X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    już miałam pojojczyć, że nie załapałam się na żadne fotki a tu niespodzianka od Flower!
    Piękne zdjęcie! Ślicznie wyglądasz.

Aiwlys, niedawno o Tobie myślałam, zastanawiałam się co u Ciebie... Cieszę sie, że u Ciebie i dzieciaczków wszystko w porządku.

Achia, jeśli chodzi o foteliki samochodowe to wszystkie małe dzieciątka jeżdżą tyłem. Nie wiem czy są na to jakieś przepisy ale z pewnością mówi się o bezpieczeństwie dziecka. Możemy przewozić tyłem na przednim siedzeniu pod warunkiem wyłączenia poduszek powietrznych.
    https://domowa.tv/rwf-tylem/
    https://domowa.tv/12-mitow-na-temat-wozenia-dzieci-tylem-w-samochodzie-rwf/

Flowwer lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo!!!! Zaczęłam nadrabiac i przestraszyłam się że już z apóźno a tu taka niespodzianka!!! Wyglądasz zjawiskowo... I nie gadaj ze w ciąży już nie będziesz bo Mrozaczki czekaja :*
    Lamka dzięki za cynk, ja też bede polowac na promocję esotique na te koszule bo są swietne.
    Aicha temat fotelików to temat rzeka.
    1.Dla niemowlaka tylko i wyłącznie tyłem do kierunku jazdy, nie masz innej opcji
    2. Zastanów się czy chcesz z bazą czy nie, baza jest nie tylko wygodniejsza, ale wbrew wszystkim opiniom jest bezpieczniejsza, na dopasowaniu fotelika facet nam to udowodnił trzęsąc fotelikami, jednym w piętym w bazę a drugim prawidłowo zamocowanym pasami
    3. jeśli zdecydujecie się na fotelik z bazą to ważne, by tą bazę dobrze dosatosować do auta, najbardziej uniwersalne są maxi cosi, pozostałe marki szczególnie te z atestami są równie ok, ale radzę pojechać zeby doradzili i dopasowali fotelik do auta, generalnie wszystkie marki mają swoje plusy i minusy.
    4. Dodatkowe cechy takie jak waga (od 2,5 kg avionaut ultralite do nawet 4,6 kg maxi cosi pebble plus) no i wygląd :)
    My wybraliśmy własnie Avionaut ultralite, we wtorek jedziemy go przymierzyć do mojego nowego auta, do emka pasuje. U nas kryterium wyboru było dopasowanie bazy do 2 samochodów i waga fotelika. Ja nie mam windy, wózek będzie zostawał w piwnicy, więc chciałam jak najlżejszy i najbardziej kompaktowy fotelik.
    Marki godne polecenia to maxi cosi, beSafe, recaro, joie, avionaut. To moja opinia :)

Nadzieja22, JustynaG, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys piekne zdjecia malucha!! :) cudowne

Minie Black sliczny twoj synus i jaki juz duzy :)

Flo i Olik ja nie zdazylam was zobaczyc :( ale wierze ze pieknie wygladacie :)

edit: super fotka floo... pieknie :)

Mamusia grauluje udanej wizyty :) maluszek piekny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 16:59

-Mamunia-, Flowwer, olik321 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na takim szkoleniu :-) oraz jestem na pizzy z dziewczynami z grupy z OA

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4175e2f95823.jpg

Rucola, Luna1993, Nadzieja22, Aga9090, lamka, JustynaG, Flowwer, Emiilka, Amy333, pilik, KateHawke, olik321, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tematu fotelików chciałam jeszcze tylko dodać, ze każdy fotelik ma swój czas "bezpiecznego użytkowania" tzn fotelik sprzed 8miu lat, raczej nie będzie spełniał funkcji w aspekcie bezpieczeństwa. Warto na to zwrócic uwagę przy zakupię używanego fotelika, oczywiście bezwypadkowego...

Luna1993, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Do tematu fotelików chciałam jeszcze tylko dodać, ze każdy fotelik ma swój czas "bezpiecznego użytkowania" tzn fotelik sprzed 8miu lat, raczej nie będzie spełniał funkcji w aspekcie bezpieczeństwa. Warto na to zwrócic uwagę przy zakupię używanego fotelika, oczywiście bezwypadkowego...
    Nie no nie ma mowy o używanym foteliku. Nigdy nie wiemy czy na pewno jest bezwypadkowy, zwłaszcza kupowany na olx czy gdzieś. Różne rzeczy oczywiście można kupić używane- sama tak zrobię, ale fotelik nie- takie jest moje zdanie przynajmniej.
    Zresztą chyba na każdej stronie odnośnie fotelików pisze żeby nie kupować Używanych. Chyba ze jakiś "świeży" po rodzinie gdzie mamy 100% pewność że nie było wypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:21

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, daj znać jak będzie wyprzedaż -70%, bo tą granatową bym sobie kupiła na już nawet :)

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym co napisała Rucola. Tyłem najlepiej wozić jak najdłużej, bo tak jest najbezpieczniej dla dziecka. W zeszłym roku znajomej mąż miał wypadek samochodowy, auto najbardziej uszkodzone od strony dziecka, które będąc przodem byłoby w marnym stanie, a tak kompletnie nic mu się nie stało. Warto zobaczyć crash testy, one dają dużo do myślenia, warto sobie uzmysłowić co tak naprawdę może stać się z dzieckiem w trakcie nawet niewielkiego uderzenia. Wy możecie jeździć bezpiecznie, ale nigdy nie wiadomo kogo możecie spotkać na drodze.

Polecam przejrzeć na fejsie osiemgwiazdek choćby.

Rucola, lamka, Lunaris lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam osiemgwiazdek :)
    Pozostaje nam posprawdzac firmy, atesty, wybrać z 3,4 i dopasowC w sklepie do samochodu. Czyli czekają nas długie wieczory ;) a mąż zaczął tygodniowy urlop akurat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:44

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Znam osiemgwiazdek :)
    Pozostaje nam posprawdzac firmy, atesty, wybrać z 3,4 i dopasowC w sklepie do samochodu. Czyli czekają nas długie wieczory ;) a mąż zaczął tygodniowy urlop akurat :D
    Do samochodu mojego emka pasują tylko 3 :P , wybraliśmy jeden i teraz jedziemy z moim autem spradzić, czy pasuje do mojego. czasem to się wydaje takie "łatwe" ale jak chce się dopasowac fotelik porządnie to warto zasięgnąć porady specjalisty. I też jestem za zakupem nowego fotelika, z nadzieją, że bedzie użyteczny dla rodzeństwa ;) wtedy koszty rozkładają się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:51

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Do samochodu mojego emka pasują tylko 3 :P , wybraliśmy jeden i teraz jedziemy z moim autem spradzić, czy pasuje do mojego. czasem to się wydaje takie "łatwe" ale jak chce się dopasowac fotelik porządnie to warto zasięgnąć porady specjalisty. I też jestem za zakupem nowego fotelika, z nadzieją, że bedzie użyteczny dla rodzeństwa ;) wtedy koszty rozkładają się

Mi to specjalista będzie musiał dokładnie pokazać jak się montuje bo instrukcja to dla mnie za mało :p jestem wzrokowcem więc pomoc na pewno będzie potrzebna ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys - pamiętamy o Tobie i cieszymy się, że Ty o nas pamiętasz :)
    Danielek super chłopak :)

Flowwer - pierwszego zdjęcia nie widziałam, ale to drugie piękne :)

A ja się z lekka wnerwiłam. Kupiliśmy wózek i już mamy stelaż z przodu porysowany..
    Jakaś święta krowa stanęła w przejściu, mąż chciał się przecisnąć i pierdyknął w jakiś metalowy słupek. Szlag mnie jasny trafił!
    Myślicie, że jest szansa, że w jakimś warsztacie nam to machną?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, powinni polakierować nawet małe zlecenia. Mój M., fan rowerów, malował proszkowo w zakładzie ramę od roweru.

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, tak jak Reset pisze, nie powinno być problemu. Fotka wózka oczywiście mile widziana :)

lamka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać jak będzie promka w Esotiqu :-) wtedy te koszule wychodzą po 39zł.

Też poproszę fotę wózka!

Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kurczaki nie załapałam się na foto brzuszkowe :( może się uda nastepnym razem. Dobrze, że chociaż mogę pooglądać Wasze słodziaki :)

Amy miło Cię widzieć. Ja też jestem po pierwszej wizycie w invimed, co prawda nie u dr Gizlera, ale może poszczęści mi się jak Tobie

summer86 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kminię, czy nie kupić czegoś takiego jak lakier akrylowy matowy czarny (niby nadaje się też do aluminium). Bo to taki odprysk wielkości 5x3mm. Bardziej chodzi o to, żeby się nie rzucał w oczy ;) no i nie odpryskiwał dalej..

Nic, mamy 500m od domu jakiś warsztat to podejdziemy do nich i zapytamy :)

Reset - a dużo sobie za takie malowanie proszkowe liczą? Orientujesz się?

A zdjęcie zrobimy :) ale jak mi złość przejdzie :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo cudnie. Aż normalnie słów brakuje. Wyglądasz zjawiskowo.

Podczytuje na wyrywki.
    Pozdrawiam znad jeziora. Od wczoraj weekendujemy ;-)

Rucola, Luna1993, Nadzieja22, Aga9090 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka nie miałam okazji i dopiero teraz gratuluję <3 :)

Dziewczyny piękne brzuszki macie, udało mi się załapać na drugie zdj Flo :) :)

Czytam w miarę na bieżąco, przepraszam, że się nie udzielam.. po powrocie ze zwolnienia strasznie mnie eksploatują w pracy i jestem nieprzytomna wieczorami :(

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, M. mówi, że raczej musisz wziąć też piaskowanie (czyszczenie powierzchni przed malowaniem) o w Krakowie piaskowanie to ok. 28 zł za m2, a malowanie proszkowe to ok. 30 zł za m2.
    A taka farba w sprayu z marketu nie da rady?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kaczorka, M. mówi, że raczej musisz wziąć też piaskowanie (czyszczenie powierzchni przed malowaniem) o w Krakowie piaskowanie to ok. 28 zł za m2, a malowanie proszkowe to ok. 30 zł za m2.
    A taka farba w sprayu z marketu nie da rady?

Dzięki za informację :) to tania "impreza". Myślałam, że więcej liczą.
    Ale chyba faktycznie spróbujemy najpierw ten lakier w sprayu. Tylko matowy musimy dorwać. Bo kto wie czy kiedyś się jeszcze nie przyda :p

Phnappy - a planujesz iść jeszcze na zwolnienie?
    Powiedz w pracy, że jak Cię będą tak wykorzystywać to im myszy naślesz :p

Weekend nastał na forum i cisza tutaj. Albo dziewczyny mecz oglądają ;)
    Swoją drogą, to już tak przywykłam do tego, że codziennie jest mecz na wieczór, że aż mi dziwnie było ostatnio, jak były 2 dni przerwy :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ