Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna, mamy śpiwotek z Tesco i jest naprawdę ok
Dobre opinie słyszałam o Natulino, o któryn pisała Rucola. W h&m jest spory wybór, ale nie mialam z nimi do czynienia. -
Ja polecam śpiworki z f&f, mam dwa i są super. Ogólnie każdy będzie dobry, ale polecam z zamkiem! Mam jeden na zatrzaski i strasznie mnie wkurza.
Co do odbijania - jak była młodsza nie odbijałam, ale jadła spokojnie raczej. Teraz jest małym łapczywego i wiem że jak nie odbije to za 10-15 minut sama odbije i zwykle ją to wybudzi. Co do pieluszek - też nie przebieram jak mocno śpi. Od jakiegoś czasu w nocy jest taki płacz przy przebieraniu że zawsze dwa razy przemyśle zanim ruszę...
A co do klina http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/
Kaczorka moja piłka jest okrągła :p może macie jakiś inny model? A jak nie to spróbowałabym dopompowacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:12
-
Pilik to teraz jestem w szoku jeśli chodzi o ten klin... My go mamy od początku, (pomijam fakt że teraz tam nie śpi) ale jak spała to przekrecala się jakby zsuwala się na boki i nie wiem czy nie wyciągnę tego klina...
A tak btw wróciłam do domu, nie ma nic do jedzenia bo ja nie robiłam nic więc czekamy na pizze a mąż o dziwo karmi Zosie i ja mogłam wziąć prysznic oglądam fakty i na spokojnie patrzę w tv... Oczywiście nie ma zgody między nami ale chociaż tyle mojego te pół godziny dla mnie -
Ja Feli raczej nie odbijam, chyba że widzę, że ją coś męczy. Najlepiej jej się odbija podczas zabawy jak leży na brzuszku. Jak zaśnie na cycku to nie mam serca jej budzić, ale czasem jej się odbije i uleje i ją to obudzi. W nocy w ogóle nie ma z tym problemu. Przewijam po karmieniu w nocy dwa razy. Zwykle później ją jeszcze przystawiam do cycka na uspokojenie ale max na minutę i śpi.
Ja mam dwa śpiworki z h&m i są ok. Na jesień/zimę mają fajna grubość. Latem miałam z c&a ale teraz już jest za cieńki. Zresztą nie widziałam teraz tam żadnego ladnego wzoru.
Pilik, Fela też w każdej sytuacji wygląda inaczej. Jak leży na brzuchu to całkiem inne dziecko niż jak leży na plecach. Śmieszne to jest.
-Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:15
pilik, Bajkaaa, Lunaris, blue00, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Luna1993, Patrycja20, KateKum, JustynaG, KateHawke, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Bajka są na pewno różne szkoły, ale mnie ten artykuł przekonał, wydaje się być sensowny..
Dobrze że mąż chociaż coś robi i masz tą chwile na oddech..!
Cudowna Fela! Oczy ma piękne, przy leżeniu na brzuchu nasze dzieci mają szyje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 19:41
malka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Cudna Fela
Ogólnie nasze dzieci są piękne
A mąż nie uspil Zosi ale ważne że zrobił cokolwiek, ja kończę ją karmić i może usnie królewnazjem wtedy ciepła pizze
A tak swoją drogą dziewczyny kłótnia z emkiem od takiego czasu dobija mnie tymbardziej że nie kochalismy się od momentu poczęcia Zosi... Więc mega mi się chce i wiem że jemu też ale u nas nie ma sexu na zgodę więc nie wiem kiedy coś będzie -
A jeszcze napisze, że nie wyobrażam sobie, że miałaby spać pod kocykiem/kołderką. Tak się wierci w nocy, że czasem jak się budzi na karmienie to jest w poprzek łóżeczka, albo całkowice głowę ma z drugiej strony, nie tam gdzie ją położyłam. Kołdra by była na głowie albo skopana gdzieś na bok. A śpiworek jest cały czas na miejscu.
Edit:
-
5min temu leżała głową na jeżykach w normalnej pozycjiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 04:15
pilik, Yoselyn82, olik321, Achia, Lunaris, -Mamunia-, Patrycja20, Aga9090, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Bajka, ja już dawno nie brałam Feli do łóżka żeby spała, ale jakis czas temu nad ranem z nami sypiała i tez się wtedy tak nie wierciła.
Ale była w swoim śpiworku bo się stresowałam, że ją kołdrą przyduszę.
A jeśli chodzi o sex to masz niezłą motywację, żeby się jednak z emkiem pogodzić
-
Malka ja zabrałam Zosie do łóżka jak wyszła kłótnia z emkiem i on poszedł spać do salonu i tak trwamy już nie wiem ile a żeby do łóżeczka odłożyć to ja muszę mieć pomoc w nocy bo ona wtedy tak łatwo nie usnie... Więc dopóki emek się nie zmieni to będę w sypialni z córką
-
Zaraz Was nadrobię, chciałam tylko podziękować Pilik za artykuł, klin już wypieprzony... Potem opiszę co i jak.
Malka piękna Felicja :*Bajkaaa, malka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajkaaa a może eMka na kilka nocy dać do Zosi?
Teraz w salonie to on się wysypia, wiec może nie mieć motywacji żeby się pogodzić i wrócić do sypialni.
malka, pilik, Lunaris, KateHawke, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Bajka, albo postępem- powiedz mu, że jesteś tak zmęczona/słaba, że boisz się, że jej nie usłyszysz i że M. musi wrócić do sypialni dla bezpieczeństwa
A potem to może jakoś już pójdzie
A nawet jeśli nie będzie od razu gorącego seksu, to może chociaż faktycznie będziesz mieć wsparcie w nocy.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
summer86 wrote:Bajkaaa a może eMka na kilka nocy dać do Zosi?
Teraz w salonie to on się wysypia, wiec może nie mieć motywacji żeby się pogodzić i wrócić do sypialni.
A ona oczywiście nie śpi ja kończę jeść pizze a ona u taty, no nic trzeba zakasac rękawy i do lulania bo jakoś dziecko spać iść musi także trzymajcie kciuki by mi ręce nie odpadły -
Dziewczyny, piękne te Wasze Skarby
Alusia, Ninka i Felcia - każda słodka i śliczna na swój własny sposób
Przyznam szczerze, że nie wiedziałam o tej kumulacji kofeiny w tkankach dziecka. A taka byłam szczęśliwa, że po porodzie kawa będzie mnie ratować!
Bajka jak dla mnie to emek MUSI wrócić do sypialni - oboje jesteście rodzicami, oboje sprawujecie opiekę nad córeczką i jakieś kłótnie chyba nie powinny mieć wpływu na tę część Waszego życia... On odpoczywa i się wysypia, zaraz się odzwyczai kompletnie i tak będziecie spać osobno Bóg jeden wie ileja rozumiem, taki odpoczynek raz na jakiś czas, że jedno z rodziców przejmuje ciężar, ale naprawdę starałabym się nie robić z tego reguły!
U mnie dzisiaj dzień taki średni, zaczął się złym humorem, teraz jest zdecydowanie lepiejtrochę popakowałam, ale ta przeprowadzka to będzie jakaś masakra, mamy tyle rzeczy... Cztery wielkie kartony przeprowadzkowe z Castoramy, a w nich tylko książki i ciuszki Agatki!
No, ale pozbyliśmy się na chwilę rodziców, którzy poszli do brata i był bardzo przyjemny i intensywny masaż krocza penisemaż mam rumieńce do teraz haha
tak więc Bajka - polecam kochana, beznadziejny humor zamienił się w zajebisty! Pogódź się z mężem i przypomnijcie sobie jak to jest być małżeństwem także w sypialni
Kaczorka, summer86, malka, KateHawke, JustynaG, Bajkaaa, Emiilka, Nadzieja22, Fozzie Bear, Lusesita, lamka lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - korzystaj z masażu, korzystaj
bo jak trafi Wam się taki przypadek jak nam, to może później być słabo.
Aluśka chyba chce nam dać do zrozumienia, że mamy zapomnieć o rodzeństwie dla niej, bo co my się próbujemy "zabrać do roboty", to ona się budzi.. :p
Ja w końcu ten Wrocław zarezerwowałamteraz trzeba pogodę zamówić :p
Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGG Gratuluję Synka i chyba pomogłaś mi w wyborze imienia dla mojego Szkraba, wahaliśmy się pomiędzy Tomeczkiem a Kamilkiem, i będzie raczek Tomuś
:-*
Szkoda że nie załapałam się na brzuszki, ale za to załapałam się na przeurocze Dzieciaczki są do schrupaniaBajkaaa lubi tę wiadomość