Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Juicy Hipp Combiotic ma chyba juz w składzie dha. My przy rozszerzaniu w miarę możliwości, zostaniemy na piersi, więc żebym nie musiala już lykac garści supli, myślałam żeby dawac małej dha w preparatach z vit.D.
Jakim sposobem będziecie rozszerzać dietę? -
Znaczy nie wiem, mi się wydaje, że:
1. te jako osłonki do karmienia, mają taki dziubek:
https://allegro.pl/medela-silikonowe-oslonki-do-karmienia-contact-s-i7449609785.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=akcesoria+dla+mamy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=EAIaIQobChMI5pLrpemt3QIVluiaCh32JQWnEAQYBSABEgLU2PD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLPX7s_prd0CFRaOGAodyUoKxA
2. a te pomiędzy są okragłe i po prostu mają chronić od podrażnienia od biustonosza:
https://www.smyk.com/medela-ochronne-oslony-piersi.html -
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Znaczy nie wiem, mi się wydaje, że:
1. te jako osłonki do karmienia, mają taki dziubek:
https://allegro.pl/medela-silikonowe-oslonki-do-karmienia-contact-s-i7449609785.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=akcesoria+dla+mamy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=EAIaIQobChMI5pLrpemt3QIVluiaCh32JQWnEAQYBSABEgLU2PD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLPX7s_prd0CFRaOGAodyUoKxA
2. a te pomiędzy są okragłe i po prostu mają chronić od podrażnienia od biustonosza:
https://www.smyk.com/medela-ochronne-oslony-piersi.html
a no chyba masz rację. bo nam mówili w SR żeby zaopatrzyć się w to pierwsze.Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Jejuuuu!!! Znowu Was nie nadrobię
Veritaserum cudownie!!! Oby takich porodów było jak najwięcej, a co do nacięcia to się nie wypowiem, ale jeśli nie było wyjścia to nie ma co rozważać. Zdrowie dziecka najważniejsze!!!! Ale mamy książkowe dzieciaczki na wątku
Bardzo dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tych drgawek/tików u Maluszków. U mojego dziś bez tego typu atrakcji i dziś nie dał się zatulikowac. Będziemy próbować znów jeśli zauważymy u niego nadpobudliwość.
Dziewczyny Kochane, od kiedy zaczęłyscie podawać biogaję i jakim dawkowaniu? To się daje raz dziennie czy częściej bo Lewcio ma 9 dni, wilczy apetyt i chyba będę chciała pomóc Jego brzuszków. Skubani potrafi uwalić 8 solidnych kup dziennie a cycka czasem wydoi jednego i woła i drugiego. Ale jak się tak fest naje to śpi :p#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Achia wrote:a no chyba masz rację. bo nam mówili w SR żeby zaopatrzyć się w to pierwsze.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJeżowa wrote:Haha, a nam właśnie, żeby w te drugie
Rucola wrote:W to pierwsze jak dziecko słabo się przysysa. To drugie to "must have". Chodzę w tym na okrągło, nie mam zastojów, nadmiar mleka wycieka do cienkiej wkładki którą upycham do srodka
do srodka czyli normalnie w biustonosz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 13:48
-
Achia wrote:a widzisz- czyli to są 2 różne rzeczy? mi chodzi o nakładki do karmienia, żeby tez w razie co wyciągnęły brodawkę.i żeby chroniły jakby piers była pogryziona i podrazniona.
pomiędzy karmieniami nie planowałam nic kupować.
Hafija nie zaleca używania tych osłonek na sutki do karmienia. Ale wiele dziewczyn (tu na forum) z tego korzystało i twierdziło, że gdyby nie one to by nie mogły karmić. One raczej nie wyciągają brodawki (ewentualnie wyciąga je ssący mały ssak).
Przydatne gdy masz poranione brodawki albo płaskie/wklęsłe,z którymi maluch sobie nie radzi.
Jeśli chodzi o muszle to są dwa rodzaje: ochronne i korygujące. Przede wszystkim pomagają ochronić wrażliwe sutki, ktore nie dotykają materiału stanika. Mogą się łatwiej goić. Dodatkowo mleko zbiera się w środku i naprawdę sporo można w ten sposób mleczka odzyskać.
Korygujące, noszone pomiędzy karmieniami mają te same zalety co ochronne, z tym, że dziurka troszkę tę brodawkę wyciąga.
Myślę, że o ile osłony na sutki mogą być zbędne to muszle Medeli są naprawdę przydatne. A gdy ważna jest każda kropla mleka to można je podać maluszkowi (oczywiście wtedy trzeba odpowiednio zadbać o muszle i je często sterylizować).Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, szukam jakiegoś nowego avatarka
Choć sama nie mogę się przyzwyczaić do avatarka kaczorki. Tak się przyzwyczaiłam do poprzedniego. -
nick nieaktualny
-
Lusesita wrote:Juicy Hipp Combiotic ma chyba juz w składzie dha. My przy rozszerzaniu w miarę możliwości, zostaniemy na piersi, więc żebym nie musiala już lykac garści supli, myślałam żeby dawac małej dha w preparatach z vit.D.
Jakim sposobem będziecie rozszerzać dietę?
Ciągle o tym myślę i nie wiem. Serio codziennie patrzę na przepisy, czytam jakieś artykuły i żałuję, że nie ma kogoś kto zrobi to za mnie. Moja mama, siostra karmiły tylko papkami i tego na pewno chcę uniknąć. Chciałabym zrobić to wg mojej intuicji i chyba się na tym skończy, bo im więcej czytam tym jestem głupsza i wracam do tego co wymyśliłam na początku:
- chciałabym łączyć blw z papkami
- do picia tylko woda, woda, woda, woda no i mleko moje/mm ofkors
- zacznę od warzywz blw 2 tygodnie
- potem owoce blw 2 tygodnie
- potem dodam gluten, kaszki i inne rzeczy już np. łyżeczką
Chciałabym wekować swoje rzeczy na później, np. jak zrobię jakieś fajne musy owocowe lub warzywne, a także zupki. Nie umiem/lubię gotować, więc wolałabym robić to rzadziej i przechowywać na później
- ciągle zastanawiam się nad zakupem babycook beaba, aby móc szybko rozmrażać swoje mrożonki, podgrzewać, gotować na parze. Myslałam o używanym i chyba na tym stanie tylko poszukam jakiejś perełki na OLX
- bez soli, cukru do 12mc życia
a jeśli chodzi o moje mleko to mimo schodzenia z sesji nadal mam go tyle samo co przy tym standardowym odciąganiu, tylko nie mrożę już tak dużo, bo nie mam miejsca w zamrażarce (i u siebie i u mamy)
jak tak dalej pójdzie to na moim mleku będzie spokojnie do ukończenia 6 mca, a potem będę jeszcze laktację kończyć + mrożonki (mam ich na około 16-17 dni karmienia tylko samymi mrożonkami)i stopniowo wprowadzę mm. Zacznę tak jak pisałam od capricare, bo podobno składem najbardziej przypomina mleko mamy. Mam przeczucie, że do 7 mca będzie w większości na moim mleku, a w 8 miesiącu pół na pół, aby w 9 już przejść na mm.
Dziewczyny dajcie jakieś złote rady dot. rozszerzania dietyTo u mnie za 3 tygodnie. Z jednej strony stres, a z drugiej już nie mogę się doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 15:17
-
Achia, mówisz i masz stópkę.
Achia, JuicyB, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Lusesita, malka, Emiilka, StaraczkaNika, Rucola, Karma88, Kaczorka, Nadzieja22, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pozwól jej. Ona potrzebuje bliskości a Tobie rozkręci to laktację
I jak Ci będą mowić, że traktuje cyca jako smoczka i to zło... to wpuść jednym uchem i wypuść drugim.JuicyB, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość
-
Veritaserum, na mnie mała w szpitalu ciagle wisiała, jak tylko ją odkładałam to był płacz. Niech ssie to szybciej rozkręci laktację
veritaserum lubi tę wiadomość