Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak rodziłam jak Olik na klinikach
ja jestem zadowolona z porodu cały czas były ze mną dwie położne i lekarka. Młoda ale bardzo fajna i nie opuściła mnie na krok. Na końcu trzymała mi głowę i dociskała bo jakoś mi latała na wszystkie strony. Póki co jestem strasznie słaba dużo krwi straciłam, po dwóch kroplówkach na razie jestem. Krocze ciągnie ale do przeżycia a wolę tego tam nie ruszać. Czekam na męża będzie o 9 i idziemy po mała bo mi ją zabrali o 6 po karmieniu a mąż pojechał na 3h się zdrzemnac. Więc idziemy po mała jak wróci i idę się kąpać .
Rodziłam z dwoma położnymi i jednak doświadczenie robi swoje mimo że ta młoda też miła. łożysko długo się nie pojawiało a to już byłam sama z ta młoda i niby coś tam dusiła i nic. Przyszła lekarka i ta starsza zrobiła 3 ruchy i było po sprawie.
I wszystko póki co mnie pytano tylko o to krocze nie ale słyszałam jak mówiły w trakcie że muszą naciac bo łokieć idzie.pilik, Malwas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Nika a plastry Emla nie są do miejscowego znieczulenia przed szczepieniem?
Zaraz sobie pogooglam
...
Summer, masz rację - toto się przykleja przed szczepueniem. Drogie cholerstwo 4 dychy za 2 plastry! No ale skoro ma dzięki temu dzuecka nie bolećWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:30
-
Veritaserum też byłam zadowolone ze starszej położnej. Jednak doświadczenia robi swoje. I zaskoczyło mnie to że na klinikach prawie przy każdym porodzie pojawiał się lekarz na końcówce. U mnie był ostatnie 40 minut plus potem jakas młodsza lekarka mnie szyła ale konsultowała to z inną starszą bo miałam krwotok.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChodziło mi o syrop dla Oskara. W tygodniu idziemy na szczepienie i muszę coś mieć.
Myślałam o zastosowaniu syropu też przy tych kolkach. On co dziwne z gazami i kupą dużych problemów już nie ma. A drze się tak błagalnie codziennie po 2-3 razy jakby ze skóry obdzierali.
Zrobiliśmy mu test na laktozę i gluten ale wynik jeszcze nie przyszedł.
Ja mam ostatnio jakiś straszny atak nietolerancji i wystarczy że zjem głupie ciastko to mam ochotę zadrapać się do krwi. Wcześniej aż tak to nie wyglądało. Chodzę i szczypie mnie całe ciało.
Młody dostaje mm bez laktozy i moje. W moim laktoza jest. Dawaliśmy Delicol ale były problemy z gazami i kupą więc dostaje tylko wit. D. Nawet SabSimplex nie pomaga. Zatrzymywał mu perystatykę.
Boję się że to przez moje mleko... bo kupy są, bąki też. Brzuszek miękki. Żadnej wysypki nie ma. Pomaga położenie go w wannie z wodą. Myślimy że go swędzi ciało. Jak się go bierze, to jeszcze gorzej krzyczy.
A bez cycka nie da rady i błędne koło się zamyka... -
Nikuś, u nas w Szcz, wyrwać dostawkę z olx albo z grupy na fb, jest bardzo trudno. Jeżeli już jakaś się pojawi, to nie widziałam tańszej niż 400-450 zł, a znika na pniu. Polowałam jakiś czas, ale uznałam, że już najwyższy czas kupić
Mąż znalazł w sklepie internetowym. Dzień wcześniej nam zwinęli z Empika - też w internecie. Obserwuj Empik, bo mają tam te dostawki i zdarzają się super ceny. Są też akcje, że zwracają część kasy w formie bonu
Dziewczyny Lunka, KateHawke, Buko!!! Teraz my! To która idzie na pierwszy ogieńPs. za 12 dni mamy donoszone ciąże!
Bajkaaa, pilik, Phnappy, KateHawke lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVeritaserum gratulacje
ale piękny szybki poród ! Odpoczywaj mamusia :*
Dziewczynki moje drogie z 12.10 teraz NASZA KOLEJ ! O matko, ale dziwnie być na początku listy. Mam nadzieję, że pozwolicie mi być ostatniej w kolejce
Jeżowa też myślę, że dzisiaj jak porozmawiasz z bratem to wszystko się wyjaśni i tak jak Achia pisała, może Cię czymś zaskoczy u nie będziesz miała już żadnych obaw :*
Ja mam dzisiaj baby shower. Ostatecznie będą rodzice emka, siostra z narzeczonym (chrzestni Zuzi), chrzestni Tosi z córeczką i moi dziadkowie. Mam nadzieję, że będzie miło, bo tyle czekałam żeby móc świętować poprawę w jej serduszku
Emilka uprzedziłaś mnie, na mnie nie licz, ja muszę jeszcze podkoksować dziecko do lepszej wagiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:41
Emiilka, veritaserum, Lusesita, Achia, pilik, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Lunka, o tym samym pomyślałyśmy i napisałyśmy w postach
Udanego baby shower dzisiaj!
Zasłużyłyście z Zuzią na świętowanie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:43
Luna1993 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyMelevis biorę tego babybjorn zgadamy się jak wyjdę ze szpitala.
Olik u mnie też sporo krwi poszlo czekam na wynik hemoglobiny bo 5 dni temu miałam 11.7. też na końcówkę miał przyjść Szewczuk jak u Ciebie ale ta młoda lekarka dawała radę.olik321 lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Melevis biorę tego babybjorn zgadamy się jak wyjdę ze szpitala.
Oki, to ja już go po prostu wypiorę, spakuję i niech sobie czeka, a Ty na spokojnie jak wyjdziecie ze szpitala i będziesz miała czas to się odezwij
Super, że poród przebiegł sprawnie, bo jak pisałaś od kilku dni o tych bólach to zastanawiałam się, czy Cię już sama akcja nie wymęczy. A tu taka niespodzianka
Młoda już się przemieszcza na całego i już zaczynają się mikro zawały, bo latam po całym domu i jej szukamostatnio schowała się do szafki na buty - była uchylona, wlazła i jakoś przymknęła drzwiczki. Do psychiatryka trafię, jak zacznie chodzić.
Luna1993, Achia, olik321, KateHawke, Jeżowa, veritaserum, malka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Emilka, sprawdziłam empik i jest jakiś model po 680 a teraz w promocji -20% od tej ceny, więc wyszloby 500 zł. Ja właśnie nie rozumiem , co myślą ludzue którzy wystawiają osikane uzywki w podobnej cenie
Ale na olx i trojmiasto.pl często zdarzają się sensowne oferty.
Teraz z kolei waham się nad babybjornem za 350. Niby super okazja, ale przecież nie będzie mi to potrzebne przed styczniem, a ja już nie wiem gdzie składować to wszystko ;(
O proszę, już mam takie cos - a to tylko te rzeczy, których nie udało mi się poupychać po szafkach. Jak ktoś przychodzi to nakrywam kocem i nazywam pieszczotliwie Buka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:25
Bajkaaa, Achia, Emiilka, Patrycja20, Karma88, pilik, JustynaG, KateHawke, Nadzieja22, Jeżowa, Kotowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum gratuluje!!!!!porod idealny ,bo wieksza czesc spedzona w domu!!!
Super!!!tez bym tak chciala:)
StaraczkaNika-bol porodowy trudno porownac do czegos,ale ja zawsze tlumacze,ze jest on jedtny w swoim rodzaju bo czemus sluzy-ma cie przyblizyc do zobaczenia twojego dziecka!!!zaden inny bol niestety nic konkretnego nie przynosi stad z gory jest duzo gorszy...
Ale powiem ci,ze jak mialam kiedys zgorzel zeba(nie wiem czy kiedys przeszlas)to bylo to dla mnie 100 razy gorsze niz porod..
Bol nie do zniesienia.
Milego dnia dziewczyny!!!
Juz niedlugo pazdziernik i mamy sporo ciezarowek do rozpakowania:)))fajnie!!veritaserum lubi tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik34 wrote:Veritaserum gratuluje!!!!!porod idealny ,bo wieksza czesc spedzona w domu!!!
Super!!!tez bym tak chciala:)
StaraczkaNika-bol porodowy trudno porownac do czegos,ale ja zawsze tlumacze,ze jest on jedtny w swoim rodzaju bo czemus sluzy-ma cie przyblizyc do zobaczenia twojego dziecka!!!zaden inny bol niestety nic konkretnego nie przynosi stad z gory jest duzo gorszy...
Ale powiem ci,ze jak mialam kiedys zgorzel zeba(nie wiem czy kiedys przeszlas)to bylo to dla mnie 100 razy gorsze niz porod..
Bol nie do zniesienia.
Milego dnia dziewczyny!!!
Juz niedlugo pazdziernik i mamy sporo ciezarowek do rozpakowania:)))fajnie!!W czasie porodu raczej nie wypada
Ale jeszcze bardziej bolało złamanie otwarte - jedyny raz kiedy wymiotowałam z bólu i strachu.
No nic, może wezmę przykład z Vitaserum i załatwię poród szybko i bez ceregieli
Dziękuję za odpowiedzi. Jakoś łatwiej mi się teraz nastawić.Madzik34 lubi tę wiadomość