Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa - bo ona chowa! Ale najpierw musi udziabać.. chyba, że to mi się taki złośliwiec trafił :p
Ale nie zamierzam odstawiać. Może jak się przyzwyczai do zębów, to jej przejdzie
Malka - myślę, że ta senność, to po szczepieniu. U nas z reguły tak było. Do jutra przejdzie
i super, że Fela tak dzielnie zniosła zastrzyki
-
malka wow! To wszystko na NFZ? Szok

Achia ona realnie będzie miała pewnie z 4,5m, a po praniu z 10-15cm tylko poleci
dlatego też lepiej kupić używaną, bo już ma swoją realną długość zachowaną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:51
-
nick nieaktualnyTa właśnie jest używana ale mało, bo ow dziecko nie chciało za bardzo się nosić w chuscieMelevis wrote:malka wow! To wszystko na NFZ? Szok

Achia ona realnie będzie miała pewnie z 4,5m, a po praniu z 10-15cm tylko poleci
dlatego też lepiej kupić używaną, bo już ma swoją realną długość zachowaną 
-
jeżowa, wyglądasz jak milion dolarów.... serio... a na wagę nie patrz.
ja po porodzie straciłam 8, zostało jeszcze 8 ale ogólnie mam to w du***
Siedzę teraz i sobie nadrabiam i dalej nie mogę uwierzyć, że to Cudo śpi za ścianą... Cały czas patrzę w monitorek do podglądania Malucha, jak kwęknie to biegnę pogłaskać a czasem po prostu siedzę i patrzę....
Myślałam, ze będe tęsknić za ciążą a serio to nie tęsknię ani trochę. Mały jest milion razy cudowniejszy niż ciążą. Nigdy też nie sądziłam, ze nocne wstawanie nie będzie problemem. Fakt, ze nie muszę Go usypiać, po prostu karmię, przebieram i przytulam póki nie jest mega senny, ale to są jednak 2-3 ponad półgodzinne pobudki w nocy.
Lamka czekamy na dobre wieści.
malka dzieki za info odnośnie sapki, wczoraj była położna i uczyła mnie karmić na siedząco i małemu zaleciało mleczko i to być może to była przyczyna. dziś rano kładliśmy Go na brzuszku, skubany główkę już sobie przełożył na drugą stronę i po tym przeszło to chrumkanie
Poza tym wczoraj walczyłam z nawałem, dziś już jest ok.
dziś pierwszy raz kąpiemy Lewka, ma niestety nasilony rumień poporodowy i plamy wędrujące na skórze
ale za radą położnej zbieram dziś wkładki nasączone mlekiem i chowam do lodówki a wieczorem Go tym umyjemy
Jeżowa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Malka, super że Fela tak ładnie szczepienie zniosła. Szczepiłaś dokładnie w tym dniu życia, w którym szczepiliśmy naszą Anię
Ania też była tego dnia senna i zdarzało jej się wybudzić z głośnym płaczem, ale to normalne podobno. Noc była w miarę spokojna.
Dziękuję za info o kupkach. U nas trwa to już 3 tygodnie i nie ma zmiany mimo odstawienia nabiału. Wygląda na to, że problem pojawił się na tym samym etapie u nas i u Was. Za tydzień mam wizytę u naszej pediatry, więc podpytam o to raz jeszcze. Zależy mi żeby zważyć małą i sprawdzić czy mimo tych kupek prawidłowo przybiera, bo poza tym innych niepokojących objawów nie ma. Dopytam również o szczepienie, bo w wyznaczonym terminie nasz pediatra jest na urlopie i teraz nie wiem czy lepiej zrobić tydzień wcześniej czy tydzień później. A Wy za ile tygodni macie kolejne szczepienie wyznaczone?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:03
-
nick nieaktualny
-
Rucola, 2-3 półgodzinne pobudki to malutko
U nas pobudki były co 2h i trwały po godzinę z hakiem.. aktualnie najdłuższa nocna pobudka Ani trwa póltora godziny
i nie da się tego zmienić.. już próbowałam nie mówić do niej, podnosić delikatnie a ona i tak po nakarmieniu i przewinięciu ma humor do gadania i zabawy
albo zaczyna produkcję kupki stękając przy tym jak niedźwiedź, więc spanie też odpada 
Ale przyznam, że też myślałam że gorzej to będę znosić. Z tym że jak tylko Ania zaśnie to staram się szybko ogarnąć i też jak najszybciej iść spać, bo tylko w ten sposób zaliczam ok. 4 h snu ciągiem -
Summer - ja nie malka, ale pozwolę sobie odpowiedzieć
nam pielęgniarka od szczepień mówiła, że najkrótszy odstęp między jednym a drugim to ma być 6 tygodni. Zawsze nam karteczkę do książeczki wpinała, kiedy najszybciej mamy przyjść. Więc wydaje mi się, że lepiej iść tydzień później niż wcześniej.
Rucola - dziecko na żywo jest zdecydowanie fajniejsze niż to w brzuszku
też nie tęskniłam :p a nawet na drugi dzień po porodzie już nie pamiętałam jak to było czuć ruchy
summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A to proszę bardzo, wracamy do domu!!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b052b64df3f.jpg
Achia, Patrycja20, Jeżowa, Luna1993, Madzik34, summer86, Melevis, emi2016, KateHawke, Kaczorka, veritaserum, lamka, olik321, Nadzieja22, Emiilka, Fozzie Bear, Yoselyn82, ibishka, Tosia2323, JustynaG, Kargo31, Morusek, Malgonia, Karma88, StaraczkaNika, Malwas, Bajkaaa, Bajkaaa, Lena21, 91Ewela09, Aga9090, Siwulec, JuicyB, Anaaa90, Lusesita, pilik, Lunaris, Sarna84, Angelika83 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjuż sie nie mogę doczekać!Rucola wrote:Nie zaprzeczę tylko bardzo podziekuję
Bardzo niedługo Ty będziesz miała takie Cudo na wyłączność !!!
ale wytrzymam jeszcze 3 mce, niech mi grzecznie siedzi w brzuszku i czeka do terminu donoszonej ciąży
Rucola lubi tę wiadomość
-
To jeszcze tylko napiszę Wam, ze Lewko już "zatwierdzony"
i jego PESEL jest bardzo zbliżony do mojego, bo oboje w zasadzie 7 ostatnich cyfr jest identycznych, tylko 2 zamienione są miejscami
summer86, emi2016, Achia, lamka, Jeżowa, Nadzieja22, Emiilka, JustynaG, Karma88, Aga9090, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Dokładnie. Nie spiesz się, na wszystko jest idealny czasAchia wrote:już sie nie mogę doczekać!
ale wytrzymam jeszcze 3 mce, niech mi grzecznie siedzi w brzuszku i czeka do terminu donoszonej ciąży 
A na razie ciesz się ciążą, na tyle na ile Ci zdrowie pozwala
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, słodziuchny Lewcio!
Przy okazji jestem zła na nową kampanię biedronki, bo uwielbiałam słowo słodziak a teraz pewnie tylko z ich maskotkami będzie się ludziom kojarzyć.
A co do patrzenia na dziecko.. my nadal z mężem potrafimy pół godziny rano spędzić leżąc i zachwycajac się uśmiechem Ani. Może dlatego tv przestało dla nas istnieć
emi2016, Emiilka, Rucola, Karma88, Aga9090, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość