X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis i Lunaris dzięki za odpowiedzi. No właśnie myślałam też o kołysce. Czy one są bardzo niskie? Zastanawiam się czy jeśłi rzeczywiście lekarz zadecyduje o cc to czy będę w stanie tak się schylać na początku ;)

Byłam dzisiaj w laboratorium na pobraniu krwi (morfologia i TSH) i pani która pobierala krew pyta się mnie czy już wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka (ona mnie kojarzy, bo robiłam tam już masę badań swego czasu, ostatnio też pobierała krew u synka) i mówię jej, że najprawdopodobniej córeczka tym razem. Ona na to "no to się Państwu udało".
    Wiecie, że denerwują mnie takie komentarze? Oczywiście, że się ogromnie cieszymy z mężem, że będzie córunia, wspaniale, dla nas to coś innego, jestem bardzo ciekawa jak to będzie, ale gdyby był drugi synek też przecież byłaby radość. Nie wiem, może dla kogoś dla kogo zachodzenie i utrzymanie ciąży nie jest żadnym problemem może to być jakiś koncert życzeń, rozumiem tez jak ktoś ma jakieś preferencje, ale stwierdzenie, że się udało, bo będzie parka? A co jeśli byłby drugi chłopczyk? Nie udało się? Jeszcze brakowałoby dopowiedzieć: przykro mi.
    Ach... nie wiem może to mój dzisiejszy nastrój przy braku słonka, ale jakoś tak to odebrałam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - lepiej dwa razy dziennie niż wcale ;) może Zośka nóżkami jelitka ugniata :p

Tak mnie ostatnio ciągnie, żeby jakieś zakupy ubrankowe dla Alutki poczynić. Kilka razy dziennie przeglądam stronę Smyka. Ale jak na złość ma wszystko co trzeba..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka - zawsze można kupic coś na przyszły rok :D mówiłam już ze Staszek nosi 98/104, a ja mam dla niego czę#ć ubrań kupionych już na 116? :D ...okazja była :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:45

agulineczka lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kaczorka - jako naczelny astmatyk mam nebulizator i nawet w zestawie była maseczka dla dziecka- jesteśmy gotowi :) a po sól morska jednak pójdę do apteki- dla siebie...

Achia, sprawdź Aspirator Sopelek, on jest zarowno do manualnego odciągania jak i do odkurzacza a kosztuje malutko.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu moją koleżankę też straszyli hipotrofią, Mała bardzo kiepsko przybierała. Po pół roku zaczęła nadganiać i teraz nie widać żadnej różnicy między rówieśnikami.

Jeżowa mi się nowe imię dla Waszej córeczki podoba - sama tak mam na imię, nie było problemów, żeby w klasie było 5 dziewczynek o tym samym imieniu. Ja do tej pory bardzo lubię swoje imię.

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - no mój mąż ostatnio usłyszał tekst, że "się nie udało", bo ma córkę a nie syna..
    I oczywiście jak ktoś teraz do nas mówi o drugim dziecku, to w 99% słyszę, że teraz synek by się przydał..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka widzisz, nam się nie udało i druga dziewczynka ;) chyba czas myśleć o trzecim :D

Minie moja teraz uwielbia Zume, ale co tydzień ma innego ulubionego pieska ;) masza już poszła w odstawkę, ale też był szał. O i jeszcze super wings uwielbia

Kaczorka tak jak Minie pisze, kup coś na przyszłość i ulżyj sobie ;) nie ma co się męczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:48

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo zakupów.. Wrocławianki warto jechac do factory.. buty Nike można było wczoraj kupic za około 100 zł. Był dzień -50% od ceny wyprzedażowej. Emek oczywiście się załapał.. gorzej ze mną bo te, co mi się podobały nie było rozmiaru.
    To samo z bluzami czy koszulkami. Dobrej jakości były w cenach housowych czy innych sieciówek.
    Aż wróciłąm do domu zła.. bo załapałam się na jedną koszulkę, Marcel bodziaki dostał a emek obładowany torbami !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:50

Minie Black, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, a z YT to Stach by polecił Rabbit Invasion :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kaczorka - zawsze można kupic coś na przyszły rok :D mówiłam już ze Staszek nosi 98/104, a ja mam dla niego czę#ć ubrań kupionych już na 116? :D ...okazja była :D

Ja jestem najlepsza. Wypatrzyłam w Smyku promocję na kurtki wiosenno - jesienne, więc oczywiście kupiłam synkowi "na zaś", bo się oplaca. Robiąc ostatnio porządek w szafie (wynosiłam na strych za małe rzeczy) odnalazłam 2 kurtki z metką na ten sam rozmiar co teraz zamówiłam (musiałam je zamówić na wyprzedaży w zeszłym roku :)). Postanowiłam, że oddam jednak tę kurtkę, bo 3 kurtki jesienne w tym samym rozmiarze to już chyba przesada ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    apropo zakupów.. Wrocławianki warto jechac do factory.. buty Niki można było wczoraj kupic za około 100 zł. Był dzień -50% od ceny wyprzedażowej. Emek oczywiście się załapał.. gorzej ze mną bo te, co mi się podobały nie było rozmiaru.
    To samo z bluzami czy koszulkami. Dobrej jakości były w cenach housowych czy innych sieciówek.
    Aż wróciłąm do domu zła.. bo załapałam się na jedną koszulkę, Marcel bodziaki dostał a emek obładowany torbami !!
    A w h&m na rynku skarpetki z jednorozcem (5cio-pak) po 10 zł :D

Olik, dzięki za info, jutro się wybieram akurat do Decathlonu, to sprawdzę :)
    agulineczka wrote:
    Ja jestem najlepsza. Wypatrzyłam w Smyku promocję na kurtki wiosenno - jesienne, więc oczywiście kupiłam synkowi "na zaś", bo się oplaca. Robiąc ostatnio porządek w szafie (wynosiłam na strych za małe rzeczy) odnalazłam 2 kurtki z metką na ten sam rozmiar co teraz zamówiłam (musiałam je zamówić na wyprzedaży w zeszłym roku :)). Postanowiłam, że oddam jednak tę kurtkę, bo 3 kurtki jesienne w tym samym rozmiarze to już chyba przesada ;)
    Ostatnio wam się też chwalilam, że kupiłam Stasiowi TRZECIĄ kurtkę zimową! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:52

olik321 lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Już o tym myślałam! Tylko jak tu ugadnąć jaki rozmiar będzie miała na przyszłe wakacje? Teraz ma 74. To może 86?
    Zawsze mam z tym problem.. :/

W ogóle Alutka wczoraj jak zwykle nie chciała dać się położyć w wózku i koniecznie musiała siedzieć.
    Każda próba położenia kończyła się awanturą. Aż w pewnym momencie patrzę a ona siedzi z głową opartą o pałąk - zasnęła! (Zgięta w pół..) :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja nie ukrywam że liczyłam na córkę :P bo już stara jestem i nie wiem czy więcej dzieci będzie nam pisane ale ze Staszka też się MEGA cieszę <3 jest moim małym skarbeczkiem i straaaaaasznie długo na niego czekałam. Byłam pewna że nic już z tego nie wyjdzie. Tymczasem pierwsza reakcja jednej z moich koleżanek po tym jak się dowiedziała że chłopiec brzmiała "O kur...@a!" tak mnie to zaszokowało że od razu włączył mi się instynkt macierzyński i ją opierdoliłam!

Ludzie są dziwni, trzeba ich olać ;)

Ps ja mam w domu Sopelka i żałowałam że nie wzięłam go ze sobą na wyjazd bo w nocy syn tak bulgotał że miałam ochotę odciągnąć mu te gile bez budzenia :P Trzeba tylko pamiętać o wymianie filterków w tych urządzeniach1

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie a te skarpetki dla dzieciów czy dorosłych? bo w sumie mam deficyt i byłby to mój plan na dzisiejszy dzień ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiem jak ogarnąć rozmiar to.... Patrzę na Zare :) oni mają przedział wiekowy np 2/3l to 98 i u mojego Staszka idealnie od początku te rozmiary pasowały :)
    Mysle że 86 będzie git, albo i 92? bo 92 to chyba 18/24mies

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:59

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Agulineczka - no mój mąż ostatnio usłyszał tekst, że "się nie udało", bo ma córkę a nie syna..
    I oczywiście jak ktoś teraz do nas mówi o drugim dziecku, to w 99% słyszę, że teraz synek by się przydał..

No masakra takie komentarze...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka zrobiłam fotkę, żebyś mogła sobie wyobrazić mniej więcej wysokość i wielkość. Sorry za bałagan (apropo, odkurzacz cały czas podłączony, bo starszy ma katar) :)

2f1e1ab2e838113dmed.jpg

Yoselyn82, blue00, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, dla dorosłych :) były też z ananasami :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4a65c7bf695.jpg

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Achia, sprawdź Aspirator Sopelek, on jest zarowno do manualnego odciągania jak i do odkurzacza a kosztuje malutko.
    oo super, dzięki za info :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Jak nie wiem jak ogarnąć rozmiar to.... Patrzę na Zare :) oni mają przedział wiekowy np 2/3l to 98 i u mojego Staszka idealnie od pieczątku te rozmiary pasowały :)
    Mysle że 86 będzie git, bo 92 to chyba 18/24mies

Na przyszły rok akurat Ala będzie miała 18-24 miesiące :p
    Ech.. Może chociaż sobie kupię organizer na wózek ;)

A swoją drogą, to jak się na zimę ubiera takie chodzące maluchy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ