X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Rucola też miałam mdłości jakoś od 34tc, nie takie mocne jak na początku, ale uciążliwe i na zmianę ze zgagą...
    o dokładnie mam to

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za uspokojenie :) to pewnie Lewcio uciska i stąd te dolegliwości... Nie moze być zbyt pięknie ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ania ale Ty masz przeboje w tych szpitalach. Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie!

Lusesita- nie dostałam tych papierków. Będę szukać jutro, ale jestem już w domu,w łóżeczku i czuję się lepiej. Chyba psychika mi dziś w podróży padła, bo sie popłakałam na koniec w aucie. Jestem po kąpieli, na razie sucho. Ale czy wydzielina nie zdarza się zwiększona przy braniu luteiny dopochwowej?
    Ale rozważam przyspieszenie wizyty u doktora.

Lamka- przykro mi że też się zawiodłaś na rodzicach. Może oni jakieś letnie przesilenie przechodzą czy jak..

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mi czasem poleci wydzielina aż do kolan. Lekarz na to "bardzo dobrze". Jednak ten wysoki progesteron może prowadzić do takich atrakcji :/
    Ja już nawet powoli przestaję mieć odruch sprawdzania czy to nie krew. Nie chce mi się wierzyć, że ostatnio krwawiłam ponad 4 miesiące temu!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy wziąć poprawkę na to, ze nasi rodzice to w większości ludzie starszej daty. Np dla moich przesyłka kurierska to jakas abstrakcja, boją się jej z nazwy ;) nie zdają sobie sprawy z tego, ze jest to bajecznie proste. Możnaby podawać milion przykładów. Oni po prostu żyją tak jak żyło się 30 lat temu, była bida, brak dostępu do jakichkolwiek informacji, fajnych produktów, to co mówi ksiądz czy lekarz (nie ważne, ze konował) to rzecz święta... Musimy im wybaczać pewne rzeczy, bo inaczej idzie oszaleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 22:55

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, no co za paskudy! Żeby tak zmuszać ciężarną do siedzenia tyle czasu bez sensu w aucie tylko dlatego że ciężko poświęcić 10 minut. Ja bym ich raczej teraz nie odwiedzała, bo nie wiadomo czy drzewa nie każą rąbać czy podłóg szorować... strach co jeszcze wymyślą.

Ale popatrz, Lunki ojciec nie śpi po nocach i wymyśla niestworzone teorie, tylko po to zeby stanęło na jego (o, tylko patrzeć jak powie że jej starsza córka podłapała katar przez Lunki tatuaże - bez nich to by się nigdy nie zdarzyło!), ojciec Agi czeka na przeprosiny za to że mu nie dali się w spokoju zachlać (spokojnie, drugi raz mh tego nie zrobią), a Sankowi rodzice pewnie już kombinują jak tu jej dzieci potajemnie wychować na bogobojnycb katoli w tajemnicy przed zięciem-belzebubem. Twoi leniwcy nie wyglądają na tym tle najgorzej!

Luna1993, Amy333, Sanka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- ja się zestresowałam chyba przez taką jedną smutną historię usłyszaną tuż przed ciążą od znajomej i po prostu automatycznie pojawiła się ona w głowie i masz babo placek.
    Idę już spać, mam nadzieję na same kolorowe sny- których i Wam życzę:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika małe sprostowanie, ja go na Komunie zaprosiłam ale on się odwrócił na pięcie i poszedł. Ja mam go przeprosić za to, że on się najeba* i mnie pobił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 23:12

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Aga, to jeszcze ciekawiej :/ Współczuję takich przejść Tobie i komuniście w takim ważnym dniu. Przynajmniej wiesz, żeby już błędu z zapraszaniem nie powtarzać ;)
    Heh, coś czuję że "wielce poszkodowany" nie doczeka się przeprosin, i bardzo słusznie.

Aga9090 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Aaaa, Aga, to jeszcze ciekawiej :/ Współczuję takich przejść Tobie i komuniście w takim ważnym dniu. Przynajmniej wiesz, żeby już błędu z zapraszaniem nie powtarzać ;)
    Heh, coś czuję że "wielce poszkodowany" nie doczeka się przeprosin, i bardzo słusznie.
    duma mi nie pozwala go przeprosić, no bo za co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 23:18

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nika dzięki że poprawiłaś mi humor ;) :*
    Rucola mój ojciec ma 46 lat (!!!), jest wykształconym facetem więc wymagałoby się od niego, by nie głosił takich bredni :D

Jezowa super, że fotelik kupiony :) cieszę się że jesteś zadowolona i że wesele się udało

Lamka napisze tylko, że rozumiem że Ci przykro, ale jutro będziesz już patrzeć na to inaczej, spokojniej. I następnym razem też nie pomagaj. Ważne że masz cudowna swoją rodzinę, męża na którego możesz zawsze liczyć i synka. :*

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rozwalasz system :p Sanki rodzice będą chcieli wychowywac dzieci na bogobojnych katoli jak moja tesciowa a moi będą nasze dzieci ukradkiem karmić mięsem ( nie mogą zaakceptować że jesteśmy wege ).
    Nenusia współczuje sytuacji z ojcem, jego zachowania nie da się wytłumaczyć.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka w takim układzie to chyba nie do końca wszystko ok z jego głową, bo albo udaje zacofanca albo miał zły dzień ale nic nie usprawiedliwia jego wyladowywania się na Tobie. Rodzice powinni być dla nas wsparciem, szczegolnie w takich sytuacjach gdy chodzi o zdrowie naszych dzieci. Gdyby u nas coś było nie tak to na 100% osluchalibysmy się że to przez to, że mięsa nie jemy. Wg mojej mamy to był główny powód mojego problemu z zajsciem... Taki ciemnogród

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola , jak to mówią w III trymestrze znów nie jest lekko. U mnie pojawia się zgaga. A któregoś dnia dopadła mnie w nocy, tak mi wszystko jeździło po przełyku, że myślałam, że przytulę porcelanę ale na zgadze się skończyło.

Jeżowa Fajnie, że impreza się udała. :) Byłam na weselu w 28tc i bawiłam się do 3:00 w nocy. Co niektórzy gości byli zdziwieni, że tyle czasu z eMkiem na parkiecie spędzam. Wyjątkowo dobry dzień miałam.

Nika , Czy Ty nie minęłaś się z powołaniem? Mogłabyś prowadzić bloga a Twoje felietony o życiu czytałoby się z zapartym tchem.

A wracając do tematu rodziców, tu nie tyle ich wiek ma znaczenie a mentalność i podejście do życia.
    Są tacy, którzy na każdym kroku będą czuli potrzebę udowadniania, że mieli rację (nie ważne, że ten rozwód ma miejsce po 30 latach szczęśliwego małżeństwa ale oni od razu wyczuli, że coś nie gra).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dzięki Nika! Dokładnie tak to u nas wygląda ;) już widzę te kłótnie za kilka lat jak to po jakiś wakacjach u dziadków odbiorę totalnie zindoktrynowane dzieciaki.

Najgorszą rzeczą dla mnie jest gdy dorosły, wydawałoby się inteligentny człowiek stanie się w jakimś aspekcie życia totalnym moronem. Lunki ojciec przyczepił się tatuaży pewnie dlatego że kiedyś wiązały się rzeczywiście z osobami siedzącymi w więzieniach i nie przemówisz że już trochę czasu od tego minęło. Mój pewnie miałby takie same wąty gdybyśmy my mieli tatuaże. Rucoli że weganie - uprą się na jakieś głupie teorie i nie przegadasz. Mój to w ogóle czepiałby się wszystkiego co nie pasowałoby do jego wizji idealnego życia - niechbym tylko spróbowała znaleźć sobie emka czarnoskórego, artystę czy jeszcze niewiadomo kogo. Aż mi wstyd to pisać, wstyd że mój ojciec jest tak ograniczony. Właśnie tak sobie myślę czy przez te moje perypetie z emkiem i rodzicami mój brat nie ma problemów związkowych. Ma 24 lata i jeszcze nigdy nie słyszałam by z kimkolwiek się spotykał a jest na prawdę fajnym i przystojnym facetem. Emek sugeruje że pewnie jest gejem, choć nie wygląda absolutnie ale kto wie, może sam przed sobą przez to pranie mózgu nie potrafi się do tego przyznać...

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! Gratuluję! Cieszę się, że Oskar jest już na świecie cały i zdrowy :) trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie!

Współczuję Wam dziewczyny tych przejść z rodzicami. U mnie też bywają gorsze chwile, ale wiem, że na moją mamę i teściów zawsze mogę liczyć jeśli będzie taka potrzeba.

Czytam Was na bieżąco, ale nadganiam wątek na raty i głównie nocami i zapominam co miałam napisać ;)

U nas wczoraj było pierwsze motanie chusty. Wiem, że nie było idealne, ale będziemy ćwiczyć ;) coś mi się wydaje, że się z chustą zaprzyjaźnimy, bo Fela była w niej bardzo zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 16:09

Lunaris, olik321, Bajkaaa, Emiilka, Karma88, ibishka, Lena21, Rucola, Lusesita, Kaczorka, blue00, 91Ewela09, pilik, Luna1993, Patrycja20, KateHawke, Yoselyn82, Sarna84, Flowwer, Sanka, Jeżowa, lamka, Nadzieja22, JustynaG, Achia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, super! :) sami uczyliście się motać?

malka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, była u mnie wczoraj koleżanka. Podrzuciła mi chustę na próbę i pokazała jak wiązać. Dzisiaj też Fela nie chciała się uspokoić i jak włożyłam ja do chusty to zasnęła. Więc na pewno będziemy korzystać.

A jak tam Ania? Masz jakiś "niezawodny" sposób na odbijanie i ulewanie? U nas z tym jak na razie największy problem.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka Fela jest słodziutka <3 ale jeszcze muszę dodać że Ty wyglądasz rewelacyjnie! Kto by powiedział że dopiero co urodziłaś? zazdroszczę figury!

Rucola, malka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, odpukać, u nas z tym póki co spokój. Odbijam po karmieniu, ale odbije się Ani raz na trzy karmienia.

U nas nadal prężenie się przy kupkach i mało snu.

Zgadzam się z Lunaris, super wyglądasz :) dużo spadło Ci już po porodzie? U mnie 8 kg z 14 i od ponad tygodnia stoi, więc póki co na więcej nie liczę.

Ktoś pytał ostatnio o ubrania do karmienia piersią - polecam sukienki i bluzki z dekoltem kopertowym, fajnie się sprawdzają.

Rucola, malka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ