodniejsza, ale wbrew wszystkim opiniom jest bezpieczniejsza, na dopasowaniu fotelika facet nam to udowodnił trzęsąc fotelikami, jednym w piętym w bazę a drugim prawidłowo zamocowanym pasami
3. jeśli zdecydujecie się na fotelik z bazą to ważne, by tą bazę dobrze dosatosować do auta, najbardziej uniwersalne są maxi cosi, pozostałe marki szczególnie te z atestami są równie ok, ale radzę pojechać zeby doradzili i dopasowali fotelik do auta, generalnie wszystkie marki mają swoje plusy i minusy.
4. Dodatkowe cechy takie jak waga (od 2,5 kg avionaut ultralite do nawet 4,6 kg maxi cosi pebble plus) no i wygląd
My wybraliśmy własnie Avionaut ultralite, we wtorek jedziemy go przymierzyć do mojego nowego auta, do emka pasuje. U nas kryterium wyboru było dopasowanie bazy do 2 samochodów i waga fotelika. Ja nie mam windy, wózek będzie zostawał w piwnicy, więc chciałam jak najlżejszy i najbardziej kompaktowy fotelik.
Marki godne polecenia to maxi cosi, beSafe, recaro, joie, avionaut. To moja opiniaNadzieja22, JustynaG, Flowwer lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
aiwlys piekne zdjecia malucha!!
cudowne
Minie Black sliczny twoj synus i jaki juz duzy
Flo i Olik ja nie zdazylam was zobaczycale wierze ze pieknie wygladacie
edit: super fotka floo... pieknie
Mamusia grauluje udanej wizytymaluszek piekny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 16:59
-Mamunia-, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
A ja dzisiaj byłam na takim szkoleniu
oraz jestem na pizzy z dziewczynami z grupy z OA
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4175e2f95823.jpg
Rucola, Luna1993, Nadzieja22, Aga9090, lamka, JustynaG, Flowwer, Emiilka, Amy333, pilik, KateHawke, olik321, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Do tematu fotelików chciałam jeszcze tylko dodać, ze każdy fotelik ma swój czas "bezpiecznego użytkowania" tzn fotelik sprzed 8miu lat, raczej nie będzie spełniał funkcji w aspekcie bezpieczeństwa. Warto na to zwrócic uwagę przy zakupię używanego fotelika, oczywiście bezwypadkowego...
Luna1993, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Do tematu fotelików chciałam jeszcze tylko dodać, ze każdy fotelik ma swój czas "bezpiecznego użytkowania" tzn fotelik sprzed 8miu lat, raczej nie będzie spełniał funkcji w aspekcie bezpieczeństwa. Warto na to zwrócic uwagę przy zakupię używanego fotelika, oczywiście bezwypadkowego...
Zresztą chyba na każdej stronie odnośnie fotelików pisze żeby nie kupować Używanych. Chyba ze jakiś "świeży" po rodzinie gdzie mamy 100% pewność że nie było wypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:21
-
Lamka, daj znać jak będzie wyprzedaż -70%, bo tą granatową bym sobie kupiła na już nawet
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym co napisała Rucola. Tyłem najlepiej wozić jak najdłużej, bo tak jest najbezpieczniej dla dziecka. W zeszłym roku znajomej mąż miał wypadek samochodowy, auto najbardziej uszkodzone od strony dziecka, które będąc przodem byłoby w marnym stanie, a tak kompletnie nic mu się nie stało. Warto zobaczyć crash testy, one dają dużo do myślenia, warto sobie uzmysłowić co tak naprawdę może stać się z dzieckiem w trakcie nawet niewielkiego uderzenia. Wy możecie jeździć bezpiecznie, ale nigdy nie wiadomo kogo możecie spotkać na drodze.
Polecam przejrzeć na fejsie osiemgwiazdek choćby.Rucola, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Znam osiemgwiazdek
Pozostaje nam posprawdzac firmy, atesty, wybrać z 3,4 i dopasowC w sklepie do samochodu. Czyli czekają nas długie wieczorya mąż zaczął tygodniowy urlop akurat
, wybraliśmy jeden i teraz jedziemy z moim autem spradzić, czy pasuje do mojego. czasem to się wydaje takie "łatwe" ale jak chce się dopasowac fotelik porządnie to warto zasięgnąć porady specjalisty. I też jestem za zakupem nowego fotelika, z nadzieją, że bedzie użyteczny dla rodzeństwa
wtedy koszty rozkładają się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:51
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Do samochodu mojego emka pasują tylko 3
, wybraliśmy jeden i teraz jedziemy z moim autem spradzić, czy pasuje do mojego. czasem to się wydaje takie "łatwe" ale jak chce się dopasowac fotelik porządnie to warto zasięgnąć porady specjalisty. I też jestem za zakupem nowego fotelika, z nadzieją, że bedzie użyteczny dla rodzeństwa
wtedy koszty rozkładają się
Mi to specjalista będzie musiał dokładnie pokazać jak się montuje bo instrukcja to dla mnie za mało :p jestem wzrokowcem więc pomoc na pewno będzie potrzebnaRucola lubi tę wiadomość
-
Aiwlys - pamiętamy o Tobie i cieszymy się, że Ty o nas pamiętasz
Danielek super chłopak
Flowwer - pierwszego zdjęcia nie widziałam, ale to drugie piękne
A ja się z lekka wnerwiłam. Kupiliśmy wózek i już mamy stelaż z przodu porysowany..
Jakaś święta krowa stanęła w przejściu, mąż chciał się przecisnąć i pierdyknął w jakiś metalowy słupek. Szlag mnie jasny trafił!
Myślicie, że jest szansa, że w jakimś warsztacie nam to machną? -
Kaczorka, powinni polakierować nawet małe zlecenia. Mój M., fan rowerów, malował proszkowo w zakładzie ramę od roweru.
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Kurczaki nie załapałam się na foto brzuszkowemoże się uda nastepnym razem. Dobrze, że chociaż mogę pooglądać Wasze słodziaki
Amy miło Cię widzieć. Ja też jestem po pierwszej wizycie w invimed, co prawda nie u dr Gizlera, ale może poszczęści mi się jak Tobiesummer86 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze kminię, czy nie kupić czegoś takiego jak lakier akrylowy matowy czarny (niby nadaje się też do aluminium). Bo to taki odprysk wielkości 5x3mm. Bardziej chodzi o to, żeby się nie rzucał w oczy
no i nie odpryskiwał dalej..
Nic, mamy 500m od domu jakiś warsztat to podejdziemy do nich i zapytamy
Reset - a dużo sobie za takie malowanie proszkowe liczą? Orientujesz się?
A zdjęcie zrobimyale jak mi złość przejdzie :p
-
Malka nie miałam okazji i dopiero teraz gratuluję
Dziewczyny piękne brzuszki macie, udało mi się załapać na drugie zdj Flo
Czytam w miarę na bieżąco, przepraszam, że się nie udzielam.. po powrocie ze zwolnienia strasznie mnie eksploatują w pracy i jestem nieprzytomna wieczorami
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Kaczorka, M. mówi, że raczej musisz wziąć też piaskowanie (czyszczenie powierzchni przed malowaniem) o w Krakowie piaskowanie to ok. 28 zł za m2, a malowanie proszkowe to ok. 30 zł za m2.
A taka farba w sprayu z marketu nie da rady?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Kaczorka, M. mówi, że raczej musisz wziąć też piaskowanie (czyszczenie powierzchni przed malowaniem) o w Krakowie piaskowanie to ok. 28 zł za m2, a malowanie proszkowe to ok. 30 zł za m2.
A taka farba w sprayu z marketu nie da rady?
Dzięki za informacjęto tania "impreza". Myślałam, że więcej liczą.
Ale chyba faktycznie spróbujemy najpierw ten lakier w sprayu. Tylko matowy musimy dorwać. Bo kto wie czy kiedyś się jeszcze nie przyda :p
Phnappy - a planujesz iść jeszcze na zwolnienie?
Powiedz w pracy, że jak Cię będą tak wykorzystywać to im myszy naślesz :p
Weekend nastał na forum i cisza tutaj. Albo dziewczyny mecz oglądają
Swoją drogą, to już tak przywykłam do tego, że codziennie jest mecz na wieczór, że aż mi dziwnie było ostatnio, jak były 2 dni przerwy :pRucola lubi tę wiadomość