Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucola wrote:gdyby to była zima, to pewnie bym się nie przejmowała i kombinowała, ale Mały urodzi się na przełomie sierpnia i wrzesnia, zresztą te wyprawki używane kosztują grosze
nie ma to jak kalafior zamiast mózgu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 23:05
KateKum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, u nas jakaś niespokojna noc, Franulek się budził dość często i bardzo się napinal - dopiero jak się za przeproszeniem obsrał po pachy to wrócił mu humor
za to my wyglądamy jak zombie, bo przeżywamy jak on nie spi
dobrze, że dziś niedziela to będziemy odsypiac
Ja mam jeden typowy otulacz, ale Franio średnio lubi być skrępowany, musi mieć wolne rączki
-
Dzień dobry dziewczyny
Aniu ty za 3 dni masz donoszona ciąże!pięknie
Flowwer mam nadzieję że przeszło w nocy ja obudziłam się o 4 na siku i tak mnie potem dziwnie brzuch bolał nie wiedziałam czy to na @ czy od tego chce chce mi się do wc na tzw 2... Poszłam zrobiłam co trzeba i dalej trochę bolało ale zasnęłam i teraz nie boli ale czekam na ktg i zobaczymy czy coś będzie, ale ten mój ból bym raczej taki długi nie jak skurcz, ja mam nadzieję że to jeszcze u mnie nie to...
Aha no i zostało mi 6 dni do 34tc i 27dni do donoszonej ciąży i obysmy z Zosia dały radęCzrna 81, Rucola, lamka, summer86, Karma88, ibishka, Aga9090, Amy333, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w niedzielny poranek.
Ja ostatnio wpadłam w wir sprzątania, nie mam w ogóle czasu na forum. A sprzątam dokładnie,bo dowiedziałam się że po urodzeniu dziecka ciotki z zagranicy przyjadą w odwiedziny. "Bardzo się cieszę".
A u mnie dziś ciąża donoszona, czop prawdopodobnie już zaczął ostatnio odchodzić, skurcze coraz częściej się zdarzają. Wątpię żeby dotrwala do terminu.
Miłego dnia ❤lamka, Karma88, Bajkaaa, Aga9090, KateHawke, Nadzieja22, Czrna 81, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość
-
Melevis za otulacz sleepee i drugi w gratisie typu motherhood zapłaciłam 60 zł. Ten pierwszy ponoć próbował być używany, drugi nówka. Nie ukrywam ze patrzyłam na cenę bo nie wiem czy jaśnie panicz będzie reflektował
wczesniej kupiłam tulika używanego ale w bardzo dobrym stanie za 50 zł. Takie zupelnie nowe chodzą po cenach zbliżonych do sklepowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:30
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Flowwer, daj znać jak się czujesz.
Co do otulacza.. u nas rożek/otulanie bardzo sprawdzało się w pierwszym tygodniu, mała chyba potrzebowała takiej bezpiecznej pozycji. Po tygodniu zaczęło się kombinowanie z wyciąganiem rączek i płacz gdy nie mogła tego zrobić, więc na razie odpuściliśmy spowijanie. Mamy śpiworek, ale na obecną pogodę jest on raczej za ciepły i jeszcze trochę za duży na małą, chyba dokupię jakiś mniejszy i typowo letni.
U nas wczoraj była jazda, dlatego nie pisałam. Po 15 wróciliśmy ze spaceru i do 22 mała nie zasypiała na dłużej niż 10 minut i chciała być ciągle na rękach. Ale za to pierwszy raz dała mi pospać w nocy, bo były tylko 3 karmienia i przewijania a poza tym ładnie spała. Oby więcej takich nocy. -
nick nieaktualnySummer takich nocy będzie coraz więcej, ani się obejrzysz a będą dwie pobudki do Rana zobaczysz.
Pamiętam jak moja przyjaciółka z 4-miesiecznym dzieckiem opowiadała mi, że sami ją musieli budzić o 7:00, bo byli zmartwieni, że nie budziła się w nocy
Też jestem ciekawa co u Flowwer.summer86 lubi tę wiadomość
-
Co otulaczy do spania, ja obczaiłam takie coś co się nazywa grosnug:
https://childsplay.pl/otulacze/622-otulacz-spiworek-grosnug-pengiun-pop-navy-gro-company.html?gclid=Cj0KCQjwyYHaBRDvARIsAHkAXctohdaD1g8-dfPP4GKNzOd5qyN_UndM1GSwS_hpZIkmVppce__mugEaAn1UEALw_wcB
Można mu spiąć albo rozpiąć rękawki, zależnie jak dzidziuś aķurat woli leżeć.
Wygląda jakby w nogach było śporo miejsca do młócenia nogami.
Ja właśnie odkupuję od jednej babeczki mało używany za 40 zł.
Jak się spodoba, to zamówię gdzieś drugi.
Na późniejszy etap chcę wypróbować śpiworki la millou, bo dzięki tej plisie dają nóżkom swobodę.
Pytanie, co na te moje plany moje dziecię? Pewnie oleje je ciepłym moczem i tyle będzie z otulania
Summer czyżby Anula przestawiała się na dzienny tryb życia? Kciuki za dalsze w większości przespane noce!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:37
summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWpadam życzyć miłej niedzieli kochane :* mało mnie, bo same rozumiecie jakie nerwy teraz mamy. Wczoraj cały dzień poza domem żeby nie myśleć i dziś plan taki sam. Ale jeszcze tylko doba...
Flower jak sytuacja?
Bajka będę czekać na wieści po ktg, trzymam kciuki żeby to nie było jeszcze dzisiaj. Ale sama wiesz, że już Wam leci 34 więc jest już naprawdę dobrze. Choć ja i tak wierzę, że donosisz do 37
Lunaris jak tam wyjazd?
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Prawda jest taka, że w przypadku tak małych dzieci nie można się do niczego przyzwyczajać, bo u nich wszystko się zmienia z dnia na dzień. Gorsze dni przeplatają się z lepszymi. I tak w kółko
Ogólnie nie ma nudy :p
Bajka - czas pędzi jak szalony! Gdy trafiłaś do szpitala to ten 34tc wydawał się taki mega odległy a tu już jest na wyciągnięcie ręki wręcz
U nas dziś pochmurno - dobry dzień na spanieBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Summer już niedługo i nice będą lepsze. Ja jeszcze miesiąc temu byłam mega niewyspana i załamana że już nigdy nie Pospie dłużej a teraz o ile przez dzień daje mała popalić to noce odpukać ok i udało się dzięki stałej porze kąpieli wypracować rytm. Kąpiel między 19 a 20. Między 20 a 21 karmienie. Zasypia po 21 a nie później niż 22. Śpi mniej więcej do 3.30-3.50 karmienie i śpi do 7.30 - 8.30 gdyby nie to że przez odciąganie wnocy ona już śpi a ja dalej randkuje z laktator em to noce boskie. Także już niedługo
summer86, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dziś spędzę dzień w łóżku, gardło zaczęło mocniej boleć
i doszedł nieduzy kaszel.unowiłam się na wszelki wypadek jutro do lekarza. Szlaaag by to.
Ale życzę Wam pięknej niedzieli i gratuluję Bajeczko kolejnego tygodnia w dwupaku. Oby jeszcze Mała posiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 09:33
-
Dziewczyny mam ktg i nic się nie dzieje także mam nadzieję że to nie od tego mnie brzuch bolał ale jakby co to przecież w szpitalu jestem to mi wycisza ewentualny początek porodu
Dziękuję za troskę jeszcze wam trochę czasu będę marudzić
Miłego dnia dziewczęta bo to w końcu niedzielasummer86, ibishka, Flowwer, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny