X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kazali coś wziac na wypadek porodu wieczorem lub w nocy, bo wtedy dopiero dostaje się śniadanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kojarzycie jakie badnai trzeba mieć do porodu? bo kompletuje już dokumentacje i na różnych stronach piszą np a aktualnym badaniu HIV.
    Ja tak naprawdę mam tylko kartę ciąży w której opisane sa badania, wynik HBS, swój NIP(prowadzę działalność) i dowód osobisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:50

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola u nas na SR dawali wykaz dokumentów, którzy chcą w tym konkretnym szpitalu i jest tam: karta ciąży, najnowsze USG oraz mocz i morfologia, grupa krwi, HIV, HBS, GBS :) a i dowód ubezpieczenia, no ale przecież teraz wszystko jest już skomputeryzowane, więc nie bardzo rozumiem po co ;)

A no i jak leżałam na IP pod KTG to byłam świadkiem wywiadu z panią, która przyszła rodzić (miała skierowanie i niezbyt rozkręcona akcję porodową) i powiem szczerze - to jest jakiś dramat ile rzeczy trzeba wypełnić. A pytanie o wiek pierwszej miesiączki mnie rozwalił :P

Justyna pięknie wyglądasz, kilogramy tylko w brzuszku chyba, Ty lasencjo!!! Chciałabym wyglądać tak korzystnie :( ja to się już tylko toczę, czuję się jak bańka-wstańka a to jeszcze dwa miesiące!

Jutro na szkole mamy naukę kąpieli - mąż się będzie wykazywał :D

Ps. Autokorekta w telefonie doprowadza mnie do szału, milion razy muszę post edytować, bo np. wg mojego telefonu Justyna jest niezłą "kadencją" zamiast "lasencją" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:14

Achia, JustynaG, Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W segregatorze od mamyginekolog jest napisane że trzeba mieć dokument tożsamości, kartę prowadzenia ciąży i badania ze zdjęcia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6048a6b4b1.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przemeblowaliśmy sypialnie :) dużo bardziej mi się podoba i mamy teraz całą wolna ścianę gdzie się na luzie zmieści łóżeczko, komoda, regal- wszystko dla Maluszka :) jutro mąż będzie malować komodę :)

A teraz pytanie remontowe, bo przenosząc łóżko zasloniliśmy trochę kaloryfer. I mąż chce przenieść kaloryfer na ścianę obok, dosłownie krok obok, do ściany prostopadłej. Chyba da się to zrobić ? Pytanie tylko ile fachowiec może chciec za takie coś? Macie jakieś doświadczenie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:28

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj gorszy dzień... Wiem że zabrzmi to conajmniej źle, ale jestem tak cholernie zmęczona zwłaszcza macierzynstwem, że to dramat. Od dłuższego czasu nie mam pomocy w zasadzie z nikąd, że dzisiaj pół dnia ryczę. Marzę, żeby gdzieś zostawić Staszka choć na jeden dzień i po prostu odpocząć od niego, a jemu się włączył chyba od nowa lęk separacyjny.
    Dzisiaj byłam U rodziców i o ile jeszcze nie wiem? Ze 2/3 miesiące temu mogłam go raz na miesiąc zostawić na noc to teraz nawet nie pytam, że 2 tyg temu podjęłam próbę (oczywiście nieudaną) i dzisiaj choć nie wspomniałam nawet o tym, to mogłam odczuć, że moja mama go nie weźmie, bo... I tu milion powodów.
    Dziewczyny sory za żale, ale muszę to jakoś z siebie wyrzucić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:33

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po. Anastazja urodziła sie o 16.10. Później napiszę więcej.
    Dzięki za kciuki.

Minie Black, summer86, Aga9090, Jeżowa, Achia, Siwulec, Ania1003, Bajkaaa, MamaFabianka, Lusesita, StaraczkaNika, Patrycja20, pilik, JustynaG, olik321, Anna Stesia, Rucola, Flowwer, Yoselyn82, Lena21, Phnappy, Karma88, reset, Emiilka, Kaczorka, Angelika83, ibishka, Malgonia, malka, blue00, Lunaris, lamka, Tosia2323, Barbarka1984, Bocianiątko, KateHawke, Izape_91, Nadzieja22, Sarna84, Madzik34, -Mamunia-, E_w_c_i_a, Morusek, pawojoszka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, szkoda, że tak daleko mieszkasz, mój eMek by Ci to zrobił :) jak wróci z fuchy zapytam ile by to mogło kosztować, bo zapewne niewiele (zależy czy trzeba kuć w ścianie itp.)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Dzięki za kciuki.
    GRATULUJĘ MAMUSIU!!!!! ❤️❤️❤️

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, na pocieszenie - Staszek rośnie to tylko kwestia czasu jak zacznie mieć Cię w dupie (dosłownie) będziesz potrzebna żeby mu wyprać i ugotować... wtedy zatęsknisz za takimi chwilami jak dziś ze się nie możesz bez niego ruszyć :*
    Jak przyjechałam do Poznania to byłam skazana na siebie, eMek w trasach a siory miały swoje życie i rodziny... bywaly baaardzo ciężkie dni, ale zawsze tłumaczyłam sobie ze fajne ze są dzieci bo wypełniają mi czas na maxa i wiesz czasem tęsknie za tamtymi dniami gdy padałam wieczorem jak już spały przed miska prania i wyłam, dziś wiem ze te łzy jednak dodawały sił :* :* :*
    Popłacz sobie a później popraw koronę i wracaj do swojego wspaniałego życia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:45

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!!!

Minie przykro mi, że nie masz pomocy, nic dziwnego, że chcesz odpocząć od własnego dziecka... Każdy potrzebuje czasu tylko dla siebie.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was! :)

Minie, chyba każda matka miewa takie dni, szczególnie przy dzieciach w tak absorbujacym wieku jak Twój Staszek. Dobrze, że wyrzuciłaś to z siebie. Może pogadaj z mężem, żeby wziął dzien wolnego i zabrał młodego na meski wypad np. do zoo? Tak żebys Ty miała dzień odpoczynku. A mlody chodzi do przedszkola?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Siwulec Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Dzięki za kciuki.

Gratulacje !!! Wspaniale ze już jesteś po <3 teraz duuuzo zdrówka dla Was dziewczyny :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie co ty byś zrobiła z 3 w domu i cały czas jestem sama, nikt nie pomoże, bo kto będzie chciał 3 dzieci pilnować. Masz jednego synka, a co zrobisz jak będzie już Klara (dobrze pamiętam?) po drugiej stronie brzucha...
    Ja Cię doskonale rozumię ale jakby to moja teściowa powiedziała "chciałaś to masz i se wychowaj"
    Też mam ochotę wyjść i trzasnac drzwiami ale nie da się, tak wygląda macierzyństwo. Głowa do góry!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- no widzisz, tez żałuje :) ale zapytaj jak możesz, wydaje mi się że kucie nie będzie potrzebne ale mogę sie mylic :p

Ewela gratulacje!!!

Minie nie przepraszaj, sama sie dopiero co żaliłam na siostrę i mamę.. ja co prawda mamą jeszcze nie jestem,ale podejrzewam że to chyba normalne.. kazda mama ma czasem dosyć. ja własnie bardzo często zajmowałam się siostrzeńcem- żeby siostra mogła odpocząc, czy pójść na kawę z koleżanką. może zapytaj mamę wprost czy weźmie Staszka na noc? zwłaszcza że jesteś w ciąży- przyda Ci się trochę oddechu...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratulacje!! Życzę szybkiego powrotu do formy!

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha to dam znać :)

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to zupełnie normalne! Myślisz, że ja nie chce czasami odpocząć od Tosi? To nie czyni Cię zła mama, każdy musi czasami pobyć sam, a jak się jest w ciąży to już w ogóle. Masz prawo źle się czuć i chcieć świętego spokoju :* zobaczysz że jutro będzie lepszy dzień. A do gorszych masz prawo tak samo jak każda z nas :)

Ewela gratulacje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:47

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko a jak tam u Was?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Bajeczko a jak tam u Was?
    Ciężko bo to karmienie nie idzie, ale jakoś tak czuję że ułoży się dopiero w domu jak będziemy, bardzo bym chcisla żeby wyniki były jej w normie i we wtorek bym mogła wrócić do domu

Nie wiem czy wam pisałam ale moja twarz wygląda okropnie w połowie mam czerwona jakbym miała czerwonke... Tak mi popekaly naczynka

Nie odniosę się do niczego wybaczcie mi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ