X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ale u nas sezon urlopowy się jeszcze nie skończył - jeszcze tu będziemy mieć do końca września wielu gości z nocowaniem i wolę mieć taką kompaktową Bukę w kącie niż wszystko porozkładane. Od października biorę się za "deep cleaning" wszystkich szaf i szafek - poprzekładam wszystko z myślą o nowym domowniku i może zrobię więcej miejsca po szafkach :)

Achia, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum!!! Ogromne gratulacje <3 zdrówka dla Ciebie i Ani :*

veritaserum lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- to już rozumiem :) mój leżaczek leży na szafie- coby nie łapał sierści Bajli a jeszcze nie jest uprany- więc może kup jak masz okazję i też wsadź na jakąś szafę ?:)
    ja zacznę wszstko układać docolowo jak tylko wjedzie łóżeczko :)) to będą same przyjemności! :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum gratulacje!! Dzielna jesteś bardzo że tyle w domu wytrzymałaś!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dzielna mamo! Gratulacje!

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - wczoraj miałam Ci jeszcze coś napisać o tym dawkowaniu mleka, ale wyszło jak wyszło. Nie wiem skąd takie rozbieżności z tym podawaniem mleka, szczególnie, że mm trawi się dłużej niż mleko mamy, więc tak na rozum chyba nie powinno być go dwa razy więcej.
    Z tego co laski piszą mi na grupie fb dzieci jedzą tak różnie, że wg mnie jakiekolwiek wytyczne jak te 150xkg wagi dziecka to tylko jakiś kierunek, a nie coś czego trzeba się trzymać. Dzieciaki jedzą różnie nawet tej samej wagi. Wahania od 600 do 1000ml na dobę u różnych dzieciaków to norma.
    Chyba najlepiej obserwować dziecko i podawać tyle mleka ile zjada +10% - czyli mieć jakąś porcję np. te 100 ml i zapas w pobliżu, jak zje całe 100ml z apetytem, to podać kolejne 20ml i tak dalej aż zacznie wypychać smoka. Z czasem może dojdziecie do jakiejś własnej reguły i dziennego harmonogramu posiłków. Ważne tylko aby nie podawać dokładki z całej butli (czyli tak jak napisałam przelać jakąś małą część, a nie podawać nową, pełną butelkę. Jeśli dziecko zje tylko troszkę, to ślina w tym mleku bardzo skróci jego termin ważności).

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum już wczoraj chciałam ci pisać, że może u Ciebie będzie jak u mojej szwagierki. Przez dobę sluz z krwia i nieregularne ale dość mocne skurcze. W końcu o 23.30 zameldowala się w szpitalu, a o 1.00 już miała mała przy sobie.
    Cieszę się że miałaś tak szybki poród :-)

Juicy mam pytanie. Suplementujesz dha przy kpi? Ja biorę cały cza, ale zastanawiam się, czy jak mała skończy 6 miesięcy, nie kupić Wit D3 z dha dla niej.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - gratuluję!! <3 dzielna bardzo byłaś. Od wczoraj czytałam o Twoich skurczach i zastanawiałam się, jak sytuacja się potoczy. A wyszło pięknie :)

Jeżowa - życzę Ci, byś dogadała się z bratem :) myślę, że co mieszkanie to mieszkanie.

My wczoraj w końcu pojechaliśmy do tego Kołobrzegu. Pogoda super się trafiła :) było moczenie stóp, spacer po molo i pyszne gofry.
    A na koniec.. dostałam @.. :p pierwsza od 1.5 roku! Nie wiem po co mi ona. Poczułam się zawiedziona jej pojawieniem. Tyle dobrego, że w zasadzie prawie mnie nie boli. Tylko w krzyżu trochę. Mogłoby tak zostać już zawsze ;)

No i podjęliśmy decyzję co do pierwszych urodzin Ali.
    Mamy trochę kiepską sytuację, bo jesteśmy pokłóceni z moim ojcem. Nie rozmawiamy ze sobą. I wspólna impreza w takim przypadku nie wchodzi w grę. A nie chcemy też pozostałej części rodziny wtajemniczać.
    Więc rezygnujemy z imprezy i w zamian za to chcemy gdzieś tylko w trójkę pojechać na kilka dni i tam sobie świętować.
    Myślicie, że to dobry pomysł czy bardzo egoistyczny?

Doszliśmy do wniosku, że jak ktoś będzie chciał złożyć Aluni życzenia czy dać jakiś prezent, to wie gdzie mieszkamy i może to zrobić jak wrócimy. A tak to nikt nie będzie czuł się zobowiązany czy przymuszony.

veritaserum, Rucola, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wedlug mnie to dobry pomysl. Chociaz zawsze ktos sie trafi kto bedzie mial jakies ale do tego, ale najwazniejsze, zebyscie Wy swietowali tak jak chcecie. :-)

My teraz zamowimy lozeczko, potem chyba przewijak z komoda mala i powoli bedziemy sie wprowadzac i zamawiac kolejne rzeczy juz te mniejsze gabarytowo typu kosmetyki, przybory itp.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - biorę DHA dość nieregularnie, może 3 tabsy w tygodniu. Jem dużo ryb, więc pewnie wystarcza :)
    10.10. mamy szczepienie i wtedy chcę porozmawiać z lekarzem o tym jakie zmiany wprowadzić w witaminach dla małego w związku z przejściem na mm. Do tego czasu może będę już wiedzieć jakie mm podawać (w sensie jaki skład będzie na codzień zjadać maluch). Póki co zamówilam próbki z capricare i hipp combiotik 2 i mam nadzieję, że małemu zasmakuje któreś z nich. Reszty mlek póki co nie biorę pod uwagę.

Kaczorka - myślę, że pomysł z wyjazdem jest super. Najważniejsze to spędzić to święto tak jak Wy chcecie. Alutka będzie na pewno zadowolona. I tak jak piszesz, jeśli komuś będzie zależeć, aby złożyć jej życzenia osobiscie, to na pewno Was znajdzie :)

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie, że żyje! Dziękuję za troskę :)
    Niedawno wstałam (a dokładnie podniosłam się z lozka). Łeb mi pęka, mięśnie bolą, ale cóż ja mogę przy 3 latku i mężu inwalidzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka myślę że to bardzo dobry pomysł. To Wy macie przede wszystkim swietowac, a jak ktoś będzie chciał to do malutkiej przyjedzie :) ja tak właśnie zrobiłam na roczek Tosi jak był kwas z rodzicami emka.

Za 3 godziny przyjdą goście a ja... mam biegunkę i wymiotowalam... Pogniewam się na małą jeśli szykuje jakaś niespodziankę akurat dzisiaj :/ do tego ostatnio kiepsko sypiam, budzą mnie twardnienia i bóle brzucha. Także Fozzie łącze się w bólu :(

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ogromne gratulacje! I witamy Anię po drugiej stronie brzuszka <3 mam nadzieję na taki poród jak u ciebie że większość czasu dam radę w domu spędzić a potem szeroka niespodzianka na IP.

Emilka, Luna czy wy też właśnie zaczęłyscie się bać? :D Bo ja się cykam coraz bardziej. Ale dziękuję dziewczynom za opisy porodu bo moim zdaniem lepiej być przygotowanym na coś gorszego i cieszyć się że "łatwo" jednak poszło niż być niemiłe zaskoczonym że nikt mi nie powiedział że to tak boli czy tak długo trwa. Czuję się merytorycznie przygotowana do bólu i możliwych problemów.
    A do tego od piątku biorę wiesiołka i piję herbatkę z liści malin. Wczoraj chciałam pierwszy raz masaż krocza zrobić olejkiem z migdałów ale totalnie poległam. Nie wiem jak to zrobić prawidłowo i muszę się dzisiaj doszkolić na necie.

Luna1993, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- miejmy nadzieję że to nie jednak nie to! a może Zuza stresuje sie goścmi ;) trzmam kciuki żeby sytuacja sie uspokoiła !

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kochana znając ironię losu ja pewnie tą ciążę przenoszę :D ale daje mi już nieźle w kość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke ja nie chciałam straszyć jakby co ale powiem Ci ze mi przed porodem brakowało info o tym że dziecko je max co 3 godz i tak samo z pielucha, że w szpitalu wszystko trzeba zapisać czy i kiedy było siku bądź kupa u dziecka i ile jadło... I że pieluche nie wolno zapiac powyżej pępka tylko poniżej, jak ubierać dziecko dosłownie jak te rączki przełożyć i choćby nawet nie wpadłam na to by pooglądać metody kp na youtube... Dlatego też było to dla mnie szokiem bo w sumie nie wiem co sobie wyobrażałam

KateHawke lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18 tygodniu :)

KateHawke, lamka, Angelika83, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia kochana znając ironię losu ja pewnie tą ciążę przenoszę :D ale daje mi już nieźle w kość

Luna życzę Ci tego byś ciąże przenosila byś nam tu pisała że już chcesz rodzic bo już po terminie :) wieś, dla Zuzi każdy dzień ważny

Luna1993 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum mega, ogromne gratulacje! Witamy Anię :) zdrowka dla was! :)

Fozzie jak zdrowko? kuruj sie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:33

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Czyli owsianka na golasa bierze górę? :D
    Na pewno coś ustalicie. Zwłaszcza że piszesz że macie z bratem i bratową dobre relacje :)
    Może Cię jutro jeszcze raz pozytywnie czymś zaskoczą?:)

ktos tu pisze o owsiance, nie robcie mi smaka!! :D ale mam chcice na nia

lamka, frezyjciada lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ