Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa oba imiona piękne, ja Agatkę bardzo polecam bo sama mam tak na imię i zawsze mi się bardzo podobało
nie jest bardzo popularne, ładnie brzmi i pasuje w każdym wieku.
Reset dziś odbierasz dyplom we wspaniałej todze? Bardzo serdecznie Ci gratuluję, ogromny sukces i wspaniałe uwieńczenie ciężkiej pracy
Luna bardzo mi przykro, że Twoja córeczka ma wadę serca ale cieszę się że trafiłaś na dobrą opiekę i sytuacja jest pod kontrolą. Gdybyś jeszcze w jakiś sposób potrzebowała pomocy to w miarę moich możliwości będę starała się pomóc.
A co do ciuszków dla córeczki Kaczorki to moja Alicja jest z sierpnia 2016 i w tym roku chodzi w 92, a nawet kilka koszulek ma 98 bo nie było dużej różnicy między nimi. Wszystko jeszcze zależy na którym centylu jest Twoja córeczka bo jeśli tak na 10-50 to wtedy może rzeczywiście 86/92 kupuj. Ale jeśli jest raczej duża to wtedy na lato bierz 92. Moja jest bardzo duża po mamusi (choć ufff mniejsza ode mnie) więc na przyszły rok to jej chyba 104 kupię.
A co do zimy to ja bardzo polecam kombinezony Reimy. Są drogie ale wspaniałe, w ogóle się nie niszczą i można spokojnie kupić używany w bardzo dobrym stanie. Super trzymają ciepło, miałam w obu sezonach te kombinezony i wystarczyło założyć pod spód zwykłego bodziaka i spodenki a i tak dziecko cieplutkie nawet przy temp poniżej -10st. Nawet nie trzeba było przykrywać niemowlaka niczym dodatkowymtylko rozmiary mają zawyżone i moja w ubiegłym roku nosiła 80 i był całą zimę dość luźny mimo że normalnie chodziła w 86/92.
Kaczorka, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Melevis wrote:Odnośnie tego „parowania” dzieci. Przyznaję, że na USG w ciąży z Leną, gdzie lekarz miał nam powiedzieć płeć, emocje sięgały zenitu (no marzyłam o kokardach i falbankach)
ale wiem, że tak samo mocno ucieszyłabym się na wieść o drugim chłopaku. Natomiast moja teściowa wygrała wszystko...
Zacznę od tego, że to naprawdę złota kobieta, serio. Ale jak byłam w pierwszej ciąży i na wizycie w 12tyg lekarz powiedział, że najprawdopodniej dziewczynka (aczkolwiek sukienek by jeszcze nie kupował) i zadzwoniliśmy do teściowej, jej reakcja brzmiała mniej więcej tak: „obożejakwspanialeicudownieojojojojjaksięcieszę!!!”. Na kolejnej wizycie okazało się, że chłopak. Dzwonimy do teściowej - „Aha... no, najważniejsze, żeby zdrowe było”. Well
Podobnie czułam na usgDzisiaj pół dnia siedzę i oglądam pościele do łożeczka i wózka. Kroliczki czy jeżyki
Na kokardki i falbanki tez przyjdzie pora
A teściowa wymiataMelevis lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyAchia wrote:Jeżowa pokaż wózek jak się uda kupić
)
Dziś teściowa powiedziała że mój mąż ważył 3500 jak się urodził. Długości nie pamięta- więcej niż 50 cm ale pamięta czy 52 czy 57 :p i też jest urodzony po terminie. Jak ja! Czy to może znaczyć że naszemu dziecku też to grozi ?:p -
agulineczka wrote:Podobnie czułam na usg
Dzisiaj pół dnia siedzę i oglądam pościele do łożeczka i wózka. Kroliczki czy jeżyki
Na kokardki i falbanki tez przyjdzie pora
A teściowa wymiata
Polecam jeżyki!aż dziw, że sama nic w jeże jeszcze nie mam
Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sanka - moja młoda jest długa i chuda. Nosimy teraz rozmiar 74/80 (bardziej 74). I o ile na długość wszystko jest ok, tak po szerokości wszystko luźne :p
Ale który centyl ma to nie wiem, bo ciężko mi ją zmierzyća u lekarza mierzą dopiero stojące dzieci.
W ogóle jutro idziemy na ostatnie w tym roku szczepienie - na szczęście tym razem tylko jedno.
I chyba będą potrzebne kciuki, co by dało radę Alutkę przytrzymać w miejscu.
Ewela - masz takie samo zdanie na temat znaków zodiaku jak ja. -
Kaczorka u nas też szczepienie, tyle, że 12ego. Już się trzęsę na samą myśl
Dziewczyny, ostatnio Was prosiłam o kciuki jak byłam w ciąży, także nieśmiało proszę o mentalne wsparcie w środę o 8:45...Flowwer, Rucola, olik321, KateHawke, Lusesita, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Kochane myślicie, że jak mam okazję kupić wózek 2in1 Bebetto za niecałe dwie stówki to warto? Wiem tylko tyle, że ma pompowane koła, głęboką budkę gondoli i jest dość ciężki (z tym, że dla nas to nie ma znaczenia).
Jeżeli stan wózka jest ok, nadaje się do użytku, to jasne, sama własnie odkupiłam bebetto -
lamka wrote:Kochane myślicie, że jak mam okazję kupić wózek 2in1 Bebetto za niecałe dwie stówki to warto? Wiem tylko tyle, że ma pompowane koła, głęboką budkę gondoli i jest dość ciężki (z tym, że dla nas to nie ma znaczenia).
-
lamka wrote:Kochane myślicie, że jak mam okazję kupić wózek 2in1 Bebetto za niecałe dwie stówki to warto? Wiem tylko tyle, że ma pompowane koła, głęboką budkę gondoli i jest dość ciężki (z tym, że dla nas to nie ma znaczenia).
myślę że warto go obejrzeć, dotknąć i poprowadzić, bo zastanawiające jest okreslenie "dość ciężki" i nie chodzi o noszenie go po schodach itp. ale jak się go prowadzi, bo ja miałam wózek który był ciężki i przeklinałam go za każdym razem jak miałam wjechac np na chodnik. 200 zł to bardzo niska cena, przyjrzałabym się uważnie temu wózkowi -
nick nieaktualnyCzekam z ktg kolejnym...
Nie zgodziłam się na samolot na ip.
Do tego uświadamiałam babeczkę na ip, że to co się narysowało na ktg to nie skurcze...
I na oddziale znowu śpiewka że to skurcze.
A Flo waga małego z 30.06 to 2218g a z wczoraj 2308g. Za mały przyrost jak na taki okres czasu. Jestem ciekawa ile oni tutaj wyliczą. No i kiedy będzie jakiekolwiek badanie. Jest lekarka która do 22 siedzi na porodówce a potem schodzi tu i zalicza w 5min obchód wieczorny. Mogę się niedoczekać dzisiaj niczego.
Oddział przeładowany i leżę z 2 babkami jeszcze. Chyba nie będzie chemii między nami. Jestem dokoptowana im do sali i bez szafki... -
Melevis wrote:Kaczorka u nas też szczepienie, tyle, że 12ego. Już się trzęsę na samą myśl
Dziewczyny, ostatnio Was prosiłam o kciuki jak byłam w ciąży, także nieśmiało proszę o mentalne wsparcie w środę o 8:45...
Środa jest jutro. Za co trzymamy kciuki?
U nas szczepienie na 17..
Lamka - zależy w jakim stanie jest ten wózek. Czy cały, bez plam, dziur. Czy dobrze jeździ, czy nie trzeszczy.
Będziesz tym wózkiem jeździć minimum pół roku, więc dobrze by było, by nie doprowadzał Cię do nerwicy -
Kaczorka wrote:Środa jest jutro. Za co trzymamy kciuki?
U nas szczepienie na 17...
Kufa, cały czas z dziećmi w domu i już nawet nie wiem, jaki mamy dzień tygodnia. Miałam na myśli czwartek, 12ego - wtedy te szczepienieKaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jednak wózka nie jadę oglądać, bo wypatrzyłam przebarwienie na budce na zdjęciu i zapytałam i okazało się, że dobrze wypatrzyłam, więc u mnie nici
więc wracamy do gondoli od brata
Lamka ja bym właśnie chciała Bebetto jakiś wózek, więc na pewno bym obejrzała, a to czy Ci będzie odpowiadał to już oczywiście kwestia indywidualnaa cebulowanie jest ekstra, ja też jednak mam za cel coś upatrzyć w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 15:16
Rucola lubi tę wiadomość
-
Kurcze, jest taki bum na wózki używane, że zastanawiam się, czy nie wystawić swojego. Stan idealny, a spacerówka ani razu nie użyta
ale może poczeka na trzecie dziecko...
Rucola, Sarna84, JustynaG, Lusesita, Lunaris, reset lubią tę wiadomość
-
Kurczę Lamka już szuka i kupuje, a ja nawet nie wiem na co uwagę zwracać (no może coś tam wiem). Tak naprawdę kompletnie nie mam rozeznania w tych modelach.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia