Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuję Aniu za odpowiedź,
to jeszcze mam pytanie odnośnie brania dupka. W zeszłym tyg rozmawiałyśmy o przyjmowaniu eutyroksu.
A jakie są wytyczne co do dupka? do jedzenia, przed, po?
Mi lekarz nic nie powiedział, ulotka też za wiele nie mówi -
nick nieaktualnyJa tam Dupka biorę jak mi sie zachce czasami rozdzielam 3 tabsy na 1+2 ale często łykam po prostu wszystko wieczorem na raz. Acard też. I zastrzyki też wieczorem mi robią. Jakoś tak wychodzi i to jedyna pora która mnie do tego wszystkiego zmusza
Jak widać wszystko jest ok to się nie przejmuję godzinami.olik321 lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Ja jestem zapisana na przyszły piątek i będzie to 11+2 i się martwiłam źe za szybko... Ale jak Klusek taki duży to liczę tydzień na plusie, więc powinno być optymalnie.
Wszyscy celują przeważnie w 12+...
Ale jak będzie 11+6 bym się nie przejmowała to prawie 12+0 -
nick nieaktualnyolik321 wrote:Aniu a zapisałaś się też na test Papp-a czy tylko usg?
Ja idę na prenatalne dofinansowane z Unii. I z tego co ogarnęłam to pobierają krew, więc PAPPA będzie i do tego jest usg.
Później należą się jeszcze z tego programu połówkowe.
I mam nadzieję że tyle nam wystarczy i innych badań robić nie będzie trzeba.
A ginka przeważnie tam wysyła swoje pacjętki więc skorzystałam z darmowej opcji, bo ciąża prowadzona prywatnie. I jak pytałam jej wczoraj czy coś muszę ze sobą mieć to tylko te wszystkie badania co mam + genetyczne. I wyniki powinny już być do kolejnej wizyty u niej na 25.01. Więc chyba od razu po badaniu wyników mieć nie będę. -
olik321 wrote:ooo ale fajnie
my się chyba też zdecydujemy na test Pappa, muszę dowiedzieć się jeszcze dokładnej ceny -
staraczka1111 wrote:1 i 2 prenatalne są na NFZ pappa też miałam zadarmo.
ale teraz 12 stycznia mam wizytę u dr Sliza ( polecanego przez Lamkę) w medicover, jeśli tylko będzie możliwość zapiszę się na NFZ.
Ale z tego co kojarzę, to gin mi mówiła że na NFZ jest dla kobiet powyżej 35 roku życia lub po poronieniach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAż wpadłam się pochwalić z dumą
Ginka nie przybliża aż tak widoków na usg, a ja siedzę akurat i opisuję filmiki, które nagrywałam wczoraj dla M, bo nie do końca bidok wiedział na co patrzy przez to "połowiczne" podglądanie Kluska.
I patrzcie co wyciągnęłam na zoomie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64dccadaf507.jpg
Nasz mały Kosmita z wyraźnymi oczami, nosem i ustami
Trzymał się za głowę całą wizytę.
Tak się podjarałam Szukam dalej 'wisienek' na filmikach.
Zaraz będę się bacznie przyglądać dolnej części ciałaAgniechaaaa, olik321, aiwlys, Lusesita, Jadranka, JuicyB, Ruth, Sarna84, malka, pilik, Izolda90, Bajkaaa, mi88, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Aż wpadłam się pochwalić z dumą
Ginka nie przybliża aż tak widoków na usg, a ja siedzę akurat i opisuję filmiki, które nagrywałam wczoraj dla M, bo nie do końca bidok wiedział na co patrzy przez to "połowiczne" podglądanie Kluska.
I patrzcie co wyciągnęłam na zoomie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64dccadaf507.jpg
Nasz mały Kosmita z wyraźnymi oczami, nosem i ustami
Trzymał się za głowę całą wizytę.
Tak się podjarałam Szukam dalej 'wisienek' na filmikach.
Zaraz będę się bacznie przyglądać dolnej części ciała -
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:hmm ja prowadzę ciąże prywatnie,
ale teraz 12 stycznia mam wizytę u dr Sliza ( polecanego przez Lamkę) w medicover, jeśli tylko będzie możliwość zapiszę się na NFZ.
Ale z tego co kojarzę, to gin mi mówiła że na NFZ jest dla kobiet powyżej 35 roku życia lub po poronieniach -
nick nieaktualnyHello ciotki
Tej Wielkiej lewej Łapy nie widziałam aż do teraz
Jak widać nagrywanie filmików daje mi większą frajdę niż dostanie 1 zdjęcia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ee66d23fcd8.jpgstaraczka1111, olik321, Lusesita, aiwlys, innamorata88, Izolda90, Anna Stesia, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość