Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1003 wrote:Chwalę się, chwalę się
Część moich ostatnich łupów.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36a3fe8b688.jpg
Do marca będę już chyba obkupiona ze wszystkim żeby jak M wpadnie na chwilę ze statku to mieszkanie przygotować. Potem będę już sama do porodu i nie w głowie będzie latanie po sklepach. A też nienawidzę zakupów.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Co do słodkiego - pozdrawiam znad miski super słodkich lodów.
A to, że śpiworki mają rozmiary to nie wiedziałam... Ja mam chyba jakieś uniwersalne
Co do wyprawki to jak kiedyś pisałam chętnie się podzielę swoją listą. Mam tam wszystko od ubranek po jakieś drobne rzeczy typu gaziki do oczu czy inne majtki poporodowe (i wszystko co potrzebne też dla nas przed, w czasie i po porodzie). Więc jak już będziecie gotowe, to dajcie znaćpilik, Amy333 lubią tę wiadomość
-
JuicyB wrote:Co do słodkiego - pozdrawiam znad miski super słodkich lodów.
A to, że śpiworki mają rozmiary to nie wiedziałam... Ja mam chyba jakieś uniwersalne
Co do wyprawki to jak kiedyś pisałam chętnie się podzielę swoją listą. Mam tam wszystko od ubranek po jakieś drobne rzeczy typu gaziki do oczu czy inne majtki poporodowe (i wszystko co potrzebne też dla nas przed, w czasie i po porodzie). Więc jak już będziecie gotowe, to dajcie znać -
Ja również jestem chetna na listę wyprawkową Przynajmniej przeliczę mężowi jaki ma budżet przygotować
-
summer86 wrote:Flowwer, a jak tam Twoje sunie? Na kiedy macie termin?
Ogólnie czekają mnie 3 tyg bezsennych nocy, szczeniaki też mają kolki espumisan i no-spa już czeka w pogotowiu.
Podpisane dokumenty? Już dom jest wasz ?
Dziś jak weszłam na bbf sierpniówki to tylko utwierdzam się że to nie "poziom" dla mnie. Teraz batalia o KPpilik, innamorata88, Lusesita, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:Poczytałam bbf tylko trochę i jeszcze bardziej cieszę się że jest tutaj ten wątek... Bo tam to aż bała bym się odezwać...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dobra dziewczyny - wrzuciłam co mam, ale kilka uwag:
1. pierwsza zakładka to podsumowanie, a kolejne zakładki, to poszczególne kategorie
2. nie ma super logiki czasami jeśli chodzi o podział na te kategorie - to tak tylko chciałam zaznaczyć
3. tu jest wszystko... serio... od super wielkich rzeczy jak zmiany w pokoju, do super drobnych jak pałeczki do uszu.
4. Wiadomo - część o meblach - to pod nasze potrzeby, ale może coś Wam się przyda
5. Linki do sklepów wybierane na zasadzie: ma być tanio i ma być jak najwięcej z jednego sklepu.
6. część z UBRANKAMI - tego już dawno nie aktualizowałam. Są tu przede wszystkim ciuszki na start, ale w szafie mamy tego więcej już dla 68,74 i nawet 80 (prezenty głownie lub za darmo przejęte używki od koleżanko-mam).
Ta część chyba tak samo jak z meblami - każdemu wg potrzeb. Nasz syn się rodzi na koniec marca, więc nie mam nic super ciepłego na start.
7. Ostatnia zakładka - szpitalna, to sobie będę jeszcze weryfikować, np. to jakie dokładnie ciuszki zabrać. Tutaj większość rzeczy się powtarza z poprzednich zakładek, więc oczywiście cen już nie ma.
8. Wszędzie, gdzie coś chciałam dodać to napisałam komentarz w ostatniej kolumnie.
9. Całość możliwa do edycji, więc jak macie coś do dodania, to zapraszam
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lgIiqYlw2mRqOdwPr1eiLYlRrKDeqM45jHgxUGfwh2g/edit?usp=sharingolik321, malka, Rucola, Flowwer, Lusesita, Barbarka1984, mi88, Amy333, Jadranka, Bocianiątko, pilik, Sarna84, staraczka1111, Anna Stesia, ja1986 lubią tę wiadomość
-
Juicy na bonprix z reguły jest tak że rozmiar jest większy niż ten co bierzemy.
Kupiłam kurtkę ciążowa rozm. 34 ale odpowiada jak nic 36.
Dostałam od kuzynki 2 koszule do karmienia, mi to tylko do szpitala potrzebne, ale są duże. Kurczę chyba będę musiała kupić.
Kosmetyki, wkładki.podpaski itd to z pracy przywiozę jak będę już kompletować.
Przy pierwszym porodzie miałam majtki z fizeliny. Dramat. Pośladki plonely mi zywym ogniem i swedzialy tak, że mało nie zwariowalam.
W ogóle na stryszku miałam 2 torby ubranek po pierwszej córce. Takie do roku. Body, śpiochy, pajacyki, kaftaniki itd.
Body to faktycznie przez rok nie będę musiała kupować.
Kurczę ale bez ładu i składu napisałam