Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
News z rana jak śmietana
Właśnie mam ktg bo w karcie ponoć jestem wpisana do wypisu ze znakiem zapytania hehehe oni sobie jaja robiąto ja liczę na to że będę mogła wstać a ono że do domu? Nawet położna zdziwiona ale ja wiem ze zdecydują że jednak nie wyjdę tylko po co tak dziady robią hehe
Edit: 19 dni do donoszonej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 07:02
summer86, Siwulec, KateHawke, Amal, Karma88, Lunaris, Malgonia, JustynaG, Achia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dooooobry!!!! Malka Fela jest cudna, aż nie do pomyślenia że takie cuda rosną nam w brzuchach:)
Bajka a to Ci psikusa może oni faktycznie chcą Cię wypisać do domu?? Z nakazem lezenia... ale pasowałoby Cię o tym wczesniej poinformować chociażby ze względów logistycznych... Koniecznie daj znać!!!
malka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny współczuję tych wszystkich przykrych sytuacji z rodzicami, chyba u każdego różnie bywa. U nas odpukać w tym temacie spokój ale nie zawsze tak było
Malka z ust mi to pytanie wyjęłaś, my właśnie walczymy bezskutecznie z ulewaniem - o dziwo tera kiedy problem powinien już zanikać to u nas się nasiliłzaczynam się martwić i nakręcać czy to nie refluks niemowlęcy - póki co: po karmieniu staramy się dłużej trzymać Frania na pol pionowo, jeśli mu się noe odbije od razu to chodzę i czekam tak długo aż cokolwiek pójdzie, staram się odczekać minimum pol godziny między karmieniem a przewijaniem, bo wtedy mi często ulewa. Nic odkrywczego...
Bajeczko to Ci nius
Amal kciuki za wizytę !
Ania Ty to jesteś chyba uparta babkalubisz mieć po swojemu, ale tez po tylu przebojach trudno się dziwić, nie ważne co zdecydujesz życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i siły
Dziękuje w imieniu Frania za wszystkie komplementymiłego dnia !
malka lubi tę wiadomość
-
Bajka, chyba ten ktoś kto Ci to wpisał w kartę lekko się zagalopował, ale i tak odczytuj to jako dobre wiadomości na temat Twojego i Zosi zdrowia - musi to naprawdę dobrze wyglądać
Ja już zdążyłam przeczytać co moje 3 aplikacje mówią o rozwoju dziecka - dziś 130 dzień i wygląda na to, że koronkową robotę przy tworzeniu organów mamy już odwaloną - teraz idziemy w masę i rzeźbę
Miłego dnia!Bajkaaa, Rucola, summer86, Bocianiątko, Amal, Sarna84, malka, Nadzieja22, Malgonia, JustynaG, Lusesita, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Olik, donoszone są dzieci od 38+0 a do 37+6 to jeszcze wcześniaki.
od 37+0 są donoszone z tego co mi mówili. Chodzi o skończone tygodnie.blue00, olik321, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie nie nie,ciąża donszona to już 37 tydzień
.Dzień dobry,u nas od rana leje i grzmi.Ciemno w domu jak w d....e u Murzyna za przeproszeniem.Dziewczyny,dzieciaczki macie tak śliczne,że oczu od nich oderwać nie można.Bardzo wam zazdroszczę i chciałabym już mieć przy sobie takiego skarba.
-
O, to ja czytałam, że chodzi o skończony 37 tydzień ciąży. Czyli sorki za mącenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:09
-
Dzień dobry w kolejny deszczowy dzień.
W końcu się wyspalam,aż człowiek inaczej na świat patrzy
Malka, wyglądasz świetnie.
Jeśli chodzi o donoszą ciążę, to na 100% uważa się ją po skończonych 37+0 tyg.
Dziewczyny a jeśli chodzi o ulewanie (wiem z doświadczenia siostry) im pomogło kladzenie dziecka na brzuszku na 2-3 minuty przed karmieniem, a jeśli było prężnie przed kupa delikatny ucisk lekko ugietymi w kolanach nóżkami na brzuszek (moja siostra mówiła na to pompka).
Miłego dnia ❤StaraczkaNika, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olik prawda
bodajże jeżeli poniżej 2500g i 37 tydzień nie skończony to może być i tak traktowany jak wcześniak.
A ogólnie 37+1 donoszona.
Malka Fela cudowna!
Bajka w sumie może to miał na myśli lekarz mówiąc o końcu więzienia? Kciuki zaciśnięte za najlepsze decyzje dla Was.
Amal powodzenia na wizycie!Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi w szpitalu mówili że wczesniaki są do skończonego 37 tc, ale pewności nie mam, bo to dupny szpital
Malka cudownie wyglądacie
Dla mnie temat mojego ojca jest zamknięty, jest niedojrzały do bycia rodzicem, choć zarzuca to mnie. Podam Wam przykład, który mnie najbardziej rozbawił- dopóki studiowałam to miałam 'umowę' z rodzicami że płacą za mnie czynsz za mieszkanie, to naprawdę grosze, ale chcieli pomóc. Obraził się na ciążę z Zuzia i stwierdził, że skoro jestem taka dorosła to mam płacića Tosia jest 'dzieckiem jego córki' a nie 'wnuczka'. Wstydzi się tego tak jakby sam nie wpadł ze mną w wieku 20 lat. To mnie chyba najbardziej boli. A po tej sytuacji jest obraza majestatu i mamusia pewnie ma zakaz dzwonienia do mnie bo się nie odzywa- i dobrze, chce mieć spokój i nie będę jej informować o żadnych wizytach, o wizycie w Łodzi kolejnej. A wtedy w sobotę powiedział że nie powinnam mieć dzieci, bo trzeba było myśleć zanim sobie coś pod skórę wstrzykiwałam i on nie wie co ja tam jeszcze robiłam. Ćpałam tato
już mi się śmiać z tego chce.
Bajka mam nadzieję, że nawet jakby Cie wypuścili to wiedzą co robiąmalka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już wiem wszystko Zostaje!! Hehehe
Wszystkiemu winne moje białko bo rośnie i jest to niebezpieczne dla mnie więc muszę być w szpitalu
Ale z dobrych wiadomości to mogę chodzić
I gdybym dostała skurczy to nie będą wstrzymać porodu już od teraz, no i lekarz optymista że skoro tyle tyg nic się z szyjka nie działo to spokojnie donosze ciąże
Także czekam do 37tc i będę wdrażać to co Ania zrobiła w szpitalutakże za 3 tyg chce zobaczyć moja córeczkę
Aga9090, Rucola, Luna1993, blue00, Kaczorka, KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Lunaris, Jeżowa, lamka, pilik, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, ibishka, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość