X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Melevis- ja też marzę o dziewczynce i nie mówię, że parka to źle... Ale mam wrażenie, że ludzie do tej parki dążą właśnie tak jakby tą hodowlę mieli zakładać, a nie wychowywać dzieci i dlatego mi się złośliwie ulało ;)
    Wiem wiem o co chodzi. My teraz co chwilę słyszymy, że super, że parka, że wszyscy o tym marzą, że to takie dopełnienie, a ostatnio to usłyszałam nawet, że teraz dopiero jesteśmy 100% rodzicami. Yhy.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech poczeka jeszcze ze dwa tygodnie. Chociaz do zmiany zodiaka, do 23 lipca. Mój mąż jest spod znaku lwa i ma świetny charakter ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, też jestem lew. I mam beznadziejny charakter :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż to niby bliźniak, ale trochę baran jednak

Rucola, Melevis, lamka, olik321, Flowwer, Lusesita, Tosia2323, Aga9090, Kargo31, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ale lecicie z postami.

Amal miej w tylniej części ciała to co mowi tesciowa.

Ewelina może dzis w nocy !!!

Ania ile już waży synek ?

Ja po całymi arsenałem badań to tak
    Dopler ok, synek waży wg usg ok 2700g ( stawiam na 2500g), od nocy meczą mnie skórcze a rano to już jeden wielki skórcz.... synek siedzi już w kanale a w nocy kilka razy byłam za wiekszą potrzebą.
    Zgodę wstepną na cc podpisałam.
    Docent chce bym jeszcze donosiła te 2 tyg bo pesser trzyma.
    Więc ogólnie jest dobrze

Mam, męzowi powiedziałam (bo on tez uważa jak mamuśka), że takie rzeczy to się może i robiło w 18 wieku jak nie było usg. A teraz, jeżeli wszystko idzie dobrze póki co, malutka wg wymiarów tygodnia itd na usg idzie idealnie, wszystko ładnie rozwinięte, pracuje, to ja mam na co przepraszam czekać ? Aż będę wielka ? Już jest mi cięzko przez to, że jestem chudzina, od marca utyło mi sie już 10 kilo, kręgosłup obciązenia powoli nie wyrabia a gdzie do końca ? spacer 15 minut i już mnie brzuch ciągnie i boli, kłuje, i co, będę tydzień przed porodem biegac po sklepach szukać ciuszków, wanienek, jeździć odkupić od kogoś wózek, jak nie ten to inny..A może z niemowlakiem na rękach, w pampersie samym, bo przecież ciuszki to dopiero po urodzeniu,co z tego, ze już zimno ? A w d.. Cieszę się, że większość już mam w głowy i zostały drobiazgi, a nie się będę stresować, a co jak małe szybciej się urodzi a ja w lesie, albo coś będzie nie tak itd a ja nic nie mam ? Ręce opadają, na szczęście większość wyprawki pomagają mi rodzice ogarnąć a oni nie mają jakichś głupich tekstów. Poprosiłam, żeby pojechali zobaczyć wózek, pojechali, nikt nie komentował, że to 23 tydzień i mam jeszcze czasu że hoho.. Mama już jakiś czas biega i kupuje ubranka (głównie w Lidlu, ale i jakiś pajacyk z kaufa ostatnio coś pisała..) . Sama z siebie, nieproszona..

Czasem mam wrażenie , że ludzie sami zapominają jak to było jak byli w ciąży, a to jeszcze były wiecie, czasy PRL, nic nie było w sklepach, to dopiero był stres upolować wózek czy coś dla malucha innego, jak w sklepach puste półki w każdej kategorii, i kartki.. I zapominają, że płeć malucha to nie koncert życzeń ? no chyba, że oni mieli jakieś cudowne szamańcze metody wybierania sobie czy chcą akurat chłopca czy dziewczynkę ? Ręce opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat jest lwem i nie polecam :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe,Minnie masz coś do baranów ;)
    Mój emek to też bliźniak, ale baran to ja, a raczej owca co by podtekstów nie szukać :)
    I ja chcę tylko napisać ze wszystkie macie piękne dzieci, od Aluśki, Adasia, Frania, Stasiów, po Lenkę i Ninkę (te dzieci widziałam) :)
    Myślę, ze kolejne też będą cudowne.
    Lamcia myślę, ze jakby była dziewucha, to teściowa znalazłaby inną zaczepkę :)
    U mnie dziadek marzył o wnuku a babci było obojętne, więc wszyscy zadowoleni :) Ja na początku przyznaję po cichu, ze obstawiałam córcię, ale na dzień dzisiejszy za żadne skarby bym się nie zamieniła!!!!
    No i znów poszalałam, oczywiście pojechałam do lidla po spożywkę, wróciłam z bodziakami, spodenkami, bluzą, skarpetami i pieluchami ^^ no czad.
    Dziewczyny czy któraś z Was ma moze doświadczenie z poduchą do karmienia PINK NO MORE?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:34

lamka, Amal, Sarna84 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Mój brat jest lwem i nie polecam :-D
    a mój Lew najprawdopodobniej będzie panna, chociaz może jakby się pospieszył to się na lwa załapie :P

Sarna84 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata :) wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka :)

Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:27

Rucola, Flowwer, Amal, JustynaG, Lusesita, Aga9090, Kaczorka, Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na kiedy masz tp?

dziewczyny zamówiłam dużą pizze bo myślałam ze emkowi zostanie cos na kolacje... no ale nie zostanie
    do tego leżę jeszcze w piżamie pod kocem.. no dzień lenia mam dziś jak nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:39

Amal, Jeżowa, Aga9090, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola na kiedy masz tp?

dziewczyny zamówiłam dużą pizze bo myślałam ze emkowi zostanie cos na kolacje... no ale nie zostanie
    31 sierpnia/1września :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata :) wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka :)

Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.

Jeżowa, ja podwójnie trzymam kciuki za wózek :D mam przeczucie, że wiem które ogłoszenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:36

Jeżowa lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i mąż lwy, ja za to strzelec i dogadujemy się świetnie. Najgorsze znak moim zdaniem to rak i skorpion, nie obrazajac nikogo ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że zawsze byłam chudzinka, 41-42 kilo.. Mąż mi dziś zaserwował komplement...

"Ale masz gruby tyłek.." - no nie ma co.. komplement w sam raz dla kobity w ciąży :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ja jestem lew :) i moja największa wada że jestem za dobra dla innych :) hehe ale ja bym się nie obraziła jakby moja Zosieńka była Lwem :)

Ja jestem po usg z przepływami i wszystko ponoć ok tylko w pepowinie jest trochę za szybki przepływ? Nie wiem co to znaczy mówił że to nic takiego więc wierzę.

Flowwer q powiedz mi co jeśli akcja się zacznie u ciebie będą cc na szybko robić czy będzie SN? A waga też ładna :) ja to szacuje że moja może mieć 2200 skoro tydzień temu miała 2kg :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą wazyłam 56 kg/170 cm wzrostu i uważam, ze to idealna waga, biorąc pod uwagę moją budowę, tym bardziej. Niestety nie mam wąskiej talii a raczej wąskie biodra, ale już trzeci tydzień kilkukrotnie w nocy budzą mnie bóle bioder. Początkowo myślałam, ze to z jakiegoś przesilenia, ale jak tylko wstaję np siku to jak ręką odjął.... wydaje mi się, ze w pozycji leżącej coś tam się luzuje i dlatego tak boli, dlatego podziwiam Bajkę, bo dla mnie leżenie byłoby równoznaczne z cierpieniem... Wracając do clou mam nadzieję, ze te bóle i oby naturalny poród sprawią, ze moje biodra po ciąży będą szersze dzięki czemu będę mieć bardziej kobiecą budowe... no i mam nadzieję wrócę do wagi :) Na razie 10kg na plusie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Wiecie, że zawsze byłam chudzinka, 41-42 kilo.. Mąż mi dziś zaserwował komplement...

"Ale masz gruby tyłek.." - no nie ma co.. komplement w sam raz dla kobity w ciąży :)
    hehehe przy mojej standardowo niewielkiej dupci odebrałabym to jako komplement :P ale mój boi się chyba komentować mój wygląd, bo ostatnio mu się oberwało za "ale masz żyłki na piersiach" !!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny, idę gotować obiad :) dziś serwuje najlepsze wegeburgery na świecie :P

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa pokaż wózek jak się uda kupić :))
    Dziś teściowa powiedziała że mój mąż ważył 3500 jak się urodził. Długości nie pamięta- więcej niż 50 cm ale pamięta czy 52 czy 57 :p i też jest urodzony po terminie. Jak ja! Czy to może znaczyć że naszemu dziecku też to grozi ?:p

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę w znaki zodiaku. :)
    A termin mam zbliżony do Rucoli więc bardzo prawdopodobne, ze będziemy się rozpakowywać w podobnym czasie :)

Amal, wcześniej wspominałaś, że eMka brata żona straciła ciążę w 9 miesiącu. Myślę, że ta sytuacja wpłynęła zarówno na teściową jak i Twojego męża. Dlatego też przechodzi on ze skrajności w skrajność. Może on się boi cieszyć bo wie jak to bolało jego brata.

Czasy się zmieniły i o ile kiedyś płeć dziecka miała znaczenie to w dzisiejszy już nie. Nie wiem skąd się bierze to podejście... Choć osobiście wydaje mi się, że łatwiej jest (i ekonomiczniej) gdy ma się dzieci tej samej płci i to jeszcze w podobnym okresie :) No bo wiadomo, że jak urodzisz dziecko latem to inne masz ciuszki na początek niż gdy urodzisz zimą.
    Mam jedną siostrę, młodszą. Cieszę się, że ją mam. Możemy się wymieniać ciuchami :) Zawsze mogę na nią liczyć. I nie uważam, żeby nasza rodzina była niepełna tylko dlatego, że nie było chłopaka.

Rucola, witaj w klubie :)
    PRzed ciążą waga 55kg, 170cm wzrostu. A teraz 10kg na plusie. Ale wszystko poszło w cycki i brzuch (Przynajmniej tak mi się wydaje... :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:06

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ