X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ostatecznie padnie wybór jak się urodzi. Ale najprawdopodobniej Daniel. :)

pilik, Jadranka lubią tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys odliczam dni razem z Tobą do porodu <3 :-D

aiwlys lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma w domu bądź planuje zakup Szumisia? Z opinii wynika, że naprawdę fajny, przydatny(!) miś i faktycznie dzieci spokojniej śpią przez emitowane bicie serduszka.
    Jeśli ktos nie wie i czym mówię podsyłam oficjalna strone:
    Www.szumisie.pl
    Zastanawiałam się nad podstawowa wersja tylko właśnie z tym serduszkiem. Nie potrzebny mi bajer w postaci niani czy czujnika oddechu. :)

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Czy któraś z Was ma w domu bądź planuje zakup Szumisia? Z opinii wynika, że naprawdę fajny, przydatny(!) miś i faktycznie dzieci spokojniej śpią przez emitowane bicie serduszka.
    Www.szumisie.pl
    Zastanawiałam się nad podstawowa wersja tylko właśnie z tym serduszkiem. Nie potrzebny mi bajer w postaci niani czy czujnika oddechu. :)
    My zamówiliśmy whisbear z 3kiwi.pl :) jeden i drugi ma te same funkcję i babki faktycznie polecają :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem o czym piszecie :( ja jestem 100 lat za murzynami serio ...
    Szumiś .... a kiedyś siostrze zostawiałam radio Zet włączone ....

Inna co jest jeszcze na topie ? Nowości ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja nawet nie wiem o czym piszecie :( ja jestem 100 lat za murzynami serio ...
    Szumiś .... a kiedyś siostrze zostawiałam radio Zet włączone ....

Inna co jest jeszcze na topie ? Nowości ?
    U nas przy starszym suszarka działała cuda hahaahha :D

Wiesz co, ja chyba sama nie jestem do końca przekonana do tych wszystkich nowinek i nowości :D

Ale mamy takie nasze must have, które przekonały nas do siebie toną atestów, pozytywnych recenzji itd itp :D

Bujaczek BabyBjorn - jedyny z atestami fizjoterapeutów, do 13kg
    Whisbear
    Składana wanienka stokke - mieszkamy na 2 domy, więc jeśli będzie nam dane znowu bujać się do Czech co 2 weekend to i oszczędność miejsca w bagażniku będzie wskazana
    Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - z tego samego powodu jak wyżej - zostanie na stałe w Brnie
    W domu mamy Stokke Sleepi - rośnie razem z małym wersja 0-3 miesiące, 6 miesięcy - 3 lata i od 3 lat do 10 roku życia :) ma kółka więc w razie W podjedzie ze mną do sypialni :)
    Fotel typu uszak do karmienia
    Monitor oddechu AngelCare - strzężonego Pan Bóg strzeże :)
    Laktator Medela Swing - z doświadczenia wiem, że krówka ze mnie słaba, a ten doskonale pobudza laktację w trybie 3-5-7 :)

Flowwer, Anna Stesia, mi88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys - super wieści, to teraz spokojnie czekamy 9 dni razem z Tobą :)

Anna Stesia - pamiętam jak ja siadałam do swojej listy rzeczy dla dziecka. Cały dzień miałam taką minę: https://media.giphy.com/media/zjQrmdlR9ZCM/giphy.gif
    Miałam i tak niezłą pomoc, bo dostałam listę od dwóch koleżanek i cały dzień siedziałam powolutku robiłam swoją listę i szukałam wszystkiego w internecie.
    Ja zakupów nie znoszę ;/ ani tych spożywczych, ani tych kosmetycznych, ani ciuchowych. Wszystko staram się kupować w necie i jedynie te zakupy 1 potrzeby załatwiać na żywo. Czasami tylko jak jesteśmy w pobliskim CH po coś na śniadanie to w przypływie wielkiej ochoty zaglądam do innego sklepu i coś kupuję.
    Ale wracając do listy. Pisałaś o kilku rzeczach:

CO DO SPANIA - pomijając oczywiste łóżeczko, materac i prześcieradło na początek dziecku wystarczy tylko śpiworek, który założysz na śpioszki. Śpiworki kupisz w smyku, H&M czy nawet takie fajne cienkie w IKEA. Wasza dzidzia przychodzi na świat jak już będzie ciepło, więc ten cienki się pewnie przyda, a niebieska wersja kosztuje tylko 39,99 zł :)
    I poza tym na start - NIC. Bez kołderki, poduszki, żadnych otulaczy i innych pościelowych opcji. Ma spać na płaskim i ma być mu ciepło, ale jednocześnie musi mieć luz w girach (więc taki śpiworek idealny).
    Rożek pewnie będziesz i tak mieć, i on się przydaje w jego drzemkach w ciągu dnia, ale w nocy, kiedy nie widzisz go, bo sama śpisz - na plecach, śpiworek i już :)
    Cała reszta pościelowych rzeczy przyda się dopiero, jak dziecko nauczy się przekręcać samo i samo trzymać główkę.

Rodzaje pieluszek - wszyscy mi polecają DADA z Bierdy lub Toujours z Lidla. A te takie materiałowe: 20 szt. tetrowych, kilka sztuk flanelowych i to wszystko :) U nas w szpitalu każą mieć 10 szt. tetrowych stąd taka duża pula (fajnie, bo ojciec będzie się okładać tymi pieluchami w 2 fazie porodu, aby potem dziecko tym przykryć i dać mu nie tylko moją florę, ale także od tatusia :)).

Wszystko co wiem o tym to połączenie wiedzy położnych ze szkoły i dwóch-trzech koleżanek, które uważam za bardzo racjonalne. Ja się z nikim nie zamierzam ścigać o order matki polki, więc na liście mam też smoczki, laktator czy właśnie szumisia, o którym tu mowa wyżej. Co do takiej zabawki to jedna tylko uwaga od położnej była, aby nie wsadzać do łóżeczka, tylko powiesić na szczebelkach czy gdzieś obok. Chodzi tylko o to, aby zniwelować ryzyko śmierci łóżeczkowej.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumiś nawet fajna sprawa. Moja siostra miała. Działało na dziewczyny i nawet do żłobka dawała żeby lepiej zasypiały w porze drzemki :) tylko to jest zwykły szum a nie bicie serduszka. Przynajmniej ten z przed 2 lat tak miał. Można rownie dobrze puścić z YouTube biały szum :)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    aiwlys - super wieści, to teraz spokojnie czekamy 9 dni razem z Tobą :)

Anna Stesia - pamiętam jak ja siadałam do swojej listy rzeczy dla dziecka. Cały dzień miałam taką minę: https://media.giphy.com/media/zjQrmdlR9ZCM/giphy.gif
    Miałam i tak niezłą pomoc, bo dostałam listę od dwóch koleżanek i cały dzień siedziałam powolutku robiłam swoją listę i szukałam wszystkiego w internecie.
    Ja zakupów nie znoszę ;/ ani tych spożywczych, ani tych kosmetycznych, ani ciuchowych. Wszystko staram się kupować w necie i jedynie te zakupy 1 potrzeby załatwiać na żywo. Czasami tylko jak jesteśmy w pobliskim CH po coś na śniadanie to w przypływie wielkiej ochoty zaglądam do innego sklepu i coś kupuję.
    Ale wracając do listy. Pisałaś o kilku rzeczach:

CO DO SPANIA - pomijając oczywiste łóżeczko, materac i prześcieradło na początek dziecku wystarczy tylko śpiworek, który założysz na śpioszki. Śpiworki kupisz w smyku, H&M czy nawet takie fajne cienkie w IKEA. Wasza dzidzia przychodzi na świat jak już będzie ciepło, więc ten cienki się pewnie przyda, a niebieska wersja kosztuje tylko 39,99 zł :)
    I poza tym na start - NIC. Bez kołderki, poduszki, żadnych otulaczy i innych pościelowych opcji. Ma spać na płaskim i ma być mu ciepło, ale jednocześnie musi mieć luz w girach (więc taki śpiworek idealny).
    Rożek pewnie będziesz i tak mieć, i on się przydaje w jego drzemkach w ciągu dnia, ale w nocy, kiedy nie widzisz go, bo sama śpisz - na plecach, śpiworek i już :)
    Cała reszta pościelowych rzeczy przyda się dopiero, jak dziecko nauczy się przekręcać samo i samo trzymać główkę.

Rodzaje pieluszek - wszyscy mi polecają DADA z Bierdy lub Toujours z Lidla. A te takie materiałowe: 20 szt. tetrowych, kilka sztuk flanelowych i to wszystko :) U nas w szpitalu każą mieć 10 szt. tetrowych stąd taka duża pula (fajnie, bo ojciec będzie się okładać tymi pieluchami w 2 fazie porodu, aby potem dziecko tym przykryć i dać mu nie tylko moją florę, ale także od tatusia :)).

Wszystko co wiem o tym to połączenie wiedzy położnych ze szkoły i dwóch-trzech koleżanek, które uważam za bardzo racjonalne. Ja się z nikim nie zamierzam ścigać o order matki polki, więc na liście mam też smoczki, laktator czy właśnie szumisia, o którym tu mowa wyżej. Co do takiej zabawki to jedna tylko uwaga od położnej była, aby nie wsadzać do łóżeczka, tylko powiesić na szczebelkach czy gdzieś obok. Chodzi tylko o to, aby zniwelować ryzyko śmierci łóżeczkowej.
    Jeżeli chodzi o spanie to oczywiście nie kołderka :) śpiworek, ew. otulacz - my mamy bambusowy z Lullalove :)

Mikołaj 25.04.2011

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - właśnie odbieram w poniedziałek używkę. Potem kupimy zwykłe, a to będzie jako łóżeczko drugie u teściów na Śląsku :)
    Z Twojej listy Inna, to jedynie tego monitora oddechu nie mam (reszta innych firm, ale jest). Nie mam też na liście niani elektronicznej, bo żyjemy w mieszkaniu i tu wszystko słychać . Zostawiam sobie jednak furtkę, bo mam przeczucie, że tu mi się zdanie zmieni jak tylko zobaczę dziecko :)

innamorata88 lubi tę wiadomość

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna - widzisz, pomyliłam otulacz z tymi miękkimi zabezpieczeniami, co się przy szczebelkach montuje - tego nie wolno na start :)

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie zacząć spisywać rzecz, które doradzacie, bo u mnie będzie zmasowana akcja zakupowa w 3 trym. dopiero.

Zastanawiam się czy czuję ruchy czy sobie wkręcam.. wczoraj po drzemce po południu poczułam dwa puknięcia, a teraz leżę i czułam łaskotanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Www.szumisie.pl
    Ja już kupiłam i czeka ;)

Pieluchy przy synu używałam pampersa, a córkę uczulały i kupowałam Dady- nie umywają się w ogóle do pampersa ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • innamorata88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Inna - widzisz, pomyliłam otulacz z tymi miękkimi zabezpieczeniami, co się przy szczebelkach montuje - tego nie wolno na start :)
    Dokładnie :) ja poza tym mam uczulenie na wszystkie kurzozbierki :D

Monitor oddechu z moją nadopiekuńczością to balsam dla duszy, a sama niania ze względu na to, że często robię coś na ogródku pozwoli mi spokojnie wyjść na dwór w czasie drzemek juniora na piętrze. :) Ostatnio dopadłam jeszcze śpiworek do fotelika samochodowego, żeby nie trzeba było mocować się z młodym w aucie :)

Mikołaj 25.04.2011

• summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Łóżeczko dostawne Chicco Next2me - właśnie odbieram w poniedziałek używkę. Potem kupimy zwykłe, a to będzie jako łóżeczko drugie u teściów na Śląsku :)
    Z Twojej listy Inna, to jedynie tego monitora oddechu nie mam (reszta innych firm, ale jest). Nie mam też na liście niani elektronicznej, bo żyjemy w mieszkaniu i tu wszystko słychać . Zostawiam sobie jednak furtkę, bo mam przeczucie, że tu mi się zdanie zmieni jak tylko zobaczę dziecko :)

Mój brat ma to łożeczko dla małej i są zadowoleni. Koło 6 m-ca będą dopiero zwykłe kupować.
    My chyba też pójdziemy w to rozwiązanie ewentualnie kosz Mojżesza, bo mamy aktualnie dwa pokoje a przeprowadzka do domku realnie najwcześniej we wrześniu, więc pokoik docelowo będziemy już tam urządzać a tu jakoś 2 miesiące będziemy musieli sobie poradzić.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Muszę sobie zacząć spisywać rzecz, które doradzacie, bo u mnie będzie zmasowana akcja zakupowa w 3 trym. dopiero.

Zastanawiam się czy czuję ruchy czy sobie wkręcam.. wczoraj po drzemce po południu poczułam dwa puknięcia, a teraz leżę i czułam łaskotanie.
    Te puknięcia to właśnie ruchy ;) na której ścianie masz łożysko?

Mikołaj 25.04.2011

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Te puknięcia to właśnie ruchy ;) na której ścianie masz łożysko?

Na przedniej niestety ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja na początku to myliłam z ruchami w moich jelitach. Dopiero potem się zorientowałam, że jak jest potem bączek, to moje jelito, a jak nie ma bączka, to dzidzia :)
    Fajnie, że to już, za kilka tygodni skopie Ci męża już.

Jeszcze co do listy zakupów, to ciągle się zastanawiam czy nie zapomniałam o czymś tak super oczywistym. Mam takie wizje, jak już jesteśmy w domu, pierwszy wieczór. Pierwsza kąpiel. Stoimy w łazience, stary się pyta "Gdzie wanienka?", a ja wtedy "Oho, a więc o tym zapomniałam".

Lusesita, summer86, olik321, Anna Stesia, Jadranka lubią tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy - po tym co piszesz to chyba jesteś świetnie przygotowana!
    Ja na razie mam kosz Mojżesza, okazyjne dorwałam i w piątek przyszedł :)... plus łóżeczko do sypialni.
    a jaki materacyk do łóżeczka wybieracie?
    Ja jeszcze ruchów nie czuje i mam się nie nastawiać jeszcze kilka tygodni, ale i tak się wsłuchuję z nadzieją :p...
    Ja na liście jeszcze mam kokon. Śpiworków i innych nie planuje poki co bo jak poród w lecie to pewnie wystarczy sweterek i kocyk do fotelika/wózka na wyjścia...
    a co do pieluch - mam porównanie spore bo pracuje z dziećmi głęboko niepełnosprawnymi i powiem Wam że najlepsze są seni, ale chyba nie produkują dla maluszków (najmniejsze od 12kg), pózniej toujours i pampersy (raczej na równi), dady słabsze a najgorsze, które najcześciej uczulają i przemakają - Happy. W życiu ich nie kupie... tak samo chusteczki mokre - z toujours dobrze nasączone, delikatne i pachnące. Z innych firm nie raz są suche albo bardzo mokre i np. pieniące się...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się, chwalę się :D
    Część moich ostatnich łupów.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a36a3fe8b688.jpg

Do marca będę już chyba obkupiona ze wszystkim żeby jak M wpadnie na chwilę ze statku to mieszkanie przygotować. Potem będę już sama do porodu i nie w głowie będzie latanie po sklepach. A też nienawidzę zakupów.

pilik, JuicyB, summer86, olik321, aiwlys, Anna Stesia, Izolda90, Rucola, Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ