X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a ja coraz gorzej sypiam. Brzuch ciągnie okropnie, głód doskwiera... Końcówka robi się ciężka. Zaczynam narzekać więc powoli czas rodzić ;)
    Mam nadzieję że Olik śpi dobrze i zbiera siły...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś dzisiaj średnio spałam, jakoś tak sobie nie mogę tu miejsca u rodziców znaleźć, mimo że łóżko wygodniejsze (bo przede wszystkim znacznie większe i mogę się rozwalić), ale no nie wiem... A teraz zasnąć dalej nie idzie, bo mnie zgaga dopadła!

Rucola, zaczynasz narzekanie znacznie później niż mogłabyś, więc narzekaj z dowolną intensywnością :D

Olik, powodzenia dzisiaj! Obyś mogła utulić już dzisiaj swojego ślicznego synka <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj tragiczne popołudnie.. Alutka ciągle płakała i tylko na ręce chciała. No ale katarek ją dopadł i jednocześnie górne jedynki się przebijają (jedna już lekko widoczna). Do tego zmęczenie, bo zasnąć nie mogła. Masakra..
    Na szczęście w nocy spała w miarę oki :)

Olik - kciuki, żeby już teraz szybko poszło!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja srednio spalam. Tylko sie meczylam i krecilam.

Olik powodzenia dzisiaj!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik powodzenia :-) dziś będziesz tulić swoje szczęście :-) trzymam kciuki!

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, jesteśmy z Tobą myślami i trzymamy kciuki!

Kaczorka, tulaski dla Alutki, mam nadzieję że dziś będzie już lepiej.

Amy, jesli tu zaglądasz, daj znać co u Was.

Kaczorka, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam.Dla mnie noc też była niespokojna.O północy obudził mnie mój koszmarny sen,a kiedy otworzyłam oczy usłyszałam na dworze przeraźliwy krzyk dziewczyny jakby ktoś ją zarzynał,potem głos męski i cisza.Głosu dziewczyny nie zapomnę,w życiu nawet w filmach takiego nie słyszałam,ciekawa jestem co się z nią działo później.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja bym chyba w takiej sytuacji na policję zadzwoniła...

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co ja mogłam im powiedzieć?Nic nie widziałam,tylko słyszałam,trwało to chwilę.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dziś piękny dzień na pierwsze przytulenie synka <3

U mnie "przespana" noc jedynie teraz meczą bączki, 3 krople espumisanu dałam może pomoże. Zaraz muszę jechać do weta i apteki. Nie wiem dlaczego ale gin nie chciał wypisać neoparin na regundacje bo w połogu się nie należy a rodzinny dał bez problemu.

Słyszała ktoraś że przy Neoparin nie powinno się karmić piersią?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam i niecierpliwie czekam na wiadomości od Olik.
    Mam nadzieję, że wypoczelas i dzisiaj pójdzie już ekspresowo. Powodzenia!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - jest taka strona jak e-laktancia.org. Tam wpisujesz substancję czynną leku i pokazuje czy przy karmieniu można stosować czy nie. Polecam.

Summer - niestety marudy ciąg dalszy.. już nie mogę słuchać tego jęczenia. Głowa pęka od rana :/
    Nie wiem, może jakiś skok kolejny. Normalnie nie to samo dziecko.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, współczuję :(

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jestem i trzymam za rękę <3

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, z tego co czytałam w trakcie ciąży, heparyna jest dozwolona przy karmieniu piersią.

U mnie dziwnie wyszło, bo lekarze nie kazali kontynuować brania po porodzie, ale nie protestowałam. Za to zostałam z zapasem Clexane i Neoparin.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny u mnie Zosie chyba boli brzuszek bo jak robi kupę to się denerwuje, tylko przy piersi spokojna chwilowo...
    Mamy dziś kryzys ze zmęczenia z emkiem a będą dziś goście... Idealnie prawda?

Olik trzymam kciuki by dziś poszło szybko :)

Udanej soboty dziewczyny życzę :)
    Spokojnych dzieci :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) widzę że u Olik cisza.. Powodzenia kochana, obu y dziś to był już ten piękny dzień dla ciebie i szybko poszło.

Ja też spać w nocy nie mogłam. Mam tyle stresów na głowie.

Jest18 sierpień. Termin na 9 listopad więc Góra 2,5 miesiąca a i tak myślę że będzie szybciej, przecież nawet we wrześniu mogę już do szpitala trafic. A ten baran nie ma nawet złotówki NADAL odlozone na szpital. Nic. Fotelika do auta też nie mam jeszcze. Papiery moje stałego pobytu nadal nie zrobione.. Co ja tu robię do diabła? On tylko na samochody wydaje. Co chwilę coś nowego wymyśla. Wie o ciąży od kurna 1 marca. I jest prawie wrzesień. Poza wydaniem kilkanascie złotych na moje ciuchy z ciuchlanda i jakieś 100-150zl na rzeczy dla małej, wszystko inne kupowali moi rodzice. Ale na pizze ma pieniądze co chwilę. Na Mc Donalda. Ja już ostatnio nawet z badań i leków zrezygnowałam jak mi lekarka kazała brać bo coś tam w moczu wyszło. Stwierdziłam że poczekam do następnych wyników siku bo nic mnie nie boli nie piecze i jak znowu wyjdą te erytrocyty to wtedy. Bo już mi pieniędzy szkoda. Na szczęście wyszły idealnie więc dobrze ze nie zrobiłam wtedy tych badan. Ja już spać w nocy nie mogę bo nie wiem co mam robić. Tu nic nie jest gotowe. Pieniędzy jaśnie Pan nie ma. A jak się okaże że papierów nie będę mieć na czas i zaśpiewaja sobie przez to za szpital dużo więcej niż jest ustalone to co. Będę do rodziców dzwonić po pieniądze bo on nie umiał się ogarnąć przez 9 miesięcy i co miesiąc coś odkładać? Ostatnio lekarka sama powiedziała że tu jest tak że bez papierów ona już nie będzie mnie mogła dalej ciągnąć po 30tygodniu i jakichś tam papierów wystawic. Ok. I tak na 30tydzien miałam się zgłosić do lekarza w szpitalu od porodu ale co jak się okaże że i on nie może. Albo szpital wyjdzie dużo drożej? Początkowo poród miał być ok 2000$. Znajomy załatwił mi szpital (bo zna dyrektora) za ok 750$. A ten nawet tego nie może odłożyć. Na szpital nie mam odlozone NIC. Nawet 5 zł. Fotelika do auta dalej nie mam. Przecież ja mogę nawet we wrześniu już do szpitala trafić. I kto za to zapłaci? Jak mnie to wkurwia.. Przepraszam ale już inaczej nie umiem. Wie o ciąży od 1 marca.. Tyle czasu mówiłam żeby odkładal co miesiąc coś. A on ma na wszystko. Na Mc Donalda. Na pizze. Na dwa samochody i co chwilę coś robi, kupuje. Ja już nie mam sił. Nie wiem co ja mam zrobić. W pl mam poród za darmo. Nie potrzebuje papierów stałego pobytu, normalny język a nie to gówno tutaj. Nie mam już sił. Spać przez te stresy nie mogę. :(.

To sobie ponarzekalam. Ale nawet nie mam komu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal czyli jak mówił że ma pieniądze na szpital to Cię okłamał? Pisałaś że rodzice mogli Cie zabrać do Polski. Jest to nadal możliwe? Bo wydaje mi się że mimo wszystko to najlepsze wyjście... Oszczędzasz nawet na badania! A to jest szalenie ważne! Gdyby coś wyszło w tym moczu i zaszkodzilabys dziecku? W Polsce poród za darmo, rodzice na pewno by Ci pomogli- choćby z opieką. Stres też nie jest dobry dla dziecka. Przemyśl to. Naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 09:13

summer86, Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, zgadzam się z Achia. Pomyśl tylko czy w takiej atmosferze chcesz wychwowywać swoje upragnione dziecko.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to dzień dobry, ja znów źle spałam. ortopeda we wtorek jak nic.
    Kaczorka- współczuję. mam nadzieję, że Ali zaraz minie zły nastrój.

Olik- kciuki!

Amal- tak jeszcze myślę- w Pl są darmowe punkty porad prawnych zdaje się. dziewczyny mam rację czy się mylę?
    jeśli zdecydujesz się na powrót to warto się wybrać- doradzą co zrobić, czy skąd mieć jakiś zasiłek czy coś dla dziecka

‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ