X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    gdyby to była zima, to pewnie bym się nie przejmowała i kombinowała, ale Mały urodzi się na przełomie sierpnia i wrzesnia, zresztą te wyprawki używane kosztują grosze :)
    Haha olśniło mnie teraz, że już na finiszu prawie :) nie ma to jak kalafior zamiast mózgu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 23:05

KateKum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia u mnie młody miał w 6 tc tętno 110, w 9 tc 180,a teraz 161

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 23:07

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać śpiochy! Już 7 :D

summer86, Flowwer lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że nie śpię od 5;30... kiedyś o tej godzinie z imprez się wracało :D

Rucola oki, a z ciekawości za ile kupiłaś? Wystawiłabym swojego, ale nie wiem w sumie za ile. Nówka sztuka nieśmigana, bez metek ;)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis ja się czaję na Twojego Tulika od wczoraj ale jak mieliśmy kupić wcześniej, to M nie był przekonany. A ostatnio mama moja mnie nagabywała, że warto...

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas jakaś niespokojna noc, Franulek się budził dość często i bardzo się napinal - dopiero jak się za przeproszeniem obsrał po pachy to wrócił mu humor :) za to my wyglądamy jak zombie, bo przeżywamy jak on nie spi ;) dobrze, że dziś niedziela to będziemy odsypiac

Ja mam jeden typowy otulacz, ale Franio średnio lubi być skrępowany, musi mieć wolne rączki

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Aniu ty za 3 dni masz donoszona ciąże! :) pięknie :)

Flowwer mam nadzieję że przeszło w nocy ja obudziłam się o 4 na siku i tak mnie potem dziwnie brzuch bolał nie wiedziałam czy to na @ czy od tego chce chce mi się do wc na tzw 2... Poszłam zrobiłam co trzeba i dalej trochę bolało ale zasnęłam i teraz nie boli ale czekam na ktg i zobaczymy czy coś będzie, ale ten mój ból bym raczej taki długi nie jak skurcz, ja mam nadzieję że to jeszcze u mnie nie to...

Aha no i zostało mi 6 dni do 34tc i 27dni do donoszonej ciąży i obysmy z Zosia dały radę :)

Czrna 81, Rucola, lamka, summer86, Karma88, ibishka, Aga9090, Amy333, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielny poranek.
    Ja ostatnio wpadłam w wir sprzątania, nie mam w ogóle czasu na forum. A sprzątam dokładnie,bo dowiedziałam się że po urodzeniu dziecka ciotki z zagranicy przyjadą w odwiedziny. "Bardzo się cieszę".
    A u mnie dziś ciąża donoszona, czop prawdopodobnie już zaczął ostatnio odchodzić, skurcze coraz częściej się zdarzają. Wątpię żeby dotrwala do terminu.
    Miłego dnia ❤

lamka, Karma88, Bajkaaa, Aga9090, KateHawke, Nadzieja22, Czrna 81, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis za otulacz sleepee i drugi w gratisie typu motherhood zapłaciłam 60 zł. Ten pierwszy ponoć próbował być używany, drugi nówka. Nie ukrywam ze patrzyłam na cenę bo nie wiem czy jaśnie panicz będzie reflektował ;) wczesniej kupiłam tulika używanego ale w bardzo dobrym stanie za 50 zł. Takie zupelnie nowe chodzą po cenach zbliżonych do sklepowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:30

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka świetnie się trzymacie. Oby tak dalej!!! 27 dni to już "bajka" :)

Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, życzę Wam przyjemnej niedzieli. :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Flowwer, daj znać jak się czujesz.

Co do otulacza.. u nas rożek/otulanie bardzo sprawdzało się w pierwszym tygodniu, mała chyba potrzebowała takiej bezpiecznej pozycji. Po tygodniu zaczęło się kombinowanie z wyciąganiem rączek i płacz gdy nie mogła tego zrobić, więc na razie odpuściliśmy spowijanie. Mamy śpiworek, ale na obecną pogodę jest on raczej za ciepły i jeszcze trochę za duży na małą, chyba dokupię jakiś mniejszy i typowo letni.

U nas wczoraj była jazda, dlatego nie pisałam. Po 15 wróciliśmy ze spaceru i do 22 mała nie zasypiała na dłużej niż 10 minut i chciała być ciągle na rękach. Ale za to pierwszy raz dała mi pospać w nocy, bo były tylko 3 karmienia i przewijania a poza tym ładnie spała. Oby więcej takich nocy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer takich nocy będzie coraz więcej, ani się obejrzysz a będą dwie pobudki do Rana zobaczysz. ;-) Pamiętam jak moja przyjaciółka z 4-miesiecznym dzieckiem opowiadała mi, że sami ją musieli budzić o 7:00, bo byli zmartwieni, że nie budziła się w nocy :-D

Też jestem ciekawa co u Flowwer.

summer86 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co otulaczy do spania, ja obczaiłam takie coś co się nazywa grosnug:
    https://childsplay.pl/otulacze/622-otulacz-spiworek-grosnug-pengiun-pop-navy-gro-company.html?gclid=Cj0KCQjwyYHaBRDvARIsAHkAXctohdaD1g8-dfPP4GKNzOd5qyN_UndM1GSwS_hpZIkmVppce__mugEaAn1UEALw_wcB
    Można mu spiąć albo rozpiąć rękawki, zależnie jak dzidziuś aķurat woli leżeć.
    Wygląda jakby w nogach było śporo miejsca do młócenia nogami.
    Ja właśnie odkupuję od jednej babeczki mało używany za 40 zł.
    Jak się spodoba, to zamówię gdzieś drugi.

Na późniejszy etap chcę wypróbować śpiworki la millou, bo dzięki tej plisie dają nóżkom swobodę.

Pytanie, co na te moje plany moje dziecię? Pewnie oleje je ciepłym moczem i tyle będzie z otulania :/

Summer czyżby Anula przestawiała się na dzienny tryb życia? Kciuki za dalsze w większości przespane noce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:37

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam życzyć miłej niedzieli kochane :* mało mnie, bo same rozumiecie jakie nerwy teraz mamy. Wczoraj cały dzień poza domem żeby nie myśleć i dziś plan taki sam. Ale jeszcze tylko doba...

Flower jak sytuacja?

Bajka będę czekać na wieści po ktg, trzymam kciuki żeby to nie było jeszcze dzisiaj. Ale sama wiesz, że już Wam leci 34 więc jest już naprawdę dobrze. Choć ja i tak wierzę, że donosisz do 37 :)

Lunaris jak tam wyjazd? :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że w przypadku tak małych dzieci nie można się do niczego przyzwyczajać, bo u nich wszystko się zmienia z dnia na dzień. Gorsze dni przeplatają się z lepszymi. I tak w kółko ;)

Ogólnie nie ma nudy :p

Bajka - czas pędzi jak szalony! Gdy trafiłaś do szpitala to ten 34tc wydawał się taki mega odległy a tu już jest na wyciągnięcie ręki wręcz :)

U nas dziś pochmurno - dobry dzień na spanie :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer już niedługo i nice będą lepsze. Ja jeszcze miesiąc temu byłam mega niewyspana i załamana że już nigdy nie Pospie dłużej a teraz o ile przez dzień daje mała popalić to noce odpukać ok i udało się dzięki stałej porze kąpieli wypracować rytm. Kąpiel między 19 a 20. Między 20 a 21 karmienie. Zasypia po 21 a nie później niż 22. Śpi mniej więcej do 3.30-3.50 karmienie i śpi do 7.30 - 8.30 gdyby nie to że przez odciąganie wnocy ona już śpi a ja dalej randkuje z laktator em to noce boskie. Także już niedługo :)

summer86, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spędzę dzień w łóżku, gardło zaczęło mocniej boleć :/ i doszedł nieduzy kaszel.unowiłam się na wszelki wypadek jutro do lekarza. Szlaaag by to.
    Ale życzę Wam pięknej niedzieli i gratuluję Bajeczko kolejnego tygodnia w dwupaku. Oby jeszcze Mała posiedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 09:33

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ktg i nic się nie dzieje także mam nadzieję że to nie od tego mnie brzuch bolał ale jakby co to przecież w szpitalu jestem to mi wycisza ewentualny początek porodu :)
    Dziękuję za troskę jeszcze wam trochę czasu będę marudzić :)
    Miłego dnia dziewczęta bo to w końcu niedziela :)

summer86, ibishka, Flowwer, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, życzę Wam miłej niedzieli :*

Flowwer lubi tę wiadomość

‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ