SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Melevis- ja też marzę o dziewczynce i nie mówię, że parka to źle... Ale mam wrażenie, że ludzie do tej parki dążą właśnie tak jakby tą hodowlę mieli zakładać, a nie wychowywać dzieci i dlatego mi się złośliwie ulało ;)
    Wiem wiem o co chodzi. My teraz co chwilę słyszymy, że super, że parka, że wszyscy o tym marzą, że to takie dopełnienie, a ostatnio to usłyszałam nawet, że teraz dopiero jesteśmy 100% rodzicami. Yhy.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech poczeka jeszcze ze dwa tygodnie. Chociaz do zmiany zodiaka, do 23 lipca. Mój mąż jest spod znaku lwa i ma świetny charakter ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, też jestem lew. I mam beznadziejny charakter :D

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż to niby bliźniak, ale trochę baran jednak

Rucola, Melevis, nick nieaktualny, olik321, Flowwer, Lusesita, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kargo31, Lunaris, Lena21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ale lecicie z postami.

Amal miej w tylniej części ciała to co mowi tesciowa.

Ewelina może dzis w nocy !!!

Ania ile już waży synek ?

Ja po całymi arsenałem badań to tak
    Dopler ok, synek waży wg usg ok 2700g ( stawiam na 2500g), od nocy meczą mnie skórcze a rano to już jeden wielki skórcz.... synek siedzi już w kanale a w nocy kilka razy byłam za wiekszą potrzebą.
    Zgodę wstepną na cc podpisałam.
    Docent chce bym jeszcze donosiła te 2 tyg bo pesser trzyma.
    Więc ogólnie jest dobrze

Mam, męzowi powiedziałam (bo on tez uważa jak mamuśka), że takie rzeczy to się może i robiło w 18 wieku jak nie było usg. A teraz, jeżeli wszystko idzie dobrze póki co, malutka wg wymiarów tygodnia itd na usg idzie idealnie, wszystko ładnie rozwinięte, pracuje, to ja mam na co przepraszam czekać ? Aż będę wielka ? Już jest mi cięzko przez to, że jestem chudzina, od marca utyło mi sie już 10 kilo, kręgosłup obciązenia powoli nie wyrabia a gdzie do końca ? spacer 15 minut i już mnie brzuch ciągnie i boli, kłuje, i co, będę tydzień przed porodem biegac po sklepach szukać ciuszków, wanienek, jeździć odkupić od kogoś wózek, jak nie ten to inny..A może z niemowlakiem na rękach, w pampersie samym, bo przecież ciuszki to dopiero po urodzeniu,co z tego, ze już zimno ? A w d.. Cieszę się, że większość już mam w głowy i zostały drobiazgi, a nie się będę stresować, a co jak małe szybciej się urodzi a ja w lesie, albo coś będzie nie tak itd a ja nic nie mam ? Ręce opadają, na szczęście większość wyprawki pomagają mi rodzice ogarnąć a oni nie mają jakichś głupich tekstów. Poprosiłam, żeby pojechali zobaczyć wózek, pojechali, nikt nie komentował, że to 23 tydzień i mam jeszcze czasu że hoho.. Mama już jakiś czas biega i kupuje ubranka (głównie w Lidlu, ale i jakiś pajacyk z kaufa ostatnio coś pisała..) . Sama z siebie, nieproszona..

Czasem mam wrażenie , że ludzie sami zapominają jak to było jak byli w ciąży, a to jeszcze były wiecie, czasy PRL, nic nie było w sklepach, to dopiero był stres upolować wózek czy coś dla malucha innego, jak w sklepach puste półki w każdej kategorii, i kartki.. I zapominają, że płeć malucha to nie koncert życzeń ? no chyba, że oni mieli jakieś cudowne szamańcze metody wybierania sobie czy chcą akurat chłopca czy dziewczynkę ? Ręce opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat jest lwem i nie polecam :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe,Minnie masz coś do baranów ;)
    Mój emek to też bliźniak, ale baran to ja, a raczej owca co by podtekstów nie szukać :)
    I ja chcę tylko napisać ze wszystkie macie piękne dzieci, od Aluśki, Adasia, Frania, Stasiów, po Lenkę i Ninkę (te dzieci widziałam) :)
    Myślę, ze kolejne też będą cudowne.
    Lamcia myślę, ze jakby była dziewucha, to teściowa znalazłaby inną zaczepkę :)
    U mnie dziadek marzył o wnuku a babci było obojętne, więc wszyscy zadowoleni :) Ja na początku przyznaję po cichu, ze obstawiałam córcię, ale na dzień dzisiejszy za żadne skarby bym się nie zamieniła!!!!
    No i znów poszalałam, oczywiście pojechałam do lidla po spożywkę, wróciłam z bodziakami, spodenkami, bluzą, skarpetami i pieluchami ^^ no czad.
    Dziewczyny czy któraś z Was ma moze doświadczenie z poduchą do karmienia PINK NO MORE?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:34

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sarna84 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Mój brat jest lwem i nie polecam :-D
    a mój Lew najprawdopodobniej będzie panna, chociaz może jakby się pospieszył to się na lwa załapie :P

Sarna84 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata :) wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka :)

Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:27

Rucola, Flowwer, nick nieaktualny, JustynaG, Lusesita, nick nieaktualny, Kaczorka, nick nieaktualny, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na kiedy masz tp?

dziewczyny zamówiłam dużą pizze bo myślałam ze emkowi zostanie cos na kolacje... no ale nie zostanie
    do tego leżę jeszcze w piżamie pod kocem.. no dzień lenia mam dziś jak nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:39

nick nieaktualny, Jeżowa, nick nieaktualny, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola na kiedy masz tp?

dziewczyny zamówiłam dużą pizze bo myślałam ze emkowi zostanie cos na kolacje... no ale nie zostanie
    31 sierpnia/1września :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata :) wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka :)

Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.

Jeżowa, ja podwójnie trzymam kciuki za wózek :D mam przeczucie, że wiem które ogłoszenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:36

Jeżowa lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i mąż lwy, ja za to strzelec i dogadujemy się świetnie. Najgorsze znak moim zdaniem to rak i skorpion, nie obrazajac nikogo ;)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że zawsze byłam chudzinka, 41-42 kilo.. Mąż mi dziś zaserwował komplement...

"Ale masz gruby tyłek.." - no nie ma co.. komplement w sam raz dla kobity w ciąży :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ja jestem lew :) i moja największa wada że jestem za dobra dla innych :) hehe ale ja bym się nie obraziła jakby moja Zosieńka była Lwem :)

Ja jestem po usg z przepływami i wszystko ponoć ok tylko w pepowinie jest trochę za szybki przepływ? Nie wiem co to znaczy mówił że to nic takiego więc wierzę.

Flowwer q powiedz mi co jeśli akcja się zacznie u ciebie będą cc na szybko robić czy będzie SN? A waga też ładna :) ja to szacuje że moja może mieć 2200 skoro tydzień temu miała 2kg :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą wazyłam 56 kg/170 cm wzrostu i uważam, ze to idealna waga, biorąc pod uwagę moją budowę, tym bardziej. Niestety nie mam wąskiej talii a raczej wąskie biodra, ale już trzeci tydzień kilkukrotnie w nocy budzą mnie bóle bioder. Początkowo myślałam, ze to z jakiegoś przesilenia, ale jak tylko wstaję np siku to jak ręką odjął.... wydaje mi się, ze w pozycji leżącej coś tam się luzuje i dlatego tak boli, dlatego podziwiam Bajkę, bo dla mnie leżenie byłoby równoznaczne z cierpieniem... Wracając do clou mam nadzieję, ze te bóle i oby naturalny poród sprawią, ze moje biodra po ciąży będą szersze dzięki czemu będę mieć bardziej kobiecą budowe... no i mam nadzieję wrócę do wagi :) Na razie 10kg na plusie

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Wiecie, że zawsze byłam chudzinka, 41-42 kilo.. Mąż mi dziś zaserwował komplement...

"Ale masz gruby tyłek.." - no nie ma co.. komplement w sam raz dla kobity w ciąży :)
    hehehe przy mojej standardowo niewielkiej dupci odebrałabym to jako komplement :P ale mój boi się chyba komentować mój wygląd, bo ostatnio mu się oberwało za "ale masz żyłki na piersiach" !!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny, idę gotować obiad :) dziś serwuje najlepsze wegeburgery na świecie :P

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa pokaż wózek jak się uda kupić :))
    Dziś teściowa powiedziała że mój mąż ważył 3500 jak się urodził. Długości nie pamięta- więcej niż 50 cm ale pamięta czy 52 czy 57 :p i też jest urodzony po terminie. Jak ja! Czy to może znaczyć że naszemu dziecku też to grozi ?:p

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę w znaki zodiaku. :)
    A termin mam zbliżony do Rucoli więc bardzo prawdopodobne, ze będziemy się rozpakowywać w podobnym czasie :)

Amal, wcześniej wspominałaś, że eMka brata żona straciła ciążę w 9 miesiącu. Myślę, że ta sytuacja wpłynęła zarówno na teściową jak i Twojego męża. Dlatego też przechodzi on ze skrajności w skrajność. Może on się boi cieszyć bo wie jak to bolało jego brata.

Czasy się zmieniły i o ile kiedyś płeć dziecka miała znaczenie to w dzisiejszy już nie. Nie wiem skąd się bierze to podejście... Choć osobiście wydaje mi się, że łatwiej jest (i ekonomiczniej) gdy ma się dzieci tej samej płci i to jeszcze w podobnym okresie :) No bo wiadomo, że jak urodzisz dziecko latem to inne masz ciuszki na początek niż gdy urodzisz zimą.
    Mam jedną siostrę, młodszą. Cieszę się, że ją mam. Możemy się wymieniać ciuchami :) Zawsze mogę na nią liczyć. I nie uważam, żeby nasza rodzina była niepełna tylko dlatego, że nie było chłopaka.

Rucola, witaj w klubie :)
    PRzed ciążą waga 55kg, 170cm wzrostu. A teraz 10kg na plusie. Ale wszystko poszło w cycki i brzuch (Przynajmniej tak mi się wydaje... :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:06

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ