Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Admiralka- jak kiedyś poruszyłam ten temat z policjantem (bo myślałam, że to sygnał, że faktycznie policja ma szukać po wypadku dziecka, które np. wypadło z auta) to mi powiedział, że jak widzą fotelik w aucie to zawsze jest domniemanie, że dziecko tam było. O pierwszeństwie ratowania i tak decyduje stan pasażera, a nie domniemane życzenie wyrażone w trójkącie.
Ja nie neguję, jak ktoś ma ochotę to proszę bardzo. Piszę tylko o odczuciach kierowcy z (olaboga, właśnie sobie to uświadomiłam) rozpoczętym 15 rokiem za kółkiem. Mnie wręcz czasem te trójkąty drażnią (już tu kiedyś opisywałam chyba jak jedna pani pod auchan mnie prawie potrąciła, bo ONA jedzie z dzieckiem i się zapatrzyła do tyłu na fotelik i ja powinnam BARDZIEJ uważać, bo ona ma trójkąt ostrzegawczy).
Luna- gratulacje kochanie :* Przestań panikować z tą połową przerobioną! Uczyłaś się 5 lat i nikt teraz nie nauczy się w 2 miesiące 60 aktów prawnych. Teraz tylko odświeżasz wiedzę i uczysz się ichniejszego myślenia testowego. Zobaczysz, zdasz
Na taki tekst to bym chyba wyjęła normalny trójkąt ostrzegawczy z bagażnika i wcisnela jej na głowęreset, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola trzymam kciuki za Lewka.
Kciuki za wszytskie wizyty!
Ja kupiłam puzzle piankowe na Allegro, szczerze to nie wiem jaka mają grubość, ale są solidne i sztywne, na pewno się nie będą wywijać
Summer u mnie podobnie z wagą. Jakieś 4kg mi zostały do zrzucenia. Ale jakoś się tym nie martwię. Bardziej mnie wkurza, że w nie wszytskie spodnie z przed porodu wchodzę. Brzuch niby prawie cały zszedł, ale jednak się nie dopinam. A tak ogólnie to tych 4kg nie widać. Może są w cyckach
olik321, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lusesita wrote:Na taki tekst to bym chyba wyjęła normalny trójkąt ostrzegawczy z bagażnika i wcisnela jej na głowę
No i wcześniej pisałam, że dla mnie ten trójkąt to faktycznie jakiś sygnał, że coś w tym aucie może się dziać takiego, że reakcje będą mniej spokojne, ale traktowanie tego jako pełnego usprawiedliwienia (i to w sytuacji, gdy babka cofa na parkingu, więc można spokojnie wstrzymać się z opuszczaniem miejsca parkingowego o te 5 sekund, by spojrzeć czy dziecko się krztusi/ uelwa/ whatever) to już przesada.
Za to nieco rozczuliła mnie moja mała sąsiadka, która sobie sama narysowała taki trójkąt do powieszenia, bo strasznie ubolewała, że w Polsce nie ma trójkąta z jej imieniem (ma obcobrzmiące). No na ten trójkąt to zawsze patrzę z uśmiechem i z uznaniem dla jej pomysłowości
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny my czekamy w kolejce na USG, ciężko powiedzieć kiedy wchodzimy
wszyscy są na 14 a kolejka że hoho.
Co do puzzli piankowych z Ali to mam trochę obawy, bo dziecko nie raz będzie je lizać a prawda jest taka, że chińskie przepisy są mało restrykcyjne jeśli chodzi o skład produktów i mogą się tam znajdować jakieś szkodliwe substancje więc puzzle, maty będę raczej zamawiać z rynku europejskiego#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
hmm Rucola masz w rację
Achia dziękuję za link
dziewczyny dziś pierwszy raz od porodu założyłam stringi i czuję się jak bogini seksu bez seksu hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 14:18
Karma88, Luna1993, Achia, Jeżowa, Patrycja20, Aga9090, lamka, Lena21, Fozzie Bear, KateHawke, Rucola, Yoselyn82, Lunaris, ibishka, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:dziewczyny dziś pierwszy raz od porodu założyłam stringi i czuję się jak bogini seksu bez seksu haha
Patrząc na Twoje zdjęcie w sukience i TE nogi to masz pełne prawo się tak czuć
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Malka, widzę że Fela też łączy rączki
U nas to odkrycie ostatnich dni.. Ania nadal wydaje się tym zafascynowana
-
Karma , też zamówiłam tego króliczka. eMek kręcił na ten zakup głową (przecież Ania ma pełno zabawek od rodziny) ale jak go zobaczył to powiedział, że już widzi jak będzie ciągnęła za te uszy
króliczek też mu się spodobał.
Rucola Trzymam kciuki.
Dla odmiany moja mała tej nocy była bardzo spokojna. Normalnie w nocy zajmuje mi koło 1,5h nakarmienie, przebranie, odbicie, utulenie. A dziś... dziecko anioł. W godzinę się uwinęłam z odciąganiem pokarmu.Nie wiem czy wyczuła, ze jestem nie w formie ale nawet pozwoliła się odłożyć do lóżeczka choć nie spała. A normalnie, jak wyczuje, że jest odkładana to się budzi i trzeba zaczynać usypianie od nowa.
Achia , myślę podobnie jak Reset w kwestii przypinek "dziecko w aucie".
A jeśli chodzi o rozstępy to mnie też dopadły. W ciąży miałam je nad i pod pępkiem. Jaka była niespodzianka gdy się rozstęp przemieścił i znajduje się za linią majtekDzięki temu na brzuchu widocznych mam niewiele (i już robią się bledsze, zobaczymy czy preparat, który kupiłam pomoże). Więc jest szansa na strój kąpielowy dwuczęściowy
Nadzieja ja chodziłam w sukienkach do gina. Na ktg byłam przysłaniana takim materiałem (czasami nawet miałam swoje pareo) a gin widzi mnie bez majtek więc nie miałam z tym problemu.
Juicy , w 10-14 doba po porodzie ściągałam 350-400ml. a teraz w ostatnich 4 dniach 500-600ml.
a moje dziecko zamiast ciumciać pierś - ciumcia butelkę. no i każdego dnia próbuję ją przystawiać do piersi, jak się uda to nawet słyszę, że łyka.
Olik , sukienka praktyczna i tyle. Jakoś nie pasuje mi do Ciebie. No chyba, że jakiś pasek by założyć, żeby talię wyeksponować.
EDIT: w nocy nasz mały gałgan 2 razy przekręcił się na brzuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 14:46
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Po dwoch dniach placzu małej i plucia mlekiem (nutramigen) są efekty. Anastazja pierwszy raz od ponad dwóch tygodni zrobiła sama kupę i teraz śpi. Nie wiedziałam że kupa może cieszyć.
Zaczynam widzieć światełko w tunelu.summer86, Aga9090, pilik, Achia, Jeżowa, Lena21, Luna1993, olik321, JustynaG, KateHawke, Patrycja20, Karma88, Rucola, Yoselyn82, Lunaris, Kaczorka, JuicyB, Morusek, ibishka, Lusesita, emi2016, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
No to mamy dziś Dzień Kupy
To już druga dzisiaj tak wyczekiwana
Ciesze się bardzo i życzy aby bywaly częściej i bezbolesnie -
Lamka, niestety nie mam nic mniejszego.... Przekazałam koleżance kiedyś i sama żałuję
przyniosę wam na spotkanie co mam i się podzielcie (mam nadzieję grzecznie!)
Ja właśnie wróciłam z paznokci, jutro rzęsy i mogę w przyszły weekend iść z mężem na te imprezę firmową z jego larwariummake up oczywiście też już umówiony!
lamka, summer86, Lusesita, emi2016, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
91Ewela09 wrote:Po dwoch dniach placzu małej i plucia mlekiem (nutramigen) są efekty. Anastazja pierwszy raz od ponad dwóch tygodni zrobiła sama kupę i teraz śpi. Nie wiedziałam że kupa może cieszyć.
Zaczynam widzieć światełko w tunelu.
Widzę, że mamy dziś podobne odczuciaradości z kupy nie ma końca
Olik nie złapałam się na zdjęcie niestety, ale stringi mnie rozbroiłymoże dziś tez jakieś wciągnę na tyłek wieczorem
Rucola trzymany kciuki za Lewcia
Malka, Summer Franio tez od jakiegoś czasu uwielbia swoje ręceteraz jest na etapie łapania zabawek wiszących na pałąku i wkładania ich do buzi
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Fozzie, Lamka, Jeżowa a pasuje Wam przyszły tydzień? bo my już w tym nie damy rady, jedziemy do babci
U nas dziś super info, Marcel będzie miał kuzyna na wiosnę ( bratowa w dwupaku). Twierdzą, że kuzyn ale jeszcze nie wiedzą.
Fozzie Bear, Jeżowa, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w nawiązaniu do wczorajszych postów dot. urlopu wypoczynkowego dziś natknęłam się na artykuł z Rzeczpospolitej, który może być dla Was pomocny. Wklejam, gdyby kogoś interesowało:
Mianowicie pracodawca jest związany wnioskiem zawierającym propozycje terminu udzielenia urlopu, gdy pochodzi on od pracownicy, która ma urodzić lub urodziła dziecko i chciałaby przedłużyć czas sprawowania nad nim osobistej opieki. Tak uznał Sąd Najwyższy w wyroku z 9 marca 2011 r. (II PK 240/10). Zgodnie bowiem z art. 163 § 3 kodeksu pracy na wniosek pracownicy udziela się jej urlopu bezpośrednio po urlopie macierzyńskim. Dotyczy to również pracownika – ojca wychowującego dziecko, który korzysta z urlopu macierzyńskiego.
W doktrynie i orzecznictwie nie budzi wątpliwości, że zapisy kodeksu pracy są tu precyzyjne i nie pozwalają na swobodę działania pracodawcy. Jeżeli pracownica po urlopie macierzyńskim chce wykorzystać dni wypoczynku, szef musi się na to zgodzić.
Do rozpoczęcia urlopu wystarcza w tym przypadku złożenie stosownego wniosku, na który pracodawca nie może zareagować inaczej niż udzielając urlopu, niezależnie od planu urlopów. Potwierdził to SN w wyroku 19 listopada 2003 r. (I PK 18/03).
Ważne jest jednak, że urlop ten musi następować bezpośrednio po urlopie macierzyńskim. Jak wskazał SN w przywołanym wyroku z 2001 r., chodzi o „obowiązek złożenia wniosku w sprawie udzielenia urlopu wypoczynkowego, który miałby przypaść bezpośrednio po urlopie macierzyńskim". A contrario reguła ta nie obowiązuje, jeżeli pracownica wystąpi z wnioskiem o urlop wypoczynkowy po tym, gdy uprzednio wróci po macierzyńskim do pracy na kilka dni. Zgoda zależy wówczas od dobrej woli szefa.
(źródło: https://www.rp.pl/Kadry/307159987-Zalegly-i-biezacy-urlop-po-urlopie-macierzynskim.html)summer86, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.