X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu jesteś idealną żoną :D :D :D

Ja się zbieram na zakupy! trzeba zakupić jakieś smakołyki na drogę :)
    Miłego dnia!

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja Ci napiszę co zamówiłam po przewertowaniu opinii w necie, po podpowiedziach położnej ze szkoły rodzenia i naszych dziewczyn:

https://aptekamanada.pl/majtki-poporodowe/majtki-higieniczne-poporodowe-38-40-1-opakowanie-2-sztuki?from=listing

na brodawki lano-maść z ziaji mam w domu i wzięłam też taką maść (dobry skład)
    https://aptekamanada.pl/pielegnacja-biustu/linoderm-mama-krem-do-pielegnacji-brodawek-sutkowych-15ml?from=listing

podkłady https://aptekamanada.pl/podklady-poporodowe/canpol-wysoko-chlonne-podklady-poporodowe-73-003-10-sztuk-dlugi-termin-waznosci-2?from=listing

wkładki https://aptekamanada.pl/wkladki-laktacyjne/canpol-krazki-laktacyjne-easy-start-19-600-48-sztuk-dlugi-termin-waznosci

I serio sprawdzajcie, czy w manadzie Wam nie wyjdzie taniej niż w gemini (mi wyszło).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 09:44

• olik321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki poporodowe z siateczki polecam. Ale wzięłabym teraz dwa opakowania. Mi się często brudzily przy samej zmianie czy prysznicu.
    Podkłady miałam bella i canapol A najlepszy okazał się zwinięty ręcznik papierowy wymieniany co 1-2h ale to opacja do domu. Z żadnych podkładów nie bylam zadowolona. Zwijaly mi się i średnio chroniły.
    Wkładki mam canapol teraz zamówię Johnson. Nie mam porównania ale chyba były ok.
    Lanoline mam z ziaji tę co lamka poleca. Jest ok

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam z bolem glowy, w sumie burza mnie obudzila, a grzmialo mocno i blyskalo sie no i bylo oberwanie chmury :)

Ale jutro o tej porze juz bede w Portugalii :) tak sie ciesze :) nie wiem tylko jak dam rade, noc wlasciwie nie przespana bedzie bo musze byc o 4 na lotnisku, mam nadzieje ze jakos to przetrwam :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ciesze sie ze w koncu sie ujawnilas :) gratuluje :)

Aksamitna super wiadomosc :) trzymam kciuki :)

Rucola wspaniala wiadomosc, w domu najlepiej! :)

Achia na pewno uda sie znalezc super lozeczko :)

Phnappy twoje groszki juz nie takie malutkie, super wiadomosc ze ladnie rosna :)

Nika super ze juz 100 dniowka, jak ten czas leci :)

A ja mam problem z imieniem, nie wiem ktore mam wybrac :P szkoda ze nie mozna zagranicznego imienia dac w pl :P

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dodatkowa a weszłam szybciej niż jak jestem umówiona :p
    Wszystko ok, tarczycę mamy pod kontrolą! Ale pani mnie osłuchała i patrzy na pępek i mówi że przepuklinka mi się robi.. to nic strasznego ale po porodzie zobaczę czy chcę coś z tym zrobić. Bo może się cofnąć ale może być tak że będzie wystawac i nie będzie mi się to podobalo...

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dziękuję!

Melevis faktycznie te wkładki Johnsona dobrze się prezentują.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Wizyta dodatkowa a weszłam szybciej niż jak jestem umówiona :p
    Wszystko ok, tarczycę mamy pod kontrolą! Ale pani mnie osłuchała i patrzy na pępek i mówi że przepuklinka mi się robi.. to nic strasznego ale po porodzie zobaczę czy chcę coś z tym zrobić. Bo może się cofnąć ale może być tak że będzie wystawac i nie będzie mi się to podobalo...
    Achia mnie się już cofneła a miałam całkiem pokaźną. Mam niby zrobić jeszcze usg 6 tyg po porodzie ale juz jej zupełnie nie widac

Achia lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dzieki:) dobrze wiedzieć :)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja się wam pochwale. Od kilku dni uczymy młoda samodzielnego zasypiania i wieczorami idzie już super, w dzień różnie. Mała się owierci okreci i np dziś po paru minutach zasnela sama w poprzek łóżeczka w takiej pozycji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 16:04

olik321, lamka, Yoselyn82, Nadzieja22, Karma88, malka, Bajkaaa, Jeżowa, Achia, Patrycja20, KateHawke, Angelika83, pilik, moniśka..., Lunaris, Aga9090, JustynaG, Lusesita, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Karma cieszę się, że masz takie zdrowe podejście do tematu, aż Ci zazdroszczę że umiesz tak sobie wszystko poukładać, żeby się nie przejmować niczym poza Wami i Emilką :*

Teraz z perspektywy czasu, chociaż mam chwile gorsze, no ale trzeba się skupić na tym co najważniejsze. ;)
    Limuzyna dla córci opłacona. Czekamy na dostawę!!! <3
    Jak u Ciebie sytuacja?

Ibishka He he słodziutka. :)

A słuchajcie jak z łóżeczkiem? Gdzie u Was stoi? Przy oknie czy gdzieś dalej uciekacie od niego z nim? Bo u Ibishka widze, że przy oknie. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Hahahaha Fozzie masz mistrza :D

Nika, gratuluję studniówki :)

Rucola obyście wyszli dzisiaj!

Yoselyn a jakie masz typy imion? :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma do tej pory łóżeczko miałam w innym miejscu ale było niewygodnie bo stało trochę na przejściu i wczoraj daliśmy pod okno z mojej strony łóżka. U mnie sprawa jest prosta bo mieszkam z dala od ulicy w malej popidowie więc ani hałasu od okna, ani spalin z ulicy ani nic. A my mała przyzwyczajalisny do spania przy otwartym oknie więc ogólnie okno nie stanowiło problemu u nas :)

Karma88 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się też nad tym zastanawiam. Łóżko mamy na środku ściany, okno jest po mojej stronie łóżka, ale miałabym blisko do Emi w nocy. A druga strona łóżka to M i daleko od okna.

Zobaczymy, ale poczekam i zobaczę jak mają inni. :)

ibishka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko sobie jakis system wypracujecie:) ja od wczoraj wróciłam 'na swoją stronę lozka' bo jsk łóżeczko było w innym miejscu to bliżej było od strony Emka więc była zamiana.

A dziewczyny które mają starsze dzieci..ile miały mięsiecy jak próbowałyscie 'eksmitowac' łóżeczko z sypialni do pokoju dziecinnego?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też na razie najlepsze są wkładki z Johnsona. Polecam. Na brodawki mam maść multi mam i jest ok.

Dziewczyny nie napisałam wczoraj, że piękne macie brzuszki! Super się je ogląda jak już się nie ma swojego ;)

Nika 100dni, ale to zleciało! Rania już za niedługo będzie na świecie :)

Rucola cieszę sie, że wychodzicie :) to fakt, że przy ryku trójki dzieci nie da się spać :/

Fozzie daj znać jak ta whisky smakuje.

Ibishka a jak to robicie? Poprostu odkładasz do łóżeczka i czekasz az zaśnie? U mnie wieczorem się czasem takie coś udeja, ale w dzień nie próbowałam. Zasypia na rękach. Plecy pewnie zaraz mi wysiądą więc muszę zacząć próbować innych sposobów.

Karma u mnie stoi przy ścianie na przeciwko okna. Ale to całkowity przypadek. Tam poprostu było miejsce.

Summer a jak wasze poranne karmienia? Bez zmian? Dalej Ania się tak denerwuje?

A Fela chyba w końcu zakończyła ten skok. Od dwóch dni pięknie spi, bawi się inwnkonvubnie je co godzinę tylko co dwie ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Angelika83 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzien dobry wszystkim.
    Wybacz Lamko za ten dyskomfort, ale jakos ciezko bylo mi się przełamać i napisać.

Na polowkowych stwierdzono ze na 99% dziewczynka tylko żadnego zdjecia nie dostalam. A na moje pytanie czy moze mi pokazac,milo odpowiedziala że jak my rozpoznamy płeć skoro nie zajmujemy sie na codzien usg. Uroki nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 11:56

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Ja tez caly czas was podczytuje choc kompletnie nie mam czasu pisac:(
    Moze jak juz bede na zwolnieniu (od stycznia planuje)to wtedy jakos czesciej bede mogla.Poki co caly czas w pracy..
    Duzo tez sie u mnie dzialo - na szczescie stres z toksoplazmoza byl niepotrzebny.
    Okazalo sie,ze caly czas w wynikach mam podwyzszone igm przy braku przeciwcial igg.Dopiero specjalistyczne badania w szpitalu chorob zakaznych wykluczyly tosko.
    Nadal jednak w medicover wychodzi mi igm dodatnie(nie wiadomo czemu).
    Pisze o tym,bo moze komus sie przyda taka wiedza i oszczedze mu stresu...
    Poza tym kupilismy nowe wieksze mieszkania wiec mnostwo pracy przed nami...chcialabym sie przeprowadzic przed porodem,ale zobaczymy jak to wyjdzie.

Poza tym spodziewam sie zdrowej (robilam test panorama) trzeciej corki:))
    uffff bardzo mnie to cieszy.

Kaczorka dopiszesz mnie prosze do listy na pierwszej stronie - termin na 24 lutego.

Przy okazji chcialam jeszcze raz wszystkim pogratulowac ostatnio urodzonych dzieciaczkow!!! Niech sie zdrowo chowaja:)

Ps. Ibishka ja przenosilam mlodsza corke do pokoju jak miala 2 lata...ale mysle,ze spokojnie mozna wczesniej.Jakos nie bylismy mocno zmotywowani. teraz pewnie szybciej to zrobimy. uczylismy ja tez samodzielnego zasypiania metoda 3-5-7.U nas super sie sprawdzilo.

Pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia!!

KateHawke, Kaczorka, Aga9090, malka, Lusesita lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcznyny które mają astmę i biorą leki- lek milukante wycofywany na już z aptek!
    Luna- jaki bierzesz?
    https://zdrowie.radiozet.pl/Medycyna/GIF-wycofuje-znany-lek-na-astme!-Sprawdz-czy-masz-te-serie-w-domu

ja mam milukante wlasnie- na szczęście inna seria, gramatura i data ważności. mąż już spanikowany do mnie pisze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 12:24

• ibishka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka my próbujemy coś jak Madzik pisze o metodzie tej 3-5-7 tzn pierwsze kilka razy robiłam tak że jak była spokojna kladlam ja kilka. Razy poglaskalam i odchodziłam, jak zaczynała płakać to po 2min wracalam, uspokoiłam i znów wychodziłam. Ale na szczęście za trzecim razem już było tak że zjadła. Po kąpieli, położyłam do łóżeczka, chwilę glaskalam, potem siedziałam tylko obok i zasnęła. Teraz nie głaskam. Jedynie mam włączona apke z szumem deszczu :)

malka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 1742 1743 1744 1745 1746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ