X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik nie wiesz do kiedy ta promocja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam śpiworek i.... Użyłam go raz, wg mnie bez sensu dla dziecka ok rocznego, w razie w kocyk wystarczy :)

A te buty z hm mieliśmy 2 lata z rzędu, najpierw czarne na rzep, a ostatniej zimy brązowe takie jak Malevis - gorąco polecam!

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to masz ładniejszą kołyskę - też chciałam jasne drewno, ale eMek się uparł :P

Tak jak Minnie rzecze, śpiworek do spacerówki to już raczej zbędny gadżet. Użyłam dwa razy, kocyk sprawdzał się o niebo lepiej :)

Rucola lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik nie wiesz do kiedy ta promocja?
    Nie wiem :/

Może spróbuj zadzwonić i się dopytać czy dziś tez jest

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek sobie poszedł na wizytę u endokrynologa, a tu trzy strony do nadrobienia. I jeszcze popracować by wypadło! Nie macie litości!

Malka- serdecznie gratuluję! Cieszcie się teraz sobą, a my potem czekamy na zdjęcie!
    Rucola- zawstydziłam się i popłakałam! Albo w odmiennej kolejności, sama nie wiem. Ciężko mi w ogóle uwierzyć, że to już koniec, po tylu latach nauki i pracy!
    Agulineczka- tekst o parce wywołuje u mnie wysypkę! Ostatnio znajomy M. powiedział przy mnie „to się musisz teraz chłopie postarać, córkę już masz, to teraz działaj nad synem, żeby parka była”. Pomijając już to, że mój M. marzy o drugiej córce (choć wiadomo, że tak naprawdę to chcemy mieć dziecko, to nie pizza, żeby zamówienia składać), to ja nie wytrzymałam i odpowiedziałam, że „nie zakładamy hodowli królików, żeby nam parka była potrzebna do szczęścia”. Polecam, zamknęło usta skutecznie (kolega się do mnie w ogóle przestał odzywać, ale trudno… ja nie zupa pomidorowa, nie każdy musi mnie lubić;))
    W temacie butów i kombinezonów się nie wypowiem, ale fotki – a raczej dzieci – macie obie tj. Minie i Melevis- prześliczne!
    Olik- co do wyprzedaży to nieco rozumiem, bo ja wczoraj poszłam odebrać zamówienie internetowe i zostawiłam sobie tylko pasek :P po czym szukałam jeszcze jakichś sukienek i żakietów do pracy i wyszłam z zakupami dla M.

Kaczorka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaboga, 68 już tak szybko ? a ja mam tylko pojedyncze sztuki, większośc na 56 i 62, niektóre oznaczone 62-68.. no to czuje że znowu trzeba zrobić rajd po ciuchach w poszukiwaniu 68 co by do wiosny mi dziecię spokojnie dotrwało :)

Mała ma chyba adhd.. dałaby matce trochę w spokoju odpocząc , a tu kopniaki i kopniaki :) :) ale skoro tyle kopie to znaczy, że chyba ma się dobrze.. W poniedziałek wizyta u doktórki, zobaczymy co tam w brzuszku słychać.. Wczoraj się jakoś tak popatrzyłam w lustro, i nawet nie wiem kiedy brzusio mi tak urosło, niepostrzeżenie.. Wczoraj weszłam do autobusu, a tu 3 osoby wstają mi miejsce ustąpić.. A nie byłam w obisłych ciuchach więc chyba już serio widać.. Nie ukrywam że miło mi było jak mi zrobiono miejsce, bo zawsze to ja robiłam :)

Reset, gratuluje :)

Lunka, bo wczoraj nie pisałam, ale chyba nic mądrzejszego niż już dziewczyny pisały, nie wymyślę, mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie co najmniej nie gorzej, a może też się taki cud wydarzy jak to było w przypadku tu gdzieś wcześniej opisywanym ?
    Nooo, i fotka leżaczka, poka poka :) Jak ja lubię oglądać wasze wszystkie zakupy, gadżety, łóżeczka, lezaczki, ciuszki.. :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Człowiek sobie poszedł na wizytę u endokrynologa, a tu trzy strony do nadrobienia. I jeszcze popracować by wypadło! Nie macie litości!

Malka- serdecznie gratuluję! Cieszcie się teraz sobą, a my potem czekamy na zdjęcie!
    Rucola- zawstydziłam się i popłakałam! Albo w odmiennej kolejności, sama nie wiem. Ciężko mi w ogóle uwierzyć, że to już koniec, po tylu latach nauki i pracy!
    Agulineczka- tekst o parce wywołuje u mnie wysypkę! Ostatnio znajomy M. powiedział przy mnie „to się musisz teraz chłopie postarać, córkę już masz, to teraz działaj nad synem, żeby parka była”. Pomijając już to, że mój M. marzy o drugiej córce (choć wiadomo, że tak naprawdę to chcemy mieć dziecko, to nie pizza, żeby zamówienia składać), to ja nie wytrzymałam i odpowiedziałam, że „nie zakładamy hodowli królików, żeby nam parka była potrzebna do szczęścia”. Polecam, zamknęło usta skutecznie (kolega się do mnie w ogóle przestał odzywać, ale trudno… ja nie zupa pomidorowa, nie każdy musi mnie lubić;))
    W temacie butów i kombinezonów się nie wypowiem, ale fotki – a raczej dzieci – macie obie tj. Minie i Melevis- prześliczne!
    Olik- co do wyprzedaży to nieco rozumiem, bo ja wczoraj poszłam odebrać zamówienie internetowe i zostawiłam sobie tylko pasek :P po czym szukałam jeszcze jakichś sukienek i żakietów do pracy i wyszłam z zakupami dla M.

Reset ha ha ha :D Ty to masz zawsze ciętą ripostę gotową :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - trzeba zapamiętać ten Twój tekst ;)

Śpiworek w takim razie odpuszczam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Reset czuję, że wykorzystam Twój tekst o królikach nie raz. ;-)
    Jak było u endo?

Btw. moja teściowa dzwoniła do mnie w piątek po usg i zamiast zapytać czy wszystko dobrze, to pytanie numer jeden brzmiało "czy coś lekarz mówił czy nadal chłopak"... Przykro mi się zrobiło jak cholera. :-(

Promka w Nike jeszcze jest, Tarzan poleciał na shopping (pewnie wróci z niczym), a ja tulę piesła.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, dokładnie zleciało niewiadomo kiedy.
    Ale skurcze naprawdę dają już o sobie znać i łapią coraz częściej i coraz mocniejsze. Wydaje mi się ze w najbliższych dniach zwolnie brzuch ❤

Amal, lamka, olik321, Flowwer, Aga9090, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jak było u endo?

Btw. moja teściowa dzwoniła do mnie w piątek po usg i zamiast zapytać czy wszystko dobrze, to pytanie numer jeden brzmiało "czy coś lekarz mówił czy nadal chłopak"... Przykro mi się zrobiło jak cholera. :-(

Promka w Nike jeszcze jest, Tarzan poleciał na shopping (pewnie wróci z niczym), a ja tulę piesła.

Moja teściowa akurat o płci nic nie mówi, ale opierniczyła mnie ( za pośrednictwem męża bo ze mną nie gada), że dla malucha to się kupuje po porodzie rzeczy a nie w połowie ciąży i że jestem nienormalna bo na cholerę mi wózek już teraz, ciuszki i inne rzeczy... Dodam, że ma możliwość pisania i dzwonienia do mnie, ale się nie odzywa od wielu już miesięcy nawet słowem.. Cóż.. jej wybór.. Wnuczki raczej nie pozna, ja do pl nie pojadę, a ona nie przyjedzie tutaj.. Trudno.. Mała będzie miała jedną babcię a drugą, wirtualną..

• Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego „parowania” dzieci. Przyznaję, że na USG w ciąży z Leną, gdzie lekarz miał nam powiedzieć płeć, emocje sięgały zenitu (no marzyłam o kokardach i falbankach) :D ale wiem, że tak samo mocno ucieszyłabym się na wieść o drugim chłopaku. Natomiast moja teściowa wygrała wszystko...
    Zacznę od tego, że to naprawdę złota kobieta, serio. Ale jak byłam w pierwszej ciąży i na wizycie w 12tyg lekarz powiedział, że najprawdopodniej dziewczynka (aczkolwiek sukienek by jeszcze nie kupował) i zadzwoniliśmy do teściowej, jej reakcja brzmiała mniej więcej tak: „obożejakwspanialeicudownieojojojojjaksięcieszę!!!”. Na kolejnej wizycie okazało się, że chłopak. Dzwonimy do teściowej - „Aha... no, najważniejsze, żeby zdrowe było”. Well :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:30

reset, Aga9090 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Jak było u endo?

Lamka jeśli szuka butów, niech idzie też do tych "drogich sklepów" typu tommy czy guess, eMek wczoraj przymierzał tam adidasy za niecałe 200 zł zarówno w jednym jak i drugim sklepie.

U nas nie było jakoś większych reakcji, że będzie chłopak.. może kuzyni emka mu gratulowali i dziadkowie, że niby dumny jest.. ale szału nasz fifolek nie zrobił ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 12:36

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis- ja też marzę o dziewczynce i nie mówię, że parka to źle... Ale mam wrażenie, że ludzie do tej parki dążą właśnie tak jakby tą hodowlę mieli zakładać, a nie wychowywać dzieci i dlatego mi się złośliwie ulało ;)

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wszystkim coś napisać, ale mam tak okropny ból głowy, że zaraz znowu wracam spać :(

Tylko z tego co pamiętam to:

Aniu daj znać co powiedzieli w szpitalu.

Reset gratuluję, tak bardzo bardzo. Zasłużyłaś na to :)

Malka super, że już wychodzicie!

Minie, Luna mój chrześniak też na etapie Psiego Patrolu :) Jeszcze Stacyjkowo na topie.

No to tyle co zapamiętałam. Może później uda mi się dokładniej obczytać.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w ten weekend powiedzieliśmy mojej mamie i teściowej - obie podsumowały tak samo "ale się uparliście", no i niech im będzie...
    siostra za to (również wpadła w niedziele z wizytą) wyściskała mnie i przypomniała że ma łóżeczko po moim synu :D ciekawe czy jest jeszcze sprawne bo już 5 dzieci się w nim "wychowało" :)

wybaczcie że tak ostatnio mnie tu mało, po cichu cały czas kibicuje i zaciskam kciuki ale mam taki młyn w pracy że najchętniej poszłabym już L4

Buziaki dla Wszystkich :* :* :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja teściowa ma dwóch synów więc liczyła na małą mini-lamkę z kiteczkami i wprost mi powiedziała, że jest rozczarowana. :-/
    Na szczęście to moje dziecko, nie jej i my jesteśmy szczęśliwi, że mamy zdrowego Dominika w brzuchu.

Ewela czekamy na update, oby wszystko poszło bezproblemowo. <3

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie z postami.

Amal miej w tylniej części ciała to co mowi tesciowa.

Ewelina może dzis w nocy !!!

Ania ile już waży synek ?

Ja po całymi arsenałem badań to tak
    Dopler ok, synek waży wg usg ok 2700g ( stawiam na 2500g), od nocy meczą mnie skórcze a rano to już jeden wielki skórcz.... synek siedzi już w kanale a w nocy kilka razy byłam za wiekszą potrzebą.
    Zgodę wstepną na cc podpisałam.
    Docent chce bym jeszcze donosiła te 2 tyg bo pesser trzyma.
    Więc ogólnie jest dobrze

olik321, Rucola, JustynaG, Aga9090, KateHawke, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie z żadnej strony nie było komentarzy dot płci. Wszyscy mówili że ważne aby zdrowe. A my nadal nie mamy pewności 100% że dziewczynka. Czeka nas niespodzianka.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Szymek ma ładną wagę.
    Trochę nawet zazdroszczę, że pewnie już niedługo go zobaczysz :)

Ewela trzymam kciuki za sprawny poród!

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ