Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, u mnie właśnie na podstawie wagi i kości udowej lekarz mowil, że będzie długa a chuda. I w sumie się sprawdziło.
Summer najważniejsze, że już to macie za sobą.
Olik, wody mi odeszły jak położna sprawdzała 3h po podaniu drugiej oksy czy się rozwarcie robi. Stwierdziła, że się nic nie dzieje, skurczy prawie nie było. Jak mi to powiedziała to się popłakałam. Przyszedł nie za duży skurcz i wody poleciały. Od tego momentu się rozkręciło.
-
Tak się zastanawiam... czy u nas na forum jest jakaś dziewczyna, której niespodziewanie odeszły wody i dlatego udała się do szpitala?
Czy raczej najpierw coraz częstsze skurcze... -
JustynaG wrote:Tak się zastanawiam... czy u nas na forum jest jakaś dziewczyna, której niespodziewanie odeszły wody i dlatego udała się do szpitala?
nick nieaktualnyJa tak miałam przy córci.Na miesiąc czasu przed terminem odeszły wody,ale brak skurczy,w efekcie po 12 godzinnym oczekiwaniu na postęp(pomimo czopków,kroplówek i zastrzyków) zdecydowano się na cc.Mała i tak by się nie urodziła naturalnie bo okazało się,że była tak owinięta pępowiną,że nie było szans na poród sn.
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Tak się zastanawiam... czy u nas na forum jest jakaś dziewczyna, której niespodziewanie odeszły wody i dlatego udała się do szpitala?
Czy raczej najpierw coraz częstsze skurcze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 17:42
Rucola lubi tę wiadomość
-
hmmm bo się zastanawiam z tą długością.... u nas główka tydzień w przód, brzuszek półtora i kość udowa prawie 2. Kurcze, to moze będzie szczupły, z dużą głową, tłustym brzuszkiem i długimi nogami, ale ogólnie to chudy
Jeżowa, Izape_91, Lusesita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyUdało nam się skoczyć nad jezioro, woda genialna
ciekawe czy to ostatni raz tego lata bo w Gdańsku od jutra 21-25 st ponoć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca6e4682094f.jpgRucola, KateHawke, Aga9090, JustynaG, Yoselyn82, Nadzieja22, Lunaris, Emiilka, Luna1993, Izape_91, Karma88, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Achia, super, że Ci się udało wyskoczyć nad jeziorko! Jeśli dziś woda była genialna to jest szansa, że jutro też będzie ciepła
-
JustynaG wrote:Tak się zastanawiam... czy u nas na forum jest jakaś dziewczyna, której niespodziewanie odeszły wody i dlatego udała się do szpitala?
nick nieaktualny
-
Bajka - dodzwoniłam się do ginki i jeszcze nie ma wyników. W poniedziałek ma mi wysłać. Więc niestety trochę dłużej się postresuję.
Rucola - mi najpierw odeszły wody. Na szczęście do szpitala miałam wtedy 5 minut piechotą, bo akurat szłam GBSa zrobić.
Summer - dobrze, że szczepienie już za Wami. Najgorsze są te kolejne, bo już wtedy wiesz co Cię czeka (tzn. jesteś świadoma jaki płacz usłyszysz). Teraz obserwuj Anulkę przez najbliższą dobę. Ale myślę, że będzie dobrze. -
A mam pytanie wy dajecie platki owsiane do mleka i gotujecie z nim? czy pierw gotujecie mleko i dopiero dajecie platki?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Yoselyn, ja robię owsiankę na szybko - do płatków dodaję ziarna słonecznika, suszone lub swieźe owoce i zalewam wrzątkiem, żeby zmiękły a dopiero pózniej dolewam mleko (latem zimne, zimą lekko podgrzane). Całą ciąże tak wyglądało moje śniadanie
Aktualnie jem owsiankę na wodzie, bo musiałam nabiał ograniczyć. Dobra jest z jabłkiem i cynamonem lub z bananem.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Wieczór- ulubiona pora mamy
już tylko odliczać do usypiania
Narobiłyście mi ochotę na tą owsiankę -nigdy nie robiłam, chyba się skuszę
Bobisia nie przejmuj się- nie jesteś sama w pierwszej ciąży
Summer jak Ania wieczorową porą po szczepieniu? -
Lunaris, głównie przy piersi.. po południu mocno płakała, więc dałam paracetamol, mam nadzieję, że noc będzie w miarę do przejscia.
A owsianke albo się kocha albo nienawidziYoselyn82 lubi tę wiadomość