Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy któraś z Was ma w domu bądź planuje zakup Szumisia? Z opinii wynika, że naprawdę fajny, przydatny(!) miś i faktycznie dzieci spokojniej śpią przez emitowane bicie serduszka.
Jeśli ktos nie wie i czym mówię podsyłam oficjalna strone:
Www.szumisie.pl
Zastanawiałam się nad podstawowa wersja tylko właśnie z tym serduszkiem. Nie potrzebny mi bajer w postaci niani czy czujnika oddechu. -
aiwlys wrote:Czy któraś z Was ma w domu bądź planuje zakup Szumisia? Z opinii wynika, że naprawdę fajny, przydatny(!) miś i faktycznie dzieci spokojniej śpią przez emitowane bicie serduszka.
Www.szumisie.pl
Zastanawiałam się nad podstawowa wersja tylko właśnie z tym serduszkiem. Nie potrzebny mi bajer w postaci niani czy czujnika oddechu.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ja nawet nie wiem o czym piszecie ja jestem 100 lat za murzynami serio ...
Szumiś .... a kiedyś siostrze zostawiałam radio Zet włączone ....
Inna co jest jeszcze na topie ? Nowości ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja nawet nie wiem o czym piszecie ja jestem 100 lat za murzynami serio ...
Szumiś .... a kiedyś siostrze zostawiałam radio Zet włączone ....
Inna co jest jeszcze na topie ? Nowości ?
Wiesz co, ja chyba sama nie jestem do końca przekonana do tych wszystkich nowinek i nowości
Ale mamy takie nasze must have, które przekonały nas do siebie toną atestów, pozytywnych recenzji itd itp
Bujaczek BabyBjorn - jedyny z atestami fizjoterapeutów, do 13kg
Whisbear
Składana wanienka stokke - mieszkamy na 2 domy, więc jeśli będzie nam dane znowu bujać się do Czech co 2 weekend to i oszczędność miejsca w bagażniku będzie wskazana
Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - z tego samego powodu jak wyżej - zostanie na stałe w Brnie
W domu mamy Stokke Sleepi - rośnie razem z małym wersja 0-3 miesiące, 6 miesięcy - 3 lata i od 3 lat do 10 roku życia ma kółka więc w razie W podjedzie ze mną do sypialni
Fotel typu uszak do karmienia
Monitor oddechu AngelCare - strzężonego Pan Bóg strzeże
Laktator Medela Swing - z doświadczenia wiem, że krówka ze mnie słaba, a ten doskonale pobudza laktację w trybie 3-5-7Flowwer, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
aiwlys - super wieści, to teraz spokojnie czekamy 9 dni razem z Tobą
Anna Stesia - pamiętam jak ja siadałam do swojej listy rzeczy dla dziecka. Cały dzień miałam taką minę: https://media.giphy.com/media/zjQrmdlR9ZCM/giphy.gif
Miałam i tak niezłą pomoc, bo dostałam listę od dwóch koleżanek i cały dzień siedziałam powolutku robiłam swoją listę i szukałam wszystkiego w internecie.
Ja zakupów nie znoszę ;/ ani tych spożywczych, ani tych kosmetycznych, ani ciuchowych. Wszystko staram się kupować w necie i jedynie te zakupy 1 potrzeby załatwiać na żywo. Czasami tylko jak jesteśmy w pobliskim CH po coś na śniadanie to w przypływie wielkiej ochoty zaglądam do innego sklepu i coś kupuję.
Ale wracając do listy. Pisałaś o kilku rzeczach:
CO DO SPANIA - pomijając oczywiste łóżeczko, materac i prześcieradło na początek dziecku wystarczy tylko śpiworek, który założysz na śpioszki. Śpiworki kupisz w smyku, H&M czy nawet takie fajne cienkie w IKEA. Wasza dzidzia przychodzi na świat jak już będzie ciepło, więc ten cienki się pewnie przyda, a niebieska wersja kosztuje tylko 39,99 zł
I poza tym na start - NIC. Bez kołderki, poduszki, żadnych otulaczy i innych pościelowych opcji. Ma spać na płaskim i ma być mu ciepło, ale jednocześnie musi mieć luz w girach (więc taki śpiworek idealny).
Rożek pewnie będziesz i tak mieć, i on się przydaje w jego drzemkach w ciągu dnia, ale w nocy, kiedy nie widzisz go, bo sama śpisz - na plecach, śpiworek i już
Cała reszta pościelowych rzeczy przyda się dopiero, jak dziecko nauczy się przekręcać samo i samo trzymać główkę.
Rodzaje pieluszek - wszyscy mi polecają DADA z Bierdy lub Toujours z Lidla. A te takie materiałowe: 20 szt. tetrowych, kilka sztuk flanelowych i to wszystko U nas w szpitalu każą mieć 10 szt. tetrowych stąd taka duża pula (fajnie, bo ojciec będzie się okładać tymi pieluchami w 2 fazie porodu, aby potem dziecko tym przykryć i dać mu nie tylko moją florę, ale także od tatusia ).
Wszystko co wiem o tym to połączenie wiedzy położnych ze szkoły i dwóch-trzech koleżanek, które uważam za bardzo racjonalne. Ja się z nikim nie zamierzam ścigać o order matki polki, więc na liście mam też smoczki, laktator czy właśnie szumisia, o którym tu mowa wyżej. Co do takiej zabawki to jedna tylko uwaga od położnej była, aby nie wsadzać do łóżeczka, tylko powiesić na szczebelkach czy gdzieś obok. Chodzi tylko o to, aby zniwelować ryzyko śmierci łóżeczkowej.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Szumiś nawet fajna sprawa. Moja siostra miała. Działało na dziewczyny i nawet do żłobka dawała żeby lepiej zasypiały w porze drzemki tylko to jest zwykły szum a nie bicie serduszka. Przynajmniej ten z przed 2 lat tak miał. Można rownie dobrze puścić z YouTube biały szum
-
JuicyB wrote:aiwlys - super wieści, to teraz spokojnie czekamy 9 dni razem z Tobą
Anna Stesia - pamiętam jak ja siadałam do swojej listy rzeczy dla dziecka. Cały dzień miałam taką minę: https://media.giphy.com/media/zjQrmdlR9ZCM/giphy.gif
Miałam i tak niezłą pomoc, bo dostałam listę od dwóch koleżanek i cały dzień siedziałam powolutku robiłam swoją listę i szukałam wszystkiego w internecie.
Ja zakupów nie znoszę ;/ ani tych spożywczych, ani tych kosmetycznych, ani ciuchowych. Wszystko staram się kupować w necie i jedynie te zakupy 1 potrzeby załatwiać na żywo. Czasami tylko jak jesteśmy w pobliskim CH po coś na śniadanie to w przypływie wielkiej ochoty zaglądam do innego sklepu i coś kupuję.
Ale wracając do listy. Pisałaś o kilku rzeczach:
CO DO SPANIA - pomijając oczywiste łóżeczko, materac i prześcieradło na początek dziecku wystarczy tylko śpiworek, który założysz na śpioszki. Śpiworki kupisz w smyku, H&M czy nawet takie fajne cienkie w IKEA. Wasza dzidzia przychodzi na świat jak już będzie ciepło, więc ten cienki się pewnie przyda, a niebieska wersja kosztuje tylko 39,99 zł
I poza tym na start - NIC. Bez kołderki, poduszki, żadnych otulaczy i innych pościelowych opcji. Ma spać na płaskim i ma być mu ciepło, ale jednocześnie musi mieć luz w girach (więc taki śpiworek idealny).
Rożek pewnie będziesz i tak mieć, i on się przydaje w jego drzemkach w ciągu dnia, ale w nocy, kiedy nie widzisz go, bo sama śpisz - na plecach, śpiworek i już
Cała reszta pościelowych rzeczy przyda się dopiero, jak dziecko nauczy się przekręcać samo i samo trzymać główkę.
Rodzaje pieluszek - wszyscy mi polecają DADA z Bierdy lub Toujours z Lidla. A te takie materiałowe: 20 szt. tetrowych, kilka sztuk flanelowych i to wszystko U nas w szpitalu każą mieć 10 szt. tetrowych stąd taka duża pula (fajnie, bo ojciec będzie się okładać tymi pieluchami w 2 fazie porodu, aby potem dziecko tym przykryć i dać mu nie tylko moją florę, ale także od tatusia ).
Wszystko co wiem o tym to połączenie wiedzy położnych ze szkoły i dwóch-trzech koleżanek, które uważam za bardzo racjonalne. Ja się z nikim nie zamierzam ścigać o order matki polki, więc na liście mam też smoczki, laktator czy właśnie szumisia, o którym tu mowa wyżej. Co do takiej zabawki to jedna tylko uwaga od położnej była, aby nie wsadzać do łóżeczka, tylko powiesić na szczebelkach czy gdzieś obok. Chodzi tylko o to, aby zniwelować ryzyko śmierci łóżeczkowej.Mikołaj 25.04.2011
-
Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - właśnie odbieram w poniedziałek używkę. Potem kupimy zwykłe, a to będzie jako łóżeczko drugie u teściów na Śląsku
Z Twojej listy Inna, to jedynie tego monitora oddechu nie mam (reszta innych firm, ale jest). Nie mam też na liście niani elektronicznej, bo żyjemy w mieszkaniu i tu wszystko słychać . Zostawiam sobie jednak furtkę, bo mam przeczucie, że tu mi się zdanie zmieni jak tylko zobaczę dzieckoinnamorata88 lubi tę wiadomość
-
Muszę sobie zacząć spisywać rzecz, które doradzacie, bo u mnie będzie zmasowana akcja zakupowa w 3 trym. dopiero.
Zastanawiam się czy czuję ruchy czy sobie wkręcam.. wczoraj po drzemce po południu poczułam dwa puknięcia, a teraz leżę i czułam łaskotanie. -
aiwlys wrote:Czy któraś z Was ma w domu bądź planuje zakup Szumisia? Z opinii wynika, że naprawdę fajny, przydatny(!) miś i faktycznie dzieci spokojniej śpią przez emitowane bicie serduszka.
Www.szumisie.pl
Zastanawiałam się nad podstawowa wersja tylko właśnie z tym serduszkiem. Nie potrzebny mi bajer w postaci niani czy czujnika oddechu.
Pieluchy przy synu używałam pampersa, a córkę uczulały i kupowałam Dady- nie umywają się w ogóle do pampersa -
JuicyB wrote:Inna - widzisz, pomyliłam otulacz z tymi miękkimi zabezpieczeniami, co się przy szczebelkach montuje - tego nie wolno na start
Monitor oddechu z moją nadopiekuńczością to balsam dla duszy, a sama niania ze względu na to, że często robię coś na ogródku pozwoli mi spokojnie wyjść na dwór w czasie drzemek juniora na piętrze. Ostatnio dopadłam jeszcze śpiworek do fotelika samochodowego, żeby nie trzeba było mocować się z młodym w aucieMikołaj 25.04.2011
-
JuicyB wrote:Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - właśnie odbieram w poniedziałek używkę. Potem kupimy zwykłe, a to będzie jako łóżeczko drugie u teściów na Śląsku
Z Twojej listy Inna, to jedynie tego monitora oddechu nie mam (reszta innych firm, ale jest). Nie mam też na liście niani elektronicznej, bo żyjemy w mieszkaniu i tu wszystko słychać . Zostawiam sobie jednak furtkę, bo mam przeczucie, że tu mi się zdanie zmieni jak tylko zobaczę dziecko
Mój brat ma to łożeczko dla małej i są zadowoleni. Koło 6 m-ca będą dopiero zwykłe kupować.
My chyba też pójdziemy w to rozwiązanie ewentualnie kosz Mojżesza, bo mamy aktualnie dwa pokoje a przeprowadzka do domku realnie najwcześniej we wrześniu, więc pokoik docelowo będziemy już tam urządzać a tu jakoś 2 miesiące będziemy musieli sobie poradzić. -
summer86 wrote:Muszę sobie zacząć spisywać rzecz, które doradzacie, bo u mnie będzie zmasowana akcja zakupowa w 3 trym. dopiero.
Zastanawiam się czy czuję ruchy czy sobie wkręcam.. wczoraj po drzemce po południu poczułam dwa puknięcia, a teraz leżę i czułam łaskotanie.Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Te puknięcia to właśnie ruchy na której ścianie masz łożysko?
Na przedniej niestety -
Summer - ja na początku to myliłam z ruchami w moich jelitach. Dopiero potem się zorientowałam, że jak jest potem bączek, to moje jelito, a jak nie ma bączka, to dzidzia
Fajnie, że to już, za kilka tygodni skopie Ci męża już.
Jeszcze co do listy zakupów, to ciągle się zastanawiam czy nie zapomniałam o czymś tak super oczywistym. Mam takie wizje, jak już jesteśmy w domu, pierwszy wieczór. Pierwsza kąpiel. Stoimy w łazience, stary się pyta "Gdzie wanienka?", a ja wtedy "Oho, a więc o tym zapomniałam".
Lusesita, summer86, olik321, Anna Stesia, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Juicy - po tym co piszesz to chyba jesteś świetnie przygotowana!
Ja na razie mam kosz Mojżesza, okazyjne dorwałam i w piątek przyszedł ... plus łóżeczko do sypialni.
a jaki materacyk do łóżeczka wybieracie?
Ja jeszcze ruchów nie czuje i mam się nie nastawiać jeszcze kilka tygodni, ale i tak się wsłuchuję z nadzieją :p...
Ja na liście jeszcze mam kokon. Śpiworków i innych nie planuje poki co bo jak poród w lecie to pewnie wystarczy sweterek i kocyk do fotelika/wózka na wyjścia...
a co do pieluch - mam porównanie spore bo pracuje z dziećmi głęboko niepełnosprawnymi i powiem Wam że najlepsze są seni, ale chyba nie produkują dla maluszków (najmniejsze od 12kg), pózniej toujours i pampersy (raczej na równi), dady słabsze a najgorsze, które najcześciej uczulają i przemakają - Happy. W życiu ich nie kupie... tak samo chusteczki mokre - z toujours dobrze nasączone, delikatne i pachnące. Z innych firm nie raz są suche albo bardzo mokre i np. pieniące się... -
nick nieaktualnyChwalę się, chwalę się
Część moich ostatnich łupów.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36a3fe8b688.jpg
Do marca będę już chyba obkupiona ze wszystkim żeby jak M wpadnie na chwilę ze statku to mieszkanie przygotować. Potem będę już sama do porodu i nie w głowie będzie latanie po sklepach. A też nienawidzę zakupów.pilik, JuicyB, summer86, olik321, aiwlys, Anna Stesia, Izolda90, Rucola, Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość