X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, śpiworki dla mnie super z Lidla :) mają na zimę takie milusie. Ale coś ich jeszcze w ofercie w tym roku nie widziałam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mamy śpiwotek z Tesco i jest naprawdę ok :)

Dobre opinie słyszałam o Natulino, o któryn pisała Rucola. W h&m jest spory wybór, ale nie mialam z nimi do czynienia.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam śpiworki z f&f, mam dwa i są super. Ogólnie każdy będzie dobry, ale polecam z zamkiem! Mam jeden na zatrzaski i strasznie mnie wkurza.
    Co do odbijania - jak była młodsza nie odbijałam, ale jadła spokojnie raczej. Teraz jest małym łapczywego i wiem że jak nie odbije to za 10-15 minut sama odbije i zwykle ją to wybudzi. Co do pieluszek - też nie przebieram jak mocno śpi. Od jakiegoś czasu w nocy jest taki płacz przy przebieraniu że zawsze dwa razy przemyśle zanim ruszę...
    A co do klina http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/
    Kaczorka moja piłka jest okrągła :p może macie jakiś inny model? A jak nie to spróbowałabym dopompowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:12

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik to teraz jestem w szoku jeśli chodzi o ten klin... My go mamy od początku, (pomijam fakt że teraz tam nie śpi) ale jak spała to przekrecala się jakby zsuwala się na boki i nie wiem czy nie wyciągnę tego klina...

A tak btw wróciłam do domu, nie ma nic do jedzenia bo ja nie robiłam nic więc czekamy na pizze a mąż o dziwo karmi Zosie i ja mogłam wziąć prysznic oglądam fakty i na spokojnie patrzę w tv... Oczywiście nie ma zgody między nami ale chociaż tyle mojego te pół godziny dla mnie :) :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.e-tulisiowo.pl wyskoczyło mi takie coś na fb jakby ktoś szukał czegoś do chrztu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Feli raczej nie odbijam, chyba że widzę, że ją coś męczy. Najlepiej jej się odbija podczas zabawy jak leży na brzuszku. Jak zaśnie na cycku to nie mam serca jej budzić, ale czasem jej się odbije i uleje i ją to obudzi. W nocy w ogóle nie ma z tym problemu. Przewijam po karmieniu w nocy dwa razy. Zwykle później ją jeszcze przystawiam do cycka na uspokojenie ale max na minutę i śpi.

Ja mam dwa śpiworki z h&m i są ok. Na jesień/zimę mają fajna grubość. Latem miałam z c&a ale teraz już jest za cieńki. Zresztą nie widziałam teraz tam żadnego ladnego wzoru.

Pilik, Fela też w każdej sytuacji wygląda inaczej. Jak leży na brzuchu to całkiem inne dziecko niż jak leży na plecach. Śmieszne to jest.

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:15

pilik, Bajkaaa, Lunaris, blue00, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Luna1993, Patrycja20, KateKum, JustynaG, KateHawke, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka są na pewno różne szkoły, ale mnie ten artykuł przekonał, wydaje się być sensowny..
    Dobrze że mąż chociaż coś robi i masz tą chwile na oddech..!

Cudowna Fela! Oczy ma piękne <3, przy leżeniu na brzuchu nasze dzieci mają szyje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 19:41

malka, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna Fela <3

Ogólnie nasze dzieci są piękne <3

A mąż nie uspil Zosi ale ważne że zrobił cokolwiek, ja kończę ją karmić i może usnie królewna :) zjem wtedy ciepła pizze :)
    A tak swoją drogą dziewczyny kłótnia z emkiem od takiego czasu dobija mnie tymbardziej że nie kochalismy się od momentu poczęcia Zosi... Więc mega mi się chce i wiem że jemu też ale u nas nie ma sexu na zgodę więc nie wiem kiedy coś będzie

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze napisze, że nie wyobrażam sobie, że miałaby spać pod kocykiem/kołderką. Tak się wierci w nocy, że czasem jak się budzi na karmienie to jest w poprzek łóżeczka, albo całkowice głowę ma z drugiej strony, nie tam gdzie ją położyłam. Kołdra by była na głowie albo skopana gdzieś na bok. A śpiworek jest cały czas na miejscu.

Edit:

-

5min temu leżała głową na jeżykach w normalnej pozycji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:15

pilik, Yoselyn82, olik321, Achia, Lunaris, -Mamunia-, Patrycja20, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja też nie wyobrażałam sobie tego ale od kiedy śpi ze mną to się nie wierci ale muszę spróbować tych spiworkow w końcu mam ich kilka

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja już dawno nie brałam Feli do łóżka żeby spała, ale jakis czas temu nad ranem z nami sypiała i tez się wtedy tak nie wierciła.
    Ale była w swoim śpiworku bo się stresowałam, że ją kołdrą przyduszę.

A jeśli chodzi o sex to masz niezłą motywację, żeby się jednak z emkiem pogodzić ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja zabrałam Zosie do łóżka jak wyszła kłótnia z emkiem i on poszedł spać do salonu i tak trwamy już nie wiem ile a żeby do łóżeczka odłożyć to ja muszę mieć pomoc w nocy bo ona wtedy tak łatwo nie usnie... Więc dopóki emek się nie zmieni to będę w sypialni z córką

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię, chciałam tylko podziękować Pilik za artykuł, klin już wypieprzony... Potem opiszę co i jak.
    Malka piękna Felicja :*

Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa a może eMka na kilka nocy dać do Zosi? ;) Teraz w salonie to on się wysypia, wiec może nie mieć motywacji żeby się pogodzić i wrócić do sypialni.

malka, pilik, Lunaris, KateHawke, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, albo postępem- powiedz mu, że jesteś tak zmęczona/słaba, że boisz się, że jej nie usłyszysz i że M. musi wrócić do sypialni dla bezpieczeństwa :) A potem to może jakoś już pójdzie ;) A nawet jeśli nie będzie od razu gorącego seksu, to może chociaż faktycznie będziesz mieć wsparcie w nocy.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko zostaw otwarta w laptopie stronę z wibrarorami - oczywiście koszyk :)
    Działa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 20:30

reset, summer86, JustynaG, KateHawke, Aga9090, pilik, Emiilka, olik321, Lena21 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bajkaaa a może eMka na kilka nocy dać do Zosi? ;) Teraz w salonie to on się wysypia, wiec może nie mieć motywacji żeby się pogodzić i wrócić do sypialni.
    To nie Zosia jest u nas powodem kłótni a on musi chcieć zająć się nią bo inaczej to on płaczu nie słyszy jej także ten...
    A ona oczywiście nie śpi ja kończę jeść pizze a ona u taty, no nic trzeba zakasac rękawy i do lulania bo jakoś dziecko spać iść musi także trzymajcie kciuki by mi ręce nie odpadły

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne te Wasze Skarby <3 Alusia, Ninka i Felcia - każda słodka i śliczna na swój własny sposób <3

Przyznam szczerze, że nie wiedziałam o tej kumulacji kofeiny w tkankach dziecka. A taka byłam szczęśliwa, że po porodzie kawa będzie mnie ratować!

Bajka jak dla mnie to emek MUSI wrócić do sypialni - oboje jesteście rodzicami, oboje sprawujecie opiekę nad córeczką i jakieś kłótnie chyba nie powinny mieć wpływu na tę część Waszego życia... On odpoczywa i się wysypia, zaraz się odzwyczai kompletnie i tak będziecie spać osobno Bóg jeden wie ile :( ja rozumiem, taki odpoczynek raz na jakiś czas, że jedno z rodziców przejmuje ciężar, ale naprawdę starałabym się nie robić z tego reguły!

U mnie dzisiaj dzień taki średni, zaczął się złym humorem, teraz jest zdecydowanie lepiej :) trochę popakowałam, ale ta przeprowadzka to będzie jakaś masakra, mamy tyle rzeczy... Cztery wielkie kartony przeprowadzkowe z Castoramy, a w nich tylko książki i ciuszki Agatki! :O

No, ale pozbyliśmy się na chwilę rodziców, którzy poszli do brata i był bardzo przyjemny i intensywny masaż krocza penisem <3 aż mam rumieńce do teraz haha :D tak więc Bajka - polecam kochana, beznadziejny humor zamienił się w zajebisty! Pogódź się z mężem i przypomnijcie sobie jak to jest być małżeństwem także w sypialni :)

Kaczorka, summer86, malka, KateHawke, JustynaG, Bajkaaa, Emiilka, Nadzieja22, Fozzie Bear, Lusesita, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - korzystaj z masażu, korzystaj ;) bo jak trafi Wam się taki przypadek jak nam, to może później być słabo.
    Aluśka chyba chce nam dać do zrozumienia, że mamy zapomnieć o rodzeństwie dla niej, bo co my się próbujemy "zabrać do roboty", to ona się budzi.. :p

Ja w końcu ten Wrocław zarezerwowałam :) teraz trzeba pogodę zamówić :p

Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GG Gratuluję Synka i chyba pomogłaś mi w wyborze imienia dla mojego Szkraba, wahaliśmy się pomiędzy Tomeczkiem a Kamilkiem, i będzie raczek Tomuś :D :-*

Szkoda że nie załapałam się na brzuszki, ale za to załapałam się na przeurocze Dzieciaczki są do schrupania :D

Bajkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ