X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy Hipp Combiotic ma chyba juz w składzie dha. My przy rozszerzaniu w miarę możliwości, zostaniemy na piersi, więc żebym nie musiala już lykac garści supli, myślałam żeby dawac małej dha w preparatach z vit.D.
    Jakim sposobem będziecie rozszerzać dietę?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy nie wiem, mi się wydaje, że:

1. te jako osłonki do karmienia, mają taki dziubek:
    https://allegro.pl/medela-silikonowe-oslonki-do-karmienia-contact-s-i7449609785.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=akcesoria+dla+mamy&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=EAIaIQobChMI5pLrpemt3QIVluiaCh32JQWnEAQYBSABEgLU2PD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CLPX7s_prd0CFRaOGAodyUoKxA

2. a te pomiędzy są okragłe i po prostu mają chronić od podrażnienia od biustonosza:
    https://www.smyk.com/medela-ochronne-oslony-piersi.html

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

a no chyba masz rację. bo nam mówili w SR żeby zaopatrzyć się w to pierwsze.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a nam właśnie, żeby w te drugie :D

lamka, pilik lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu!!! Znowu Was nie nadrobię :(
    Veritaserum cudownie!!! Oby takich porodów było jak najwięcej, a co do nacięcia to się nie wypowiem, ale jeśli nie było wyjścia to nie ma co rozważać. Zdrowie dziecka najważniejsze!!!! Ale mamy książkowe dzieciaczki na wątku :)
    Bardzo dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tych drgawek/tików u Maluszków. U mojego dziś bez tego typu atrakcji i dziś nie dał się zatulikowac. Będziemy próbować znów jeśli zauważymy u niego nadpobudliwość.
    Dziewczyny Kochane, od kiedy zaczęłyscie podawać biogaję i jakim dawkowaniu? To się daje raz dziennie czy częściej bo Lewcio ma 9 dni, wilczy apetyt i chyba będę chciała pomóc Jego brzuszków. Skubani potrafi uwalić 8 solidnych kup dziennie a cycka czasem wydoi jednego i woła i drugiego. Ale jak się tak fest naje to śpi :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a no chyba masz rację. bo nam mówili w SR żeby zaopatrzyć się w to pierwsze.
    W to pierwsze jak dziecko słabo się przysysa. To drugie to "must have". Chodzę w tym na okrągło, nie mam zastojów, nadmiar mleka wycieka do cienkiej wkładki którą upycham do srodka

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Haha, a nam właśnie, żeby w te drugie :D
    w srodę będzie o laktcji to dopytam :)
    Rucola wrote:
    W to pierwsze jak dziecko słabo się przysysa. To drugie to "must have". Chodzę w tym na okrągło, nie mam zastojów, nadmiar mleka wycieka do cienkiej wkładki którą upycham do srodka

do srodka czyli normalnie w biustonosz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 13:48

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że jeśli ja będę stosowała probiotyk to on jakimś cudem znajdzie się w moim mleku?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Biogaje 1x dziennie 5 kropli :-)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    a widzisz- czyli to są 2 różne rzeczy? mi chodzi o nakładki do karmienia, żeby tez w razie co wyciągnęły brodawkę.i żeby chroniły jakby piers była pogryziona i podrazniona.
    pomiędzy karmieniami nie planowałam nic kupować.

Hafija nie zaleca używania tych osłonek na sutki do karmienia. Ale wiele dziewczyn (tu na forum) z tego korzystało i twierdziło, że gdyby nie one to by nie mogły karmić. One raczej nie wyciągają brodawki (ewentualnie wyciąga je ssący mały ssak :P).
    Przydatne gdy masz poranione brodawki albo płaskie/wklęsłe,z którymi maluch sobie nie radzi.

Jeśli chodzi o muszle to są dwa rodzaje: ochronne i korygujące. Przede wszystkim pomagają ochronić wrażliwe sutki, ktore nie dotykają materiału stanika. Mogą się łatwiej goić. Dodatkowo mleko zbiera się w środku i naprawdę sporo można w ten sposób mleczka odzyskać. :)
    Korygujące, noszone pomiędzy karmieniami mają te same zalety co ochronne, z tym, że dziurka troszkę tę brodawkę wyciąga.

Myślę, że o ile osłony na sutki mogą być zbędne to muszle Medeli są naprawdę przydatne. A gdy ważna jest każda kropla mleka to można je podać maluszkowi (oczywiście wtedy trzeba odpowiednio zadbać o muszle i je często sterylizować).

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- patrzę na avatar i cały czas jeszcze nie mogę się przyzwyczaić że to Ty piszesz:)
    czyli muszle medeli kupić a te osłonki- jak pojawi się potrzeba po prostu rozumiem?:)

pilik lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, szukam jakiegoś nowego avatarka :)
    Choć sama nie mogę się przyzwyczaić do avatarka kaczorki. Tak się przyzwyczaiłam do poprzedniego.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób zdjęcie stópek Ani i je miej za avatarek :)

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Juicy Hipp Combiotic ma chyba juz w składzie dha. My przy rozszerzaniu w miarę możliwości, zostaniemy na piersi, więc żebym nie musiala już lykac garści supli, myślałam żeby dawac małej dha w preparatach z vit.D.
    Jakim sposobem będziecie rozszerzać dietę?

Ciągle o tym myślę i nie wiem. Serio codziennie patrzę na przepisy, czytam jakieś artykuły i żałuję, że nie ma kogoś kto zrobi to za mnie. Moja mama, siostra karmiły tylko papkami i tego na pewno chcę uniknąć. Chciałabym zrobić to wg mojej intuicji i chyba się na tym skończy, bo im więcej czytam tym jestem głupsza i wracam do tego co wymyśliłam na początku:
    - chciałabym łączyć blw z papkami
    - do picia tylko woda, woda, woda, woda no i mleko moje/mm ofkors
    - zacznę od warzywz blw 2 tygodnie
    - potem owoce blw 2 tygodnie
    - potem dodam gluten, kaszki i inne rzeczy już np. łyżeczką
    Chciałabym wekować swoje rzeczy na później, np. jak zrobię jakieś fajne musy owocowe lub warzywne, a także zupki. Nie umiem/lubię gotować, więc wolałabym robić to rzadziej i przechowywać na później
    - ciągle zastanawiam się nad zakupem babycook beaba, aby móc szybko rozmrażać swoje mrożonki, podgrzewać, gotować na parze. Myslałam o używanym i chyba na tym stanie tylko poszukam jakiejś perełki na OLX
    - bez soli, cukru do 12mc życia

a jeśli chodzi o moje mleko to mimo schodzenia z sesji nadal mam go tyle samo co przy tym standardowym odciąganiu, tylko nie mrożę już tak dużo, bo nie mam miejsca w zamrażarce (i u siebie i u mamy)
    jak tak dalej pójdzie to na moim mleku będzie spokojnie do ukończenia 6 mca, a potem będę jeszcze laktację kończyć + mrożonki (mam ich na około 16-17 dni karmienia tylko samymi mrożonkami)i stopniowo wprowadzę mm. Zacznę tak jak pisałam od capricare, bo podobno składem najbardziej przypomina mleko mamy. Mam przeczucie, że do 7 mca będzie w większości na moim mleku, a w 8 miesiącu pół na pół, aby w 9 już przejść na mm.

Dziewczyny dajcie jakieś złote rady dot. rozszerzania diety :) To u mnie za 3 tygodnie. Z jednej strony stres, a z drugiej już nie mogę się doczekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 15:17

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rady poproszę także wobec wszelkich akcesoriów - łyżeczki, miseczki, śliniaki i inne cuda :)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, mówisz i masz stópkę.

Achia, JuicyB, Jeżowa, KateHawke, Yoselyn82, Lusesita, malka, Emiilka, StaraczkaNika, Rucola, Karma88, Kaczorka, Nadzieja22, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, mówisz i masz stópkę.
    Pięknie :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pozwolić małej na wiszenie na cycku non stop ? Jak jej nie dam to ssie piąstki. Nie wiem czy mam pokarm ale ona ssie i nie płacze.jak ścisnęłam to niby jakieś kropelki siary są.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwól jej. Ona potrzebuje bliskości a Tobie rozkręci to laktację :)
    I jak Ci będą mowić, że traktuje cyca jako smoczka i to zło... to wpuść jednym uchem i wypuść drugim.

JuicyB, veritaserum, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, na mnie mała w szpitalu ciagle wisiała, jak tylko ją odkładałam to był płacz. Niech ssie to szybciej rozkręci laktację :)

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1793 1794 1795 1796 1797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ