X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kciuki za serduszko Emilki!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie też noc z przerwami, chyba wybudzają mnie bolące biodra... Muszę się przekręcać ze dwa razy na godzinę :/ no i nie śpię gdzieś od 4, do 6 grzecznie poleżałam, a potem wstałam, zjadłam śniadanko, pozmywałam tonę garów, wstawiłam dwa prania, a zaraz zabieram się za sprzątanie, bo jutro przyjeżdżają moi rodzice w odwiedziny :)

Karma kciuki za echo serduszka Emilki <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KARMA moje kciuki też masz :*

Muszę Was ponadrabiać! Nie pisałam ostatnie dni, bo z telefonu nie lubię, ale byłyśmy do wczoraj (od czwartku) w szpitalu. Na szczęście wszystko już jest dobrze!

Po prostu od zeszłego wtorku miałam naprawdę straszne wymioty i biegunkę. I w końcu chyba od tego, bo sama nie wiem, zaczęły się u mnie bolesne skurcze. Pojechaliśmy na izbę, a tam na ktg też skurcze i informacja, że mnie nie puszczą do domu z takim zapisem.
    Zostalam podłączona na 48h pod kroplówkę z magnezem, teraz jestem już tylko na tabletkach. Wszystko się uspokoiła, szyjka się jakims cudem nie skróciła i to mnie też bardzo cieszy.

Mam nadzieję, że. już te ostatnie dwa miesiące będą spokojne.

No a dodatkowo Mała wciąż leży miednicowo- pupą w dół i to tak mocno wciśnięta, że każdy lekarz który robił mi usg nie daje jej już szans na obrót. A ja tak bardzo bym nie chciała cc :(
    Ale Tosia w tej pozycji jest już chyba 20 tydzień (rusza się normalnie, ale bez zmian pozycji), więc naprawdę coś czuję, że już fikołka nie zrobi.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka kurcze dobrze, ze wyciszyli skurcze. Maluchy jak widac same wybieraja sobie pozycje. Cc fajnie by bylo jakby ominela, ale jak mus to mus. Fajnie, ze sie odezwalas.

My po sniadaniu. Mala zlosliwie fika. Mam nadzieje, ze na wizycie sie nie schowa za bardzo.

Dzis mam wariacki dzien, bo sterta spraw do zalatwienia. Takze jestem z doskoku. Spokojnego dnia!!!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka - masz małego uparciucha ;)
    To nie ostatni raz, kiedy dziecko staje okoniem i ma gdzieś życzenia mamy - pozostaje się dostosować. CC ma też plusy!

Super że sytuacja z wymiotami i skórczami już opanowana.

Karma - miłego podsłuchiwania <3

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka - Twoja Tosia to jak moja Aluśka, od samego początku miednicowo. Nie bój się CC. Nie taki diabeł straszny.. :)

Phnappy - pięknie Twoje bliźniaki rosną! :) grzeczne dzieciątka :)

Karma - powodzenia dziś na badaniach. Kciuki zaciśnięte :)

Miłego dnia wszystkim :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) okres jelitówki w pełni się rozkręcił ;) .Mnie już przeszło,ale teraz mój m od kilku dni się męczy.Dobrze Admirałka,że już wróciłaś do formy.Zaraz idę na badania a jutro wizyta.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - A co ty taka humorzasta od rana? 
    - Ech, nie mam nastroju. 
    - Powiedz, ale tak z ręką na sercu, ważyłaś się?

Jeżowa, Nadzieja22, Aga9090, Lena21, olik321, KateHawke, Karma88, Patrycja20, JustynaG, Lusesita, Bajkaaa, Bobisia, malka, Madzik34 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy śliczna waga maluszków :)

Achia okropne to zachowanie siostry... Ja dla swojego własnego spokoju albo bym jej zwróciła uwagę, że też jestem w ciąży, albo nie odbierała tych wszystkich telefonów. Dokładnie to samo robi matka i siostra emka. Dzwonią do nas z pierdolami, że mała waży 200gram w 17 tc i przecież to mało. Kuźwa to dużo, i jak w ogóle mogą o to nas pytać, skoro wiedzą jak się martwimy o naszą kruszynke i jej nędzne przyrosty. I wodaomo, nawet nie spytały o nią. Także lepiej trochę się odsunąć i cieszyć samemu z emkiem z Waszego szczęścia. Ja to zrozumiałam dopiero teraz, szkoda że tak późno. Masz nas, a dla nas Twoja ciąża jest najważniejsza :)

Karma wiesz kochana że z Zuzia trzymamy mocno kciuki, a od niej są nie byle jakie :*

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja trochę nie spałam koło 2, bo wstałam na siku, a synek razem ze mną i tak wariował w brzuchu, no istne szaleństwo :)

Zaraz lecę do Aldi, ciekawe czy jeszcze dostanę jakąś kieckę :D

Phnappy piękna waga maluchów, a szyjka super długości :)

Karma trzymam kciuki za echo!

Admiralka dobrze, że już wszystko uspokojone. Daj znać jak wyjdziesz do domu.

Właśnie Achia, jak wrócę i się ogarne, to coś Ci napiszę, bo u mnie ciut podobna sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:44

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- kciuki za Was !
    Admiralka- dobrze że już jesteście w domu i że lekarze opanowali sytuację. Jeśli chodzi o CC to dobrze że masz czas się do niej przygotować "w głowie"- na pewno nie będzie tak źle ;)
    Luna- no właśnie muszę uważać żeby nie pozwolić "wejść jej na głowę"- nawet na odległość. Bo wiesz, ja mam od razu myślenie "że pomyśli że coś wymyślam,że się obrażam" itp...

• Melevis Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Karma super wieści z wizyty! Trzymam kciuki, żeby z serduszkowej też takie były :)

Phnappy rzeczywiście jesteś stworzona do bliźniaków! :D maluchy idą łeb w łeb, to chyba rzadko się zdarza, żeby w ciąży bliźniaczej waga dzieciaczków była praktycznie taka sama?

Admiralka a nuż mała Cię zaskoczy i obkręci swoje cztery litery - ale co do cc, to tak jak Kaczorka rzecze - nie taki diabeł... ;)

Miałam wstawić tatuaż, także proszę bardzo. Mama ma taki sam, tylko jako dopełnienie mojego „Ying” ;)

4f69f59830f1d234med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:52

Luna1993, Achia, lamka, Kaczorka, Lunaris, olik321, KateHawke, Lena21, Jeżowa, Karma88, Patrycja20, summer86, ibishka, Lusesita, Bajkaaa, Emiilka, malka, Nadzieja22, pilik, Madzik34, Morusek, admiralka lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis--extra!!!:) Super że masz taki kontakt z mamą, żeby robić wspólne tatuaże ;) my miałyśmy taki plan z siostrą- tą młodszą :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zważyłam, na powitanie 3 trymestru który już jutro(?) +10kg... Ile mogę przytyć na końcówce? Chciałam ogólnie max 15... :P
    Edit- zajrzałam w kalendarzu wagi- jednak na plusie +8,5/9 bo wyjściowa waga była inna niż myślałam. No ale liczę +10 żeby zejść do wagi tej mniejszek wagi po porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis bardzo ładny tatuaż :-) ja planuję w przyszłym roku.

Achia ale bym się wkurzała na taką siostrę, chyba faktycznie bym olała te telefony, bo to jest niepoważne zachowanie... A izotoniki można. Na dziąsła mi bardzo pomogła zmiana szczoteczki na extra soft. Szałwia też podobno pomaga (działa ściągająco).

Karma, Phnappy super wyniki dzieciaczków. :-) Karma jeszcze dzisiaj kciuki!

Olik daj znać jak przymierzysz ;-)

Admiralka cieszę się, że sytuacja opanowana. Może jednak mała jeszcze zmieni pozycję, a jak nie to i tak najważniejsze żeby się urodziła zdrowa, a cc nie jest podobno takie straszne.

Lena niestety nie załapałam się na fotkę.

Witam się w 29tc, na wadze +6,5kg. Domin nabył nową umiejętność wciskania mi kończyn pod żebra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 09:03

Lunaris, Luna1993, olik321, Achia, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admirałka córka straszy rodziców! Na szczęście sytuacja opanowana. Ja czekam mocno na wtorek żeby sprawdzić czy Staszek się obrócił- wydaje mi się że nie. Jak będzie CC to też przeżyję -przynajmniej będziemy mogli zaplanować "wydobęciny" :D i Ciastek się załapie :) Wszystko ma swoje plusy ;)

Melevis baaaardzo mi się podoba pomysł i wykonanie również. Zastanawiam się czy sobie za kilka lat nie strzelić jakiegoś symbolicznego w temacie dzieci.

Karma -miałam Ci napisać żebyś zrobiła metodę na Phnappy: zjadła śniadanie i poszła spać ale pisałaś że masz sporo rzeczy do zrobienia. To życzę Ci żeby wszystko szło sprawnie i kciuki wizytowe!

Ja dziś mam w planie "Juliusza" w kinie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma kciuki za wizytę malutkiej!

Admiralka dobrze, że szyjka się nie skróciła i wszystko się uspokoiło. A mała może jeszcze się obróci, a nóż widelec! :)

Aicha echh chyba bym olała taką siostrę ciepłym moczem. Myśli tylko o sobie.. przykre

Lamuś przymierzyłam i ten znowu wydaje mi się za duży.. ehh już nie wiem co robić. Zostanę chyba przy tym jednym co mam i za 2 tyg wróce do sprawy. Może już będę wchodzić w każdy 70g :)

My witamy się po badaniu krwi. Mały miał pobieraną z rączki normanlnie z łokci. Awantury narobił, że jakaś obca pani trzyma mu rękę. Jak tylko puściła to usnął :)

P.S. Owsianka poranna zaliczona z bananem, masłem orzechowym i żurawiną omomo

Melevis cudny tatuaż !! i zazdroszczę kontaktów z mamą

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, super! Ja uwielbiam takie liniowe czarne! Chociaż i tak zazdroszczę relacji najbardziej, ja z moją to mogłabym sobie wytatuowac papier kamień nożyce conajwyzej

Kurczę, właśnie sobie uświadomiłam, że moje dziecko nigdy nie miało pobieranej krwi po wyjściu z porodówki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik dobrze że już po pobraniu:) teraz kciuki za dobry wynik badania :)

olik321 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Karma kciuki za wizytę malutkiej!

Admiralka dobrze, że szyjka się nie skróciła i wszystko się uspokoiło. A mała może jeszcze się obróci, a nóż widelec! :)

Aicha echh chyba bym olała taką siostrę ciepłym moczem. Myśli tylko o sobie.. przykre

Lamuś przymierzyłam i ten znowu wydaje mi się za duży.. ehh już nie wiem co robić. Zostanę chyba przy tym jednym co mam i za 2 tyg wróce do sprawy. Może już będę wchodzić w każdy 70g :)

My witamy się po badaniu krwi. Mały miał pobieraną z rączki normanlnie z łokci. Awantury narobił, że jakaś obca pani trzyma mu rękę. Jak tylko puściła to usnął :)

P.S. Owsianka poranna zaliczona z bananem, masłem orzechowym i żurawiną omomo

Melevis cudny tatuaż !! i zazdroszczę kontaktów z mamą

Olik dobrze, że już po wszystkim <3 a jakie badania robiliście ? Bo jestem w szoku, że takiego maluszka ktoś z łokcia pobierał :O z tego co mi panie mówiły to z paluszka morfologia a jak więcej badań to z główki bo najlepiej widoczne żyły

‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ