WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    A mnie dzisiaj strach oblecial... Tak sobie biegam, robię cuda wianki, a kolejnej dziewczynie na styczniówkach odeszły wody....

Jak to KOLEJNEJ ????

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie spokojnie, masz czas a potem będziesz uczyć samodzielności dwójkę na raz :) Młodsze przy starszym szybciej załapie- przynajmniej ja na to liczę :D i że będę mogła iść do WC bez malucha korzystając z obecności starszaka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 08:50

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Jak to KOLEJNEJ ????
    Z 2 tygodnie temu jeden odeszły wody, wczoraj druga pojechała na założenie pessara a tam już rozwarcie 1.5 cm i też odeszły wody....
    Ciągle miałam złudne wrażenie, że kurde to już prawie połowa i nic nie nie dzieje "od tak" nagle i tu kubeł zimnej wody....

Lunaris na to liczę! Chociaż ostatnie pół roku nie mogę się nadziwić jak dużego mam już syna, odsmoczkowanie, odpieluchowanie - magia jakaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 08:52

Lunaris lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee smyranie o dziwo od kilku tygodni czułam, co wydawało mi się kompletnie za wcześnie. Ale teraz kurczę te kopniaczki to wow! <3 Będę się tym teraz podniecać, no ale kurde kiedy jak nie teraz. :D

Co do wizyt po porodzie. Moja teściowa rzadko przyjeżdża, więc jak nawet 1x w trakcie połogu się pokaże u nas to przeżyję. Zwłaszcza, że to będzie zima, szybko się ciemno robi, a ona taka wyrywna w taką pogodę nigdy nie była :D
    Ale w sytuacji gdzie nie ma się dalekich odległości to już też trzeba jasno sprawę postawić. Myślę, że wszystko też zależy od naszego samopoczucia i tego jak będziemy sobie radzić w tym czasie, bo jednak wszystko będzie nowe i ręce będą pełne roboty. Skakać wokół gości nie będziemy jak coś, bo skupimy się na tej małej istotce, która w końcu się pokaże. :)

A i termin porodu po połówkowym przesunął się na 22 grudnia.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- myślę że kluczem do sukcesu jest tak jak pisze Nenusia-nauczenie dzieci samodzielności. Moja mama nie pracowała, ojciec tak, mielismy duży dom, ogród i psa! Po drodze przed psem chomiki, myszki, szczurki- czyli umyć klatkę i zająć się zwierzakiem trzeba było. Nie mówię żeby na głowę 3 latka zwalać od razu nie wiadomo ile, ale myślę że jak rodzi się rodzeństwo, to ta samodzielnosc i chęć pomocy mamie jakoś tak sama się rodzi ;) później mój ojciec zmarł, ja miałam 14lat, mlodsza10, mama poszła do pracy..i też dała radę :) niby byłyśmy już całkiem duże, i na pewno ta samodzielnosc wypracowana wcześniej pomogła.
    więc na pewno dasz radę, choć na pewno będziesz też miała dosyć. Jak każda z nas ;)
    Mi się śniło że gadałam z mężem o zabezpieczaniu się po porodzie :p że żadnego nie będzie, a czy zajde na macierzyńskim to się okaże :p przeraziła mnie w śnie wizja dziecka rok po roku tylko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Eee to jeszcze mam czas, bo myślałam, że ze mną coś nie tak
    Jak już skończyły 3 latka, (mniej więcej) szykowałam im ubrania i ubierały się same, no wiadomo, że czasem na lewą stronę ale to im tylko mówiłam, że muszą obrócić na drugą stronę, jakby nie uczyłam ich tego od początku to bym w wariatkowie wylądowała. Z kąpielą podobnie, nalalam im wody do wanny, stałam obok a one się próbowały myć, też trzeba było trochę czasu aż się nauczą. Sprzataly też zawsze po sobie.

Syn ma takie obowiązki jak wynieść śmieci, odkurzyć podłogę (choć dziewczyny też walczą i chcą odkurzać) w swoich pokojach np. wycierają same kurze z półek. Jak zjedzą to talerze przynoszą do kuchni, pomagają mi zmywarkę opóźnić, włożyć brudne naczynia. Każdy ma jakieś obowiązki w domu

Jeżowa, Rucola, blue00, Lunaris, Emiilka, Lusesita, KateHawke, Nadzieja22, Anna Stesia, Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia super, że na takie samodzielne wychowałaś swoje dzieciaczki! Masz rację, że to bardzo ważne, oby mi też się udało! :D

Minie, przecież wiesz, że takich rzeczy nie przewidzisz... Straszna informacja, gdy tak wcześnie odchodzą wody, ale w takich momentach musimy odrzucać czarne myśli i egoistyczne dziękować, że u nas jest wszystko w porządku!

Aga9090 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- 22.12 to mój termin z OM :) i dzień urodzin mojej młodszej siostry :)

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie zatkało mnie, też myślałam, że przecież już się nic stać nie może...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Nenusia super, że na takie samodzielne wychowałaś swoje dzieciaczki! Masz rację, że to bardzo ważne, oby mi też się udało! :D

Minie, przecież wiesz, że takich rzeczy nie przewidzisz... Straszna informacja, gdy tak wcześnie odchodzą wody, ale w takich momentach musimy odrzucać czarne myśli i egoistyczne dziękować, że u nas jest wszystko w porządku!
    No właśnie, bo jak już wody odejdą to nic nie sie nie zrobi
    .i nie można temu jakoś zapobiec. Ja mam tę papierki lakmusowe, uspokajają ;)
    Zresztą co miałam stresa, że to wody jak wracałam z wyjazdu, a okazało się że jednak nie to to się powtarza, więc wiem już że nie ma się czym martwic,bo po drodze były wizyty i sprawdzenie sytuacji :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia może razem zwolnimy brzuchy. :D Ciekawe kiedy Maluchy zdecydują się na wyjście. :)

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję w domu nowej sztuki sprzątania :)
    patrze od dwóch dni na pełną suszarkę prania (a jest nielicha, pionowa i mieści 3 pralki prania!) do poskładania i rzucam zaklęcia żeby samo się poskladalo. Póki co kiepsko mi idzie, dzisiaj zacznę przy tych zakleciach jeszcze tańczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 08:59

emi2016, Rucola, Karma88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybazcie, że nie odniosę się do wszystkich:

Bajka i Ewela Gratuluję Wam i życzę dużo zdrowia dla Was i maluszków :)

Maja - jeśli to czytasz to również gratuluję !!! <3

Olik - mam nadzieję, że po porodzie Twój nastrój się poprawi, jednak jeśli nie - koniecznie wybierz się do psychologa - trzymam kciuki i życzę szybkiego, lekkiego porodu :)

Lusesita - fajną masz historię z cc :D

Siwulec - teksty Twoje córczeki mnie rozczulają <3

Yos Bardzo się cieszę, że z maluszkiem wszystko dobrze <3

KateHawke Gdzie Twoje dziecko się mieści ! Super wyglądasz :)

Yoselyn82, Siwulec, KateHawke lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Achia może razem zwolnimy brzuchy. :D Ciekawe kiedy Maluchy zdecydują się na wyjście. :)
    Niby z USG wychodzi wcześniejszy termin, ale widzimy tutaj że terminy swoje, a dzieci swoje. d

Karma88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak te tańce i zaklęcia pomogą to daj znać, bo akurat to należy do mnie (powiesić i poukładać), no dzieci też swój wkład mają w praniu tzn ja ładuje do pralki nalewam żel, płyn, włączam, one wyciągają z pralki. Więc w wszystkich obowiązkach maja swój wkład

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja próbuję w domu nowej sztuki sprzątania :)
    patrze od dwóch dni na pełną suszarkę prania (a jest nielicha, pionowa i mieści 3 pralki prania!) do poskładania i rzucam zaklęcia żeby samo się poskladalo. Póki co kiepsko mi idzie, dzisiaj zacznę przy tych zakleciach jeszcze tańczyć :)

Dlatego właśnie chciałabymm żyć w świecie Harry'ego Pottera, tam były zaklęcia na wszystko!!! :D

Aga9090, Rucola, emi2016, Siwulec, Karma88, Emiilka, KateHawke, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!
    Pisałam wam, ze moją teściówę wywiało za granicę... licho chciało, ze juz wróciła :P a miało być tak pięknie..... mam nadzieję, ze jednak będzie :P Już ja sobie o to zadbam :)
    Co do odwiedzin po porodzie, to już zapowiedzielismy, ze pierwsze 2 tygodnie nie otwieramy drzwi. Wyjątkiem będzie moja mama, która wpadnie tylko zobaczyc wnusia (na którego czekała 24 lata i ma naprawdę ugodowy charakter i w życiu złego słowa nie powie a mój emek to jej oczko w głowie, oczywiscie póki wnusia nie ma :P) i pewnie przywiezie niezłą wałówę, ale to też nie na samym poczatku :)
    Wszystkim mówimy otwarcie, ze musimy zacząć od poznania własnego dziecka i dopiero później zdecydujemy się, aby przedstawić go innym :)
    Co do uczenia samodzielności to nie wiem, nie znam się :) ale ja od małego byłam uczona, że o siebie trzeba umieć zadbać (jedzenie, ubieranie, mycie) i na pewno jest łatwiej uczyć samodzielności, kiedy ma się kilkoro dzieci, one patrzą na siebie, nasladują, pomagają sobie... Gdy ma się jedno dziecko to pewnie chce się je we wszystkim wyręczać... zobaczymy. Mam ogromną nadzieje, ze Lewcio będzie miał rodzeństwo, ale gdybym mogła sobie wymarzyć różnicę wieku, to byłoby to między 2,5 roku a 3 latka :)

Flowwer lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa a dziś będę mieć gości, 6cioro dorosłych i 3 dzieci ^^ super, co??
    Planuje upiec placek za sliwkami, tylko w przepisie napisane jest żeby ucierać a ja za cholerę nie mam nic do ucierania. Myślicie, ze mikser załatwi sprawę?
    Poza tym koreczki, jakieś lody dla maluszków no i obiad dla emka....
    Nie wspomnę ze mieszkanie pozostawia wiele do życzenia i zaraz idę wypowiadać zaklęcia do łazienki. Zeby im trochę pomóc to posypie brodzik i fugi jakimś specyfikiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:22

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kazał mi opróżnić lodówkę, że umyje po pracy - zaczęłam od zamrażarki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e2e5934adc1.jpg

Rucola, właśnie zauważyłam, że zaklęcie chyba zaczyna działać, bo na suszarce mam już wolne 4 "sznurki"! Myślę, że do soboty będzie pusta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:27

emi2016, Achia, lamka, Rucola, Siwulec, Yoselyn82, olik321, Kaczorka, blue00, Patrycja20, Karma88, Jeżowa, reset, Lunaris, JustynaG, Aga9090, Kargo31, Izape_91, Phnappy, Emiilka, Lusesita, Nadzieja22, Anna Stesia, KateHawke, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie masakra z tymi wodami, jak byłam w lutym na zabiegu to była dziewczyna w 20tc właśnie jej wody odeszły i czekała na najgorsze :(
    Ale nie możemy nastawiać się źle, trzeba wierzyć ze będzie dobrze ;)

Rucola jakby co to ja wczoraj ogarnelam chatę, możesz podjąć gości u mnie :)

U mnie dziś totalny relaks, leżę i gapie się na jakieś głupie programy w TV - serio szkoda kasy na abonament :/

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ