Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
olik321 wrote:Rucola tę
chodziła za mną od dawana nie umiałam się tylko na kolor zdecydować
https://pl.aliexpress.com/item/Moda-Mumia-Macierzy-stwo-Pieluszka-Torba-Du-a-Pojemno-Torba-Podr-na-Plecak-Dla-Dzieci-Projektant/32849519517.html#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola- torebek nigdy dość
Ja ostatnio kupiłam dwie (pokazywałam na dinusiach) i tak się ociągam ze zwrotem, że na koniec zostanę z obiema
Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:U mnie mąż obiecał umyć okna :p bo nie wiem czy uznam że sensowne ich mycie w listopadzie/ grudniu :p
A jak wiadomo, jak facet ma coś zrobic, to zrobi. Nie trzeba mu co pół roku przypominać :p
Jestesmy podobnego zdania i w podobnym czasie. Ja od miesiaca przypominam, a w koncu przed porodem w grudniu sama bede myc. Chyba, ze jeszcze troche poprzypominam.
Achia lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Jeszcze się okaże, że Minie będzie pierwszą kobietą, która zaszła za pomocą loda
A mówili, że to niemożliwe, kłamali... Trzeba teraz uświadomić wszystkie, które myślą, że się nie da.
Minie Black, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinie gratulacje
Żadnej sukienki nie znalazłam, kupiłam koszulki do porodu, japonki , pieluchy (Jezu jaka radość z kupowania pierwszej paczki pieluch), dla Tosi Kinder jajo... czyli wszystko czego nie miałam dziś kupićwieczorem każe emkowi ściągnąć lustro (do lepszego swiatla) i porobie zdjęcia moich kiecek, mam nadzieję że doradzicie bo kompletnie nie wiem jaka ubrac
lamka, Rucola, Minie Black, Jeżowa, Karma88, olik321, Nadzieja22, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:i porobie zdjęcia moich kiecek, mam nadzieję że doradzicie bo kompletnie nie wiem jaka ubrac
Lunka, w tym ZAWSZE doradzimy
Edit: i dobrze będzie zająć głowę czymś innym niż wkręcanie sobie ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 16:08
Luna1993 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Cześć dziewczyny. I mnie dziś Żurek na obiad
od wczoraj za mną chodził. mała pojechała więc mogę powolutku sprzątać mieszkanie. Problem w tym że jestem strasznie śpiąca i cierpię na nicmisieniechce...
-
Hej, ja właśnie wróciłam do domu.
Pierwszy raz w życiu czekałam na wizytę 5 godzin (!!!). Dobrze że blisko przychodzi jest bar z domowym jedzeniem
No wiec będzie na 99% córka, waży 3200g i mierzy ok 54cm. Wszystko idealnie jak na tc.
Według lekarza mała nie wybiera się jeszcze na świat, jest nisko, jest lekkie rozwarcie i sa delikatne skurcze.
No ale jego zdaniem pochodzę w ciąży jeszcze ze dwa tygodnie(No chyba że podczas większego wysiłku odejda mi wody)
A jeśli chodzi o skurcze,to myślałam że inaczej je się odczuwa. Do tej pory za skurcze brałam ból miesiaczkowy i lekkie napięcie brzucha,a dzis dowiedziałam się że skurcze są wtedy gdy napina się brzuch, staje się twardy i ból zaczyna schodzić w dół tzn od czubka brzucha do pochwy i jest uczucie parcia na pęcherz.
Ja takie objawy mam głównie wtedy gdy mała zaczyna się ostro kręcić (kilka razy dziennie, a głównie w nocy).
Zawsze człowiek czegoś nowego się dowie
Na KTG najmocniejsze skurcze piszą się w granicach 55-60 w jakiejś tam skali, czyli bez szału (ja osobiście ich nie czulam).
Idę się zdrzemnac a później zrobić jakiś obiad dla mojego "pacjenta" (marudnego)❤
Odezwę się w wolnej chwili.
Dzięki za życzenia zdrowia dla M i kciuki ❤❤❤❤
reset, Rucola, Jeżowa, KateHawke, Karma88, Aga9090, Kaczorka, -Mamunia-, olik321, Emiilka, malka, Nadzieja22, Lunaris, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina gratuluję zdrowej dużej córeczki
niech się powoli szykuje na świat a nie testuje cierpliwość mamy :* dziękuję, że odpisałaś jak wyglądają skurcze. Trochę się zmartwilam, bo po tej akcji z emkiem i po każdym wysiłku mam takie twardnienia brzucha, boli tak jakoś dziwnie na dole i czuje ciągle parcie na pęcherz. Za tydzień wizyta, mam nadzieję że to tylko z nerwów i ze zmęczenia
-
Minie gratuluję córci
a imię Klara bardzo mi się podoba!
Ewela ale już duża córcia! Super wieścito teraz czekamy na TEN dzień. Dużo zdrowia dla męża, niech się nie daje i wraca jak najszybciej do zdrowia!
Luna o, będzie pokaz sukienek, cudownielubię takie ciuszkowe tematy
a parcie na pęcherz możesz odczuwać ze względu na ułożenie Zuzanny, nie stresuj się, ze to objaw zbliżającego się porodu. Pewnie masz rację, że to ze zmęczenia. Mnie też po wysiłku od razu coś zaczyna ciągnąć, boleć, etc. A poza tym to cały czas wróżę Ci spokojnie donoszoną ciążę, tak na przekór Twoim obawom szyjka Cię zaskoczy, tak coś czuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:24
Luna1993, Minie Black lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW końcu po pracy, nadrabiam bo trzech drożdżówkach, szklance oranżady a jutro mam zrobić glukoze z surowicy... Będzie miarodajne? To jest ta co trzeba czekać godzinę a później znowu się czeka?
Kobietki u Nas urwanie chmury, siwo na dworze... I już nadrabiamw kochanym łóżeczku.
Edit:
Reset ten test to już nie jest bladzioch, zastrzyk aż 11 dni temuszkoda że dzisiaj nie byłaś na becie
i jutro byś poszła i sytuacja byłaby jasna
ale Ty lubisz trzymać w niepewności
Mini, olik rewelacyjnie wyglądacie
Phnappy, KateHawke, Aga9090 Strasznie się cieszę razem z Wami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:38
Minie Black, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Ja takie skurcze mam już długo, wspominałam o tym lekarzowi,ale on powiedział ze od 20 tc to normalne. Podobno organizm "w tajemnicy" przygotowuje się do porodu,ale my tego nie czujemy.
Niestety nic na to nie poradzimy, poza przyjmowaniem nospy i magnezu.
A ja poszłam na łatwiznę i zamówiłam dwa kebaby na obiad
W końcu mam odpoczywać,a nie przy garach stacolik321, Luna1993, Achia, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość