Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Melevis i Lunaris dzięki za odpowiedzi. No właśnie myślałam też o kołysce. Czy one są bardzo niskie? Zastanawiam się czy jeśłi rzeczywiście lekarz zadecyduje o cc to czy będę w stanie tak się schylać na początku
Byłam dzisiaj w laboratorium na pobraniu krwi (morfologia i TSH) i pani która pobierala krew pyta się mnie czy już wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka (ona mnie kojarzy, bo robiłam tam już masę badań swego czasu, ostatnio też pobierała krew u synka) i mówię jej, że najprawdopodobniej córeczka tym razem. Ona na to "no to się Państwu udało".
Wiecie, że denerwują mnie takie komentarze? Oczywiście, że się ogromnie cieszymy z mężem, że będzie córunia, wspaniale, dla nas to coś innego, jestem bardzo ciekawa jak to będzie, ale gdyby był drugi synek też przecież byłaby radość. Nie wiem, może dla kogoś dla kogo zachodzenie i utrzymanie ciąży nie jest żadnym problemem może to być jakiś koncert życzeń, rozumiem tez jak ktoś ma jakieś preferencje, ale stwierdzenie, że się udało, bo będzie parka? A co jeśli byłby drugi chłopczyk? Nie udało się? Jeszcze brakowałoby dopowiedzieć: przykro mi.
Ach... nie wiem może to mój dzisiejszy nastrój przy braku słonka, ale jakoś tak to odebrałam.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Bajka - lepiej dwa razy dziennie niż wcale
może Zośka nóżkami jelitka ugniata :p
Tak mnie ostatnio ciągnie, żeby jakieś zakupy ubrankowe dla Alutki poczynić. Kilka razy dziennie przeglądam stronę Smyka. Ale jak na złość ma wszystko co trzeba.. -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Kaczorka - jako naczelny astmatyk mam nebulizator i nawet w zestawie była maseczka dla dziecka- jesteśmy gotowi
a po sól morska jednak pójdę do apteki- dla siebie...
Achia, sprawdź Aspirator Sopelek, on jest zarowno do manualnego odciągania jak i do odkurzacza a kosztuje malutko. -
Aniu moją koleżankę też straszyli hipotrofią, Mała bardzo kiepsko przybierała. Po pół roku zaczęła nadganiać i teraz nie widać żadnej różnicy między rówieśnikami.
Jeżowa mi się nowe imię dla Waszej córeczki podoba - sama tak mam na imię, nie było problemów, żeby w klasie było 5 dziewczynek o tym samym imieniu. Ja do tej pory bardzo lubię swoje imię.Jeżowa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyAgulineczka widzisz, nam się nie udało i druga dziewczynka
chyba czas myśleć o trzecim
Minie moja teraz uwielbia Zume, ale co tydzień ma innego ulubionego pieskamasza już poszła w odstawkę, ale też był szał. O i jeszcze super wings uwielbia
Kaczorka tak jak Minie pisze, kup coś na przyszłość i ulżyj sobienie ma co się męczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:48
-
apropo zakupów.. Wrocławianki warto jechac do factory.. buty Nike można było wczoraj kupic za około 100 zł. Był dzień -50% od ceny wyprzedażowej. Emek oczywiście się załapał.. gorzej ze mną bo te, co mi się podobały nie było rozmiaru.
To samo z bluzami czy koszulkami. Dobrej jakości były w cenach housowych czy innych sieciówek.
Aż wróciłąm do domu zła.. bo załapałam się na jedną koszulkę, Marcel bodziaki dostał a emek obładowany torbami !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:50
Minie Black, lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Kaczorka - zawsze można kupic coś na przyszły rok
mówiłam już ze Staszek nosi 98/104, a ja mam dla niego czę#ć ubrań kupionych już na 116?
...okazja była
Ja jestem najlepsza. Wypatrzyłam w Smyku promocję na kurtki wiosenno - jesienne, więc oczywiście kupiłam synkowi "na zaś", bo się oplaca. Robiąc ostatnio porządek w szafie (wynosiłam na strych za małe rzeczy) odnalazłam 2 kurtki z metką na ten sam rozmiar co teraz zamówiłam (musiałam je zamówić na wyprzedaży w zeszłym roku). Postanowiłam, że oddam jednak tę kurtkę, bo 3 kurtki jesienne w tym samym rozmiarze to już chyba przesada
JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyolik321 wrote:apropo zakupów.. Wrocławianki warto jechac do factory.. buty Niki można było wczoraj kupic za około 100 zł. Był dzień -50% od ceny wyprzedażowej. Emek oczywiście się załapał.. gorzej ze mną bo te, co mi się podobały nie było rozmiaru.
To samo z bluzami czy koszulkami. Dobrej jakości były w cenach housowych czy innych sieciówek.
Aż wróciłąm do domu zła.. bo załapałam się na jedną koszulkę, Marcel bodziaki dostał a emek obładowany torbami !!
Olik, dzięki za info, jutro się wybieram akurat do Decathlonu, to sprawdzę
agulineczka wrote:Ja jestem najlepsza. Wypatrzyłam w Smyku promocję na kurtki wiosenno - jesienne, więc oczywiście kupiłam synkowi "na zaś", bo się oplaca. Robiąc ostatnio porządek w szafie (wynosiłam na strych za małe rzeczy) odnalazłam 2 kurtki z metką na ten sam rozmiar co teraz zamówiłam (musiałam je zamówić na wyprzedaży w zeszłym roku). Postanowiłam, że oddam jednak tę kurtkę, bo 3 kurtki jesienne w tym samym rozmiarze to już chyba przesada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:52
olik321 lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Kaczorka - zawsze można kupic coś na przyszły rok
mówiłam już ze Staszek nosi 98/104, a ja mam dla niego czę#ć ubrań kupionych już na 116?
...okazja była
Już o tym myślałam! Tylko jak tu ugadnąć jaki rozmiar będzie miała na przyszłe wakacje? Teraz ma 74. To może 86?
Zawsze mam z tym problem..
W ogóle Alutka wczoraj jak zwykle nie chciała dać się położyć w wózku i koniecznie musiała siedzieć.
Każda próba położenia kończyła się awanturą. Aż w pewnym momencie patrzę a ona siedzi z głową opartą o pałąk - zasnęła! (Zgięta w pół..) :p -
Agulineczka ja nie ukrywam że liczyłam na córkę
bo już stara jestem i nie wiem czy więcej dzieci będzie nam pisane ale ze Staszka też się MEGA cieszę
jest moim małym skarbeczkiem i straaaaaasznie długo na niego czekałam. Byłam pewna że nic już z tego nie wyjdzie. Tymczasem pierwsza reakcja jednej z moich koleżanek po tym jak się dowiedziała że chłopiec brzmiała "O kur...@a!" tak mnie to zaszokowało że od razu włączył mi się instynkt macierzyński i ją opierdoliłam!
Ludzie są dziwni, trzeba ich olać
Ps ja mam w domu Sopelka i żałowałam że nie wzięłam go ze sobą na wyjazd bo w nocy syn tak bulgotał że miałam ochotę odciągnąć mu te gile bez budzeniaTrzeba tylko pamiętać o wymianie filterków w tych urządzeniach1
-
nick nieaktualnyJak nie wiem jak ogarnąć rozmiar to.... Patrzę na Zare
oni mają przedział wiekowy np 2/3l to 98 i u mojego Staszka idealnie od początku te rozmiary pasowały
Mysle że 86 będzie git, albo i 92? bo 92 to chyba 18/24miesWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:59
-
Kaczorka wrote:Agulineczka - no mój mąż ostatnio usłyszał tekst, że "się nie udało", bo ma córkę a nie syna..
I oczywiście jak ktoś teraz do nas mówi o drugim dziecku, to w 99% słyszę, że teraz synek by się przydał..
No masakra takie komentarze...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Jak nie wiem jak ogarnąć rozmiar to.... Patrzę na Zare
oni mają przedział wiekowy np 2/3l to 98 i u mojego Staszka idealnie od pieczątku te rozmiary pasowały
Mysle że 86 będzie git, bo 92 to chyba 18/24mies
Na przyszły rok akurat Ala będzie miała 18-24 miesiące :p
Ech.. Może chociaż sobie kupię organizer na wózek
A swoją drogą, to jak się na zimę ubiera takie chodzące maluchy?