X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) zbieram się na wizytę :) miłego dnia wszystkim, bez spięć z rodziną :)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    News z rana jak śmietana :)
    Właśnie mam ktg bo w karcie ponoć jestem wpisana do wypisu ze znakiem zapytania hehehe oni sobie jaja robią :) to ja liczę na to że będę mogła wstać a ono że do domu? Nawet położna zdziwiona ale ja wiem ze zdecydują że jednak nie wyjdę tylko po co tak dziady robią hehe :)

Edit: 19 dni do donoszonej ciąży :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 07:02

summer86, Siwulec, KateHawke, Amal, Karma88, Lunaris, Malgonia, JustynaG, Achia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, polubiłam za kolejny dzień :) daj znac po obchodzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa, polubiłam za kolejny dzień :) daj znac po obchodzie.
    Dam znać na pewno :) w końcu nie codzień u mnie takie emocje hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooooobry!!!! Malka Fela jest cudna, aż nie do pomyślenia że takie cuda rosną nam w brzuchach:)
    Bajka a to Ci psikus ;) a może oni faktycznie chcą Cię wypisać do domu?? Z nakazem lezenia... ale pasowałoby Cię o tym wczesniej poinformować chociażby ze względów logistycznych... Koniecznie daj znać!!!

malka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję tych wszystkich przykrych sytuacji z rodzicami, chyba u każdego różnie bywa. U nas odpukać w tym temacie spokój ale nie zawsze tak było

Malka z ust mi to pytanie wyjęłaś, my właśnie walczymy bezskutecznie z ulewaniem - o dziwo tera kiedy problem powinien już zanikać to u nas się nasilił :/ zaczynam się martwić i nakręcać czy to nie refluks niemowlęcy - póki co: po karmieniu staramy się dłużej trzymać Frania na pol pionowo, jeśli mu się noe odbije od razu to chodzę i czekam tak długo aż cokolwiek pójdzie, staram się odczekać minimum pol godziny między karmieniem a przewijaniem, bo wtedy mi często ulewa. Nic odkrywczego...

Bajeczko to Ci nius :)

Amal kciuki za wizytę !

Ania Ty to jesteś chyba uparta babka :) lubisz mieć po swojemu, ale tez po tylu przebojach trudno się dziwić, nie ważne co zdecydujesz życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i siły

Dziękuje w imieniu Frania za wszystkie komplementy :) miłego dnia !

malka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, chyba ten ktoś kto Ci to wpisał w kartę lekko się zagalopował, ale i tak odczytuj to jako dobre wiadomości na temat Twojego i Zosi zdrowia - musi to naprawdę dobrze wyglądać :)

Ja już zdążyłam przeczytać co moje 3 aplikacje mówią o rozwoju dziecka - dziś 130 dzień i wygląda na to, że koronkową robotę przy tworzeniu organów mamy już odwaloną - teraz idziemy w masę i rzeźbę ;)

Miłego dnia!

Bajkaaa, Rucola, summer86, Bocianiątko, Amal, Sarna84, malka, Nadzieja22, Malgonia, JustynaG, Lusesita, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo oni to wpisują automatycznie po 34tc także ja wiem ze nie wyjdę jedyny plus tego to wcześnie rano ktg :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka Fela jest prześliczna a Ty wyglądasz super!

Bajka gratki za kolejny dzień:)

My dziś witamy się w 37tc o matko alez to poważnie brzmi.
    Ciaża donoszona jest od skonczonego 37 czy 38?

Rucola, lamka, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to Olik zastanawia, ale wydaje mi się, ze jeszcze tydzień

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, donoszone są dzieci od 38+0 a do 37+6 to jeszcze wcześniaki.

Lena21, olik321 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Olik, donoszone są dzieci od 38+0 a do 37+6 to jeszcze wcześniaki.

od 37+0 są donoszone z tego co mi mówili. Chodzi o skończone tygodnie.

blue00, olik321, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie nie,ciąża donszona to już 37 tydzień :) .Dzień dobry,u nas od rana leje i grzmi.Ciemno w domu jak w d....e u Murzyna za przeproszeniem.Dziewczyny,dzieciaczki macie tak śliczne,że oczu od nich oderwać nie można.Bardzo wam zazdroszczę i chciałabym już mieć przy sobie takiego skarba.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczoraj czytałam i też było 37+1 donoszone. Ale ze zalezy od lekarza i wagi dziecka że niby mogą wpisać noworodek z cechami wczesniactwa... ale czy to prawda

Aniu jak sie dzis czujecie?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja czytałam, że chodzi o skończony 37 tydzień ciąży. Czyli sorki za mącenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:09

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w kolejny deszczowy dzień.
    W końcu się wyspalam,aż człowiek inaczej na świat patrzy ;)
    Malka, wyglądasz świetnie.
    Jeśli chodzi o donoszą ciążę, to na 100% uważa się ją po skończonych 37+0 tyg.

Dziewczyny a jeśli chodzi o ulewanie (wiem z doświadczenia siostry) im pomogło kladzenie dziecka na brzuszku na 2-3 minuty przed karmieniem, a jeśli było prężnie przed kupa delikatny ucisk lekko ugietymi w kolanach nóżkami na brzuszek (moja siostra mówiła na to pompka).
    Miłego dnia ❤

StaraczkaNika, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co Ewela pisze, ja też robiłam tak. I trzymałam malucha do odbicia, a później na brzuszek kładlam do spania

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik prawda ;) bodajże jeżeli poniżej 2500g i 37 tydzień nie skończony to może być i tak traktowany jak wcześniak.
    A ogólnie 37+1 donoszona.

Malka Fela cudowna!

Bajka w sumie może to miał na myśli lekarz mówiąc o końcu więzienia? Kciuki zaciśnięte za najlepsze decyzje dla Was.

Amal powodzenia na wizycie!

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu mówili że wczesniaki są do skończonego 37 tc, ale pewności nie mam, bo to dupny szpital ;)

Malka cudownie wyglądacie <3

Dla mnie temat mojego ojca jest zamknięty, jest niedojrzały do bycia rodzicem, choć zarzuca to mnie. Podam Wam przykład, który mnie najbardziej rozbawił- dopóki studiowałam to miałam 'umowę' z rodzicami że płacą za mnie czynsz za mieszkanie, to naprawdę grosze, ale chcieli pomóc. Obraził się na ciążę z Zuzia i stwierdził, że skoro jestem taka dorosła to mam płacić ;) a Tosia jest 'dzieckiem jego córki' a nie 'wnuczka'. Wstydzi się tego tak jakby sam nie wpadł ze mną w wieku 20 lat. To mnie chyba najbardziej boli. A po tej sytuacji jest obraza majestatu i mamusia pewnie ma zakaz dzwonienia do mnie bo się nie odzywa- i dobrze, chce mieć spokój i nie będę jej informować o żadnych wizytach, o wizycie w Łodzi kolejnej. A wtedy w sobotę powiedział że nie powinnam mieć dzieci, bo trzeba było myśleć zanim sobie coś pod skórę wstrzykiwałam i on nie wie co ja tam jeszcze robiłam. Ćpałam tato ;) już mi się śmiać z tego chce.

Bajka mam nadzieję, że nawet jakby Cie wypuścili to wiedzą co robią :)

malka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wiem wszystko Zostaje!! Hehehe
    Wszystkiemu winne moje białko bo rośnie i jest to niebezpieczne dla mnie więc muszę być w szpitalu :)
    Ale z dobrych wiadomości to mogę chodzić :)
    I gdybym dostała skurczy to nie będą wstrzymać porodu już od teraz, no i lekarz optymista że skoro tyle tyg nic się z szyjka nie działo to spokojnie donosze ciąże :)

Także czekam do 37tc i będę wdrażać to co Ania zrobiła w szpitalu :) także za 3 tyg chce zobaczyć moja córeczkę :)

Aga9090, Rucola, Luna1993, blue00, Kaczorka, KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Lunaris, Jeżowa, lamka, pilik, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, ibishka, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ