Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia, ale u nas sezon urlopowy się jeszcze nie skończył - jeszcze tu będziemy mieć do końca września wielu gości z nocowaniem i wolę mieć taką kompaktową Bukę w kącie niż wszystko porozkładane. Od października biorę się za "deep cleaning" wszystkich szaf i szafek - poprzekładam wszystko z myślą o nowym domowniku i może zrobię więcej miejsca po szafkach
Achia, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość
-
Veritaserum!!! Ogromne gratulacje
zdrówka dla Ciebie i Ani :*
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika- to już rozumiem
mój leżaczek leży na szafie- coby nie łapał sierści Bajli a jeszcze nie jest uprany- więc może kup jak masz okazję i też wsadź na jakąś szafę ?
ja zacznę wszstko układać docolowo jak tylko wjedzie łóżeczko) to będą same przyjemności!
-
Justyna - wczoraj miałam Ci jeszcze coś napisać o tym dawkowaniu mleka, ale wyszło jak wyszło. Nie wiem skąd takie rozbieżności z tym podawaniem mleka, szczególnie, że mm trawi się dłużej niż mleko mamy, więc tak na rozum chyba nie powinno być go dwa razy więcej.
Z tego co laski piszą mi na grupie fb dzieci jedzą tak różnie, że wg mnie jakiekolwiek wytyczne jak te 150xkg wagi dziecka to tylko jakiś kierunek, a nie coś czego trzeba się trzymać. Dzieciaki jedzą różnie nawet tej samej wagi. Wahania od 600 do 1000ml na dobę u różnych dzieciaków to norma.
Chyba najlepiej obserwować dziecko i podawać tyle mleka ile zjada +10% - czyli mieć jakąś porcję np. te 100 ml i zapas w pobliżu, jak zje całe 100ml z apetytem, to podać kolejne 20ml i tak dalej aż zacznie wypychać smoka. Z czasem może dojdziecie do jakiejś własnej reguły i dziennego harmonogramu posiłków. Ważne tylko aby nie podawać dokładki z całej butli (czyli tak jak napisałam przelać jakąś małą część, a nie podawać nową, pełną butelkę. Jeśli dziecko zje tylko troszkę, to ślina w tym mleku bardzo skróci jego termin ważności).JustynaG lubi tę wiadomość
-
Veritaserum już wczoraj chciałam ci pisać, że może u Ciebie będzie jak u mojej szwagierki. Przez dobę sluz z krwia i nieregularne ale dość mocne skurcze. W końcu o 23.30 zameldowala się w szpitalu, a o 1.00 już miała mała przy sobie.
Cieszę się że miałaś tak szybki poród
Juicy mam pytanie. Suplementujesz dha przy kpi? Ja biorę cały cza, ale zastanawiam się, czy jak mała skończy 6 miesięcy, nie kupić Wit D3 z dha dla niej.veritaserum lubi tę wiadomość
-
Veritaserum - gratuluję!!
dzielna bardzo byłaś. Od wczoraj czytałam o Twoich skurczach i zastanawiałam się, jak sytuacja się potoczy. A wyszło pięknie
Jeżowa - życzę Ci, byś dogadała się z bratemmyślę, że co mieszkanie to mieszkanie.
My wczoraj w końcu pojechaliśmy do tego Kołobrzegu. Pogoda super się trafiłabyło moczenie stóp, spacer po molo i pyszne gofry.
A na koniec.. dostałam @.. :p pierwsza od 1.5 roku! Nie wiem po co mi ona. Poczułam się zawiedziona jej pojawieniem. Tyle dobrego, że w zasadzie prawie mnie nie boli. Tylko w krzyżu trochę. Mogłoby tak zostać już zawsze
No i podjęliśmy decyzję co do pierwszych urodzin Ali.
Mamy trochę kiepską sytuację, bo jesteśmy pokłóceni z moim ojcem. Nie rozmawiamy ze sobą. I wspólna impreza w takim przypadku nie wchodzi w grę. A nie chcemy też pozostałej części rodziny wtajemniczać.
Więc rezygnujemy z imprezy i w zamian za to chcemy gdzieś tylko w trójkę pojechać na kilka dni i tam sobie świętować.
Myślicie, że to dobry pomysł czy bardzo egoistyczny?
Doszliśmy do wniosku, że jak ktoś będzie chciał złożyć Aluni życzenia czy dać jakiś prezent, to wie gdzie mieszkamy i może to zrobić jak wrócimy. A tak to nikt nie będzie czuł się zobowiązany czy przymuszony.veritaserum, Rucola, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wedlug mnie to dobry pomysl. Chociaz zawsze ktos sie trafi kto bedzie mial jakies ale do tego, ale najwazniejsze, zebyscie Wy swietowali tak jak chcecie.
My teraz zamowimy lozeczko, potem chyba przewijak z komoda mala i powoli bedziemy sie wprowadzac i zamawiac kolejne rzeczy juz te mniejsze gabarytowo typu kosmetyki, przybory itp.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Lusesita - biorę DHA dość nieregularnie, może 3 tabsy w tygodniu. Jem dużo ryb, więc pewnie wystarcza
10.10. mamy szczepienie i wtedy chcę porozmawiać z lekarzem o tym jakie zmiany wprowadzić w witaminach dla małego w związku z przejściem na mm. Do tego czasu może będę już wiedzieć jakie mm podawać (w sensie jaki skład będzie na codzień zjadać maluch). Póki co zamówilam próbki z capricare i hipp combiotik 2 i mam nadzieję, że małemu zasmakuje któreś z nich. Reszty mlek póki co nie biorę pod uwagę.
Kaczorka - myślę, że pomysł z wyjazdem jest super. Najważniejsze to spędzić to święto tak jak Wy chcecie. Alutka będzie na pewno zadowolona. I tak jak piszesz, jeśli komuś będzie zależeć, aby złożyć jej życzenia osobiscie, to na pewno Was znajdzie
-
nick nieaktualnyKaczorka myślę że to bardzo dobry pomysł. To Wy macie przede wszystkim swietowac, a jak ktoś będzie chciał to do malutkiej przyjedzie
ja tak właśnie zrobiłam na roczek Tosi jak był kwas z rodzicami emka.
Za 3 godziny przyjdą goście a ja... mam biegunkę i wymiotowalam... Pogniewam się na małą jeśli szykuje jakaś niespodziankę akurat dzisiajdo tego ostatnio kiepsko sypiam, budzą mnie twardnienia i bóle brzucha. Także Fozzie łącze się w bólu
-
Veritaserum ogromne gratulacje! I witamy Anię po drugiej stronie brzuszka
mam nadzieję na taki poród jak u ciebie że większość czasu dam radę w domu spędzić a potem szeroka niespodzianka na IP.
Emilka, Luna czy wy też właśnie zaczęłyscie się bać?Bo ja się cykam coraz bardziej. Ale dziękuję dziewczynom za opisy porodu bo moim zdaniem lepiej być przygotowanym na coś gorszego i cieszyć się że "łatwo" jednak poszło niż być niemiłe zaskoczonym że nikt mi nie powiedział że to tak boli czy tak długo trwa. Czuję się merytorycznie przygotowana do bólu i możliwych problemów.
A do tego od piątku biorę wiesiołka i piję herbatkę z liści malin. Wczoraj chciałam pierwszy raz masaż krocza zrobić olejkiem z migdałów ale totalnie poległam. Nie wiem jak to zrobić prawidłowo i muszę się dzisiaj doszkolić na necie.Luna1993, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KateHawke ja nie chciałam straszyć jakby co ale powiem Ci ze mi przed porodem brakowało info o tym że dziecko je max co 3 godz i tak samo z pielucha, że w szpitalu wszystko trzeba zapisać czy i kiedy było siku bądź kupa u dziecka i ile jadło... I że pieluche nie wolno zapiac powyżej pępka tylko poniżej, jak ubierać dziecko dosłownie jak te rączki przełożyć i choćby nawet nie wpadłam na to by pooglądać metody kp na youtube... Dlatego też było to dla mnie szokiem bo w sumie nie wiem co sobie wyobrażałam
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 18 tygodniu
KateHawke, lamka, Angelika83, Patrycja20, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Luna1993 wrote:Achia kochana znając ironię losu ja pewnie tą ciążę przenoszę
ale daje mi już nieźle w kość
Luna życzę Ci tego byś ciąże przenosila byś nam tu pisała że już chcesz rodzic bo już po terminiewieś, dla Zuzi każdy dzień ważny
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Veritaserum mega, ogromne gratulacje! Witamy Anię
zdrowka dla was!
Fozzie jak zdrowko? kuruj sie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:33
veritaserum lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Achia wrote:Czyli owsianka na golasa bierze górę?
Na pewno coś ustalicie. Zwłaszcza że piszesz że macie z bratem i bratową dobre relacje
Może Cię jutro jeszcze raz pozytywnie czymś zaskoczą?
ktos tu pisze o owsiance, nie robcie mi smaka!!ale mam chcice na nia
lamka, frezyjciada lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️