Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ale u nas sezon urlopowy się jeszcze nie skończył - jeszcze tu będziemy mieć do końca września wielu gości z nocowaniem i wolę mieć taką kompaktową Bukę w kącie niż wszystko porozkładane. Od października biorę się za "deep cleaning" wszystkich szaf i szafek - poprzekładam wszystko z myślą o nowym domowniku i może zrobię więcej miejsca po szafkach :)

nick nieaktualny, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum!!! Ogromne gratulacje <3 zdrówka dla Ciebie i Ani :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- to już rozumiem :) mój leżaczek leży na szafie- coby nie łapał sierści Bajli a jeszcze nie jest uprany- więc może kup jak masz okazję i też wsadź na jakąś szafę ?:)
    ja zacznę wszstko układać docolowo jak tylko wjedzie łóżeczko :)) to będą same przyjemności! :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum gratulacje!! Dzielna jesteś bardzo że tyle w domu wytrzymałaś!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dzielna mamo! Gratulacje!

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - wczoraj miałam Ci jeszcze coś napisać o tym dawkowaniu mleka, ale wyszło jak wyszło. Nie wiem skąd takie rozbieżności z tym podawaniem mleka, szczególnie, że mm trawi się dłużej niż mleko mamy, więc tak na rozum chyba nie powinno być go dwa razy więcej.
    Z tego co laski piszą mi na grupie fb dzieci jedzą tak różnie, że wg mnie jakiekolwiek wytyczne jak te 150xkg wagi dziecka to tylko jakiś kierunek, a nie coś czego trzeba się trzymać. Dzieciaki jedzą różnie nawet tej samej wagi. Wahania od 600 do 1000ml na dobę u różnych dzieciaków to norma.
    Chyba najlepiej obserwować dziecko i podawać tyle mleka ile zjada +10% - czyli mieć jakąś porcję np. te 100 ml i zapas w pobliżu, jak zje całe 100ml z apetytem, to podać kolejne 20ml i tak dalej aż zacznie wypychać smoka. Z czasem może dojdziecie do jakiejś własnej reguły i dziennego harmonogramu posiłków. Ważne tylko aby nie podawać dokładki z całej butli (czyli tak jak napisałam przelać jakąś małą część, a nie podawać nową, pełną butelkę. Jeśli dziecko zje tylko troszkę, to ślina w tym mleku bardzo skróci jego termin ważności).

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum już wczoraj chciałam ci pisać, że może u Ciebie będzie jak u mojej szwagierki. Przez dobę sluz z krwia i nieregularne ale dość mocne skurcze. W końcu o 23.30 zameldowala się w szpitalu, a o 1.00 już miała mała przy sobie.
    Cieszę się że miałaś tak szybki poród :-)

Juicy mam pytanie. Suplementujesz dha przy kpi? Ja biorę cały cza, ale zastanawiam się, czy jak mała skończy 6 miesięcy, nie kupić Wit D3 z dha dla niej.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - gratuluję!! <3 dzielna bardzo byłaś. Od wczoraj czytałam o Twoich skurczach i zastanawiałam się, jak sytuacja się potoczy. A wyszło pięknie :)

Jeżowa - życzę Ci, byś dogadała się z bratem :) myślę, że co mieszkanie to mieszkanie.

My wczoraj w końcu pojechaliśmy do tego Kołobrzegu. Pogoda super się trafiła :) było moczenie stóp, spacer po molo i pyszne gofry.
    A na koniec.. dostałam @.. :p pierwsza od 1.5 roku! Nie wiem po co mi ona. Poczułam się zawiedziona jej pojawieniem. Tyle dobrego, że w zasadzie prawie mnie nie boli. Tylko w krzyżu trochę. Mogłoby tak zostać już zawsze ;)

No i podjęliśmy decyzję co do pierwszych urodzin Ali.
    Mamy trochę kiepską sytuację, bo jesteśmy pokłóceni z moim ojcem. Nie rozmawiamy ze sobą. I wspólna impreza w takim przypadku nie wchodzi w grę. A nie chcemy też pozostałej części rodziny wtajemniczać.
    Więc rezygnujemy z imprezy i w zamian za to chcemy gdzieś tylko w trójkę pojechać na kilka dni i tam sobie świętować.
    Myślicie, że to dobry pomysł czy bardzo egoistyczny?

Doszliśmy do wniosku, że jak ktoś będzie chciał złożyć Aluni życzenia czy dać jakiś prezent, to wie gdzie mieszkamy i może to zrobić jak wrócimy. A tak to nikt nie będzie czuł się zobowiązany czy przymuszony.

nick nieaktualny, Rucola, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wedlug mnie to dobry pomysl. Chociaz zawsze ktos sie trafi kto bedzie mial jakies ale do tego, ale najwazniejsze, zebyscie Wy swietowali tak jak chcecie. :-)

My teraz zamowimy lozeczko, potem chyba przewijak z komoda mala i powoli bedziemy sie wprowadzac i zamawiac kolejne rzeczy juz te mniejsze gabarytowo typu kosmetyki, przybory itp.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - biorę DHA dość nieregularnie, może 3 tabsy w tygodniu. Jem dużo ryb, więc pewnie wystarcza :)
    10.10. mamy szczepienie i wtedy chcę porozmawiać z lekarzem o tym jakie zmiany wprowadzić w witaminach dla małego w związku z przejściem na mm. Do tego czasu może będę już wiedzieć jakie mm podawać (w sensie jaki skład będzie na codzień zjadać maluch). Póki co zamówilam próbki z capricare i hipp combiotik 2 i mam nadzieję, że małemu zasmakuje któreś z nich. Reszty mlek póki co nie biorę pod uwagę.

Kaczorka - myślę, że pomysł z wyjazdem jest super. Najważniejsze to spędzić to święto tak jak Wy chcecie. Alutka będzie na pewno zadowolona. I tak jak piszesz, jeśli komuś będzie zależeć, aby złożyć jej życzenia osobiscie, to na pewno Was znajdzie :)

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie, że żyje! Dziękuję za troskę :)
    Niedawno wstałam (a dokładnie podniosłam się z lozka). Łeb mi pęka, mięśnie bolą, ale cóż ja mogę przy 3 latku i mężu inwalidzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka myślę że to bardzo dobry pomysł. To Wy macie przede wszystkim swietowac, a jak ktoś będzie chciał to do malutkiej przyjedzie :) ja tak właśnie zrobiłam na roczek Tosi jak był kwas z rodzicami emka.

Za 3 godziny przyjdą goście a ja... mam biegunkę i wymiotowalam... Pogniewam się na małą jeśli szykuje jakaś niespodziankę akurat dzisiaj :/ do tego ostatnio kiepsko sypiam, budzą mnie twardnienia i bóle brzucha. Także Fozzie łącze się w bólu :(

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ogromne gratulacje! I witamy Anię po drugiej stronie brzuszka <3 mam nadzieję na taki poród jak u ciebie że większość czasu dam radę w domu spędzić a potem szeroka niespodzianka na IP.

Emilka, Luna czy wy też właśnie zaczęłyscie się bać? :D Bo ja się cykam coraz bardziej. Ale dziękuję dziewczynom za opisy porodu bo moim zdaniem lepiej być przygotowanym na coś gorszego i cieszyć się że "łatwo" jednak poszło niż być niemiłe zaskoczonym że nikt mi nie powiedział że to tak boli czy tak długo trwa. Czuję się merytorycznie przygotowana do bólu i możliwych problemów.
    A do tego od piątku biorę wiesiołka i piję herbatkę z liści malin. Wczoraj chciałam pierwszy raz masaż krocza zrobić olejkiem z migdałów ale totalnie poległam. Nie wiem jak to zrobić prawidłowo i muszę się dzisiaj doszkolić na necie.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- miejmy nadzieję że to nie jednak nie to! a może Zuza stresuje sie goścmi ;) trzmam kciuki żeby sytuacja sie uspokoiła !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia kochana znając ironię losu ja pewnie tą ciążę przenoszę :D ale daje mi już nieźle w kość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke ja nie chciałam straszyć jakby co ale powiem Ci ze mi przed porodem brakowało info o tym że dziecko je max co 3 godz i tak samo z pielucha, że w szpitalu wszystko trzeba zapisać czy i kiedy było siku bądź kupa u dziecka i ile jadło... I że pieluche nie wolno zapiac powyżej pępka tylko poniżej, jak ubierać dziecko dosłownie jak te rączki przełożyć i choćby nawet nie wpadłam na to by pooglądać metody kp na youtube... Dlatego też było to dla mnie szokiem bo w sumie nie wiem co sobie wyobrażałam

KateHawke lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18 tygodniu :)

KateHawke, nick nieaktualny, Angelika83, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia kochana znając ironię losu ja pewnie tą ciążę przenoszę :D ale daje mi już nieźle w kość

Luna życzę Ci tego byś ciąże przenosila byś nam tu pisała że już chcesz rodzic bo już po terminie :) wieś, dla Zuzi każdy dzień ważny

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum mega, ogromne gratulacje! Witamy Anię :) zdrowka dla was! :)

Fozzie jak zdrowko? kuruj sie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:33

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Czyli owsianka na golasa bierze górę? :D
    Na pewno coś ustalicie. Zwłaszcza że piszesz że macie z bratem i bratową dobre relacje :)
    Może Cię jutro jeszcze raz pozytywnie czymś zaskoczą?:)

ktos tu pisze o owsiance, nie robcie mi smaka!! :D ale mam chcice na nia

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ