SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) zbieram się na wizytę :) miłego dnia wszystkim, bez spięć z rodziną :)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    News z rana jak śmietana :)
    Właśnie mam ktg bo w karcie ponoć jestem wpisana do wypisu ze znakiem zapytania hehehe oni sobie jaja robią :) to ja liczę na to że będę mogła wstać a ono że do domu? Nawet położna zdziwiona ale ja wiem ze zdecydują że jednak nie wyjdę tylko po co tak dziady robią hehe :)

Edit: 19 dni do donoszonej ciąży :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 07:02

summer86, Siwulec, KateHawke, Amal, Karma88, Lunaris, Malgonia, JustynaG, Achia, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, polubiłam za kolejny dzień :) daj znac po obchodzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa, polubiłam za kolejny dzień :) daj znac po obchodzie.
    Dam znać na pewno :) w końcu nie codzień u mnie takie emocje hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooooobry!!!! Malka Fela jest cudna, aż nie do pomyślenia że takie cuda rosną nam w brzuchach:)
    Bajka a to Ci psikus ;) a może oni faktycznie chcą Cię wypisać do domu?? Z nakazem lezenia... ale pasowałoby Cię o tym wczesniej poinformować chociażby ze względów logistycznych... Koniecznie daj znać!!!

malka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję tych wszystkich przykrych sytuacji z rodzicami, chyba u każdego różnie bywa. U nas odpukać w tym temacie spokój ale nie zawsze tak było

Malka z ust mi to pytanie wyjęłaś, my właśnie walczymy bezskutecznie z ulewaniem - o dziwo tera kiedy problem powinien już zanikać to u nas się nasilił :/ zaczynam się martwić i nakręcać czy to nie refluks niemowlęcy - póki co: po karmieniu staramy się dłużej trzymać Frania na pol pionowo, jeśli mu się noe odbije od razu to chodzę i czekam tak długo aż cokolwiek pójdzie, staram się odczekać minimum pol godziny między karmieniem a przewijaniem, bo wtedy mi często ulewa. Nic odkrywczego...

Bajeczko to Ci nius :)

Amal kciuki za wizytę !

Ania Ty to jesteś chyba uparta babka :) lubisz mieć po swojemu, ale tez po tylu przebojach trudno się dziwić, nie ważne co zdecydujesz życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i siły

Dziękuje w imieniu Frania za wszystkie komplementy :) miłego dnia !

malka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, chyba ten ktoś kto Ci to wpisał w kartę lekko się zagalopował, ale i tak odczytuj to jako dobre wiadomości na temat Twojego i Zosi zdrowia - musi to naprawdę dobrze wyglądać :)

Ja już zdążyłam przeczytać co moje 3 aplikacje mówią o rozwoju dziecka - dziś 130 dzień i wygląda na to, że koronkową robotę przy tworzeniu organów mamy już odwaloną - teraz idziemy w masę i rzeźbę ;)

Miłego dnia!

Bajkaaa, Rucola, summer86, Bocianiątko, Amal, Sarna84, malka, Nadzieja22, Malgonia, JustynaG, Lusesita, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo oni to wpisują automatycznie po 34tc także ja wiem ze nie wyjdę jedyny plus tego to wcześnie rano ktg :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka Fela jest prześliczna a Ty wyglądasz super!

Bajka gratki za kolejny dzień:)

My dziś witamy się w 37tc o matko alez to poważnie brzmi.
    Ciaża donoszona jest od skonczonego 37 czy 38?

Rucola, lamka, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to Olik zastanawia, ale wydaje mi się, ze jeszcze tydzień

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, donoszone są dzieci od 38+0 a do 37+6 to jeszcze wcześniaki.

Lena21, olik321 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Olik, donoszone są dzieci od 38+0 a do 37+6 to jeszcze wcześniaki.

od 37+0 są donoszone z tego co mi mówili. Chodzi o skończone tygodnie.

blue00, olik321, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie nie,ciąża donszona to już 37 tydzień :) .Dzień dobry,u nas od rana leje i grzmi.Ciemno w domu jak w d....e u Murzyna za przeproszeniem.Dziewczyny,dzieciaczki macie tak śliczne,że oczu od nich oderwać nie można.Bardzo wam zazdroszczę i chciałabym już mieć przy sobie takiego skarba.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczoraj czytałam i też było 37+1 donoszone. Ale ze zalezy od lekarza i wagi dziecka że niby mogą wpisać noworodek z cechami wczesniactwa... ale czy to prawda

Aniu jak sie dzis czujecie?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja czytałam, że chodzi o skończony 37 tydzień ciąży. Czyli sorki za mącenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:09

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w kolejny deszczowy dzień.
    W końcu się wyspalam,aż człowiek inaczej na świat patrzy ;)
    Malka, wyglądasz świetnie.
    Jeśli chodzi o donoszą ciążę, to na 100% uważa się ją po skończonych 37+0 tyg.

Dziewczyny a jeśli chodzi o ulewanie (wiem z doświadczenia siostry) im pomogło kladzenie dziecka na brzuszku na 2-3 minuty przed karmieniem, a jeśli było prężnie przed kupa delikatny ucisk lekko ugietymi w kolanach nóżkami na brzuszek (moja siostra mówiła na to pompka).
    Miłego dnia ❤

StaraczkaNika, malka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam co Ewela pisze, ja też robiłam tak. I trzymałam malucha do odbicia, a później na brzuszek kładlam do spania

• pilik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik prawda ;) bodajże jeżeli poniżej 2500g i 37 tydzień nie skończony to może być i tak traktowany jak wcześniak.
    A ogólnie 37+1 donoszona.

Malka Fela cudowna!

Bajka w sumie może to miał na myśli lekarz mówiąc o końcu więzienia? Kciuki zaciśnięte za najlepsze decyzje dla Was.

Amal powodzenia na wizycie!

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu mówili że wczesniaki są do skończonego 37 tc, ale pewności nie mam, bo to dupny szpital ;)

Malka cudownie wyglądacie <3

Dla mnie temat mojego ojca jest zamknięty, jest niedojrzały do bycia rodzicem, choć zarzuca to mnie. Podam Wam przykład, który mnie najbardziej rozbawił- dopóki studiowałam to miałam 'umowę' z rodzicami że płacą za mnie czynsz za mieszkanie, to naprawdę grosze, ale chcieli pomóc. Obraził się na ciążę z Zuzia i stwierdził, że skoro jestem taka dorosła to mam płacić ;) a Tosia jest 'dzieckiem jego córki' a nie 'wnuczka'. Wstydzi się tego tak jakby sam nie wpadł ze mną w wieku 20 lat. To mnie chyba najbardziej boli. A po tej sytuacji jest obraza majestatu i mamusia pewnie ma zakaz dzwonienia do mnie bo się nie odzywa- i dobrze, chce mieć spokój i nie będę jej informować o żadnych wizytach, o wizycie w Łodzi kolejnej. A wtedy w sobotę powiedział że nie powinnam mieć dzieci, bo trzeba było myśleć zanim sobie coś pod skórę wstrzykiwałam i on nie wie co ja tam jeszcze robiłam. Ćpałam tato ;) już mi się śmiać z tego chce.

Bajka mam nadzieję, że nawet jakby Cie wypuścili to wiedzą co robią :)

malka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już wiem wszystko Zostaje!! Hehehe
    Wszystkiemu winne moje białko bo rośnie i jest to niebezpieczne dla mnie więc muszę być w szpitalu :)
    Ale z dobrych wiadomości to mogę chodzić :)
    I gdybym dostała skurczy to nie będą wstrzymać porodu już od teraz, no i lekarz optymista że skoro tyle tyg nic się z szyjka nie działo to spokojnie donosze ciąże :)

Także czekam do 37tc i będę wdrażać to co Ania zrobiła w szpitalu :) także za 3 tyg chce zobaczyć moja córeczkę :)

Aga9090, Rucola, Luna1993, blue00, Kaczorka, KateHawke, Flowwer, Bocianiątko, Lunaris, Jeżowa, lamka, pilik, Nadzieja22, JustynaG, Lusesita, ibishka, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ