X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kurcze :/ ale moze tak bedzie jak pisala Kate :)

Malka co do pocenia sie, to u mnie bylo podobnie, a rodzilam zima. Organizm pozbywa sie nadmiaru wody nagromadzonej podczas ciazy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka kolejny dzień za Tobą!

Flo myślę że już możesz w godzinach odliczać do spotkania z Szymkiem :)

Resecik przykro mi z powodu tej bety. Ale ta kreska aż niedowiary przy takiej wartości..

Dziękuję za przepisy! Dziś będę próbować!

Dziewczyny jak w końcu mają wyglądać skurcze? Ewela pisała że musi być ból schodzącą od góry brzucha do pochwy.
    Mnie dziś w nocy złapał ( i wcześniej) ból zaczynający się max w połowie brzucha (najczęściej niżej) i trzyma kilka sekund po czym puszcza i kolejny po jakimś czasie. Czasami na końcu aż w szyjce ukłuje. Mały wtedy się nie rusza wiec to nie on.
    Ale już nie wiem czy to jest w końcu skurcz czy nie. U mnie nie schodzi to w dół raczej jest poprostu w podbrzuszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 05:30

Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja miałam skurcze tylko w dole brzucha i pochwie... spinał się cały brzuch, ale ból był tylko na dole. Chyba u każdego to może trochę inaczej wyglądać... w każdym razie teraz wiem że „te” skurcze naprawdę tak bolą że bawi mnie, że mogłam pomyśleć że te co mnie męczyły wcześniej mogły być porodowe (naiwna ja ;))

Malka ja przez trzy tygodnie tak się pociłam że bie raz wstawałam z mokrymi włosami i w nocy musiałam zmieniać piżamę. Od trzech nocy jest dużo lepiej, pocę się, ale już w granicach normy, nie mam mokrej piżamy czy poduszki. Też mi w szpitalu mówili że to całkowicie normalne przez zmiany hormonalne w organizmie. Warto dużo pic, organizm szybciej się oczyści i woda zejdzie.

Reset bardzo mi przykro :( po cichutku mam nadzieję, że to za wcześnie o ten dzień czy dwa i się rozkręci...

Lamka i Minie gratulacje cudownych dzieciaczków <3

Lena cieszę się że u neurologa nic niepokojącego! My idziemy we wrześniu z wynikami rezonansu, ale wstępnie na szczęście też nic tak złego nie ma. Będziemy walczyć z obniżonym napięciem, ale to konsekwencja leczenia i od razu lekarze mówili, że raczej będzie taki problem.

Kaczorka to musi być cudowne uczucie <3

Ciężko Was nadrobić, co próbuje to kilka nowych stron dlatego wybaczcie że tak wyrywkowo. Ninka jest cudowna i nie odkładalna. Śpi i jest spokojna, ale tylko jak ma pierś na wyciągnięcie ręki ;)...
    wczoraj wyszliśmy na pierwszy spacer w wózkuni jeden wielki krzyk, coś koszmarnego, wracała u mnie na rękach. W koszu mojzesza taki sam krzyk. Całe szczęście że w chuście Jej dobrze bo bez niej to bym w domu nie zrobiła zupełnie nic (a i tak nie wiele się udaje zrobić ;))...

Jak psi spam to dorzucam razem z nami ;) milego dnia!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2f39d82e058.jpg

Emiilka, Kaczorka, malka, Lusesita, Luna1993, lamka, olik321, Patrycja20, Rucola, Lunaris, Achia, Nadzieja22, KateHawke, Lena21, Sanka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie szybkie pytanie bo mam zaćmienie mózgowe ja się nazywało badanie na krzepliwość przy heparynie czy dawka jest odpowiednia x- ???

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo - badanie anty xa

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset cholernie mi przykro i aż ciężko uwierzyć, że taka kreska wyszła na teście... Mam nadzieję, że faktycznie to najniższa beta ciążowa jaka udało się wychwycić. Jeśli nie to się bardzo cieszę, że owulacja wróciła, bo to ogromny krok do celu :*

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - tak odnośnie tych kilogramów co nie chcą spadać. U mnie po porodzie zeszło 6-7kg i później ślimaczym tempem kolejne 3 . Jak Alutka miała 3 miesiące to wykupiłam sobie dietę i wtedy w miesiąc poszły kolejne 3-4kg. I tak się zatrzymało.
    A dopiero teraz coś się odblokowało i samo z siebie poleciały kolejne kilogramy.
    Obecnie ważę 3kg mniej niż na początku ciąży :)

Reset - a może tak jak Achia i Siwulec dołączysz do grona dziewczyn, które wyłapały sam początek ciążuni?

My już po śniadaniu i zaraz się chyba na spacer zbieramy, bo później to co najwyżej paść na twarz od upału można.

A dzisiaj i ja mam wizytę u gina, więc proszę o kciuki :) wprawdzie dopiero o 18:45, ale kciuków nigdy dość.
    Nowa gin, mam nadzieję, że wyjaśni mi skąd u mnie te bóle menstruacyjne.

Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, szkoda, że beta nie wyszła. Ale trzeba działać dalej!! Będę trzymać kciuki!

Lamka, Dominik cudny!

Cieszę się, że są same dobre wieści po wizytach.

Dzięki dziewczyny za kciuki. Wszytsko jest ok. Fela waży już 3630g więc już jest 0,5kg do przodu. Jesteśmy zapisane na sierpień na USG bioderek i na pierwsze szczepienia. Dzisiaj jeszcze wizyta położnej nas czeka.

A u nas chyba wczoraj była pierwsza kolka. Coś ją strasznie męczyło od 18 do 21:30. Płaczu, wręcz krzyku było dużo i nic nie pomagało :/

A tak wygląda jak śpi jak aniołek ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8b6ccbf1ef4.jpg

Bocianiątko, Luna1993, Lusesita, pilik, Kaczorka, lamka, Bajkaaa, Aga9090, olik321, E_w_c_i_a, Anna Stesia, blue00, Jeżowa, Patrycja20, JuicyB, Siwulec, summer86, Malgonia, Rucola, Lunaris, Flowwer, 91Ewela09, JustynaG, agulineczka, Nadzieja22, Malwas, KateHawke, Karma88, Lena21, Sanka, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Gratuluję udanych wizyt. Nawet jak mnie nie ma, to staram się czytać i trzymam kciuki.

Reset przykro mi. Pamiętaj że nadzieja umiera ostatnia. No i oczywiście będziesz tu z nami :-)

Malka polubiłam za śliczną Fele nie za kolki ;-)

Lamka piękny profil Dominika :-)

Kolejny dzień upału się zapowiada.
    Całymi dniami jestem sama z mała i trochę mi smutno czasami. Emek wraca późno , pogada że mną pół godziny i odpada.
    Ostatnio latam tylko że zwierzakami do weta. Wczoraj wizyta kontrolna z kotem.
    Jest ciut lepiej ale rokowania są ostrożne.
    A dziś - uwaga- z chomikiem na zastrzyk hehe

Ach... i najważniejsze. Moja córka Młodsza kończy dziś 4 miesiące :-)

Dziewczyny z trójmiasta, slyszalyscie wczoraj o tej tragedii na obwodnicy S7? :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 08:01

lamka, malka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka mi się wydaje, że jak zaszłam w ciążę to on miał jakiś urlop naukowy (?) i wtedy nie dało się do niego zapisywać, dlatego musiałam zmienić lekarza. ;-)

Pilik super wyglądacie!

Malka Fela przecudna.

Lusesita całuski dla 4-miesiecznej córeczki :-)

Lusesita lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Tak jak napisałam na dinusiach - to są tak pozytywne emocje, że nawet wczoraj tą betę przyjęłam ze spokojem. Jesteście kochane <3

p.s. zdjęcia dzieciaków są cudne! :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w środę :)
    U mnie 10 dni do donoszonej ciąży :)

Możecie mnie okrzyczec ale nie dam rady się odnieść do waszych wpisów jakoś nic mi do głowy nie wchodzi

Miłego dnia wam życzę i nie gniewajcie się na mnie :)

pilik, Siwulec, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w III trymestrze! <3

Malka, super że wszystko w porządku z Felą :) wygląda cudownie <3 i jakie gustowne body :D

olik321, Bajkaaa, Luna1993, lamka, Patrycja20, Aga9090, malka, Lusesita, Rucola, Siwulec, Lunaris, Flowwer, Nadzieja22, KateHawke, Yoselyn82, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Jeżowa wiadomo, założę się że masz pewnie podobne dla Agatki przygotowane ;-)
    Gratulacje III trymestru!

Czyli rozumiem, że 6. miesiąc zaczyna się w 23t0d?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka tak, tak mi się wydaje, że 23t0d :) a jeżowych bodów wciąż nie mam, serio, co jest ze mną nie tak - mam bluzkę z lamą a nie mam z jeżami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:13

lamka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie dziewczynek.. na pokuszenie :)

https://beeastar.pl/pl/p/RAMPERSY-Z-FALBANKAMI-ROZNE-KOLORY/580

Rucola, lamka, malka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim!!!!!!
    Ninka i Fela cudowne :) Tym razem zdążyłam na podglądnięcie Feli ;)
    Dominika wszystkiego najlepszego!!!!
    Dziewczyny ja cały czas czekam na te upały, bo u nas zamiast upałów przez ostatnie 2 dni była duchota i przelotne opady. Już naprawdę wolałabym upał i mam nadzieję, ze dziś będzie, bo się zapowiada :P

Lusesita lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Bajka już teraz z górki :)

Flo jeszcze 2 dni :D do spotkania z Szymkiem! Planujesz coś wyjątkowego na ostatni dzień ciążuni? np zjedzenie czegoś zakazanego :P ja się nażarłam czekolady i gazowanego przed planowanym porodem :D

Fela boska <3 i śliczne zdjęcie jej zrobiłaś <3

Pilik ale masz figurę! kto by powiedział że dopiero urodziłaś dziecko! Pięknie się chustujecie, mam nadzieję że i u nas się sprawdzi.

Ja dziś podejmuje wyzwanie szarlotki od Lenki -zaraz po śniadaniu biorę się za obieranie jabłek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:45

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- Tak , słyszałam :((

A co do psiakow- szykowalyscie je jakoś na przyjście nowego członka rodziny?
    Ja miałam koszmarną noc, nie mogłam spać, ani się jakoś ułożyć. Miałam okropną zgagę! Co na zgagę pomaga? I jakieś totalnie dziwne sny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się spłakałam. Napisałam do baby czy jutrzejsza sesja aktualna, bo miała dać znać co do godziny . A ona że nie wie czy mąż będzie, bo są żniwa i musi pomagac. I czy sierpień mi pasuje. Wiem, że to za darmo ale bym jutro pojechała wystrojona jak szczur na otwarcie kanału a ich by nie było. I po cholerę szukałam głupiej sukienki. Pojadę ją oddać i sobie znajdę na spokojnie biała, taka jaka chciałam. Przykro mi się zrobiło, wiem hormony mi buzują :( emek ma spytać kolegi z pracy (amatorsko fotografuje) czy by nam nie zrobił zdjęć, bo trochę mi szkoda 300-400 zł na sesję przy naszych obecnych wydatkach

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ