Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Melevis- ja też marzę o dziewczynce i nie mówię, że parka to źle... Ale mam wrażenie, że ludzie do tej parki dążą właśnie tak jakby tą hodowlę mieli zakładać, a nie wychowywać dzieci i dlatego mi się złośliwie ulało
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ale lecicie z postami.
Amal miej w tylniej części ciała to co mowi tesciowa.
Ewelina może dzis w nocy !!!
Ania ile już waży synek ?
Ja po całymi arsenałem badań to tak
Dopler ok, synek waży wg usg ok 2700g ( stawiam na 2500g), od nocy meczą mnie skórcze a rano to już jeden wielki skórcz.... synek siedzi już w kanale a w nocy kilka razy byłam za wiekszą potrzebą.
Zgodę wstepną na cc podpisałam.
Docent chce bym jeszcze donosiła te 2 tyg bo pesser trzyma.
Więc ogólnie jest dobrze
Mam, męzowi powiedziałam (bo on tez uważa jak mamuśka), że takie rzeczy to się może i robiło w 18 wieku jak nie było usg. A teraz, jeżeli wszystko idzie dobrze póki co, malutka wg wymiarów tygodnia itd na usg idzie idealnie, wszystko ładnie rozwinięte, pracuje, to ja mam na co przepraszam czekać ? Aż będę wielka ? Już jest mi cięzko przez to, że jestem chudzina, od marca utyło mi sie już 10 kilo, kręgosłup obciązenia powoli nie wyrabia a gdzie do końca ? spacer 15 minut i już mnie brzuch ciągnie i boli, kłuje, i co, będę tydzień przed porodem biegac po sklepach szukać ciuszków, wanienek, jeździć odkupić od kogoś wózek, jak nie ten to inny..A może z niemowlakiem na rękach, w pampersie samym, bo przecież ciuszki to dopiero po urodzeniu,co z tego, ze już zimno ? A w d.. Cieszę się, że większość już mam w głowy i zostały drobiazgi, a nie się będę stresować, a co jak małe szybciej się urodzi a ja w lesie, albo coś będzie nie tak itd a ja nic nie mam ? Ręce opadają, na szczęście większość wyprawki pomagają mi rodzice ogarnąć a oni nie mają jakichś głupich tekstów. Poprosiłam, żeby pojechali zobaczyć wózek, pojechali, nikt nie komentował, że to 23 tydzień i mam jeszcze czasu że hoho.. Mama już jakiś czas biega i kupuje ubranka (głównie w Lidlu, ale i jakiś pajacyk z kaufa ostatnio coś pisała..) . Sama z siebie, nieproszona..
Czasem mam wrażenie , że ludzie sami zapominają jak to było jak byli w ciąży, a to jeszcze były wiecie, czasy PRL, nic nie było w sklepach, to dopiero był stres upolować wózek czy coś dla malucha innego, jak w sklepach puste półki w każdej kategorii, i kartki.. I zapominają, że płeć malucha to nie koncert życzeń ? no chyba, że oni mieli jakieś cudowne szamańcze metody wybierania sobie czy chcą akurat chłopca czy dziewczynkę ? Ręce opadają... -
nick nieaktualny
-
hehehe,Minnie masz coś do baranów
Mój emek to też bliźniak, ale baran to ja, a raczej owca co by podtekstów nie szukać
I ja chcę tylko napisać ze wszystkie macie piękne dzieci, od Aluśki, Adasia, Frania, Stasiów, po Lenkę i Ninkę (te dzieci widziałam)
Myślę, ze kolejne też będą cudowne.
Lamcia myślę, ze jakby była dziewucha, to teściowa znalazłaby inną zaczepkę
U mnie dziadek marzył o wnuku a babci było obojętne, więc wszyscy zadowoleniJa na początku przyznaję po cichu, ze obstawiałam córcię, ale na dzień dzisiejszy za żadne skarby bym się nie zamieniła!!!!
No i znów poszalałam, oczywiście pojechałam do lidla po spożywkę, wróciłam z bodziakami, spodenkami, bluzą, skarpetami i pieluchami ^^ no czad.
Dziewczyny czy któraś z Was ma moze doświadczenie z poduchą do karmienia PINK NO MORE?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:34
lamka, Amal, Sarna84 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
lamka wrote:Mój brat jest lwem i nie polecam
Sarna84 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata
wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka
Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:27
Rucola, Flowwer, Amal, JustynaG, Lusesita, Aga9090, Kaczorka, Luna1993, pilik lubią tę wiadomość
-
Rucola na kiedy masz tp?
dziewczyny zamówiłam dużą pizze bo myślałam ze emkowi zostanie cos na kolacje... no ale nie zostanie
do tego leżę jeszcze w piżamie pod kocem.. no dzień lenia mam dziś jak nicWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:39
Amal, Jeżowa, Aga9090, Kaczorka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa wrote:To chyba po Lunie i jej bujaczku ja poproszę o kciuki za OLXowe zakupy - wyczaiłam wózek za 400 zł i jedziemy z mężem wieczorem obejrzeć i jak będzie spoko, to jednak nie będę przygarniać gondoli od brata
wózek na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, dla mnie nie musi być w stanie idealnym, skoro był używany, wystarczy mi brak jakiś dziur, plam, etc no i ogólnie dobra kondycja wózka
Jeśli chodzi natomiast o moje "matczyne" zdolności - bratanica śpi dziś pod stołem, bo nie chciała iść do łóżka, płakała i płakała aż skubana usnęła. Ups.
Jeżowa, ja podwójnie trzymam kciuki za wózekmam przeczucie, że wiem które ogłoszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 13:36
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ej dziewczyny ja jestem lew
i moja największa wada że jestem za dobra dla innych
hehe ale ja bym się nie obraziła jakby moja Zosieńka była Lwem
Ja jestem po usg z przepływami i wszystko ponoć ok tylko w pepowinie jest trochę za szybki przepływ? Nie wiem co to znaczy mówił że to nic takiego więc wierzę.
Flowwer q powiedz mi co jeśli akcja się zacznie u ciebie będą cc na szybko robić czy będzie SN? A waga też ładnaja to szacuje że moja może mieć 2200 skoro tydzień temu miała 2kg
Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja przed ciążą wazyłam 56 kg/170 cm wzrostu i uważam, ze to idealna waga, biorąc pod uwagę moją budowę, tym bardziej. Niestety nie mam wąskiej talii a raczej wąskie biodra, ale już trzeci tydzień kilkukrotnie w nocy budzą mnie bóle bioder. Początkowo myślałam, ze to z jakiegoś przesilenia, ale jak tylko wstaję np siku to jak ręką odjął.... wydaje mi się, ze w pozycji leżącej coś tam się luzuje i dlatego tak boli, dlatego podziwiam Bajkę, bo dla mnie leżenie byłoby równoznaczne z cierpieniem... Wracając do clou mam nadzieję, ze te bóle i oby naturalny poród sprawią, ze moje biodra po ciąży będą szersze dzięki czemu będę mieć bardziej kobiecą budowe... no i mam nadzieję wrócę do wagi
Na razie 10kg na plusie
Synek 💚 31.08.2018r.
Amal wrote:Wiecie, że zawsze byłam chudzinka, 41-42 kilo.. Mąż mi dziś zaserwował komplement...
"Ale masz gruby tyłek.." - no nie ma co.. komplement w sam raz dla kobity w ciążyale mój boi się chyba komentować mój wygląd, bo ostatnio mu się oberwało za "ale masz żyłki na piersiach" !!!
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJeżowa pokaż wózek jak się uda kupić
)
Dziś teściowa powiedziała że mój mąż ważył 3500 jak się urodził. Długości nie pamięta- więcej niż 50 cm ale pamięta czy 52 czy 57 :p i też jest urodzony po terminie. Jak ja! Czy to może znaczyć że naszemu dziecku też to grozi ?:p -
A ja nie wierzę w znaki zodiaku.
A termin mam zbliżony do Rucoli więc bardzo prawdopodobne, ze będziemy się rozpakowywać w podobnym czasie
Amal, wcześniej wspominałaś, że eMka brata żona straciła ciążę w 9 miesiącu. Myślę, że ta sytuacja wpłynęła zarówno na teściową jak i Twojego męża. Dlatego też przechodzi on ze skrajności w skrajność. Może on się boi cieszyć bo wie jak to bolało jego brata.
Czasy się zmieniły i o ile kiedyś płeć dziecka miała znaczenie to w dzisiejszy już nie. Nie wiem skąd się bierze to podejście... Choć osobiście wydaje mi się, że łatwiej jest (i ekonomiczniej) gdy ma się dzieci tej samej płci i to jeszcze w podobnym okresieNo bo wiadomo, że jak urodzisz dziecko latem to inne masz ciuszki na początek niż gdy urodzisz zimą.
Mam jedną siostrę, młodszą. Cieszę się, że ją mam. Możemy się wymieniać ciuchamiZawsze mogę na nią liczyć. I nie uważam, żeby nasza rodzina była niepełna tylko dlatego, że nie było chłopaka.
Rucola, witaj w klubie
PRzed ciążą waga 55kg, 170cm wzrostu. A teraz 10kg na plusie. Ale wszystko poszło w cycki i brzuch (Przynajmniej tak mi się wydaje...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 14:06
Rucola lubi tę wiadomość