X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratulacje :))

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!
    Pewnie jesteś skonana, ale napisz więcej jak odpoczniesz.

Ale mamy dziewczyński weekend :)

Bajkaa po tylu tygodniach za chwilę do domu! ŁAAAAAaaał! Coś już wiadomo, kiedy możesz się spodziewać wypisu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:56

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!!

Bajka trzymam kciuki za dobre wyniki i żeby Twoja hemoglobina szybko się podniosła. Jesteś bardzo dzielna, wierzę że teraz jeszcze bardziej chcesz do domu, ale tyle dałaś radę...! A co do karmienia, nie ma jakiejś fajnej położnej czy doradczyni laktacyjne żeby podpowiedziała i pomogła?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, spokojnie dasz radę i z pewnością masz rację - w domu wszystko się ułoży! To będzie dopiero powrót, po tylu tygodniach :) :)

Ja weszłam na nowy poziom zachcianek ciążowych i odczuwam silną potrzebę zrobienia nowego tatuażu, no tego to jeszcze nie było :D koniecznie po porodzie muszę się zapisać <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje!!!!! Biedna umeczylas się tyle godzin.... Bardzo Ci współczuję ale dałaś radę!!! Jesteś MAMĄ!!! Buziaczki dla Nastki :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina gratuluję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do męża nie mogę złego słowa powiedzieć, bo pomaga mi bardzo. Dzisiaj mnie "wzielo", bo kiedyś zawsze mogłam liczyć na pomoc mojej mamy, a od kilku miesięcy jest mi obca, a boli to tym bardziej, że ja zawsze byłam na jej zawołanie, czego by nie potrzebowała, ale wiem, że taka już jest. Dokładnie tak było w przypadku kiedy babcia po udarze u nas była. Prawda jest taka, że to babcia wychowała mnie i siostrę, mieszkaliśmy h niej do mojego 9 rż, nawet sypialnie miałam z siostrą wspólna z babcią, a rodzice sami. Tak jak pomoc dla babci była niezbędna, ona się jej "pozbyla" przy najbliższej okazji. Szlag mnie trafia, że niektórzy potrafią tylko brać... I wiem, że jutro mi przejdzie i dam radę, ale człowieka czasem skręca w środku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 19:09

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, gratulacje! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą!

Bajeczko, mnie w szpitalu zupełnie nie szło karmienie, nikt mi nie chciał pomóc itp. Kiedy wyszłam po 8 dniach miałam umówiona do domu cdl i dziś karmię tylko piersią. W domu wszystko wygląda inaczej, przyjazniej. Będzie dobrze! A podanie mm to nie tragedia, na spokojnie popracujesz jeszcze nad laktacja. I zobaczysz, jutro będziesz miała nawał pokarmu, a Zosia się ładnie przyssie. Niech jej tylko ktoś obejrzy wedzidelko, pediatra lub doradca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 19:10

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiadomo kiedy do domu bo nie mam wyników badań Zosi a to od tego zależy no jak chodzi o mnie to nawet 10litrow mogą toczyć mi bez problemu :)a co do doradczyni to jest fajna kobieta ale jakoś ja mam blokadę bo widzę że nie ma pokarmu nakładki się odklejaja i poce się jak świnia przy tym :( no ale trudno będzie co będzie ważne by Zosia była zdrowa a czy na mm czy kp to już mniej istotne

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie dla mnie jesteś wspaniałą mamą i doskonałą gospodynią. Myślę że musisz porozmawiać z emkiem żeby Cię trochę odciążył, bo mam wrażenie że wszystko jest na Twojej głowie a Ty przecież jesteś w ciąży!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak, zaczęło się o 2, zdecydowaliśmy ze jedziemy do szpitala ze względu na dodatni GBS, na oddział zostałam przyjęta o 3.20 i ciągle miałam skurcze co 7 minut,które nie pisaly sie na Ktg. Przed 9 zabrali mnie na porodowke i po badaniu okazało się że mam silne skurcze,ale sprzet ich nie lapie. O 10.30 dostalam pierwsza dawkę znieczulenia zo i nawet bylo spoko, kolejna dawka o 13 i ona utrzymywała się do 15. Od 15 mniej przyjemna część porodu, miałam tak silne bóle z kręgosłupa ze myslalam ze zwymiotuje,ale dałam rade. Od 15 do 16 co 5 minut parlam po 3 wdechy (myslalam ze umre, błagam gina o cc). O 16 mała weszła do kanału, położna trochę mnie naciela, lekarz nacisnal brzuch i mała wyskoczyła. Dostala 10/10 punktow, wazy 3800g i mierzy 55 cm. No i na szczęście podobna do mamusi ❤
    Na razie jest ok, pięknie przyssala sie do cyca ale tylko lewego :/ a teraz mąż wcinal jej smoka i smacznie sobie spi.
    Niestety tata nie daje mi jej w ogóle potrzymac, z wyjątkiem karmienia. Zakochany po uszy i dumny jak paw ;)
    Mam 7 szwów, dopóki mam znieczulenie nie boli. Zobaczymy jak będzie później.
    Jeszcze raz dziękuję za miłe slowa i wsparcie ❤

Aga9090, Phnappy, Achia, Jeżowa, Siwulec, Karma88, Rucola, Patrycja20, Bajkaaa, Emiilka, MamaFabianka, summer86, Kaczorka, Angelika83, Anna Stesia, malka, blue00, lamka, Lunaris, Tosia2323, Barbarka1984, Bocianiątko, KateHawke, Nadzieja22, Sarna84, Lusesita, E_w_c_i_a, Morusek lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka myślę że potrzebujesz czasu. Nie wszystko od razu jest idealnie. Musisz odpocząć a pokarm na pewno przyjdzie. Jak tam Zosia się miewa?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak ja Wiem co czujesz!!! Mocno tule, pamiętaj tu się możesz nam zalić.
    Miałam podobna sytuację, też mieszkałam u babci, bo rodzice czasu nie mieli... Także wiem co przechodzisz

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko <3
    Ewela <3

Wybaczcie więcej teraz nie mogę bo mąż jest głodny wrrrr... a nadrabianie już mi zajęło wieki

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - gratulację <3 aż się wzruszyłam jak napisałaś jak Tatuś reaguje na córeczkę :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela- jeszcze raz gratulacje !<3 mnie wzruszyła ta część o mężu, że taki dumny i w ogóle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nie wiadomo kiedy do domu bo nie mam wyników badań Zosi a to od tego zależy no jak chodzi o mnie to nawet 10litrow mogą toczyć mi bez problemu :)a co do doradczyni to jest fajna kobieta ale jakoś ja mam blokadę bo widzę że nie ma pokarmu nakładki się odklejaja i poce się jak świnia przy tym :( no ale trudno będzie co będzie ważne by Zosia była zdrowa a czy na mm czy kp to już mniej istotne
    Kochana dopiero co urodziłaś, laktacja musi się rozkręcić, zobaczysz jak przyjdzie nawał :) na początku to zawsze maluch ssie tylko chwilkę, a prawie nic nie leci, spokojnie :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, Gratulacje! Byłaś bardzo dzielna. No i Twoja Anastazja to spora babka :)

Minie, masz prawo być zmęczona, mieć wszystkiego dość. Pozwól czasami sobie na odpoczynek. Nie musisz być perfekcyjną Panią Domu. Pamiętaj, że Twoje potrzeby też są ważne.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela bardzo serdecznie Wam gratuluję. :) Nabieraj sił, M niech z Maleństwem przesiaduje.

Bajeczko to są pierwsze chwile organizmu w nowej sytuacji i myslę, że tak jak dziewczyny pisza wszystko się rozkręci. :)

Minie fakt warto by było z M pogadać co Ci dziś w głowie siedzi. Może on pomoże Ci dziś jakoś odreagować to wszystko.

Ja od rana warczę na swojego M za to. Te hormony mnie zabiją. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela gratulacje !
    Dwa brzuszki dziś zwolnione, co mnie bardzo cieszy bo to mój pierwszy dzień cyklu (czytaj - pierwszy dzień ciąży :)).
    Co do pokarmu to ja z synem dostałam dopiero w 7 dobie po porodzie. Położna nie dawała mi szans na karmienie piersią, a jednak się udało :) Czasami organizm potrzebuje trochę czasu :* trzymam kciuki Bajka !:)

summer86, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ